w00x Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 И кое е по добре да се инсталира от двете дори и че съм със 64битов процесор Колко РАМ имаш? И какъв е процесора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 ...също ползваш ли програми/игри на 3-4 години или повече, 16 битови досовски работи, за какво ползваш компа предимно... Тея "много в едно" х86,64, ултимейт, про, хоум май ги има само ако е бърникал някой бг "хакер". Странно защо оригиналните имиджи, които изтеглих имат само х86, само ултимейт и само англииски Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 Колко РАМ имаш? И какъв е процесора. Рама ми е 2.5гб а процесора athlon x64 3800+. Игри и програми от преди 3-4 години не ползвам.Компа ми е предимно за филми, музика, програмки като win rar, skype, bit comet и някои игри Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 32бит слагай тогава. Не ти трябва 64бит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 Какъв ти е ноутбуука, все пак да споменеш?Видях ти поста и просто нямаше начин да не се разпиша пак! Пробвай с този активатор от линка... не съм го пробвал за да кажа дали ще проработи както трябва. П.П. На своя отговорност се пробвай ако решиш. не става и с този активатор. вади ми съобщение за грешка, че "install.exe не може да бъде създадено" иначе лапа е асус 1000х Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 А пробва ли да го пуснеш като администратор? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 Прочетох за него и видях че има много бъгове.Не тръгват игрите и съм щял да имам проблеми с някои програми.А и силно се съмнявам в тази версия да има драйвери вътре.Та никой не ми отговори на въпроса как ще ми върви 7цата.Покривам минималните изисквания но това не значи че ще ми върви добре. Най-вероятно си прочел защо няма 64 битова версия. При нея имало такива бъгове, затова не я пуснали. На мен вървеше нормално, трябваше ми колкото да пробвам 7-цата и да видя дали ще ми допадне. Драйвърите ги инсталира автоматично, други сваля за секунди от нета... не става и с този активатор. вади ми съобщение за грешка, че "install.exe не може да бъде създадено" иначе лапа е асус 1000х Всъщност виж, че и други се оплакват точно за активацията. Явно проблема си е в релийза, не от нетбука. Аз си сложих Home Premium, уж директно копие на оригинален диск и си се активира без пробреми. Не разбирам за какво всеки слага Ултимейта, като този съдържа всичко необходимо за 90% от потребителите, добавих си и БГ, въпреки че уж не поддържа. Заема около 7 ГБ след ъпдейти, драйвъри и разни други. Общото ми мнение е, че са взели добри идеи от различни програми, OС-ми и т.н. Като иновация нищо не съм видял, но така събрано накуп се е получило доста добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Включих Вирус ъпдейт и си работи успешно на моята версия. Моля някой да ми припомни как се пускаше start/run на тоя Вирус, че забравих... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Включих Вирус ъпдейт и си работи успешно на моята версия. Моля някой да ми припомни как се пускаше start/run на тоя Вирус, че забравих... [start]+R комбинацията от клавиатурата не работи ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Включих Вирус ъпдейт и си работи успешно на моята версия. Моля някой да ми припомни как се пускаше start/run на тоя Вирус, че забравих... "Старт" бутона -> Всички програми -> Принадлежности -> Изпълнение (или Run ако е на английски). Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Или просто Старт бутона и пишеш RUN. То ще излезе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Снощи качих оригиналния ултимейт и го активирах с някакво RemoveWAT.exe, за сега съм с добри впечатления, но не усещам да е по-бърз от виста ултимейт. Това е на евтин лаптоп с целерон 1,7 и 2гб рам (идва с виста бейсик) Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Хм. Снощи засякох отново за колко би ми заредил: 1.14 мин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 уф пуснах инсталацията.зареди някакви файлове после пак някакво зареждане и даде един син екран с някаква картинка и до там.Мърдам мишката.Да не би да се чака по дълго време.На C:\ имам 39гб обаче са свободни 17 да не би там да е проблема. Или Windows 7 Upgrade Advisor показа че картата ми няма да поддържа една от екстрите Aero нещо си.Видеото е 8500Gt Пробвах да инсталирам сега през уиндоус и даде някаква грешка. "Програмата за инсталиране на windows срещна неочаквана грешка.За да инсталирате уиндоус рестартирайте програмата.Код за грешката 0х6" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 уф пуснах инсталацията.зареди някакви файлове после пак някакво зареждане и даде един син екран с някаква картинка и до там.Мърдам мишката.Да не би да се чака по дълго време.На C:\ имам 39гб обаче са свободни 17 да не би там да е проблема. Или Windows 7 Upgrade Advisor показа че картата ми няма да поддържа една от екстрите Aero нещо си.Видеото е 8500Gt Пробвах да инсталирам сега през уиндоус и даде някаква грешка. Как аз го ползвам на най-долнопробна вградена интелска видеокарта и ми върви "Аеро нещо си" На скапания ми лаптоп се инсталира за 30-40мин със 25гб C:, но буутнах от цд-то (не съм фен на ъпгрейдите). Ако искаш някой да ти помогне казвай какви са проблемите точно, някакъв/някакви само показва, че си нямаш голяма представа и по-добре не се занимавай, че ще оплескаш нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Свали си читава версия, дето никой не и е добавял всякакви възможни глупости. При мен се инсталира за 15 минути и системата тръгна готова за работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Пробвам да си слушам онлайн радио през Winamp-a, но тия които са Ogg нещат да вървят. Пробвах и с Ogg codec-a никакъв ефект. На 64х 7-ца съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Проблема беше при диска.Сега инсталирах обаче се появи друг проблем.При стартиране уж всичко беше добре но след 5 минути работа на монитора се мигна два пъти и всеки път като стартирам ми дава черен екран и монитора се изключва и дотам.Червената лампичка за харда на компа работи но нищо не се вижда.Сега съм във безопасен режим и всичко си работи както трябва но не мога да оправя проблема. И не ми работи windows media player и не мога да си намеря драйвери за звуковата карта (creative live 5.1) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 това ми изглежда като да е инсталирал (windows) някакви драйвери, които не стават пробвай от safe mode-а да махнеш всички видео драйвери, рестарт пак в safe mode и от там инсталирай точни драйвери за точната видео карта Link to comment Share on other sites More sharing options...
goggo Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Аз лично съм много доволен как работи 7-цата! Качих я горе-долу преди месец и от тогава не ми е създавала никакви проблеми. Само че, преди няколко дена забелязах, че не ми се е активирал и ми остават няколко дена до изтичане на траял версията. Опитвах се да го направя според оказанията и не знам, аз ли нещо бъркам или някъде другаде е проблема, но не ми се активира. Качих Windows 7 Professional x64bit, свален от ТУК, използвах си активатора даден в торента( ТУК), но нищо не стана. Някой дали ще може да ме опъти как да го направя правилно, защото явно аз нещо бъркам. П.С.: С лаптоп Toshiba Satellite L300 съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Намери си RemoveWAT.exe, при мен работи без грешка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goggo Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 @Overdrive мерси! Утре ми изтича траяла и ще се разбере. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Аз лично съм много доволен как работи 7-цата! Качих я горе-долу преди месец и от тогава не ми е създавала никакви проблеми. Само че, преди няколко дена забелязах, че не ми се е активирал и ми остават няколко дена до изтичане на траял версията. Опитвах се да го направя според оказанията и не знам, аз ли нещо бъркам или някъде другаде е проблема, но не ми се активира. Качих Windows 7 Professional x64bit, свален от ТУК, използвах си активатора даден в торента( ТУК), но нищо не стана. Някой дали ще може да ме опъти как да го направя правилно, защото явно аз нещо бъркам. П.С.: С лаптоп Toshiba Satellite L300 съм. Аз си изтеглих от замундата RTM версията.Тя е направо активирана и засега се държи перфектно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Новата операционна система на Microsoft Corporation е наистина най-добрата до момента! Както повечето колеги от форума, а също така и от Zamunda.net, споделят положителни мнения относно Windows 7 и аз също мога да кажа, че съм доволен като цяло Колегата thebeast е прав за последния торент от Замунда - и аз съм с него в момента, инсталира се направо активиран! Това спестява малко време, също както и Windows Update - намери автоматично видео драйвера за картата ми, свали го и го инсталира сам, а и не само него Откъм драйвери нямам никакви проблеми, обаче... Наскоро забелязах малък, почти незначителен, но доста дразнещ проблем! Незнам дали и при повечето от вас го има, но споделих с приятели за какво става въпрос и те потвърдиха същото и при техните персонални компютри! Дефекта се появява само, когато слушам музика, с която и да е програма (Winamp, Windows Media Player), при разглеждане на страници в интернет, с който и да е браузър (IE8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10) или цъкване на Refresh на Desktop-а - чува се пукане в тонколоните, понякога бръждене, което ме дразни доста!!! Когато разглеждам уеб страници и давам надолу със скролера на мишката, също се забелязва въпросното пукане. При задържане на клавиша F5 от клавиатурата, когато съм на Работния плот (който е равносилен на Refresh, с десния бутон на мишката) се чува многократно пукане, което се превръща в бръждене. Интересното е, че този дефект се наблюдава само при Windows 7 - която и да е версия! Инсталирах Vista за да проверя дали проблема ми не е в машината, или по-точно в звуковата карта, но очевидно хардуерът ми работи нормално, тъй като при Vista нямаше дори леко смущение докато слушах музика, както го описах при 7-цата. Щом въпросния дефект се наблюдава и при други машини с инсталиран Windows 7, съм напълно склонен да мисля, че самата операционна система си има дупки във функционалността. Искам да подчертая, че се опитах да избегна "пукането" с различни версии звукови драйвери, но промяна нямаше! Просто при Vista имам чист звук, а при 7 - смущения Искам да разбера, дали някой е забелязал подобно нещо и дали знае как може да се оправи. С вградена звукова карта съм, както и приятелите, които казаха, че имат същия проблем. Това ме навежда към идеята да пробвам с отделна звукова карта (така и така смятах да си купувам), нещо от сорта на C-Media или Creative Sound Blaster. Не съм сигурен обаче, че ще има ефект и "пукането" ще изчезне, и точно затова се допитвам до всички вас от форума! Та, ако някой има идея, предположение или предложение относно проблемчето ми, нека пише в темата или ако желае на ЛС, ще съм му много благодарен!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Предния release примерно имаше доста проблеми със саунд драйверите.Като го зложих на сестра ми на лаптопа Asus F5VL едната колонка почна да бръжди на умряло.Дори на 2ма приятели на настолните машини се получи този бъг.Оказа се че е от 7цата.Сегашната версия обаче дотук работи без грешка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.