Светлия Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 ...ще ми сравнява операционна система с кола! Колата е нужна да се придвижиш от едно място на друго, това не е прави просто нужна, а нещо от необходимос... Чудя се да плача ли, да се смея ли ?!? ... Като прочетеш коментарите в Замунда или Арена, ще ти стане ясно всичко. А ако е за лаптоп, на 3 съм я инсталирал 7 -цата и единственото което не хвана правилно от 3-те е един тъчпад, който работеше, но без скрол, т.е. би трябвало сама да си хване всичко и да бачка безупречно. ...тогава значи твоя комп е за 20-30лв...просто задели 100-200лв и си купи по-модерен компютър (поне пентиум4 или атлон ХР). Добре казано в прав текст. А 3Д ускорител за какво му е (на lil_stenly), пфу - графична среда - друго си е command prompt -a, ми чи те и филмите само на субтитри си се гледат, няма какво да ми засичат на кадри само, особено като натовариш системата с цветна графика няква. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Не очаквай със едно спиране на сървиси и ефекти да ти върви 7 нормално - каквото и да правиш няма смисъл, просто задели 100-200лв и си купи по-модерен компютър (поне пентиум4 или атлон ХР). <offtopic>Момчета, как ги правите тези неща не знам. Аз компютър като съм взимал под $1500 не съм оставял... верно че се лигавя но винаги е можело и доста по-добре. Как успявате да съберете нещо прилично за 200лв не ми е ясно. Т.е. донякъде ми е ясно но аз примерно не бих взел на старо дъно още повече от тези които са куча марка, диск на старо също и то не за друго ами защото не е ясно кога ше сдаде багажа цялата кочина. Ей на жена ми така бях дал една моя стара машина и така се скапа че едвам спасих информацията от дисковете (че бях пуснал RAID-a на дъното и после 3 месеца не мога да намеря такова дъно никъде) А съм виждал и диск да замине...</offtopic> Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Момчета, как ги правите тези неща не знам. Аз компютър като съм взимал под $1500 не съм оставял... верно че се лигавя но винаги е можело и доста по-добре. Как успявате да съберете нещо прилично за 200лв не ми е ясно. Т.е. донякъде ми е ясно но аз примерно не бих взел на старо дъно още повече от тези които са куча марка, диск на старо също и то не за друго ами защото не е ясно кога ше сдаде багажа цялата кочина. Ей на жена ми така бях дал една моя стара машина и така се скапа че едвам спасих информацията от дисковете (че бях пуснал RAID-a на дъното и после 3 месеца не мога да намеря такова дъно никъде) А съм виждал и диск да замине... Ти пък малко прекаляваш. Искаш да ми кажеш, че при нормална работа с операционна система, ще усетиш разлика между система за $3000 и един от новите AMD-та примерно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Ставаше дума че може да се сглоби нещо, на което да тръгне нормално интерфейса на 7-цата. Аз например HTPC-то което за филми сглобих, му сложих на втори хард и една 2008-ца за тестове, горе долу айде не 200, ама към 250 лв може би излезе. Аеро и свсичко си върви перфектно. Е, 1 ГБ рам, но повече не му трябва, за още 15 може 2 да се направят, за Виста/7 основно памет трябва повечко. А и ако си запази кутията, харддиск ако има що годе, към 250 лв може да си сглоби нещо сносно, и с Аеро и с ефекти няма да има проблеми. Разбира се подкарването на ефектите е по-скоро страничен ефект - той ще си има една що годе съвременна машина да си върши работата. Само откъм памет да не е short, проблеми с друго няма да има или забавяния някакви. Мойта не е кой знае колко вече съвременна, но няма нещо, което ми е било нужно и да ми се е опряло. Опа, w00x, ти си писал междувременно.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 .. и един от новите AMD-та примерно? Цяла машина с нов AMD за 200лв? Стига де то захранването, кутията и диска струват повече а части 2ра ръка обясних защо не искам да взимам. ... Добре де, КАК тогава става номера да се сглоби цяло PC с ново дъно, диск и захранване за 250лв че аз нещо не стоплям... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Горното ми пц преди година и нещо беше модерно! Иначе аз никога няма да купя захранване на втора ръка, вече изгоря едно дъно от такава грешка, поне ми го подариха захранването, та не съм давал пари за него за да се ядосвам толкова. Хард пак никога не бих взел на втора ръка, нали не искате да си губите информацията от там? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Щом компа ти е бил модерен преди 1.5г. не виждам защо имаш такова мнение, или вероятно не си пробвал на него нещо повече от ХР, или тия компове които са ти носили с Виста/7, са били праисторически. Моят беше модерен преди 2 години. Нямам никакви проблеми с "ефектите". Значи при теб остава да е втория вариант. Колкото до втората употреба, принципно и аз съм така, що се отнася до моя комп. И то защото чарковете трябва да преседят 2-3 години поне, 24/7. Втората ръка просто никога не е сигурно как са "коландрени" нещата от собствениците, на какви захранвания и системи са работели, клок млок.. И разбира се времето, прекарано като 1-ва ръка. Едно захранване ако е ползвано 2-3 години, е ясно че вероятно е към средата на живота си минимум. Хард, подобно. Зависи и дали е ползвано 24/7. За неосновен комп, или такъв за майка ми или който ще се ползва рядко или просто по-важното е да излезе евтин, някои неща бих взел 2 ръка. За другия комп така взех захранване, рам, видеокарта, кутия.. Дъно и проц бяха нови не за друго а щото 2 ръка не намерих 2-3 седмици нищо подходящо. Трябваше да подкарва ХД филми, та и за по-сигурно взех 4400+/2.3ГХз. Но това HTPC работи рядко. Харда, който му сложих е един мой стар сигейт 200ГБ който вече е на 4 години и повече сигурно. Та ако тоя хард го бях продал на 1 година, новия собственик вероятно вече да го е продал безпроблемно 3-та ръка . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Аз сега трябва хард да купувам, видео, още една платка рам и захранване, защото старото едва ли ще държи дълго. Абе над 150лв ще дам, обаче компа ми трябва само за фотошоп и праграмата за уеб дизайн, филми и музика и някой игри, те не са важни. Уиндоус 7 няма да го сложа на мойто пц, защото точно от 2 години и няколко месеца си работи с хр без никакви сериозни грешки! Когато се развали и седмицата изкара малко обновления с удоволствие ще я сложа на компа горе. И не са ми карали антики, просто тея теми, които вървят с уин-а ме дразнят, пък онея пцта като имаше няколко троянски коня вътре се тътриха като охлюв на предсмъртно легло. Та хората си искаха да им сложа хр, не за друго. Само няколко човека ми искаха 7 отново и видях че работи добре, просто още и нямам доверие за да я държа като "everyday" ос на компютъра ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Цяла машина с нов AMD за 200лв? Стига де то захранването, кутията и диска струват повече а части 2ра ръка обясних защо не искам да взимам. Процесора и дъното с вградената видеокарта - 140 лева. Кутия със захранване - 30 лева. Останалите части все ще ги имаш. Да не са 200. 300 ще са. Не са 4500. Щом компа ти е бил модерен преди 1.5г. не виждам защо имаш такова мнение, или вероятно не си пробвал на него нещо повече от ХР, или тия компове които са ти носили с Виста/7, са били праисторически.Моят беше модерен преди 2 години. Нямам никакви проблеми с "ефектите". Значи при теб остава да е втория вариант. А какво означава "модерен"? Моя беше модерен преди 1 година и половина, когато го ъпгрейднах и все още играя всички игри на максимални детайли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Еми gf8600 + 2gb ram + biostar + power + cpu 5200 (2x 2600) 160gb (300gb) hdd + dvdrw излиза около 460 до 560лв грубо сметнато. Това не е скъпо и е доволно за всякакви работи. Важното е дъното да е добро и захранването, другото се подменя, макар аз да не правя така. Работя с един компютър докато се скапе на цяло или вече става прекалено стар за нещата които ми трябват и си взимам нов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Аз за 120 евро~240лева преди 6 месеца си поднових горе-долу настолният комп. Значи,за тези пари си купих дъно ASRock с вградено видео GeForce 7050(Игри не играя),проц.AMD Black Edition 7850, 2800 MHz и една пръчка рам 2gb DDR2 1066.Kомпа го ползвам само за интернет и филми. Само тези неща смених,всичко друго е от старият ми комп:ЦД,Хардове,Захранване ,кутия и си работи много добре на ХР SP 3.Засега няма да му слагам седмицата.Пробвах го на виртуална машина,не ми харесва особенно.По нататък, ако се скапе ХП-то може и да го пробвам този Вин 7.Засега следя отзивите за него. Та мисълта ми е че за малко пари може да се сглоби не казвам модерен,но що годе приличен комп.Не е задължително всичко да се сменя. Ценната ми информация :Снимки,филмчета, специализирана литература си я съхранявам на един USB хард и един вътрешен.Дублирана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 overman, MacOS pod izmislili GUI se razbira - na nqkoi ot apple mu hrumnalo 4e teoreti4no e vuzmojno da ima osven zelen cvqt i sin na monitora. Stiga ni go navirai toq "argument" v o4ite shtoto e smeshen Imenno Microsoft napraviha taka 4e da mojesh vklu4itelno i ti da si pozvolish OS vkushti predi pove4e ot 15 godini. Taka 4e mnogo zavisi kakvo se razbira pod izmislil shtoto po tvoqta logika MSFT sa vnedrili masiran potrebitelski GUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Момчета, как ги правите тези неща не знам. Аз компютър като съм взимал под $1500 не съм оставял... верно че се лигавя но винаги е можело и доста по-добре. Как успявате да съберете нещо прилично за 200лв не ми е ясно. Т.е. донякъде ми е ясно но аз примерно не бих взел на старо дъно още повече от тези които са куча марка, диск на старо също и то не за друго ами защото не е ясно кога ше сдаде багажа цялата кочина. Да ти кажа не всички имат $1500 за компютър, аз и да ги имам не бих ги хвърлил за това, защото ще се стопят за 2-3 години с поевтиняването на хардуера. В момента и на 2та компа съм с дъна на старо и нямам проблеми, едното е с x48 и вместо да дам 450лв тогава го купих за 200. Миналата есен събирах 2ри комп, трябваше да вървят HD филми, фотошоп, повечето игри и 350-400лв ми стигнаха, нови бяха само рама и захранването. Компа е: дъно с i945, Е6600, 2х1гб, 160хард, радеон х1950, фортрон 350. Спрямо чисто нов комп тогава за тея пари е супер, а и занапред ще си върши перфектно работата. Та мисълта ми е, че няма смисъл човек да се мъчи с боклуци, освен ако не е супер зле с парите - за 200-250лв макс може да се събере някакво дъно с Е2160, 2гб, някъв хард и стара карта като 6600 или х1650 (мразя вградени). За нормален юзър това е предостатъчно и ще може да се работи приятно с уин 7, виста или квото и да е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Някакъв вицепрезиден на Микромек днес ще идва в офиса да ни открехва за чудесата на Уиндоус 7. Чудя се дали да отида изобщо, но от друга страна пък може да му подхърля някой и друг неудобен въпрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Та мисълта ми е, че няма смисъл човек да се мъчи с боклуци, освен ако не е супер зле с парите - за 200-250лв макс може да се събере някакво дъно с Е2160, 2гб, някъв хард и стара карта като 6600 или х1650 (мразя вградени). За нормален юзър това е предостатъчно и ще може да се работи приятно с уин 7, виста или квото и да е. Мисълта ми е: Защо въобще нормален потребител трябва да работи с какъв да е Уин? Да не съм тотално аутъФтопик - 7 го затрих директно с цялото му Windows7.vdi след като ми направи няколко краша. И аз това се чудя, може да работи с Линукс да си продаде звуковата карта колонките и да забрави че някога ще чуе звук от компютъра си, просто защото след 3 дневни мъки не е успял и се отказал за цял живот да пробва. Пълни глупости пишеш, но да не оспамваме темата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Мисълта ми е: Защо въобще нормален потребител трябва да работи с какъв да е Уин? И аз това се чудя, може да работи с Линукс да си продаде звуковата карта колонките и да забрави че някога ще чуе звук от компютъра си, просто защото след 3 дневни мъки не е успял и се отказал за цял живот да пробва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Някакъв вицепрезиден на Микромек днес ще идва в офиса да ни открехва за чудесата на Уиндоус 7. Чудя се дали да отида изобщо, но от друга страна пък може да му подхърля някой и друг неудобен въпрос. Аз вече бях на презентация на w7 от Микромек преди 2-3 седмици, но не мисля, че получих някаква нова информация. Само казваха колко било хубаво и други повърхностни неща. И през цялото време се надявах, че ще стане някой гаф... като синия екран на презентацията на Бил примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Еми ти какво очакваш, да ти кажат че са постигнали нещо революционно в операционните системи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Те ако бяха щеше бая шум да вдигат Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Мисълта ми е: Защо въобще нормален потребител трябва да работи с какъв да е Уин? Само да вметна моето мнение по въпроса , без да съм запознат с днешните дистирбуции на линукс- каква работа ще работиш н алинукс без качествени програми за фото-обработка, аудио-обработка, 3д/дизайн-обработка, кад/кам обработка, офис-пакети, счетовдони/складови програми и т.н...с една дума съвместимостта на някакъв полезен софтуер, вършещ работа под линукс клони към 0.. така поне беше преди години, не вярвам да са се променили много нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 аудио-обработка, ... офис-пакети, Тези ги има. OpenOffice даже има и съвместимост с DOC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 ми и другите ги има... много сте смешни - аз да кажа, не че знам дали има или няма, ама преди десет години нямаше... ебахти доводите железни. не че всички тук използвате всеки ден или сте тръгнали да използвате изброените софтуери, но просто за ваше сведение - има цели филми, правени изцяло със софтуер под Линукс. Обаче вие от къде да знаете... като не сте си подали носа навън от Джама. и понеже знам, че ви мързи, ама много, освен ако не става дума за празни приказки де, ето ви линк - филма е свободен за сваляне и споделяне - какъв ужас, а? без пари да го дават... тц тц тц... http://www.elephantsdream.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Само да вметна моето мнение по въпроса , без да съм запознат с днешните дистирбуции на линукс-каква работа ще работиш н алинукс без качествени програми за фото-обработка, аудио-обработка, 3д/дизайн-обработка, кад/кам обработка, офис-пакети, счетовдони/складови програми и т.н...с една дума съвместимостта на някакъв полезен софтуер, вършещ работа под линукс клони към 0.. така поне беше преди години, не вярвам да са се променили много нещата. Виж сега, това че не знаеш не значи че няма. Виж за счетоводни програми може и да си прав, но за останалото си има. А доколкото знам по ред причини графичните дизайнери предпочитат MAC-овете пред PC-тата така че и те могат с подобни доводи да излезнат за Windows. Има си за всеки влак пътници а бирата си е бира. Какво стана бе момци, премерихте ли си ги (лаптопите) или така и не успяхте да се организирате? Аз поне не съм забелязал да сте се уговорили за точен ден и час Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 За аудио обработка и работа с музика като цяло МакОС пак е по-предпочитан от много хора. И вие пак си почнахте линукс спора, нямате спирачки. Мраза от дни му се пие бира на една такава тема, ама вие явно предпочитате форума за тази работа. П.П. Започни да раздаваш безплатни напитки и ще видиш как всеки ще престане да обсъзда темата тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 До колкото ми е известно счетоводна програма за нещо различно от windows е почти невъжможно начинанае. Имаше чужди правени за мак, но да се приспособят за нашето счетоводство е нелека задача и доколкото знам никой не се е заел. От 5-те най-използвани в България 3 даже не вървят на нищо по-ново от ХР. На прима виста се сещам само за ажур който май вървеше на виста. Иначе и доста от програмите с инженерна насоченост нямат аналог освен утвърдения в windows. На макинтошите единствения им минус е че са доста слабо разпространени тук, да не кажа че са екзотика и дори да е добър идва момента в който като го купиш буквално си одрязан от 99% от компютрите като съвместимост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.