tedy Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 А мерси . Явно има точно каквото ми трябва. AlBundy, знам за десктопите по дефолт в Линукс, но е далеч от това, което ми трябва, а това, което казва w00x е Точно, което ми трябва. Най-малкото би трябвало да превключа в друг десктоп и там евентуално към прозореца, който ми трябва. А в текущата подсесия, в която работя, ми е нужно да виждам и този прозорец. Т.е. искам да ми е в текущото "работно място" . 7-цата може да почне да ми харесва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Тъй като не знам дали съм бил достатъчно ясен ще ти покажа скрийншот. На показаният скрийншот, Internet Explorer е активният прозорец, а Firefox е временния. Като махна мишката от долу, или я дам на друг прозорец от отворените (ако примерно са отворени 30 документа в Word), той ще стане активният. Може само да се гледа. Не може да се манипулира. Ако трябва информация само временно е перфектно. Или ако от многото прозорци, искаш да намериш правилният. При отместване на мишката, прозорецът на екрана ще стане отново активният (в случая Internet Explorer). Edit: Сега видях, че мишката не е излезла. Мишката е на малкия прозорец долу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Теди, ти попита за линукс, затова ти отговарям. Иначе в менюто на джамчетата има опции - винаги отгоре, винаги на работния плот. Аз понеже съм свикнал с многото десктопи, не мога да схвана какво точно питаш, защото явно никога не съм имал нужда от това Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Опс, това го знам, има го и в виста. Preview. Не ми върши никаква работа, изключил съм го навсякъде. Мислех, че целия реален прозорец става активен за времето, което мишката е долу. Не активен, а видим поне. Иначе поне при алт+табване е добре че виждам превютата, макар че в някои специфични случаи е кофти да се вижда какво върви примерно в Media Player при всеки алт+таб . Квото е. Едит: аз попитах за линукс, ама дали има това, което ми се искаше. Аз поне дотолкова съм запознат, че има десктопи . Говоря за следното: това което w00x каза, но като оставя (примерно, може и с клавишна комбинация) курсора на някой бутон, неговия прозорец временно (докато мишката седи или държа клавишите) да изплува най-отгоре колкото да го видя, и като отпусна там квото, да си отиде където в з-ордера е бил преди това. Кратко и ясно . Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Говоря за следното: това което w00x каза, но като оставя (примерно, може и с клавишна комбинация) курсора на някой бутон, неговия прозорец временно (докато мишката седи или държа клавишите) да изплува най-отгоре колкото да го видя, и като отпусна там квото, да си отиде където в з-ордера е бил преди това. Кратко и ясно . Е да де. Мишката е върху бутона долу на таскбара и виж прозореца на Firefox, който е минимизиран колко е голям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Е да де. Мишката е върху бутона долу на таскбара и виж прозореца на Firefox, който е минимизиран колко е голям. Добре де, хм.... ама чакай, аз се обърках, като видях превюто долу, се обърках . Значи като задържиш, едновременно показва и превюто, и прозореца изплува временно, така ли... интересно и перфектно! Предполагам е опционално. Само защо ми се струва че зад фокса се вижда десктопа ти, а не IE... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 A не си казал какъв е проблема точно? Не я засича? Изобщо не отчита дейност при включването на кабела? Не инсталира драйверите правилно? Същият кабел ли ползваш за връзка с другия компютър? Вървят ли други устройства на USB-тата? Пробвал ли си свързване с Bluetooth? Не инсталва правилно драйверите, намира ги, но дава fail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Добре де, хм.... ама чакай, аз се обърках, като видях превюто долу, се обърках .Значи като задържиш, едновременно показва и превюто, и прозореца изплува временно, така ли... интересно и перфектно! Предполагам е опционално. Само защо ми се струва че зад фокса се вижда десктопа ти, а не IE... Върху това превю е мишката реално. Там трябва да се сложи, за да се появи големия прозорец. Самоче мишката не е излезла. И затова съм ти показал с 1 прозорец. Да видиш, че и при него излиза превю, независимо, че е само един. Ако са повече от 6-7, излизат на списък. Зад фокса не се вижда абсолютно нищо. Прозореца е както би бил ако беше максимизиран. Ако не е максимизиран, го показва с позицията и размера с който е в момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Добре де, хм.... ама чакай, аз се обърках, като видях превюто долу, се обърках .Значи като задържиш, едновременно показва и превюто, и прозореца изплува временно, така ли... интересно и перфектно! Предполагам е опционално. Само защо ми се струва че зад фокса се вижда десктопа ти, а не IE... При пуснат Aero peek когато позиционираш върху някое отворено приложение в таскбара, ти излиза умалено view. И ако минеш с мишката върху нео се отваря на целия екран, както ако избереш да работиш с него. махнеш ли мишката от малкото view, ссе връща на текущото приложение. Не променя реда на програмите Alt+Tab. Но смо с пуснато Aero Peek става тоя фокус. Иначе си седи само малкото view. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Супер, да, мерси. Това може да е много повратна причина да се вземе 7-цата като излезе. Но не знам защо засега доста проблеми с нея гледам имат хора, по други форуми.. Имам предвид разни сини екрани, крашове необясними на програми..., което малко ме плаши. Други хора нямат проблем, но явно нещо с драйверите още не е наред. Така или иначе ще се чака следващия ъпгрейд. Мерси още веднъж, това е мноооого добра опция и направо ви завиждам . Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Супер, да, мерси. Това може да е много повратна причина да се вземе 7-цата като излезе. Но не знам защо засега доста проблеми с нея гледам имат хора, по други форуми.. Имам предвид разни сини екрани, крашове необясними на програми..., което малко ме плаши. Други хора нямат проблем, но явно нещо с драйверите още не е наред. Така или иначе ще се чака следващия ъпгрейд.Мерси още веднъж, това е мноооого добра опция и направо ви завиждам . Ами може просто Microsoft да са сложили капанчета в RTM-а дето не би трябвало да е излезнал още или проблемите да идват от разните му там активатори ако има. С официалният RC - 7100, до сега съм имал само проблеми с използване на прекалено много ресурс, но е било само няколко пъти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 Добре изглежда 7-цата засега. Стабилно и бързо работи в sun vbox. Само едно питане имам: Легално ли е ползването на Windows 7 стартер, през 30 дневния срок на активация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 Така, толкова я хвалих и се заеба (с извинение). Пускам днес (цял ден е бил on) РС-то и едвам крета. Отварям Task Manager-а и гледам товари (още след зареждането на Win и при избора на акаунт) процесора на 100% нон-стоп. И не излиза в таск-а процес който да го ползва. Сега съм от сеф моуд. Пирах апликейшъните един по един от таск-а (изчаках да ми зарежда сигурно 3-4 минити само таск-а). Нито един от тях не беше. Идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 Ами при положение, че никой от форума не е срещал подобни проблеми, си мисля, че едва ли ще е от конкретната версия, а по-скоро от някой драйвер. Не че знам и какъв софтуер имаш инсталиран, щото и от там може да идва проблема. Та защо не свалиш ръчно драйвери за дъното и всички устройства, които ползваш Забелязах, че вече много производители имат драйвери за 7. Аз пък от друга страна за първи път слагам ОС, която след инсталацията си не иска нищо, всичко е намерила и всичко тръгва. На 7-8 компа съм я сложил вече (лаптопи и настолни) единственото, което не хвана е една екзотична камерка (впоследствие подкарана) и един тъчпад не му тръгна скрола (впоследствие подкаран). Като се сетя какво беше и с ХР и с Виста, тази определено радва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 Ами при положение, че никой от форума не е срещал подобни проблеми, си мисля, че едва ли ще е от конкретната версия, а по-скоро от някой драйвер. Не че знам и какъв софтуер имаш инсталиран, щото и от там може да идва проблема. Та защо не свалиш ръчно драйвери за дъното и всички устройства, които ползваш Забелязах, че вече много производители имат драйвери за 7. Аз съм срещал подобни проблеми. В интерес на истината, това е единственият проблем който съм написал тук в тази тема. Отговор не намерих. Проблема се реши от самосебе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 Аз съм срещал подобни проблеми. В интерес на истината, това е единственият проблем който съм написал тук в тази тема. Отговор не намерих. Проблема се реши от самосебе си. Гуугъл разпитвА ли го ? Щом тук вече двама души имат един и същ проблем, би трябвало в световен мащаб да са много повече. А и host, и ти ли си с бета ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 Разпитвах го гугъл, проблема излезе, но бяха изкарали като решение Superfetch. Изключих го, за момент се оправи, но после пак се е появявало. Не знам какъв е проблема. Всички драйвери за устройствата ми са за Win7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 някой има ли проблем с crash-ващ windows explorer? всеки път като се опитам да влезна в папка на компа или дори в My Computer и explorer-a гърми .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 ся официално вин 7 излиза на 22 този месец.. доколкото знам Знае ли се вече какви ще са системните изисквания за него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 ся официално вин 7 излиза на 22 този месец.. доколкото знамЗнае ли се вече какви ще са системните изисквания за него? Че те едва ли ще са по-различни от досегашните RTM-и и т.н. В сайта на MS ги има, лесно ги намерих . А цената дали ще е почти същата като на Виста, както преди месеци четох? Ако се мине с ~300 лв, колкото струва Виста, ще е добре. А тия крашове, от които се оплаква и samkijot, ги срещам нерядко в нета, дано се дължат на драйвери нещо, но не ми харесва честотата, с която попадам на такива оплаквания. Иначе в съвсем крайна сметка, каквото и да са променили в 7-цата, аз лично бих могъл да приема, макар че се дърпам първоначално . Примерно има ли начин с Аеро да се направи таскбара да изглежда като във Виста? Много съм свикнал с тъмнокафявия градиент, докато този новия вид на таскбара Хич не ме кефи, с тия шарки из него ала titlebar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 ааа, 16 ГБ място спрямо 700 МБ за хр... явно още дълго няма да сменяме с-мката Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 ааа, 16 ГБ място спрямо 700 МБ за хр...явно още дълго няма да сменяме с-мката 16 гига за ОС?! Без драйвъри за устройствата? Ако 16 гига е само ОС хич не ми говорете колко е "лека" и колко по-леко ще върви... 1 гига памет за ОС... ако ще ползваш и по-тежки приложения - замина над 1 гига. Това десктоп ли е или е сървърна ОС? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Има си дравери в нея за почти всичко и затова е толкова огромна. Все пак има за последните 3 години сигурно само 1000 различни драйвъри само за видео карти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Някои от изискванията са само докато се инсталира. Примерно Виста/2008 отказват да се инсталират на машина с <512 РАМ, но без да съм го пробвал лично (мога да го пробвам но не ми се занимава сега) четох че след инсталацията вървели и на по-малко. За харда също. Инсталацията иска свободни около 2 пъти обема, след това е под 10 ГБ. Явно си копира всички драйвери и хави и ги експандва, защото каквото и да се инсталира след това, за разлика от 2003/ХР, вече не се иска за нищо диска с OS-a. Така че очевидно колко е лека една OS не можем да съдим по това колко ГБ хард иска по време на инсталацията (пък и след тва) или пък колко рам иска. То и след това заетата РАМ не е в пряка връзка с това колко "леко" върви (разбира се ако не се стига до суап). А по всякакви данни и хвалби, 7-цата гълтала по-малко памет. Не виждам кво се плашите. Ръгаш 4 ГБ рам на десктопа (цена около 20 лв на гигабайт вече!) и край. А който не може да си го позволи дори това, кара на предни версии, просто е. Всяка следваща версия винаги е била малко или много, по-тежка. Сега М$ се пънат, че 7-цата ще е по-лека от Виста, въпреки първоначалните изисквания. Ще видим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Има си дравери в нея за почти всичко и затова е толкова огромна. Все пак има за последните 3 години сигурно само 1000 различни драйвъри само за видео карти. има набор generic драйвъри, няма набор за всичко. ако имаше за всичко, нямаше да обикаляш после по сайтовете на поизводителите и да сваляш. освен това - не е практично и оправдано да слагаш в ОС драйвъри "за почти всичко" - най-малкото заради обема, най-вече защото трябва да слагаш поледните версии, а това е излишна хамалогия, или да даваш на хората остарели драйвъри с всичките им бъгове и прочие... та така. не ще да е от драйвърите 16 гига. колко е голям фолдъра на Уиндоус непосредствено след инсталацията? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.