Jump to content
BulForum.com

WINDOWS 7.0

ggg

Recommended Posts

Я, годфадър не е пропуснал да поспами в темата за новия Уин. Какво общо има покупката на легален софтуер с безкомпромисното му превъзходство над вечно последния и догонващ играч на пазара ?

Безкомпромисно превъзходство в кое? Може би в приказките, щото все още всичко е само приказки, ако не си забелязал. Пазарът все още и понятие си няма от прехваления уин 7. :lol:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply
И това го казваш, при положение, че има хора, които още не знаят какво е линукс ?

То има хора, които не знаят и за съществуването на топлата вода, но това каква връзка има с дискусията изобщо само ти си знаеш.

Готов съм да заложа на това, че съдбата на 7-цата няма да е като на Виста по отношение на корпоративните клиенти.

Надявам се догодина по това време отговора да е ясен.

А понеже виждам и, че някакви Линукси прехвърчат тук там в темата, пак да кажа: разбирам, че е много хубава ОС, но явно твърде малко хора го разбират още. Как иначе да си обясним тоталната хегемония на Уиндоус и то при условие, че Линуксите са безплатни(почти, в сравнение със скъпия Уин).

А и най-вероятно греша, че е толкова хубава, защото ако беше така отдавна МС да са фалирали. :)

Та кой ще си купи лоша, скъпа ОС :confused

Съвместимост и наличие на бизнес софтуер и маркови компютри идващи с преинсталиран windows, навици на потребителите и разходи за "ограмотяване" на персонала са една част от причините... и най-вече инерция - кой с каквото е свикнал с това иска да работи освен ако не го дразни прекалено много, а щом успява да си свърши работата свиква с дребните недостатъци и престава да ги забелязва

...

Нещата които изброяваш може и да са верни, но не са основни.

Основните са: изключителен маркетинг (включващ и политиката относно нелегалните Уин) и максимално удобен, опростен и ориентиран към непрофесионалисти интерфейс. За мен са това.

Тези двете неща създават навиците на потребителите, които навици пък после създават разходите за ограмотяване на персонала... и колелото се завърта.

Tuk sum suglasen. Za da pe4elish ot edin produkt, nujno e mnogo pove4e ot tova toi da e prosto dobur.

Taka 4e ne mojesh da o4akvash drugo ot linux pri totalnata lipsa na vuprosniq marketing.

Обижда те факта, че ползваш пиратска ОС ли? Наистина, признавам си, че не съм проверил дали разпространяваните торенти не съдържат нещо друго, освен пиратски копия. Опровергай ме, моля. Упс, забравих, ти всъщност не ги ползваш за нищо и съвсем прилежно си платил лиценза за Уин 2008 сървър. За което моля да приемеш извиненията ми.
Не, обиждаш с директното твърдение, че ползвам пиратска OS, без да знаеш дали наистина е така. Намесваш торенти и какво били съдържали - караш ме да се замисля на колко питиета си бил докато си го писал. Торентите са си торенти, какво общо имат с мен? Да, тегля торенти, 99% филми, от които гледам 3-4 годишно, и 2 сериала за последните 3 години. Е и?

Жалки стават вече изказванията.

Безкомпромисно превъзходство в кое? Може би в приказките, щото все още всичко е само приказки, ако не си забелязал. Пазарът все още и понятие си няма от прехваления уин 7. :lol:
Естествено! - отбягнахме темата какво общо има пиратското ползване от дискутиращите тук, с темата и дискутираното и тотално превъзходство, и се хванахме отново за една дума, пак неподходящо. Win7 не е излязъл, е и? Това го знае всеки. А Светлия изказа мнение че ще е много по-голям успех от предната версия, и след година ще се види.

Относно маркетинга - далеч съм от мисълта да ми харесва как налагат ОС-а с новозакупените машини. Дялът им е голям от десетилетия, те диктуват огромен брой моди на пазара, може да са монополист, но това не е свързано само с негативи. Вярно че налагането с новозакупени машини може и да не дава много шанс на Линукс вследствие на тази огромна инерция, набрана през годините и т.н. но не мога да се съглася, че огромната част от хората купуват Windows-a си като си купуват от асемблатори примерно, както някой каза. Всичко е пиратско, освен от техномаркетите, откъдето не са толкова много хората които купуват. Той човека ако не разбира много, квот му сложи оня от магазина, тва. А човекът "има избора" да си инсталира квото си иска. OEM струват доста малко на фона на ретайл, и един човек като си купи комп за у тях, има избора да прави квото си иска и да си инсталира, това че е дал някой мизерен $ за Win-a едва ли ще го спре да си слага "по-добра" OS , особено един западняк, за който $50-$100 са колкото да пръдне 2 пъти на работа.

Чисто потребителско мнение ви давам, без да разбирам каквото и да е от OS-и.

Този е първия Win след 98 от който съм напълно доволен. Работи си добре, не ме дразнят много неща, новостите свикнах с тях и вече ги намирам удобни. Бързо се инсталва, бързо зарежда. До сега не е забивал. На мен ми върши изкл. добра работа.

Проблемите които имах и преинстала имам сериозно убеждение, че не бяха от Win-а. По-скоро аз бях виновен и някоя програма.

Не, обиждаш с директното твърдение, че ползвам пиратска OS, без да знаеш дали наистина е така.

Да, затова ти се извиних, ако все пак ме опровергаеш, но на този етап по всичко личи, че съм бил прав. :lol:

Този е първия Win след 98 от който съм напълно доволен. Работи си добре, не ме дразнят много неща, новостите свикнах с тях и вече ги намирам удобни. Бързо се инсталва, бързо зарежда. До сега не е забивал. На мен ми върши изкл. добра работа.

Е то всички уиндоуси са така като излизат, щото хакерите още не са им набарали бъговете :tongue

Нека мине малко време поне да влезе в масова употреба.Аз да си призная не съм го виждал още :blink:

А някой може ли да каже дали има смисъл да се слага 64 битовата версия? Защото тук на работа сега предстои преинсталация на Джам ХР и съм решил да слагам Джам 7. Та се чудя...

Конфигурацията е:

DualCore Intel Core 2 Duo E4600, 2400 MHz (12 x 200)

Gigabyte Technology Co., Ltd.

Intel Bearlake P35

2048 MB (DDR2-1100 DDR2 SDRAM)

NVIDIA GeForce 8600 GT (256 MB)

А някой може ли да каже дали има смисъл да се слага 64 битовата версия? Защото тук на работа сега предстои преинсталация на Джам ХР и съм решил да слагам Джам 7. Та се чудя...

...

Не.

Освен ако смяташ да слагаш поне още 2 рам след време докато компа е жив.

Макар че аз на лаптопа с 3ГБ, съвсем спокойно менкам 64-битова OS и хич не ми дреме. Така и така съм ѝ свикнал вече, и някои софтове им имам 64 битови версии, и всичко е пушка. За 2 РАМ обаче не бих сложил х64.

Хаха. Интересно. Бетата ще спре да се обновява, а нелегалните копия как ги виждаш? Всекидневно обновяване? Ще сложат пак Активация за ъпдейтите и ще се слагат само сървис пакове. Поне бетата ще се обновява докато работи. RTM-ите ще се обновяват .... никога. Като излезне по магазините - край. С XP беше така след SP2, с Vista беше от самото начало. С Win7 също ще е от самото начало.

Първо само това, че е бета пред наличието на финална версия, не бих я предпочел. Отделно активаторите си работят перфектно както на Windows 7 така и на Vista. Като ти емулира там някакъв OEM биос, всичко заспива, щом при вистата вече толкова време действа този трик защо мислиш, че като излезне на пазара Win7 ще измислят някаква хватка ? Пък и да измислят, ще се измислят нови начини за кракване.

Първо само това, че е бета пред наличието на финална версия, не бих я предпочел. Отделно активаторите си работят перфектно както на Windows 7 така и на Vista. Като ти емулира там някакъв OEM биос, всичко заспива, щом при вистата вече толкова време действа този трик защо мислиш, че като излезне на пазара Win7 ще измислят някаква хватка ? Пък и да измислят, ще се измислят нови начини за кракване.

За XP какви начини за кракване измислиха? Никакви. Не можеше да се ъпдейтва освен ако не минеш проверката.

Активаторите за Win7 и Vista правят конфликт с различни драйвери. Примерно за един лаптоп, някакъв активатор за Win 7 деактивираше звуковия драйвер.

За XP - http://zamunda.net/browse.php?search=Windo...&incldead=1

Когато се случи да ти се обнови WGA-то отиваш и търсиш последният крак за него, хавата става за 1 минута.

Има и по лесен вариант, сваляш си корпоративна версия(не кракната) и слагаш тоя key: MR49R-DRJXX-M6PX2-V96BF-8CKBJ и забравяш за всякакви проблеми. Вече го ползвам тоя key 3 години и съм го дал на доста хора, проблеми няма, тъй като това е MVL ключ(Microsoft Volume License) и е lifetime. ;)

Иначе за активаторите за Vista и Win7 досаега проблеми с драйверите не съм имал.

Така, проблема е следния. До онзи ден нокийката ми вързваше без проблем към който и да е USB порт...ама сега няма такъв филм. Пробвах на друго РС без проблем вързва. Как да ги оправя тия тъпи USB-та, защото явно съм ги омазал. Пробвах стандартния подход, да изтрия всичко от нокия, и да прабвам Win-а сам да си я върже. После пробвах и да кача най-новото от сайта им. После пробвах с режим Vista да инсталвам (след всяка стъпка пак триене и така). Вече ми се изчерпаха идеите!?

моделчето е e51, OS Win7 x64

дъното е http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=2644

A не си казал какъв е проблема точно?

Не я засича? Изобщо не отчита дейност при включването на кабела? Не инсталира драйверите правилно? Същият кабел ли ползваш за връзка с другия компютър? Вървят ли други устройства на USB-тата? Пробвал ли си свързване с Bluetooth?

Винаги ми е липсвало едно нещо, свързано с Z-order на прозорците.

Има ли такава опция в 7-цата, че в момента нямам достъп, а ми е интересно дори ако някой сподели ако в Линукс има подобно нещо. Имам няколко прозореца с които работя и са в определен z-order. И искам даден друг прозорец за момент да видя съдържанието му, без да си нарушавам текущия ордер. В 7-цата имаше нещо такова, което за миг ти показва десктопа и остават само очертанията на прозорците като отидеш с мишката долу вдясно. Но това, което ми трябва май го няма. Мога да минимизирам "паразитния" прозорец след като го скивам, но и той е в някакъв з-ордер примерно..

Това навява мисли за ползване на поне 2 десктопа, но не съвсем, имам си прозореца в текущия десктоп и точка :) .

Т.е. нещо като попъп да направи докато задържам някой клавиш и мишка, без да бара з-ордера. Дано е станало ясно :) . Ето това е единственото, което ми е липсвало. Е, и реордера на таскбар бутоните, което в 7-цата вече е възможно.

Винаги ми е липсвало едно нещо, свързано с Z-order на прозорците.

Има ли такава опция в 7-цата, че в момента нямам достъп, а ми е интересно дори ако някой сподели ако в Линукс има подобно нещо. Имам няколко прозореца с които работя и са в определен z-order. И искам даден друг прозорец за момент да видя съдържанието му, без да си нарушавам текущия ордер. В 7-цата имаше нещо такова, което за миг ти показва десктопа и остават само очертанията на прозорците като отидеш с мишката долу вдясно. Но това, което ми трябва май го няма. Мога да минимизирам "паразитния" прозорец след като го скивам, но и той е в някакъв з-ордер примерно..

Това навява мисли за ползване на поне 2 десктопа, но не съвсем, имам си прозореца в текущия десктоп и точка :) .

Т.е. нещо като попъп да направи докато задържам някой клавиш и мишка, без да бара з-ордера. Дано е станало ясно :) . Ето това е единственото, което ми е липсвало. Е, и реордера на таскбар бутоните, което в 7-цата вече е възможно.

Има възможност да ти покаже прозореца след като сложиш мишката отгоре. Сменя активния прозорец с този на който си посочил от таскбар-а докато мишката ти е върху него. После те връща на активния.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...