Светлия Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 ...Между другото мен и синята тема на XP-то ме дразнеше и си карам още със skin-a нa 98цата Пак като си надраснал Уин 3.11 добре. Напредък си е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Пак като си надраснал Уин 3.11 добре. Напредък си е. И той ми харесваше но го преживях някак. A помни ли някой ли програмката "Dashboard". Винаги го инсталирах вместо грозния Program Manager Ех спомени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Хаха. Интересно. Бетата ще спре да се обновява, а нелегалните копия как ги виждаш? Всекидневно обновяване? Ще сложат пак Активация за ъпдейтите и ще се слагат само сървис пакове. Поне бетата ще се обновява докато работи. RTM-ите ще се обновяват .... никога. Като излезне по магазините - край. С XP беше така след SP2, с Vista беше от самото начало. С Win7 също ще е от самото начало. А какъв е проблема да се плати за тази велика ОС? Всъщност аз лично се чудя, как така нещо, което се оценява с 10/10 не може да трогне оценяващите да се изръсят за цената, на която се продава? Гледам тука Теди разгорещено коментира за Уин 2008, обаче се чудя защо аджеба не се е бръкнал да си плати за това толкова прехвалено отроче на Микромек? За справка, ориентировъчно цените на животното започват някъде от $800 за стандартната версия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 $1,199 за MSDN professional ... ама не го плащам аз - мухаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 ОК, да задам един друг интересен въпрос. Ако някакви неземни сили направят така, че да стане невъзможно ползването на пиратски версии (да речем под заплахата от обезглавяване), въпросните ентусиасти ще се бръкнат ли надълбоко за лицензите или ще потърсят нещо алтернативно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Препоръчайте ми някакви кодеци за 7цата Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 ОК, да задам един друг интересен въпрос. Ако някакви неземни сили направят така, че да стане невъзможно ползването на пиратски версии (да речем под заплахата от обезглавяване), въпросните ентусиасти ще се бръкнат ли надълбоко за лицензите или ще потърсят нещо алтернативно? Може ли аз да отговоря? Или не ставаше дума за мен в случая Докато продължавам да работя с Visual Studio и да ми плащат за това бих си плащал MSDN-a (и съответно бих го трупнал на сметката на някой клиент). За другите машини - не съм особено сигурен... ама $120 не са чак толкова много за home edition-a а на жената друго не и трябва а ако и кача нещо друго ще ореве махалата че не може да си инсталира поредния bloatware чиято реклама е видяла във facebook - първите пъти исках да я очистя, след това и се карах 15 минути а после тя ми се сърди 2 дена, и вече претръпнах но пък и тя вече знае как да ме подхване след като е "съгрешила" и е ясно какво е направила Иначе всичките ми dell-ове са си дошли XP (кой с pro кой с home). Но на въпроса - докато ми се налага да го ползвам бих го плащал, или ако ще ми направи живота малко по-лесен (случая с жена ми). 2008 server ако няма да го ползвам за работа много ясно че няма да сложа защото $470 ($470 за web edition-a, a standart e от $1000 нагоре) са си доста "приятна" цифра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Ъъъъъ. Добре. Ето пак. Ето това е quick launch. Онова ващо просто са пиннати програмите за таскбара. И Като отворите примерно средната от двете и страни остават иконите. А моето си е класическия. Препоръчайте ми някакви кодеци за 7цата Сложи си KMPlayer - той си идва със собствени кодеци и няма да инсталираш нищо допълнително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Имам страничен въпрос - Sun Virtual Box не е ли в пъти по-бавенот VMWare при теб или аз нещо съм с грешни впечатления? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Имам страничен въпрос - Sun Virtual Box не е ли в пъти по-бавенот VMWare при теб или аз нещо съм с грешни впечатления? Не съм го пробвал VMware. Търсех нещо за без пари, пък съм останал с впечатление, че той е платен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Сложи си KMPlayer - той си идва със собствени кодеци и няма да инсталираш нищо допълнително. Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 btw този плеър ползвам и аз. Чат-пат дава грешки ама картината му е видимо по-добра от всичко което съм виждал. И звука е по-добър само при Windows Media Player - не знам какви кодеци за аудио има стандартния Win плеър ама звука му е уникален (поне за мен като човек който просто си гледа филмите на него). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 @Godfather, не е интересно вече да се коментира пиратството и цената на Windows, 7-цата струва колкото Виста (или ще струва), така че това е коментирано милиони пъти, хвани се за нещо различно Милиони пъти се е коментирало, че ако се стигне до обезглавяване ако ползваш нелегален Windows, драстично ще спадне употребата му. Поне за по-бедни домашни потребители. Такива като Дядомраз ти отговориха вече какво биха направили. Но и си говорим абсолютно хипотетични неща. Вече 20 години "Микромек" не може да направи почти нищо срещу пиратството, и не само те, сума опити в най-различни сфери се направиха против това, и всичко което видяхме е, че и музика, и филми и софтуер, само процъфтяват. И друг въпрос: мислиш ли, че ако Майкрософт някак се справи с пиратството (или се беше справила в миналото), щеше да спечели повече? То е като лавина, и едва ли ще преувелича ако кажа, че пиратството подкрепя Microsoft съзнателно или не. Е, по-скоро не. И тва е коментирано и ми излязоха пришки на езика. И ми е интересно защо говориш толкова убедено "защо не съм се бръкнал да си платя Уин2008". И в един друг форум се стигна да ме бъзикат на тази тема, и обикновено все се стига до този въпрос като се изчерпат . Stenli, ffdshow не върви ли на 7цата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 А какъв е проблема да се плати за тази велика ОС? Всъщност аз лично се чудя, как така нещо, което се оценява с 10/10 не може да трогне оценяващите да се изръсят за цената, на която се продава? Гледам тука Теди разгорещено коментира за Уин 2008, обаче се чудя защо аджеба не се е бръкнал да си плати за това толкова прехвалено отроче на Микромек? За справка, ориентировъчно цените на животното започват някъде от $800 за стандартната версия. За мен лично, проблема е цената вече. В началото като беше на половина беше допустимо, но сега вече е 150 паунда, което са си 320 лева. Ако трябва да ползвам легална операционна система на живот и смърт, щях да се замисля дали да не мина на MAC OSX, която е на половин цена. И само за протокола: XP-то ми беше с лиценз. Ето това е quick launch. Онова ващо просто са пиннати програмите за таскбара. И Като отворите примерно средната от двете и страни остават иконите.А моето си е класическия. На мен този ми харесва повече от нормалният Quick Launch. Заема по-малко място и е приятен. Ако искаш да пуснеш още един път програмата, просто се цъка с десния бутон и готово. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 w00x, изниква съвсем логичния въпрос, който ще ти бъде зададен ако не от мен, от някой друг: Защо MacOSX на половин цена след като имаш 123456 линукса на нулева цена? Предусещам отговора, но той може и да не се хареса на някои хора, но нека да го чуем де.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 w00x, изниква съвсем логичния въпрос, който ще ти бъде зададен ако не от мен, от някой друг: Защо MacOSX на половин цена след като имаш 123456 линукса на нулева цена? Предусещам отговора, но той може и да не се хареса на някои хора, но нека да го чуем де.. Защото с Linux не съм работил, а и не виждам с какво един Linux е по-добър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 ОК, да задам един друг интересен въпрос. Ако някакви неземни сили направят така, че да стане невъзможно ползването на пиратски версии (да речем под заплахата от обезглавяване), въпросните ентусиасти ще се бръкнат ли надълбоко за лицензите или ще потърсят нещо алтернативно? Явно Microsoft много добре усещат тънката граница между тоталния натиск към пиратските Уиндоуси и лекото досадно напомняне да си го купиш. И горния сценарий няма да види никога бял свят. А и явно Линуксите са много много по-назад и по-зле от Уин. Щото за мен щом стотици милиони се натискат да ги ползват дори и с риск. при наличието на "прекрасните" безплатни линукси, всеки сам да си направи извода колко е голяма разликата. И каквото и да си говорим маркетинговия отдел на MS трябва да го вкарат в учебниците. П.П. А пък аз съм с оригинална Виста, оригинални ХР -та и оригинална бета версия на 7 Едит: ок Теди, чий отговор не ми е ясен, че не става Ясно . Моя, на w00x, твоя или на Бил Г. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Светлия, ставаше дума между MACOS и линуксите. А не между Win vs. Linux. И май отговора не беше съвсем ясен на теб, защото виж w00x какво е написал. Маркетинговия отдел на MS какво има да го вкарват в учебниците, нищо ново не са изобретили като тактики и стратегии, които да не са познати на хората. Ама "нека си говорят" . Едит: ок Теди, чий отговор не ми е ясен, че не става Ясно . Моя, на w00x, твоя или на Бил Г. ? на Вуукс отговора, Ясен на теб Хаха, е*ати смеха днес във форума, бъзици да стават Вече се свършиха проблемите на хората с Win/Lin, и липсва заговорката вече в тия раздели в Downloads. Само няколко души се пенят за глупости, като някои не разбират даже от бъзик . Но на тоя свят винаги е имало .. разни хора, и разни идеали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Силата на навика е голямо нещо. Както и тази на рекламата. Пак казвам - ако жена ми ще ми мрънка по-добре да и купя W7 ако ще и 500лв да дам за това отколкото да ми пили нервите (а вервай ми като е доволна "бонусите" са приятни). За себе си - плащат ми да бачкам със Visual Studio и .NET а него го няма за Linux (Mono-то не го броя). И дорде си вадя хляба с това е тъпо да се циганосвам. Още повече аз и в един друг форум го споменах (във връзка с jquery май) че обичам всичко което ми прави живота по-лесен а да сменям всичкия софтуер с който съм свикнал с друг и най-вече средата за разработка - е чак такъв ентусиаст не съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 И ми е интересно защо говориш толкова убедено "защо не съм се бръкнал да си платя Уин2008". И в един друг форум се стигна да ме бъзикат на тази тема, и обикновено все се стига до този въпрос като се изчерпат Та това е най-важният въпрос, уважаеми. Защитниците на Микромек, които не са си платили прилежно за всеки техен лиценз е по-добре да млъкнат и тихо да си се радват на откраднатите придобивки. Иначе стават едни най-обикновени и банални лицемери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Ми нека тогава млъкнат и онези дето теглят торенти с филми, музика, софтуер и какво ли още не, във форумите за музика, за игри, филми, в които се обсъждат, нали така . Явно не усещаш колко абсурдно е това, което каза. Няма да те удостоя с отговор относно лиценза, в един друг по-голям форум вече удостоих една мадама с подобаващ такъв, която също нещо като теб подчекна колко било срамно за нелегалните ползващи да пишат в подобни теми. Просто това, за което се говори тук няма нищо общо с това дали аз или той или оня, си е купил OS-a. Само да кажа за теб - това дали аз лично съм дал парите кеш за Windows не е единствения начин да се ползва легално OS . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Ми нека тогава млъкнат и онези дето теглят торенти с филми, музика, софтуер и какво ли още не, във форумите за музика, за игри, филми, в които се обсъждат, нали така .Явно не усещаш колко абсурдно е това, което каза. Няма да те удостоя с отговор относно лиценза, в един друг по-голям форум вече удостоих една мадама с подобаващ такъв, която също нещо като теб подчекна колко било срамно за нелегалните ползващи да пишат в подобни теми. Просто това, за което се говори тук няма нищо общо с това дали аз или той или оня, си е купил OS-a. Само да кажа за теб - това дали аз лично съм дал парите кеш за Windows не е единствения начин да се ползва легално OS . Кое е абсурдното бе човече? Това, че кражбата е единствената форма, под която всички тук фанатизирани привърженици се радват на любимия си продукт? И каква връзка имат начините за легално ползване с факта, че ти например си го откраднал? Къде е връзката в случая? Вероятно само в твоята глава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Кое е абсурдното бе човече? Това, че кражбата е единствената форма, под която всички тук фанатизирани привърженици се радват на любимия си продукт? И каква връзка имат начините за легално ползване с факта, че ти например си го откраднал? Къде е връзката в случая? Вероятно само в твоята глава. И пак - какво общо има с обсъжданите вътпроси в темата, не каза. Повтаряш като латерна едни и същи твои наблюдения, за които всички са наясно. И пак , продължаваш да отправяш и твърдиш непроверени неща, в които не си сигурен. Леко започваш да обиждаш вече. Бих те замолил да спреш, без да си наясно с мен и какво става вмоята глава и компютър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 И пак - какво общо има с обсъжданите вътпроси в темата, не каза. Повтаряш като латерна едни и същи твои наблюдения, за които всички са наясно.И пак , продължаваш да отправяш и твърдиш непроверени неща, в които не си сигурен. Леко започваш да обиждаш вече. Бих те замолил да спреш, без да си наясно с мен и какво става вмоята глава и компютър. Обижда те факта, че ползваш пиратска ОС ли? Наистина, признавам си, че не съм проверил дали разпространяваните торенти не съдържат нещо друго, освен пиратски копия. Опровергай ме, моля. Упс, забравих, ти всъщност не ги ползваш за нищо и съвсем прилежно си платил лиценза за Уин 2008 сървър. За което моля да приемеш извиненията ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Я, годфадър не е пропуснал да поспами в темата за новия Уин. Какво общо има покупката на легален софтуер с безкомпромисното му превъзходство над вечно последния и догонващ играч на пазара ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.