Jump to content
BulForum.com

WINDOWS 7.0

ggg

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply
Едит: И все пак по темата, който се чуди защо нещо не работи, рестартира, дава син екран и е с Виста... :) да не се чуди - не е от хардуера, а от ОС и да минава на Windows 7 - решава почти всички проблеми на Вашия компютър. ;)

Едва ли ще можеш да отговориш (понеже си сложил W7), обаче синия екран на вистата не съдържаше ли информация какво точно му "пречи"? Обикновено има нещо което да те насочи я към видеото я към паметта... Особено по време на инсталация ако даде син екран е повече от показателно че нещо с хардуера не е наред

...

:) Започна и по-кратки постчета да даваш, благодаря за което, ама като цитираш бъди коректен, не вади от контекста:

И все пак по темата, който се чуди защо нещо не работи, рестартира, дава син екран и е с Виста... :) да не се чуди - не е от хардуера, а от ОС и да минава на Windows 7 - решава почти всички проблеми на Вашия компютър. ;)

Едва ли ще можеш да отговориш (понеже си сложил W7), обаче синия екран на вистата не съдържаше ли информация какво точно му "пречи"? Обикновено има нещо което да те насочи я към видеото я към паметта... Особено по време на инсталация ако даде син екран е повече от показателно че нещо с хардуера не е наред

Ами честно казано и аз така си мислех, и се ядосвах на компа. Е, оказа се, че нищо от това не остана като махнах Вистата. Между другото за първи път се усъмних, че е от Вистата, когато приятел мой се оплака от почти същите сини екрани със съвсем друг хардуер.

И сега така и така му дойде времето ще махна Вистата от този лаптоп за който говоря и ще сложа Уин7 бета (7127), да видим...

Мозилата под 7-цата почва пак да завлачва...нещо да не би да трупа някъде файлове или да има някой плъгин който да трябва да забраня?

И понеже сега гледам товари много процесора при гледане на HD (преди не минаваше 50% и на двете ядра) я ми препоръчайте кодеци и дали има значение power scheme -а който съм задал (че го дадох на пестелив).

ШШшшш, не е истина. От опциите на консумацията на енергия е. Дадох ги на най-мощно и всички пак си стана като преди - без забавяния. Егати и тъпата опция е това.

ШШшшш, не е истина. От опциите на консумацията на енергия е. Дадох ги на най-мощно и всички пак си стана като преди - без забавяния. Егати и тъпата опция е това.

Като си на батерия и искаш да си провериш пощата и да напишеш няколко писма изобщо не е тъпа опция :) Просто трябва да цъкаш правилните настройки според зависи...

host, за лаптоп ли става дума?

Между другото четох в някои форуми на някои места, че при тях 7-цата се справяла по-зле с енергоспестяването от Виста. Но това са били вероятно единични случаи.

Под Виста (2 броя даже сложих) на лаптопа, процесора снижава честотата си до под гигахерц в idle. И като пусна нещо, което изисква мощност, си се качва множителя и честотата без никакви проблеми.

Та викаш с 7-цата има проблеми с това? :rolleyes: Недей че Светлия ще ме анатемоса.

Абе базик, Светлия, да не се впрегнеш пак нещо :) .

...

Абе базик, Светлия, да не се впрегнеш пак нещо :) .

Ща кажа на Бил да знаеш.

@Светлия: Има RTM версия, какви са тия бети с които си решил да тровиш компа? ;)

Направо го отрових вече. Ми пробвал съм я, бачка си. Но ако препоръчаш този РТМ с конкретен линк ще съм ти благодарен. Не ми пречи пак да инсталирам, въпроса е веднъж като оправя всичко да не се занимавам вече поне година.

Иначе си бачка 7-цата на лаптопа, но очаквах повече. Всичко си пусна сама, ъпдейтна се и след това нямам удивителни в дивайс пропъртиса, но... тъчпада не ми го пуска нормално нещо, скрол нямам и трябва да се занимавам допълнително.

На лаптопа не ми се вижда някак по-бърза от Вистата, както от десктоп машинчето. Кефи колко РАМ е глътнала, направо срамота:

015142317.jpg

всичко заредено (анти, демони, скайпове и др.) но без пуснати програми - 447 Мб ми се вижда направо...

Бетата все пак е бета, а и след няколко месеца ще спре да се обновява.

RTM(Final) x86: http://zamunda.net/details.php?id=181917&hit=1

RTM(Final) x64: http://zamunda.net/details.php?id=181900&hit=1

Activator(и за двата върши работа): http://zamunda.net/details.php?id=184353&hit=1

:)

RTM(Final) x86: http://zamunda.net/details.php?id=181917&hit=1

RTM(Final) x64: http://zamunda.net/details.php?id=181900&hit=1

Activator(и за двата върши работа): http://zamunda.net/details.php?id=184353&hit=1

:)

Благодаря ! Ще инсталирам едната тази вечер да я видим.

Светлия, тъчпада емулира нормална PS/2 мишка. Да не си го спрял с клавишна комбинация? Как да не работи като хората..

Викаш, да не се занимаваш поне година.. това е малко, аз лично гледам поне 3г. да изкарам инсталации, обикновено преинсталирам единствено при ъпгрейд на дъно.

За скрола, вероятно е свързано с issue-то с тъчпада.

Нещо не се вижда нищо от тоя task manager, но би ли пояснил дали правилно съм видял числата?

Total: 2GB

Cached: 1402

Available: 1598

Free: 217.

Ако да, имам някакво обяснение на кефа ти и малкото заета памет, всъщност не е точно това, което показва task manager-a на виста, и предполагам МС са сменили отново показанията му, както направиха в прехода ХР-> Виста, тук с цел да изглежда че е по-лек откъм ресурси :) .

Но айде да не изпадаме в "подробности", че може да излезе, че 7-цата не харчи по-малко РАМ. Ти гледаш вероятно единствено онова зеленото индикаторче. Въпреки това възможно е да гълта малко по-малко РАМ. Първо може да си с 32 битов, второ, виж по-долу. Но да се замислим ако е така: дали ОС-а ще вземе 447МБ примерно, или 600-700МБ РАМ, е толкова абсурдно като довод.. По-важното е как работи, как се справя с големи програми, с голям кеш, и т.н. и т.н.

В момента заредих Виста на лаптопа с 3 ГБ рам, и таск мениджъра показва Cached 2500MB, фрее 0 (кашираните са файловия кеш + суперфеча), и излиза че 64-битовия ми виндовс на лаптопа използва около 500 МБ РАМ. Заредени също някои процеси, 5-6 при буутъп-а.

Твоя Виндовс 64 битов ли е или 32? ;) Като е известно, че 64-битовия ползва малко повече памет заради основно по-големите указатели. Също така Виндовс-а на машина с повече РАМ се поотпуска повечко, това са вътрешни негови механизми.

Мисля, че е важно това, за което говорим, да се изясни наистина ли 7-цата точи толкова по-малко РАМ, колкото се гълчи навсякъде.

Ами не знам но някои модели на DELL имаха грижи с енергоспестяването и се качваше едно допълнително програмче за да го оправи. Особено ако пуснеш лаптопа на батерия тръгваше на под половината от максималната честота и после си оставаше така дори да му включиш захранването

PS: Аз моя не съм го пипал от Февруари 2007ма. Явно тогава съм правил последния ъпгрейд... като че ли е време за нов - все пак 2 години и половина не съм пипал нищо.

PS2: Само на мен ли ми стои грозно да се виждат единствено иконите на програмите?

015142317-big.jpg

32 bit е. На 64 битовата винаги е над 1 гб глътнат.

На тачпада му свалих драйвер от страницата на Леново и пусна скрола. Всичко е 6 за момента. Но ще дръпна тази РТМ и ще сложа нея.

Под Виста (2 броя даже сложих) на лаптопа, процесора снижава честотата си до под гигахерц в idle. И като пусна нещо, което изисква мощност, си се качва множителя и честотата без никакви проблеми.

Та викаш с 7-цата има проблеми с това?

Това на моя процесор и при ХР става. Прави множителя от х8 на х6. От процесора или дъното е, а не от операционната система.

Хаха. Интересно. Бетата ще спре да се обновява, а нелегалните копия как ги виждаш? Всекидневно обновяване? Ще сложат пак Активация за ъпдейтите и ще се слагат само сървис пакове. Поне бетата ще се обновява докато работи. RTM-ите ще се обновяват .... никога. Като излезне по магазините - край. С XP беше така след SP2, с Vista беше от самото начало. С Win7 също ще е от самото начало.

PS2: Само на мен ли ми стои грозно да се виждат единствено иконите на програмите?

За кое по-точно говориш? За това в таскбара долу? Големите икони в дясно от старт менюто? Че те винаги са си били само икони в Quick Launch-а.

За кое по-точно говориш? За това в таскбара долу? Големите икони в дясно от старт менюто? Че те винаги са си били само икони в Quick Launch-а.

Ъъъъъ? Я пак?

На този screenshot примерно кое точно е quick launch-a и къде са според теб е бутоните на таскбара за пуснатата конзола и за 2те папки?

Това на моя процесор и при ХР става. Прави множителя от х8 на х6. От процесора или дъното е, а не от операционната система.
много ясно че е от процесора ама теди е толкова заблуден че го мисли за собствено откритие на идолизирания от него уиндоус :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

За настолно РС става дума при мен, не за преносимо ;)

Я кажете как става врътката да ги прави долу на таскбар-а като на горния шот?Че и при мен са на квадратчета.

Я кажете как става врътката да ги прави долу на таскбар-а като на горния шот?Че и при мен са на квадратчета.

Десен бутон на таск-бар-а > Properties

Capture.JPG

Жив и здрав да си, а как може като съм админстраторски профил, а другия е закл. да го log off-на? Щото ми прави конфликт на аудиокартата нещо което е останало май в другия.

много ясно че е от процесора ама теди е толкова заблуден че го мисли за собствено откритие на идолизирания от него уиндоус :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Айде преди да лаем, да помислим малко. Много ясно, че това става с поддръжка от процесора и чипсета. И BIOS-a. Минава се през ACPI, чувал ли си за такова нещо?

Ако OS-a не го поддържа, ще имаш модерен и работещ пауър мениджмънт нанайси.

А това за чие откритие го мисля е по-добре да оставиш на по-умните от теб да решат, в интернет си е писано от кого е измислено (ACPI), можеш да се поразровиш и най-ненадейно ще видиш, че Microsoft участва в "измислянето" му ;) .

Ъъъъъ. Добре. :)

Ето пак.

Приема се. Аз щото съм мързел и не съм го инсталирал още та не съм си играл с настройките.

Между другото мен и синята тема на XP-то ме дразнеше и си карам още със skin-a нa 98цата :)

ПС: tedy, кога ще престанеш да се връзваш на всяка провокация? ;)

Между другото мен и синята тема на XP-то ме дразнеше и си карам още със skin-a нa 98цата :)

И за теб са помислили. И класическата тема я има на Win 7.

Жив и здрав да си, а как може като съм админстраторски профил, а другия е закл. да го log off-на? Щото ми прави конфликт на аудиокартата нещо което е останало май в другия.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...