mIRCata Posted September 23, 2009 Share Posted September 23, 2009 Да - ползвам си фонетиката на 7-цата. И не, не е от клавиатурата. Ползвам и друга ОС на компютара и там нямам проблеми с писането. Проблема се появи след 7-цата и не е постоянен. Но появи ли се винаги е по този начин. Натискам веднъж - нищо. Може и 5 секунди да не натисна нищо и като натисна втори път ' - се появяват 2 знака. Ако не се усетя и продължа да пиша - другите символи излизат. Току що получих развитие на проблема. Не е само ', а и `~ " Примерно сега докато ги пиша, или като ги въвеждам в адрес бара на лисицата. Не излизат, а като натисна втори клавиш излизат и двата символа!?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spot_ex Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Да - ползвам си фонетиката на 7-цата. И не, не е от клавиатурата. Ползвам и друга ОС на компютара и там нямам проблеми с писането. Проблема се появи след 7-цата и не е постоянен. Но появи ли се винаги е по този начин. Натискам веднъж - нищо. Може и 5 секунди да не натисна нищо и като натисна втори път ' - се появяват 2 знака. Ако не се усетя и продължа да пиша - другите символи излизат. Току що получих развитие на проблема. Не е само ', а и `~ " Примерно сега докато ги пиша, или като ги въвеждам в адрес бара на лисицата. Не излизат, а като натисна втори клавиш излизат и двата символа!?!? И на мен ми е така. Натискам " ' ", но не се появява, докато не натисна следващ бутон. Не е от клавиатурата, явно е ново решение в Седмака. Свикнеш ли, няма да ти прави впечатление. Поздрави! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 И на мен ми е така. Натискам " ' ", но не се появява, докато не натисна следващ бутон.Не е от клавиатурата, явно е ново решение в Седмака. Свикнеш ли, няма да ти прави впечатление. Поздрави! Как да свикна с нещо, което се случва на моменти. Не съм забелязал да го прави постоянно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Вероятно има нещо от драйвера. Вземете от теди кирилицата която ползва хем има ѝ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Малко гугльоване показва, че това го имат и хора с WinXP. Дали е бъг или Win-a в определени редки ситуации и настройки се прави на умен и слага апострофа когато се въведе втори, не знам, но пробвайте ако дефолтната ви клавиатура не е EN, я направете на EN (US). W Цонтрол Панел -> Регинал лсеттингс - Кейбоардс или както е там. Може и от фонетиката да се предизвиква нещо.. Аз не съм забелязал това (имам една бета на 7-цата) в никоя OS, която съм имал, винаги Ен ми е бил дефолтния инпут леаут. Пък и винаги съм бил с някаква друга фонетика, а не вградената. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Някой досега успял ли е да подкара два акаунта на Skype версия преди 4.0 ? Аз пробвах с Multy Skype и Skype Launcher, но не става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Някой досега успял ли е да подкара два акаунта на Skype версия преди 4.0 ?Аз пробвах с Multy Skype и Skype Launcher, но не става. Никакви проблеми ако ползваш VMWare Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Малко гугльоване показва, че това го имат и хора с WinXP.Дали е бъг или Win-a в определени редки ситуации и настройки се прави на умен и слага апострофа когато се въведе втори, не знам, но пробвайте ако дефолтната ви клавиатура не е EN, я направете на EN (US). W Цонтрол Панел -> Регинал лсеттингс - Кейбоардс или както е там. Може и от фонетиката да се предизвиква нещо.. Аз не съм забелязал това (имам една бета на 7-цата) в никоя OS, която съм имал, винаги Ен ми е бил дефолтния инпут леаут. Пък и винаги съм бил с някаква друга фонетика, а не вградената. Винаги ми е било на английски по подразбиране. Сега обаче отворих и един notepad да пиша в него. И там е този проблем. И явно е за постоянно, както казаха по-горе, а не е единичен случай. Интересното е, че го прави само ако съм на латиница. Докато пиша на фонетика проблема го няма. Поне за ' и ". За тях както и за `и ~ на латиница я прави тая щуротия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Винаги ми е било на английски по подразбиране. Сега обаче отворих и един notepad да пиша в него. И там е този проблем. И явно е за постоянно, както казаха по-горе, а не е единичен случай. Интересното е, че го прави само ако съм на латиница. Докато пиша на фонетика проблема го няма. Поне за ' и ". За тях както и за `и ~ на латиница я прави тая щуротия. Абе я дай някой шот на регионал сеттингс . Виж тук Явно е нещо от регионалните настройки, на 4-то място в нета вече само натам водят следите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Абе я дай някой шот на регионал сеттингс .Виж тук Явно е нещо от регионалните настройки, на 4-то място в нета вече само натам водят следите. Днеска стигнах до прозрение и тамън влизах да пиша, че си оправих проблема. Точно от там е. Смених US International с US и заспа. Само да добавя за махането. Първо си добавете новата подредба, задайте я като подразбираща се и тогава ще ви се позволи да махнете старта. Ако по подразбиране сте на БГ няма да има проблем с махането и. При мен понеже съм с US по подразбиране не даваше, докато не смених с друга. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jey Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 Имам проблем с Win 7. По време и след инсталацията, мишката която е на PS/2 порт не работи. Някой имал ли е такъв проблем и как го е разрешил? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 27, 2009 Share Posted September 27, 2009 Има ли възможност да се ъпгрейдне 64битова Виста към 64битова 7ца? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Има ли възможност да се ъпгрейдне 64битова Виста към 64битова 7ца? Да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 А има ли смисъл да се минава от Виста на Седмицата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Да. Седмицата иска по-малко ресурс, а и има някои приятни нововъведения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Да си направя един отчет за недоверчивите към 7. За 5-6 месеца вече, една единствена забележка или по-скоро бъг - десктопа става НЕактивен директно, през експлоръра всичко е достъпно, директно не. Правила го е 3-4 пъти засега. Оправя се след логаут. Иначе един куп софтуер (корел пакета, фотошоп, ейси дисита, всичкия стандартен софтуер като архиватори, антивирусни, плейъри и т.н. и т.н.), един куп игри (Кризи, Fear -и, Anno -та, C&C -ри, емулатории и какво ли не още) ...всичко бачка без забележки от първия път. Еми като за бета (билд 7127) направо е върхът на сладоледа. Даже мисля единия лаптоп да го прехвърля също на 7. Оценка дотук 10/10. П.П. Само една камера ме мъчеше (Canyon 1,3 Мpx), но с нов драйвер от сайта им тръгна веднага, не знам защо сума ти време се мъчих с какви ли не други експерименти - даже бях тръгнал да си купувам някаква друга. П.П.П. И да не забравя ! Никакви самоволни рестарти, сини екрани, забивания или каквото и да е друго, с което си бях свикнал на добрата стара Виста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 За 5-6 месеца вече, една единствена забележка или по-скоро бъг - десктопа става НЕактивен директно, през експлоръра всичко е достъпно, директно не. Правила го е 3-4 пъти засега. Оправя се след логаут. Аз този проблем до сега съм го няма. Със 7100 съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Да си направя един отчет за недоверчивите към 7. За 5-6 месеца вече, една единствена забележка или по-скоро бъг - десктопа става НЕактивен директно, през експлоръра всичко е достъпно, директно не. Правила го е 3-4 пъти засега. Оправя се след логаут. Иначе един куп софтуер (корел пакета, фотошоп, ейси дисита, всичкия стандартен софтуер като архиватори, антивирусни, плейъри и т.н. и т.н.), един куп игри (Кризи, Fear -и, Anno -та, C&C -ри, емулатории и какво ли не още) ...всичко бачка без забележки от първия път. Еми като за бета (билд 7127) направо е върхът на сладоледа. Даже мисля единия лаптоп да го прехвърля също на 7. Оценка дотук 10/10. П.П. Само една камера ме мъчеше (Canyon 1,3 Мpx), но с нов драйвер от сайта им тръгна веднага, не знам защо сума ти време се мъчих с какви ли не други експерименти - даже бях тръгнал да си купувам някаква друга. П.П.П. И да не забравя ! Никакви самоволни рестарти, сини екрани, забивания или каквото и да е друго, с което си бях свикнал на добрата стара Виста. Някак не вярвам на оценка 10/10 след като си споменал за поне 2 негатива, едното от които за мен е сериозно - десктопа . Това на мен никога не ми се е случвало. Последното за самоволните рестарти, забивания и т.н. за което говориш, за мен е мит и също НИКОГА не ми се е случвало (с 2008, а виста имам от 2 месеца, но и с нея не е) . Така че отново - всичко е индивидуално, въпрос на софтуер и драйвери, хардуер. Което разбира се не прави 7-цата лоша, вероятно е по-добра, но представи си само, че забиването на десктопа го има и във финалната?! Това си е малоумен и сериозен бъг за мен. А сигурно има и доста други. Нека изчакаме и видим. Определено 10/10 обаче е пресилено. Вярно, че засега доволните са много повече, но аз както винаги подхождам скептично докато не се докаже. Базирам се на проба на една бета и основно на интерфейса - доста неща не ми харесаха. Така че дори доказване няма да има, защото едва ли ще се променят във финалната баш такива неща по интерфейса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Някак не вярвам на оценка 10/10 ... Не 10/10, 11/10 искам да дам, но е извън границите на оценката. Мога да кажа, че за пръв път Уиндоус се държи толкова стабилно при мен. И не знам как си с броенето, но аз говоря за 1 (един) бъг или негатив както го наричаш - виждам, че ти се иска да са повече. но ... фактите са други ... и това е само една БЕТА , а и ти след като ползваш Виста едва от 2 месеца, в сравнение с моите 18 месеца си като пеленаче, как въобще даваш наляво и надясно разни оценки ? Звучиш много несериозно. Все едно аз да си прасна един Линукс и утре да започна да разправям колко е стабилен, как ме кефи, какви невероятни екстри и възможности има и т.н. Та така Виста-пеленаче, за 2008 и 3008 не ми говори, защото не съм ги ползвал Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Не 10/10, 11/10 искам да дам, но е извън границите на оценката. Мога да кажа, че за пръв път Уиндоус се държи толкова стабилно при мен. И не знам как си с броенето, но аз говоря за 1 (един) бъг или негатив както го наричаш - виждам, че ти се иска да са повече. но ... фактите са други ... и това е само една БЕТА , а и ти след като ползваш Виста едва от 2 месеца, в сравнение с моите 18 месеца си като пеленаче, как въобще даваш наляво и надясно разни оценки ? Звучиш много несериозно. Все едно аз да си прасна един Линукс и утре да започна да разправям колко е стабилен, как ме кефи, какви невероятни екстри и възможности има и т.н. Та така Виста-пеленаче, за 2008 и 3008 не ми говори, защото не съм ги ползвал Точно аз да искам новия Win да има повече бъгове, леле.. , всеки, който е чел поне 2 мои мнения, ще те направи за смях . И виж кое е несериозно: ти да си праснеш един Линукс и утре...., това е 1 ден период, при мен има 60 дни период и повече от година и половина период с Win2008. И като не си ги ползвал тия последните (3008 малко ни е рано за него) и даже не си пеленаче с тях, защо изобщо се обаждаш неподготвен не знам. За теб - Вин2008 е почти същото като Виста в много повече отношения отколкото преди сървър се различаваше от десктоп Windowsите. В някои аспекти даже може да е по-капризен, що се отнася до драйвери и някои редки програми, защото въпреки че на практика всичко освен някои системни програми, върви на него както на Виста, основно някои инсталатори реват, защото все пак той се идентифицира като сървър така или иначе. "как въобще даваш наляво и надясно разни оценки" - Видяхме, че ти го правиш с не по-малка тежест тук . Опонирам на всякакви крайни изказвания като твоето, независимо дали касае линукс, Windows и т.н. Ти за себе си си много доволен от нещо, което още не излязло като финална версия, камо ли да е минала поне 1 година откакто е излязло. Пеленаче с Вин7, щото не можеш да се базираш на разни бети за да изказваш такива крайни оценки. Оценките как да е, но започна да се нахвърляш че аз съм бил ръсел оценки и разни дивотии., без дори да помислиш за миг. Нека те кефи, лошо няма. Просто охлаждам малко мнението, че накрая ще излезат големи очаквания, и като не се оправдаят с поредния червей който плъзне и скапе половината свят с Вин7, ще се почнат с нови по-големи сили нови войни в OS-овете . Като говориш за факти - кои са фактите? Фактите са нещо различно от твои наблюдения, ако ще и от 1800 месеца. Вин7 ot kolko години ползваш? И какво правиш на него, колко програми имаш? Е, аз работя по средно 10-12ч. на ден без спиране 24/7, вече няколко години, като от пролетта на 2008 с Win2008. Та досега. И някак мога да твърдя че Win2008 (бидейки много близък до Виста, ако искаш и шотове шти покажа) е най-стабилното нещо което съм слагал. По-стабилно не мога да си представя след като не ми е създал нито един проблем досега. Същото и за Вин2003 мога да кажа. Имам и Виста в виртуалка, там също. Обичай си 7-цата, но не плюй толкова генерално всичко останало, моля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 ... че Win2008 (бидейки много близък до Виста, ако искаш и шотове шти покажа) ... "бидейки много близък..." - Нужно ли е да коментирам "сериозността" тук. Виста ползваш, както сам казваш, от два месеца. Аз съм ползвал 18 месеца на десктопа вкъщи и още ползвам на 2 лаптопа т.е. 2 години ползвам Виста. Доста пъти повече от теб ! И дори с ползване далеч под 10-12 часа на ден, е най-проблемния Уиндоус някога ползван от мен - от 95 насам. Така че предлагам ти като направиш 2 години, остават ти само 22 месеца или 660 дни има няма, да си попишем пак тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 "бидейки много близък..." - Нужно ли е да коментирам "сериозността" тук.Виста ползваш, както сам казваш, от два месеца. Аз съм ползвал 18 месеца на десктопа вкъщи и още ползвам на 2 лаптопа т.е. 2 години ползвам Виста. Доста пъти повече от теб ! И дори с ползване далеч под 10-12 часа на ден, е най-проблемния Уиндоус някога ползван от мен - от 95 насам. Така че предлагам ти като направиш 2 години, остават ти само 22 месеца или 660 дни има няма, да си попишем пак тук. Съгласен . Само не знам защо си сигурен, че след N месеци със сигурност ще имам проблеми . Несериозния си ти, защото подхвърляш нещо, ми кажи какви точно са били най-сериозните ти проблеми, да развенчаем и тях . Да, близък е, даже голяма част от критични и некритични ъпдейти са едни и същи и за Виста, и за 2008. Едно и също Аеро се инсталира, едни и същи драйвери, едно ядро, един драйверен модел.. Кое е несериозното? Единствено проблем създават някои примерно адобски хави понякога, защото не защото не вървят, а инсталатора може да не хареса идентификацията на сървъра. Но и това ако се случи, лесно се оправя като се пипне в някои XML-и примерно. И от ден #1 ли започнаха при теб проблемите? Ако да, значи 60 дни безпроблемие е достатъчно показателно. Ся ще кажеш че е било от ден 61. Аз по безпроблемие ги нареждам така: 2008, Vista, 2003, XP, 98. A 2000 го прескочих за основен. Предвид омотания интерфейс на 7-цата, със сигурност няма да я сложа за основен в близката година. Е, пробвах 2008 R2, който на вид е 1:1 с 7, и едва при следващия ъпгрейд ще отделя време да видя кое ще замести сегашния, дали 7 или 2008Р2. Между другото, трябва да имаш огромно търпение 2г. да ползваш OS, която ти прави толкова неимоверни проблеми Ама то ако кажеш, че я ползваш чат пат, сумарното време, което един човек ползва една OS за 2 месеца може да се окаже доста повече от на друг, ползващ я 5 години . Ама това е друга тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 ... С тия къси постове ще ми докараш някой диоптър. Омотана или неомотана Windows 7 е светлинни години пред Виста (за мен) . А и като гледам за повечето хора, без тези с дългите постове... И понеже темата е за уин7, а не за Виста няма да занимавам аудиторията с проблемите на Виста - всеки ги знае за него си. Ще спомена само: на едното лаптопче, ако не пусна нещо, което постоянно да работи, забива макс до 1 минута. Затова имам един постоянно пуснат да свири мютнат уинамп и така проблеми няма - работи със седмици. Убеден съм, че като сложа 7 това ще изчезне. На този лаптоп Файърфокс не мога да ползвам, просто не тръгва по никакъв начин, флаша се базика, уайърлеса периодично се разпада и разни ей такива дразнещи дреболийки, заради които скоро ще заменя Пристата със 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 ... на едното лаптопче, ако не пусна нещо, което постоянно да работи, забива макс до 1 минута. Затова имам един постоянно пуснат да свири мютнат уинамп ... Хахаха , you are the man! Мога да кажа само - велик си! Послепис: съвет от мен - прегледай.... си хардуера и "омотания" лаптоп . И драйверите. Иначе си донякъде прав, всеки си знае за себе си. Да, ама не съвсем . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 ... Само подозирах досега, че съм велик - благодаря иначе - вече съм сигурен. За сметка на това ти си гений... обичаш да предлагаш това което след първи клас всички се сещаме, благодаря за усилията, но нямаше нужда... П.П. Специално за сведение на Теди: лаптопа е с оригинална ОС (вездесъщата бъгава Виста) с оригинален софтуер, не ми предлагай неразумни неща моля. Едит: И все пак по темата, който се чуди защо нещо не работи, рестартира, дава син екран и е с Виста... да не се чуди - не е от хардуера, а от ОС и да минава на Windows 7 - решава почти всички проблеми на Вашия компютър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.