wolf Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 .... Само едно уточнение - не сме получили а сме си го купили. Пито - платено. До последната стотинка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Godfather незнам дали съм прав съвсем ,но от това ,което аз съм видял е че от руските богатства сме получавали доста а от американците досега получихме само един кораб с развалена царевица. Аз лично предпочитам да си плащам отколкото да дължа нещо (недай боже услуга) на някого ! Та в този ред на мисли, ти лично какво си получил от тези "богатства" (освен кофти кофти хави за които ще си патят и внуците ти) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Да бе то така се разцъква атомен реактор Няма да е повече от седмица. Даже аз очаквам още утре да свърши надлъгването. Все пак не пропускайте момента, че сега потреблението на газ е спаднало заради финансовата криза. Затова и Русия си позволи волностите. Заради ниското потребление А честито. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Какво става по въпроса . Газчицата пуснаха ли я ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Тва Цецо ли е бе? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Язе си поапнах бобец. Ке ви пуснем газот и на вазе :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Както разбрах вчера фирмата OverGas се е преименувала на GasOver. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Godfather незнам дали съм прав съвсем ,но от това ,което аз съм видял е че от руските богатства сме получавали доста а от американците досега получихме само един кораб с развалена царевица. Дай конкретни примери - суровина, цена която сме платили и съотвентата пазарна цена на международните борси в същия този момент (или нулева ако сме получили нещо даром). Иначе нали знаеш какво се казва на подобни приказки? Апропо, САЩ не са износител на суровини и нещо не мога да схвана "логиката" на сравнението. То царевицата наистина им е единствения сериозен комодити износ, която пък царевица никога не е представлявала някакъв значим интерес за България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Толкова много са ни дали че 20години продължаме да сърбаме същата попара Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Доскоро процентно най-големите финансови помощи ни идваха от САЩ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Ето малко размисъл по темата какво правят други държави, които мислят с главите си. Докато някои духат замръзналите радиатори, други вече действат по проект, с който съвсем скоро ще покажат един голям среден пръст на руснаците, независимо, че имат обща граница: Газовата война между Русия и Украйна и спряното подаване на синьото гориво към Европа могат да принудят Полша да ускори участието си в проекта за изграждане на газопровод от Норвегия към Скандинавия, предаде Ройтерс. Проектът за тръбата "Сканлед", който трябва окончателно да бъде одобрен през октомври тази година и да свърже газовите находища на страната в западната й част с източната, след което с Швеция и Дания, започна през последните дни да придобива все по-голяма популярност. На него се гледа като на една от възможностите за намаляване на зависимостта на региона от руските доставки. Полша, чието участие в проекта до момента се бавеше, се очаква сега да увеличи активността си и да черпи от газа посредством изграждащия се в момента Балтийски газопровод, който ще я свързва с Дания. Очаква се "Сканлед" да бъде готов през октомври 2012 г., като първоначално планираният му капацитет от 6 млрд. куб.м газ годишно може да нарасне до 8.75 млрд. куб.м, а диаметърът на тръбата да бъде увеличен. Изграждането на газопровода ще струва 1.22 млрд. долара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Грузия прекратява транзита на руски газ за Армения заради авария09 януари 2009 | 11:14 | Агенция "Фокус" Тбилиси. Грузия съобщи, че прекратява транзита на руски природен газ за Армения заради авария на газопровода, предаде Интерфакс. За отстраняване на повредата ще бъдат нужни пет дни. Очаква се във връзка с аварията грузинският министър на енергетиката Александър Хетагури да даде специална пресконференция. Очаква се Армения да няма проблеми с доставките на газ, тъй като получава “синьо гориво” от Азербайджан. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 В Киев не изключват възможността за сключването на двустранни договори с ЕС за транзита на газ09 януари 2009 | 11:12 | Агенция "Фокус" Брюксел. В Европейския съюз разглеждат сериозно възможността за сключването на двустранни договори с Украйна за транзит на газ, заяви украинският заместник-министър на външните работи Константин Елисеев, предаде Интерфакс. “В ЕС са напълно разочаровани от позицията на Русия, свидетелство за което е фактът, че те сериозно разглеждат въпроса за сключването на двустранни договори с Украйна за транзит на газ до европейските потребители през украинска територия”, каза Елисеев в Брюксел. По неговите думи, инициативата е станала резултат от “вчерашните срещи, в хода на които ЕС е почувствал несъстоятелността на позицията на “Газпром”, нейната ненадеждност”. “Не става дума, че това ще се случи утре, но тази възможност се разглежда сериозно поради ненадеждността на партньор като Русия”, подчерта европейският дипломат. Украинският заместник-министър съобщи, че ЕК е решена от следващата седмица “да се заеме сериозно с това”. “Ще бъдат проведени редица срещи и консултации на ЕК с групата европейски компании, които се занимават с транзит на газа”, поясни той. Както виждате, ЕС удря едно голямо рамо на Украйна, с което явно заявява позицията си, че им дреме за газта на Путин. "Голямата авария" в Грузия гарнирана с оставката на премиера им е показателна за позицията на друга световна сила Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Само едно уточнение - не сме получили а сме си го купили. Пито - платено. До последната стотинка. доколкото знам, не е пито-платено, а пито-предплатено Както разбрах вчера фирмата OverGas се е преименувала на GasOver. тва беше яко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Напълно възможно е Украйна да се опъва под предумишлен натиск от страна на ЕС. Така хем ще посмачкат Газпром хем ЕС ни лук ял ни лук близвал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Добре де,как ЕС ще помага на Украйна,като именно по този начин вкарва страни в криза именно от ЕС Незнам тая история стана една голяма каша и се преплетоха доста интереси и май скоро газ няма да видим и ще слушаме още от управляващи как в Чирен имало предостатъчно от суровината.Вчера пък серГей каза,че България не била предупреждавана на тази криза,имало някакво писмо,ама...не е ясно,което доказва пък наш`те колко струват Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 ЕС вкарва страни в криза но също и руската икономика няма да бъде пожалена от това положение.Миличкия Романчо собственика на Челси за няколко месеца е загубил над 4милярда долара и едва ли е само той.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Добре де,как ЕС ще помага на Украйна,като именно по този начин вкарва страни в криза именно от ЕС Ако случайно си забелязал, ЕС е вече в криза и има съкращение на производствата, пуснати в отпуска работници, т.е. не е проблем за една лека почивка. Едва ли има пагубни за икономиката загуби Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Някой гледа ли интервюто с Путин, по "вести" имаше голяма дискусия на този въпрос или по-точно специално за този въпрос с газта... аз хванах само края, обаче може да има архив някъде из сайта на телевизията, ако някой го намери ще е интересно да се чуе тяхната гледна точка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Абе не знам аз кой какво гледал...ама току що по новините на Канал1 казаха, че в Чирен имало запаси за половин година! - 'милиард и 200 милиона' . Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Абе не знам аз кой какво гледал...ама току що по новините на Канал1 казаха, че в Чирен имало запаси за половин година! - 'милиард и 200 милиона' . Офтопик: Зюмбюлчето тази сутрин ми каза, че btv пак са показали класа - по газовия въпрос са интервюирали ясновидци Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Фарса не идва от самото количество, да имаме толкова, да не е и повече, проблема е, че не можем да го изкараме както хората Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Аз така не успях и да разбера точната причина по която не могат да изкарат цялото количество газ, техниката еди какво си, щяло нещо да стане, на всеки техниката му е виновна... да си вземат по-добра или другият път да мислят как си изграждат съоръженията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Технологично не може да се изтегли - най-много половината и малко отгоре...и именно тия 500-600 мил. можело да стигнат за около половин година. Сега мислели за второ газохранилище....ама щото ножът опря до кокала - досега не им се беше случвало чак такова положение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Че що за хранилище е тва щом няма как да бъде оползотворено? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.