lil_stenly Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Те си мислят че с едно "може и по-зле" ще им мине на хората. Като нищо има голяма вероятност да си останем повечко време и даже да минем през кратък режим на тока за да се почувстваме зле малко. То българина здрав човек, обаче в момента ни имат за опитни мишки... гледат колко може да устискаме. п.п. Чудно ми е как до сега веднъж не са казали че може и да е добре, като след това нещата да потръгнат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 lil_stenly, това последното си беше типично българско изказване - каквото и да стане на българина другите са му виновни. Ние си ги избрахме (или пасувахме) сега няма какво да се сърдим... само дето аз не виждам такива за които да си струва да гласувам, просто мрънкането че са ни виновни политиците е неоснователно защото все пак ние сме си ги избрали... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Не че не ти пука, колега - пазиш ги, те не се развалят и не изветряват. Защо американските петролни залежи не се пипат, а се ходи по арабските страни да се узурпира техния нефт с цената на войни? Мисля че знаеш отговора. Рапторе, все пак разликата между САЩ и Украйна е огромна. Едните могат да си го позволят, защото на тях икономии от импорта на суровини не им трябват - имат достатъчно пари да си плащат импорта и да кътат стратегически резерви, докато Украйна са достатъчно бедна държава, за която пренебрегването на всяка възможност за суровинен експорт е еквивалентно на самопрецакване. Като направят Южен поток, тогава Украйна ще го духат и ще им увеличат цената заради мръсните им номера.Както знаете Русия знае , че някога ще има проблеми с Украйна и затова са и новите потоци, даващи политическа независимост. Браво бе пич, каква политическа независимост, какви пет лева, като в началото на тръбата винаги стои товарищ Путин? Или викаш той повече няма да пипа кранчетата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 lil_stenly, това последното си беше типично българско изказване - каквото и да стане на българина другите са му виновни. Ние си ги избрахме (или пасувахме) сега няма какво да се сърдим... само дето аз не виждам такива за които да си струва да гласувам, просто мрънкането че са ни виновни политиците е неоснователно защото все пак ние сме си ги избрали... А и тези политици все пак идват от български семейства (предимно), български училища, университети, цуркви и т.н. - това е най-доброто, което можем да предложим - боклук :д Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Прекарах най-прекрасната нощ в Студентски град вчера 5 градуса в стаята ии не знам как съм жив след тва, ама нема нищо ... закво им е на студентите парно и ток, че да не седнат да учат нещо ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Браво бе пич, каква политическа независимост, какви пет лева, като в началото на тръбата винаги стои товарищ Путин? Или викаш той повече няма да пипа кранчетата? Пич може да викаш на някой който е по малък от теб, аз не съм. Подчертал съм ,че може да е политически независим от съседни страни,по Черно Море е свободен прехода и много добре го знаеш, няма нужда да се правиш на интересен. Много ясно че Путин е начело на кранчето и когато иска ще го спре.Алтернативи за газта няма, в ръцете на руснаците е всичко и в западна Европа много добре го знаят и си плащат като попове, за да не налапат хуя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Ми да ама Западна Европа си е "вързала гащите" както се изрази един висок плешивец вчера с доставки от други места, не само от Русия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Алтернативи за газта няма, в ръцете на руснаците е всичко и в западна Европа много добре го знаят и си плащат като попове, за да не налапат хуя. Алтернативи на руската газ има, проблемът (както отбелязах в началото на темата) е, че управляващите са ни много умни сключиха тоя безумен договор и не се погрижиха да имаме някаква алтернатива. В момента има няколко страни в ЕС, в които доставките на Руска газ са до 80%, но няма нито една като нас, която да е 100% зависима. Ама как да не сключим такъв договор като руснаците са ни братя и много ни обичат и никога няма да ни прецакат, щото... сме братя едит: А някой пита ли се защо хранилището в Чирен беше пълно едва на 1/3 от капацитета си като такова нещо се очакваше да се случи поне 2 седмици преди това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 .... защото все пак ние сме си ги избрали...Избирали сме партия, а не личности. Като вземе властта, по какви критерии вече назначават министри и други лапачи, никой не знае (поне от нас, простосмъртните). Като (ако) се въведе мажоритарната изборна система, може би ще се променят малко от малко нещата, кой знае... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Пич може да викаш на някой който е по малък от теб, аз не съм.Подчертал съм ,че може да е политически независим от съседни страни,по Черно Море е свободен прехода и много добре го знаеш, няма нужда да се правиш на интересен. Много ясно че Путин е начело на кранчето и когато иска ще го спре.Алтернативи за газта няма, в ръцете на руснаците е всичко и в западна Европа много добре го знаят и си плащат като попове, за да не налапат хуя. Е какво значение има откъде минава, като всички проблеми си се зараждат и произтичат единствено от Кремъл и товарищ Путин, на когото пазарната икономика и международните договори не му отърват и се опитва да ги замени с любимите му методи на КГБ. Гледам обаче никой не може да проумее, че за руската икономика този експорт е от жизнено значение и без него тя умира безвъзвратно - това е. Европейската икономика без руски газ и нефт може да забуксува сериозно, но няма начин да загине. Такива като теб изхождат от гледната точка на постоянно надупената България и си мислят, че и останалите държави пасат трева. Путин никога не може да накара ЕС да си плаща като поп (с изключение на България разбира се) и това са пълни глупости, щото Путин една Украйна не може накара да му играе по свирката, какво остава за по-сериозни държави. Вие май не следите развитието на конфликта между Русия и Украйна и тази ситуация в момента е просто черешката на тортата. Абе не мога да разбера какво е това Путофилство и русофилство в България, след всички неволи и загуби за държавата, причинени от славния представител на КГБ. На какво се дължи не мога да си го обясня. Нещата са толкова прости и ясни, че да хванеш един бушмен от гората ще му светне за пет минути. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Едно мнение което не смятам да обосновавам - Русия ще клекне на Украйна с или по-ниска цена на газта или по-висока такса за преминаване. Интересно защо никой не повдига въпроса няма ли да видим нечия ш*бана оставка, тук в България - може би заради пълната неадекватност, неподготвеност и липса на държавническа мисъл!?Примерноооооо...на ЕНЕРГИЙНИЯ МИНИСТЪР!?Писна ми в България никой за нищо да не е виновен, а всички да са прецакани. Каква подготвеност може да имаш за спирането на газта ?! да чакат с тръбите и да почват да прекарват от някаде другаде??Несериозно е да се търси отговорност на някой при такъв проблем... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 .... Вие май не следите развитието на конфликта между Русия и Украйна и тази ситуация в момента е просто черешката на тортата. Абе не мога да разбера какво е това Путофилство и русофилство в България, след всички неволи и загуби за държавата, причинени от славния представител на КГБ. На какво се дължи не мога да си го обясня..... Нещата изобщо не са толкова ясни, поне за бушмените . Българското мазохистично русофилство е следствие на дълга пропагандна кампания провеждана от Руската империя още от времето на немската им императрица, и продължаваща и досега (между другото и сърбите ни играят със същия "братски" номер). Сегашната омраза на руската върхушка към нас обаче има доста по близки корени. Навремето украинеца Хрушчов сключи неизгоден според КГБ договор за енергийно сътрудничество с България. Този договор беше потвърден и от Брежнев, но КГБ-истите тихо забравиха да отбележат че ние по същата уговорка пренесохме огромно количество високи технологии от запад към руската империя. Всъщност не е голяма изненада - в тоталитарните общества интелекта не е стока и не се цени. Според сегашните управляващи на Руската империя ние сме мошенници и крадци на които не може да се вярва - от там и идват ударите под кръста които получаваме при всеки възможен случай. Просто е дошло времето да разберем че руснаците не са ни приятели. --------------------------------------- [offtop]Къса ми се сърцето като пиша това - имам толова познати от там че не зная какво да мисля [/offtop] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 [offtop]Къса ми се сърцето като пиша това - имам толова познати от там че не зная какво да мисля [/offtop] Е, аз пък движа съвместен бизнес с канадци от руски и украински произход, да не говорим за приятелските отношение, но това изобщо не ми пречи да гледам трезво на политиката на Путин и отношението й към България. Очевидно много хора все още предпочитат да реагират първосигнално и на базата на емоции, без да се замислят изобщо. В тази група особено се открояват българските политици, ама лошото е, че те не са изключение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Каква подготвеност може да имаш за спирането на газта ?! да чакат с тръбите и да почват да прекарват от някаде другаде??Несериозно е да се търси отговорност на някой при такъв проблем... Когато договорът беше сключен края на 2006-та всички десни партии се вдигнаха и започнаха да предупреждават, че има опасност от подобно спиране на газа и да се вземат мерки (да не сме зависими само от Русия), само че никой не ги е чул явно, щом се мисли по този начин. За 2 години как мислиш дали е можело да се направи нещо по въпроса?! Само че нашите управляващи не им е минало и през акъла, че Путин ще им го забие толкова неприятно... За съжаление на българина акъла му идва впоследствие след като е станало твърде късно за каквито и да било адекватни действия Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 lil_stenly, това последното си беше типично българско изказване - каквото и да стане на българина другите са му виновни. Ние си ги избрахме (или пасувахме) сега няма какво да се сърдим... само дето аз не виждам такива за които да си струва да гласувам, просто мрънкането че са ни виновни политиците е неоснователно защото все пак ние сме си ги избрали... Като се изкаша иначе, друг не ме разбира явно. Един път да ме разбереш. Точно исках да кажа, че ние сме си ги избрали и сега си носим последствията. Другият път нека пак да има хора, които да викат че биха умряли за еди кой си от миналите кабинети... да гласуват пак за тях и да реват защо държавата е в криза. П.П. "Давай точно толкова свобода на човека колкото му е нужна и гледай как се развива, дай му пълна свобода и виж как разрушава." Звучи комунистически, обаче не е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Коментар От два дена насам чакам някой да сподели какво става. Много добър коментар, доста неща се изясняват в него. Прочетете го. Не знам за вас, но мен лично братския руски народ или по-точно неговите управници и най-вече Путин почнаха много сериозно да ме дразнят! Няя ли кой да го гръмне тоя ПУТИн, дееба мама му КГБ-исктка! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Много ясно че Путин е начело на кранчето и когато иска ще го спре.Алтернативи за газта няма, в ръцете на руснаците е всичко и в западна Европа много добре го знаят и си плащат като попове, за да не налапат хуя. Европа трудно ще налапа хуя, щото не са толкова зависими от Русия колкото ги изкарват. Пропагандата на Путин е успяла да промие доста мозъци, но не всички. Ето, Холандия им спряха руската газ и започнаха да внасят от Алжир. При тях криза няма. Прецакани са държавите, който нямат развита газопреносна мрежа. Германия мислиш ли, че ще вкарат режим на тока ? В Европа има 3-4 държави, който зависят до голяма степен от Руска газ и това са държавиците като Беларус, БГ, Македония и т.н. ЕС има други начини да цака Русия. На руската икономика им остана един природен газ, който колкото и да се правят на велики трябва да продават. БВПто иначе няма откъде да дойде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 тъй като ви чета коментарите, или не сте чували за Луканов или сте го позабравили А на руската икономика и дреме за ЕС Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Кой се натискаше в НАТО, кой искаше да влезне в ЕС, ние, нашите политици. Като влезнахме в НАТО останахме без армия, изтребители, оръжия, нищо. После като влезнахме в ЕС, трябваше да си спрем реакторите и да им спазваме клаузите. Обаче нашите политици не могат да смогнат на темпото да крадат и да се правят, че вършат някаква работа и за това западат нещата. Голяма демокрация се заформи, няма що, те нашите управници не знаят що е демокрация. Имало свестни хора, има ги де, ама защо не се показват. На един комунизма му бил гаден пък на демокрация плаче, еми да си направи негова си държава и да се радва. Ние още не сме влезнали в каменната ера, те искат НАТО и ЕС. Ето ви НАТО и ЕС в комплект с кофликтите към Русия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 А на руската икономика и дреме за ЕС Затова ли хамериканците като свалиха умишлено цената на петрола до 7$ (ако не ме лъже паметта) е*аха мамата на СССР, щото на руската икономика не й пука за никой Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Затова ли хамериканците като свалиха умишлено цената на петрола до 7$ (ако не ме лъже паметта) е*аха мамата на СССР, щото на руската икономика не й пука за никой Никой не е толкова независим от другите за колкото се представя. Иначе като всичко им е наред се бият по гърдите какви световни сили били всички. Иначе ще е хубаво да си пуснем 3ти блок и отделно да си дръпнем от другаде тръби за газта... тогава ще сме перфектни, обаче това няма да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 аз предлагам алтернатива и съм ЗА проекта "Набуко", но нищо реално (като действия) не мога да сторя по въпроса. в този смисъл не виждам голяма разлика между мен и избрания държавен глава на Републиката. двамата с него сме само на ниво "празни приказки" за "Набуко"...според мен Първанов се изказва ЗА Набуко единствено за да балансира проруското си поведение от началото на 2-ия му президентски мандат. а разликата между нашата зависимост и на ЕС (без Румъния) е че те имат алтернативи, докато ние сме изцяло зависими от руското енергоснабдяване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Хаха тази снимка е от Механото нали Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Абе не мога да разбера какво е това Путофилство и русофилство в България, след всички неволи и загуби за държавата, причинени от славния представител на КГБ. На какво се дължи не мога да си го обясня. Godfather незнам дали съм прав съвсем ,но от това ,което аз съм видял е че от руските богатства сме получавали доста а от американците досега получихме само един кораб с развалена царевица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.