Jump to content
BulForum.com

ГАЗОВА КРИЗА

RaptoR

Recommended Posts

Плюс тва Украйна с кво право ни врътва кранчето?

Защото може и защото трябва. Не може по време на глобална рецесия да искаш 500$ за газ. Е, Украйна може да врътне кранчето.

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply
----------------------------------

Румене би ли ми обяснил като запознат с нещата какво се случва с газопреносната мрежа, когато не тече газ в тия атмосферни условия? Че чух интересни неща и в този аспект...

----------------------------------

Видене, какво да ти кажа, на този етап по магистралите тече газ, както знаем но не за всички. Налягането е 1/2 по малко, съответно и дебита. В Пловдив учебно заведение няма газифицирано, или поне няма такова което да ми е известно. Здравни заведения газифицирани, които знам със сигурност са транспортна и хирургиите, хубавото при тях е че имат изградена и работеща система с алтернативно гориво. Газ имат и газифицираните хлебо-производители, както и по-малките консуматори. Големите консуматори са със затворено кранче и персонал в неплатена. Страшно е състоянието в Пазарджик и Първомай. В Пазарджик е готов режима за газоподаването, в Първомай много детски градинки са без газ и без алтернатива. До колкото до газопреносната технология мисля, че проблеми не се очакват. В запаси на този етап, може да се работи около 2-4 месеца, да се надяваме до тогава всичко да е ок и всички да сме забравили този проблем.

Аз се надявам всичко да потръгне с третия блок на аец, днес не съм гледал новините, обаче все пак ще е хубаво, дали ес ще разреши... обаче в това положение е нужно да се пусне трети блок на централата.

:)

Цитат от ТУК:

1. - 13:45 - КЪДЕ Е ТРЕТАТА ВЛАСТ?

От: cv

ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА по нашите медии е пълна..., а и различните "-фили" и "-фоби", възприемат само това което им се иска...

1. Украинците не отказват пазарната цена на газа, но искат със същия каефициент, да се увеличи и транзитната такса! Вярно е, че са два различни договора, но връзката им е очевидна! Браво на Украинците..., и ще го постигнат, въпроса е ЗАЩО НИЕ НЕ ИСКАХМЕ СЪЩОТО!!!

2. Съдебното решение, на Украйнския съд ЗА ТРАНЗИТА, ще е интересно, но ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНИ СА МОТИВИТЕ..., ТРАНЗИТА СЕ СПИРА ЗАРАДИ НЕАДЕКВАТНО НИСКАТА МУ ЦЕНА!!! БРАВО НА УКРАИНСКИТЕ СЪДИИ..., НЕ ДОПУСКАТ НАЦИОНАЛНО, ЕНЕРГИЙНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!

3. ДЛЪЖНИ СМЕ ДА СМЕ КОРЕКТНИ, газа беше спрян не на Руско-Украинската, а на Молдовско-Украинската граница, защото Молдовците си вземат от травнитния газ, 100% от договора с Газпром, а следващите по тръбата да „духат супата”... Спрения износ на газ е тежък финансов удар срещу Русия, но порастването цената на петрола и спирането на значителни по обем производства в Югоизточна Европа ги компенсира пребогато..., а в условията на световната криза, от това са предоволни както „Стара” Европа, така и Американците...!

4. ВРЕМЕ Е ДА ПРОУМЕЕМ, а опозицията Е ДЛЪЖНА да заяви ДО 14.ЯНУАРИ, че Премиера от правителството на Ахмед Доганов,

- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!

- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата!!

- Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ !!!

ПИТАМ,

КАКЪВИ ПО-СТРАШНИ, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОДИ..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК... ПО-ТЕЖКО ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е САМО, АКО ДОПУСНЕ ДА НИ ОКУПИРА ЧУЖДА АРМИЯ...

...НО ЗАЩО ПЪК НЕ..., АКО СИ ПЛАТЯТ „КОЛКОТО ТРЯБВА”...

С всичко това Премиера и Министрите от правителството на А. Доганов, нарушиха грубо държавните си Конституционни задължения съгласно:

..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..."

(3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.

( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)

...КЪДЕ Е ОБАЧЕ НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ ИЛИ ПАК НЯМА ПОВОД ДА СЕ НАМЕСИ..., ДА НЕ БИ ДА ЧАКАТ ЧУЖДАТА АРМИЯ...???

Край на цитата!

ЕДИТ: А, да: в Словакия са обявили ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ!!!

Видене, какво да ти кажа, на този етап по магистралите тече газ, както знаем но не за всички. Налягането е 1/2 по малко, съответно и дебита. В Пловдив учебно заведение няма газифицирано, или поне няма такова което да ми е известно. Здравни заведения газифицирани, които знам със сигурност са транспортна и хирургиите, хубавото при тях е че имат изградена и работеща система с алтернативно гориво. Газ имат и газифицираните хлебо-производители, както и по-малките консуматори. Големите консуматори са със затворено кранче и персонал в неплатена. Страшно е състоянието в Пазарджик и Първомай. В Пазарджик е готов режима за газоподаването, в Първомай много детски градинки са без газ и без алтернатива. До колкото до газопреносната технология мисля, че проблеми не се очакват. В запаси на този етап, може да се работи около 2-4 месеца, да се надяваме до тогава всичко да е ок и всички да сме забравили този проблем.

За кой път, оставете училищата и детските градини и по принцип парното. БГ тецовете са работили доста дълги години на мазут, могат и ще почнат пак. Даже мазута бил по-евтин от газта.

Проблема уважаеми е в производството, защото цели заводи "лапат мухи" в момента. Става дума за милиони, който не идват в страната ни и всичко това посред разцвета на икономическата криза.

Няма да седим на студено, но ще стоим гладни, което е по-големия проблем.

цък

Русия официално си е признала..."Имате ли документ" питал Путин...т.е. забравете всички дела, който ще бъдат заведени за пропуснати ползи.

И тъй като въпроса е политически, изхода е на другите избори, драги, да идете и да гласувате и то умно, за да спрът турците и комунистите да управляват държавицата ни.

Не съм съгласен, че мазута е по евтин от газта. При мазута има 30% собственни нужди от произведената топлина. Обслужващия персонал е в пъти повече, проблемите при работа са ужасно много пъти в повече. И няма значение консумацията дали е малка или голяма, мазута трябва да е топъл, а за да е топъл се гори. Пускал съм големи централи, както на мазут така и на газ. И накрая като теглиш чертата излиза, че при газта е доста по-евтино.

____

Цитат

____

”Фокус” председателят на Асоциацията на топлофикациите Валентин Терзийски. Ето защо по думите му финансовите резултати за дружествата ще бъдат отрицателни независимо, че мазутът е по-евтин като гориво. На въпрос с колко евентуално би могла да се увеличи цената на услугата Терзийски отговори: „Това няма да бъде отразено в цената на крайните клиенти сега, защото не може да бъде преразгледана цената за крайния потребител, така че това ще бъде за сметка на дружеството”.

„Мазутът в момента е по-евтин като източник на енергия от природния газ, но има по-високи разходи при въвеждането му в експлоатация – точно тези 3 денонощия за подгряване, плюс допълнителните съоръжения, които се използват освен електроенергията за собствени нужди, за да може да работят помпи за подаване и т.н. Така че, ако се използва краткосрочен план – за седмица-две – то цената ще бъде дори по-висока. Ще излезе по-висока стойността на топлофикационното дружество да премине на мазут за две седмици, отколкото да работи на природен газ”, добави той.

И тъй като въпроса е политически, изхода е на другите избори, драги, да идете и да гласувате и то умно, за да спрът турците и комунистите да управляват държавицата ни.

И за кой предлагаш? Не ми се гласува нито за НДСВ, нито за СДС-тата подобни, нито за Атака. Независимите депутати също са мъгла работа. Аз сериозно казвам че не виждам за кой да гласувам и кой би направил нещо по-съществено а не просто да е поредния който да си напълни гушата?

Точно, няма демокрация или комунизъм в момемнта, а само желания за власт и пари.

Повечето закони не са променяни от комунистическо време или са правени толкова малко промения по някои от тях, че на практика понякога ги правят по-лоши за гражданите от колкото да оправят нещо.

И аз не знам за кой да гласувам, вероятно няма да гласувам.

Реалист съм и мойте представи за политика не са нито демократични, нито комунистически или искам да кажа, че двата начина не стават, защото в България винаги се разбира крайна демокрация/краен комунизъм.

Така както си е тръгнало ще трябва хората да се хванат и да си докарат едни тръби от Русия през някакъв невъзможен маршрут вече... без това си чистим сами снега по улиците.

Защото може и защото трябва. Не може по време на глобална рецесия да искаш 500$ за газ. Е, Украйна може да врътне кранчето.

Ама от кога искат 500 $ от 1ви тая година,ако не се лъжа?А ние колко плащаме?Колко плащат другите европейски страни?Украйна винаги е ползвала цени за наши хора...И в момента,в който Русия им каза,стига ви толкоз и скочиха...

Газпром могат да искат, онези пък могат да им спрат трансфера на газ. Защото с БГ минава номера, но не можеш да се правиш на велик пред страна, която ти транспортира 50% от суровината...ето това руската измет не може да проумее

Ама от кога искат 500 $ от 1ви тая година,ако не се лъжа?А ние колко плащаме?Колко плащат другите европейски страни?Украйна винаги е ползвала цени за наши хора...И в момента,в който Русия им каза,стига ви толкоз и скочиха...

Украйна си е в правото.

С украинците като народност имаме общи корени - прабългарите. Езиково в украинския има повече запазени български думи, отколкото в съвременния български. Не визирам бесарабските българи. Така, че кой прав, кой не, ама си избери верния отбор за който да викаш ;)

Украйна си е в правото.

С украинците като народност имаме общи корени - прабългарите. Езиково в украинския има повече запазени български думи, отколкото в съвременния български. Не визирам бесарабските българи. Така, че кой прав, кой не, ама си избери верния отбор за който да викаш ;)

A на мен ми се струва че им се радва защото за разлика от нас са скочили докато ние щяхме да се намажем отзад с вазелин и толкова.

И пак стигаме до това че всеки прави каквото може за да докопа повече кинти/ресурси/каквото там. Който може - прави, който не - само си стои и си говори ей тъй като нас тука...

Rumbata ви го обясни няколко поста по- нагоре бе... Не се напъвайте да мислите...

От сабалян звъня на Путин да му се скарам – абе бай (тук малко се затруднявам как да се обърна, щото бай Уий нещо не ми звучи) нали преди 2 год се целувахте уста в уста с Овчаров, Седефчо и Дмитриевич и постигна каквото искаше, аре ся пусни малко гювеч, че ни се смързнаха стафидките....

Ама не вдига, сигурно му е паднала батерията :(

:lol: :lol: :lol:

Украйна си е в правото.

За който и да викаш пак ще плащаш по- скъпо парно... :D Винаги ще сме прецакани... След 6 месеца няма да си спомняш за "газовата криза", но някой ще направят много пари от това... Хайде откажете се да умувате- няма файда от това :lol:

Той дедо Мраз не е отчел другите съставки в коктейла, щото те (украинците) си немат истамбулската жилка :lol:

Що се отнася до викането - Украина ще ни бъде партньор в ЕС, а Русия никога. Но това, че ще сме зависими от Русия доживот не може да се избегне. Абе заебете я тази тема. Знаете ли какви готини украинки има :wub:

Бе незнам кви украинки и рускини има,ама правим секс само с управниците им.Така де....те правят секс със нас.

Не съм съгласен, че мазута е по евтин от газта. При мазута има 30% собственни нужди от произведената топлина. Обслужващия персонал е в пъти повече, проблемите при работа са ужасно много пъти в повече. И няма значение консумацията дали е малка или голяма, мазута трябва да е топъл, а за да е топъл се гори. Пускал съм големи централи, както на мазут така и на газ. И накрая като теглиш чертата излиза, че при газта е доста по-евтино.

Румене бил си при нас, знаеш какво е. И преди и след мазута персонала като бройка е един и същ, бат Танко и комания :lol:

Сега сме на нафта което страшно удря в себестойността и даже мислят да спрат за седмица, две.

Това за пускане на някой от малките блокове на АЕЦ-а го забравете да стане. Да не си мислите, че тоя реактор има 2 копчета, Start и Stand by. Около месец му трябва поне за да въведат в експлоатация един от спряните реактори.

Колкото и оптимистични прогнози да се казват, ако до месец не дойде газта икономиката ни ще е изправена пред срив. Ще има шоково покачване на цените именно заради "алтернативните" източници на енергия, които ако не знаете са в пъти по-скъпи от газта.

Да бе то така се разцъква атомен реактор :)

Няма да е повече от седмица. Даже аз очаквам още утре да свърши надлъгването. Все пак не пропускайте момента, че сега потреблението на газ е спаднало заради финансовата криза. Затова и Русия си позволи волностите. Заради ниското потребление

Румене бил си при нас, знаеш какво е. И преди и след мазута персонала като бройка е един и същ, бат Танко и комания :lol:

Сега сме на нафта което страшно удря в себестойността и даже мислят да спрат за седмица, две.

Това за пускане на някой от малките блокове на АЕЦ-а го забравете да стане. Да не си мислите, че тоя реактор има 2 копчета, Start и Stand by. Около месец му трябва поне за да въведат в експлоатация един от спряните реактори.

Колкото и оптимистични прогнози да се казват, ако до месец не дойде газта икономиката ни ще е изправена пред срив. Ще има шоково покачване на цените именно заради "алтернативните" източници на енергия, които ако не знаете са в пъти по-скъпи от газта.

Добри, днес шефовете бяха при вас, незнам пак некви оферти а у, че нещо поддръжката ви е избегала :)..иначе преди реконструкцията имаше повече хора на смяна..сега сте леко казано в разрез с наредбите и законите :). Ква нафта брато, комбинираната ви горелка е 1 тон на час, днес разбрах даже че е и евро дизел, ама ай ся, фирмата е голяма :D

Тук, България го духа заради Украйна, която не си спазва договора с Русия

Като направят Южен поток, тогава Украйна ще го духат и ще им увеличат цената заради мръсните им номера.

Както знаете Русия знае , че някога ще има проблеми с Украйна и затова са и новите потоци, даващи политическа независимост.

18125051ph4.jpg

w500.png

Гледай сега - големите са големи - всички са зависими от тях. Малките като нас искат не искат се съобразяват с големите и играят по свирката им. Каквото и да си говорим Американците и Руснаците решат ли нещо да направят много малко са другите които могат да им кажат копче. Ето гледай Ирак - цяла Европа мрънкаше, Англия ужким на страната на Щатите и кво, спряха ли ги? Руснаците и те ужким на думи казаха че не е хубаво и нищо повече. Китайците си траят, индийците и те нищо че и едните и другите са няколко пъти повече като брой хора от американци и руснаци взети заедно. Та дай да се върнем на въпроса с украинките и какво предлага AlBundy да ги правим. :lol:

Едно мнение което не смятам да обосновавам - Русия ще клекне на Украйна с или по-ниска цена на газта или по-висока такса за преминаване.

Интересно защо никой не повдига въпроса няма ли да видим нечия ш*бана оставка, тук в България - може би заради пълната неадекватност, неподготвеност и липса на държавническа мисъл!?Примерноооооо...на ЕНЕРГИЙНИЯ МИНИСТЪР!?Писна ми в България никой за нищо да не е виновен, а всички да са прецакани.

Той и да си подаде уставката, неговият заместник ще е същия (малко по-добър или лош в сравнение с предишният), обаче пак нищо няма да се прави, а само ще замазват какво на теория можем, ама на практика както се вижда си блъскаме главата... теорията/практиката са различни неща ако не се сещат политиците за това.

Ако ще е малко по-добър това е добре. Малко по малко пак е нещо. Само че отдавна загубих надежда че ще се промени нещо по-сериозно към по-добро. Малко по малко от 20 и кусур години се оправяме и пак същата мизерия. Пак сме по-добре от Индийците, но това че има и по-зле никого не е зарадвало до момента, просто служи за успокояване на гузната съвест.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...