Deyan Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Едно от най-значимите блага от времето на социализма си отива ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Момчета, помислете малко преди да се палите Къф реактор, кви 30 дни??? Дори и теоретичо да се стигне до разрешаване за пускането на някой от 3-ти, или 4-ти блок, това ще отнеме доста време, И след това са тия 30-на дни за пускане. Дотогава в Европа вече ще има ледников период и надали някой на газена лампа ще подпише разрешението.... А за Украйна - мислите ли че нова държава като нея ще иска да си навлече гнева на големите батковци от ЕС, при положение, че с всички сили драпа за влизане в ЕС и Нато... Явно е, че имперския манталитет на дядо Иван е генно заложен и няма начин да пропусне такава възможност за извиване на лакти! Аз лично предвиждам, че до няколко дни нещата ще се решат-твърде голям е залога и големите държави затова са големи - защото винаги намират начин да се спрявят с подобни временни кризи. Споко, пийте по една ракийка (за сгряване) и го давайте по-оптимистично Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Ами климатиците на МАКС аз като преди да ни пуснат парното и тва е... а стане ли режим на тока направо не ща да мисля... ужким сега покрай финансовата криза може предприятията да работят по-малко та да удържим докато се постопли... бахти простотията това само у нас може да се случи. Liquid, да ако можеше от лятото някак да акумулираме излишната топлина дето и без туй се чудим как да пуснем климатиците да я намалят за зимата щеше да е идеално ама няма как... Не че е невъзможно, но се иска пари, планиране и компетентност. Неща, които тук на нивата, които е нужно да ги има липсват. http://en.wikipedia.org/wiki/Seasonal_thermal_store Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 ЕС ни спря реакторите , за да ни направят зависими и просто за да ни командват. За съжаление това е голата истина.Освен всичко друго обърнахме гръб на Русия,по-голяма грешка от това едва ли сме правили в новата си история Колкото до парното-отдавна нямам нищо общо с монополистите боклуци топлофикация...Отоплявам се на ток с инверторни климатици,имам качествени бойлери,и като всеки мислещ човек съм помислил и за бекъп-камина+няколко кубика дъб за ситуации като настоящата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 А...що бе, то и сега си го има - през лятото излъчената топлина от външното тяло на климатика се оползотворява за затопляне водата в бойлера...жалко само, че бойлерът не може да я запази топла до зимата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 ЗОсвен всичко друго обърнахме гръб на Русия,по-голяма грешка от това едва ли сме правили в новата си история Би ли се обосновал как точно сме обърнали гръб на Русия, просто ми е интересно? едит: всъщност като се замисля си прав - обърнахме им гръб, за да им се надупим Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Завеждаме дела до дупка и си търсим правата в съда като цивилизовани хора от ЕС Ха,наистина ли мислиш,че това ще помогне ? Ако все пак си убеден горещо ти препоръчвам да гледаш вчерашното предаване по Нова "На чисто", за да добиеш представа колко ефекта и цивилизована е нашата съдебна система. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 За съжаление това е голата истина.Освен всичко друго обърнахме гръб на Русия,по-голяма грешка от това едва ли сме правили в новата си история Колкото до парното-отдавна нямам нищо общо с монополистите боклуци топлофикация...Отоплявам се на ток с инверторни климатици,имам качествени бойлери,и като всеки мислещ човек съм помислил и за бекъп-камина+няколко кубика дъб за ситуации като настоящата В случая отношенията ни с Братушките нямат значение - скандала си е между тях и Украйна. Иначе евала за оборудването, в къщата ни в Банкя схемата е същата - ток+дръвца. А на село най-харно - чудо с 25 кубика дръвца - елате ми повече А...що бе, то и сега си го има - през лятото излъчената топлина от външното тяло на климатика се оползотворява за затопляне водата в бойлера...жалко само, че бойлерът не може да я запази топла до зимата... Пламене аз наскоро отправих запитване за слънчеви батерии. Любезно ми обясниха, че ако не взема с промишлена цел и не продавам ток (демек само за къщата ми) ще се изплатят евентуално след 40-на години от спестен ток . Кълна се обаче ако имах тия пари щях да си взема. Отделно сме предвидили 2 ветрогенератора да се закупят . Монополистът "изкупува" неизползваната произведена енергия, като ти приспада от сметката, която си навъртял към него Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 А...що бе, то и сега си го има - през лятото излъчената топлина от външното тяло на климатика се оползотворява за затопляне водата в бойлера...жалко само, че бойлерът не може да я запази топла до зимата... Предполагам че може, но ще е много миризлив вариант А на село най-харно - чудо с 25 кубика дръвца - елате ми повече 25 кубика, ако е за 1 зима не е ли малко множко, или подгрявате и басейн с олимпийски размери. Квото и да говорим, в крайна сметка, ние го духаме, а по-лошото е че няма какво да направим по въпроса, освен да си вземем по 1 чудо и видите кво се нарича гъста лондонска мъгла Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 ......Любезно ми обясниха, че ако не взема с промишлена цел и не продавам ток (демек само за къщата ми) ще се изплатят евентуално след 40-на години от спестен ток... Ами ако се опитваш да си купиш някоя слънчева батерия от зората на индустриалния прогрес - нищо чудно да ти се изплати след 40 години. Тип "вакуумни тръби" се изплащат за не повече от 10 години и то само от загрятата вода във водосъдържателя, а ако го 'линкнеш' и към съществуващия ти бойлер...сещаш се нали...предполагам знаеш, че за разлика от панелите, това може да го ползваш целогодишно...зиме, лете, облачно, ниски температури....то си бачка...малко му пада коефициента, но акумулира... ....не си ме разбрал правилно.... Да, грешката е моя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 В случая отношенията ни с Братушките нямат значение - скандала си е между тях и Украйна. Иначе евала за оборудването, в къщата ни в Банкя схемата е същата - ток+дръвца. А на село най-харно - чудо с 25 кубика дръвца - елате ми повече Проблема с Братушките за нас е косвен (ние сме косвените жертви демек)...Яд ме е че нашите дупедавци спряха реакторите,поне режим на тока нямаше да е вариант... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 Пламене явно не си ме разбрал правилно. Не говоря за стопляне на вода, а за автономно слънчево захранване - производство на електричество. Разликата е колосална Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 На мен ми е интересно защо пък трябва да има режим но ток и ми се струва повече като поредната медийна сензация. Това лято работих на няколко веца и хората там ми казаха, че тока за България изцяло се захранва от вецовете, дори имало и 2 веца които са предвидени за пускане само в момент на криза. Затова мисля, че няма да има режим на ток, но наистина ще е голям проблем за тези на газ, ако изобщо се задържи за дълго това положение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 На ви ЕС... [23:22:40] vanq каза: mda [23:22:45] vanq каза: ama to tova naj malkoto [23:22:54] vanq каза: sno6ti dimitrovgrad zamalko da se vzrivi [23:23:05] vanq каза: zaradi neftozavoda [23:23:15] vanq каза: kak moje nikoj da ne im kaje 4e spirat podavaneto na gaz [23:23:20] vanq каза: golemi idioti Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Liquid, да ако можеше от лятото някак да акумулираме излишната топлина дето и без туй се чудим как да пуснем климатиците да я намалят за зимата щеше да е идеално ама няма как... Хе хе , то този чалъм го има Викат му "геотермална климатизация", лятото те хлади, зимата те топли и на всичкото отгоре целогодишно ти дава топла вода за домакински цели. Само, че се иска две сонди (едната за реинжекция) или ако няма вода (подпочвена), то поне сериозен двор за изграждане на подземен топлообменник. И другият голям проблем е, че за климатизируеми площи под 200 квадрата излиза доста скъпичко (на фона на алтернативите...) Готиното в случая е, че доста хора вече имат монтирани такива системи и тази технология започва да става все по-популярна, така, че след максимум 10 години ще е масово наложена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 На ви ЕС... [23:22:40] vanq каза: mda [23:22:45] vanq каза: ama to tova naj malkoto [23:22:54] vanq каза: sno6ti dimitrovgrad zamalko da se vzrivi [23:23:05] vanq каза: zaradi neftozavoda [23:23:15] vanq каза: kak moje nikoj da ne im kaje 4e spirat podavaneto na gaz [23:23:20] vanq каза: golemi idioti Това не го разбрах? Какаво общо има Ваня с ЕС, с "нефтозавода", с газа, с Димитровград...кой какво и кого обвинява??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 На вас май не ви стана ясно че ако нямаше затваряне на блоковете няма ЕС???И това е има опция за отваряне която в момента се опитват да осъществят.А тва с газта е шибано.Руснаците ни сипаха... ако ти кажа, че наШте реактори са добир колкото френските ще повярваш ли......да речем, че някой, който силно се интересува от тия неща и има нужните познания ни го е казвал от друга страна - петрола вече скочи.......... А ако ти кажа че някой който бая повече ги разбира ми каза че няма начин да вленем в EС по който да сме с пуснати блокове след това обаче имаме малък шанс.Ще ми повярваш ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Минава ми през главата че ни спряха газта! Ха сега да видим какво ще се случи в близките дни и седмици. Дали пък няма да се сетим да обесим боклуците, които позволиха затварянето на атомни блокове в собствения ни АЕЦ? Защото като спрат парното всичко пали радиатора/климатика и тогава идва какво - РЕЖИМ НА ТОКА! едни се съгласиха със затварянето на реакторите, други го одобриха, трети го позволиха и осъществиха......по-лесно е да се запитаме - остана ли изобщо някой боклук който не е за бесилото Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Романтична вечеря на свещи сготвена на дърва и въглища Ша си одим на село и т'ва е! Няма инономическа криза, газова...само за винце може да има. Майтапа настрана. Днес цял ден слушам и чета новини и така и не прочетох и не чух разумна или истинска причина за изненадващото спиране на газта. Амен тъй Русия, решила - хоп и готово. Как се спира така газ на международно ниво и то за 2 часа? Освен туй за проблеми с газта аз лично чета и слушам не от вчера и онзи ден, а още от есента и дори и от по-рано с онзи договор дето подписахме в чест на визитата на Путин.(и то сетете се как) Първо нямаше да има изобщо парно заради неплатени сметки; После онзи ден се намалиха доставките с 30%... Според мен зад тая работа седят съшите ония мафиоти, дето се нагушиха от 2 кинта бензин, дето гушат от изкуствено високата цена на нафтата и ся ще се нагушат от по-скъпия газ...сещате ли се кой? Премиера СтанишеФ информирал Барозу, че иска европейска газова мрежа...ала бала, колко ли бързо ще се повдигне въпроса с Бургас-Александруполис...и е поискал такова и за газ. С 2 думи много внимавайте другия път за кой и закакво гласувате и дали гласувате изобщо. П.С. А най-тъпото от всичко, е че при спрели заводи, затворена индустрия мият очите на хората с парното. Тъпия Станишев надупи България пред руснаците и ся ни боли щото к*ра на братушките се оказа бая голям! Сори за нецензурата ама просто ми идва в повече понякога тоя народ и тая държава. Айде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Романтична вечеря на свещи сготвена на дърва и въглища Ша си одим на село и т'ва е! Няма инономическа криза, газова...само за винце може да има. Майтапа настрана. Днес цял ден слушам и чета новини и така и не прочетох и не чух разумна или истинска причина за изненадващото спиране на газта. Амен тъй Русия, решила - хоп и готово. Как се спира така газ на международно ниво и то за 2 часа? Освен туй за проблеми с газта аз лично чета и слушам не от вчера и онзи ден, а още от есента и дори и от по-рано с онзи договор дето подписахме в чест на визитата на Путин.(и то сетете се как) Първо нямаше да има изобщо парно заради неплатени сметки; После онзи ден се намалиха доставките с 30%... Според мен зад тая работа седят съшите ония мафиоти, дето се нагушиха от 2 кинта бензин, дето гушат от изкуствено високата цена на нафтата и ся ще се нагушат от по-скъпия газ...сещате ли се кой? Премиера СтанишеФ информирал Барозу, че иска европейска газова мрежа...ала бала, колко ли бързо ще се повдигне въпроса с Бургас-Александруполис...и е поискал такова и за газ. С 2 думи много внимавайте другия път за кой и закакво гласувате и дали гласувате изобщо. П.С. А най-тъпото от всичко, е че при спрели заводи, затворена индустрия мият очите на хората с парното. Тъпия Станишев надупи България пред руснаците и ся ни боли щото к*ра на братушките се оказа бая голям! Сори за нецензурата ама просто ми идва в повече понякога тоя народ и тая държава. Айде. по-точно изказване от това - здраве му кажи ще добавя само, че според статистика от преди 2-3 год. около 20% от населението се отоплява с парно, сега може би са по-малко....аре да поговорим за останалите 80% Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Тъй като работата ми е тясно свързана със газта и отопението, мога да ви споделя, че топлофикациите няма да спират работа, без значение има или няма газ..така, че споко, ще е топло тази зима. Отваря се много работа, там където имат предвидени алтернативни горива на системите си и да си призная хич не ми се бачка . Доколкото за АЕЦ'а, той бе спрян от натиска на Французите към ЕС..или по точно заработването на "Фреснката Атомна" в съседна Румъния проектирана и с фреснко изпълнение. Друго да споделя, в бранша се говорише и знаеше на високо ниво, че това ще стане още преди нова година. И големите производствени предприятия имаха време за адекватни алетрнативи. Но като цяло си мисля, че бързо ще си дойде в ред...и най - искренно се надявам Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Как ще се отрази кризата на автогазта ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 без да съм пророк ама до седмица всичко ще е ок , по-скоро тези действия на русия са за сплашване , никой няма да остави Украинците да си правят каквото искат макар че лично за мене са прави ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 мамицата им братушка за тях енергийните ресурси не са стока, а оръжие... как може да имат такива страхотни жени, а мъжете да са гадняри Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilverScent Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 мамицата им братушка за тях енергийните ресурси не са стока, а оръжие...как може да имат такива страхотни жени, а мъжете да са гадняри Ето това е приказка сега..... Личното ми наблюдение е ,че за сега само Метанстанциите не работят в Пловдив...... Дано си останат само те,защото ако кризата се разпространи не само към отоплението ,а и цялостно към транспорта...работата ще стане много тежка!Не разбирам много от политика ,но тази криза ме кара да се чувствам някак особено....сякаш съм заплашен от най-страшната болест ----МИЗЕРИЯ---- .Най-лошото обаче е ,че не съм сам в тази лудница..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.