Harlem Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 След въпросното предаване, майка ми ме нарече наркоман. И като и казах, че не съм, тя ми каза, че никой наркоман не признавал наркоманията си. Ходи обяснявай. Използвам го само и единствено за забавление или по-скоро - губене на време. Работата ми не зависи пряко от интернета. Може да бъде заменена и от добри книги по въпроса, но книгите струват значително повече Ако всички сме наркомани то да се махне вота защото ще е отрицателен А иначе определено не бих се нарекъл зависим просто както и над мен са отбелязали че интернет предлага доста удобства които идват в добра полза на човек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 А иначе определено не бих се нарекъл зависим просто както и над мен са отбелязали че интернет предлага доста удобства които идват в добра полза на човек. Не приемайте буквално въпроса дали сте зависими с това дали стоите зомбирани по цяла нощ като във филмчето на BTV, аз като пусках анкета имах намерение да се види дали може примерно да се дистанцира човек от тези удобства които предлага интернет и дали може да издържи без тях. Едно е сигурно - чрез помощта на интернет се водят безплатни разговори PC-PC, някои си изкарват хляба с работата в интернет. Иначе предполагам, че като "онези" от филмчето на BTV в този форум са малцина (под 10-тина човека предполагам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Зависим 100%. Не съм гледал телевизия от 3 месеца, вестник не съм си купувал от още по-дълго, писмо не съм писал от 2ри клас. Ако нямам нет, сметките за телефоните ми стават х3. Журналистите, според мен са олигофрени, говорещи за неща, които не разбират. И не става въпрос само за тази тема, а по принцип. Пълни тъпаци и манипулатори. Имаше едно предаване в новините веднъж, където казаха, че Интернет щял да се срине през 2013та година, заради увеличаващият се трафик. Сега зависимост...? Интернет вдовица edit: А това да се откажеш от удобствата на интернет просто ей така, да покажеш, че можеш, е доста тъпо според мен. Имаше една статия, която показваше колко били вредни домашните тоалетни заради разположението на червата като клекне човек и т.н. Е дайте да ходим до тоалетна навън като през 1822г. Оф....с други думи голяма тъпня е, мога да говоря още много, ама спирам. Не знам защо така се вдъхнових...мразя журналисти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sla4o Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Пристрастен,да.Зависим до някаква степен(но не и такъв какъвто изкарват по новините),след като се свързва с работата ми Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Аз вече отговорих, но само ще споделя, че ако трябва да избирам между среща с приятели, хубава книга или безцелен престой в интернет естествено ще избера първите две според настроението ми. Иначе съм зависима и пристрастна и към топлата вода и към електричеството... Ха, я да ви видя къде ще ви иде нетЯ без ток, а? П.П. Дочо, а това за тоалетната е вярно - клекалото е по-полезно за червата от седалката! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Не приемайте буквално въпроса дали сте зависими с това дали стоите зомбирани по цяла нощ като във филмчето на BTV, аз като пусках анкета имах намерение да се види дали може примерно да се дистанцира човек от тези удобства които предлага интернет и дали може да издържи без тях.Едно е сигурно - чрез помощта на интернет се водят безплатни разговори PC-PC, някои си изкарват хляба с работата в интернет. Иначе предполагам, че като "онези" от филмчето на BTV в този форум са малцина (под 10-тина човека предполагам) И аз тва имах предвид ако се има предвид дали мога без интернет бих казал че ще ми е доста по трудно а да не говорим и за това което ти каза че има не малко хора кадето си искарват хляба с това.Но това не бих казал че е нещо лошо да си зависим от интернет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 И журналистите трябва да ядът нещо... всеки се спасява някак. Виждал съм подобни неща по други теми написани просто ей така да изкарат хонорара, а пък ако някой вярва... ...все пак всеки може да вярва в каквото си иска Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Донякъде.Мога и да остискам без нет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Диагноза - зависим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Понякога - зависима, понякога - пристрастена, понякога - независима. На периоди съм. Ако ми трябва и изведнъж нямам достъп буквално откачам. Друг път пък въобще не се и сещам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 За пристрастен може да се говори, щото интернета е средството ми за набавяне на информация. Зависим до толкова колкото, че ако няма нет, няма за кво да ползвам компютъра, щото всичко почти е вързано с нета. Най-пресния пример ми е от вчера, не бях платил абонамента => няма нет и аз не стоях пред него, но пък за няква психологическа зависимост не може да се говори, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Определено не се определям като зависим.Имал съм няколко периоди,когато нямах интернет и не мога да кажа,че се побърквах-вярно малко кофти,но не е чак някаква трагедия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord ico Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Като се е появило радиото хората били направо полудели и се събирали с часове да го слушат, после телевизията изпразваше улиците, сега интернета ...абе аман от простотии. Хора без работа се чудят с какво да си чешат езиците. Като се замисля колко неща ни пристрастяват, направо ми е чудно как населението на земята нарастна толкова много при положение, че сме "спряли да общуваме". Естественно че има пристрастени към интернета, но има пристрастени към много по-лоши неща и причината не е в интернета, а в самите хора. Мрежата е вече част от живота като много други неща(топла вода, ток, телефон и т.н.) и на някои това не им харесва, защото хората стават по-информирани, общуват извън собственото си обкръжение и започват да задават неудобни въпроси, а хората с власт много обичат да контролират. Друг е въпроса, че им паднаха печалбите от радио, вестници, телевизия и други медии които си купиха за да ни промиват мозъците, за това е цялата истерия около интернет. Относно зависимоста, могат да се направят анкети "Зависими ли сте от футбола", "Зависими ли сте от музиката" и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Изкарвал съм 3 месеца не без интернет, а без компютър, голяма скука е (от което се досещам че по един начин съм пристрастен или да кажа зависим), обаче не е болка за умиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.