naik_iv Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 значи имам следния проблем видеокарата(ATI Radeon 9550/X1050 128mb) ми е на дъно 651M v1.0 na ECS Филмите и игрите ми насичат много сериозно за пример игра warcraft 3, Gta2 и филмите с висока резолуция като time.warp.101.720p.hdtv.x264-sys.mkv processor 1.7 intel celeron 1 gb ram (2*512) DDR 333mhz AGP slot x4 захранване 250W пробвах с различни драивери, но пак нестава Някакви идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Да не е от процесорчето...да го товариш с HD видео... Link to comment Share on other sites More sharing options...
naik_iv Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 да приемем че може да е от процесора за HD video но тогава как да си обясня проблема със игричката GTA 2 i warkraft 3? трябва да е нещо друго но идея нямам какво, за това питам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Погледни температурите как са ти, виж дали не е затлачен радиатора на процесора с прах и въздушния поток да не смогва да го охлади. Барни радиатора в процеса на работа - ако пари, значи е от там. Виж също дали всички перки работят. Махни също страничния капа, поиграй известно време и виж дали пак ще има проблеми - ако не, значи пц-то ти прегрява. А ти преди това със същата конфигурация имал ли си подобни проблеми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Това за "паренето на радиатора" е доста относително...може да си пари и едновременно с това ефективно да отвежда топлината чрез радиатора, а и човек възприема като парене дори и 50С, което далеч не е чак толкова висока температура. От друга страна радиаторът може да е студен, но чипът да е пред изпушване, тъй като с времето пастата се е втвърдила и няма никакво препредаване на температурата от чипа към радиатора.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
naik_iv Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 процесора не пргрява стои до махимум 40 градуса. пастата е сменяна миналата година. значи тъи като компютара не е мои а на едно приятелче сега ми каза че скобата за захващане на радиатора и процесора е била счупена и докато установи този проблем процесора е вдигнал веднаж температура 90 градуса. това е което мога да кажа като допълнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Това за "паренето на радиатора" е доста относително...може да си пари и едновременно с това ефективно да отвежда топлината чрез радиатора, а и човек възприема като парене дори и 50С, което далеч не е чак толкова висока температура. От друга страна радиаторът може да е студен, но чипът да е пред изпушване, тъй като с времето пастата се е втвърдила и няма никакво препредаване на температурата от чипа към радиатора.... Е, той ако е студен, тогава изобщо няма да може стигне до някоя игра, защото ако няма контакт, няма да има никакво охлаждане и процесора ще прегрява за секудни. Иначе това си е просто насока, ако пари - проверява дали всичко останало е наред - въртенето на перката или затлачване с прах. Явно проблема е другаде. Лошото е, че и това, което казваш като допълнение, не е кой знае от каква полза. Моя въпрос си остава - преди това имал ли е проблеми с машината и с въпросните игри или проблема е от скоро? Link to comment Share on other sites More sharing options...
naik_iv Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 не съм много сигурен откога е проблема откакто има warcraft 3 и филми с висока резолуция е така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Значи за филмите е нормално да ти насичат. Той Мидекс още в началото ти го е казал, че процесора и видеото са слаби за такива филми. За играта малко ми е странно, защото аз имам подобна машина, на която си върви без проблеми на 1024х768. Ти с кои драйвери си, качил ли си последните? Link to comment Share on other sites More sharing options...
naik_iv Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 Пробвах с различни драивери и с най-новите и с доста по стари и няма особена разлика Филмите с висока резолуция не просто накъсват показва ми една картинка след две три секунди ми показва следващата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Пусни 3DMark2001 и кажи, какъв резултат си изкарал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naik_iv Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 5113 точки на 3dmark 2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Малко е, наистина има някакъв проблем, но в момента не мога да се сетя от какво може да е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
naik_iv Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 колко е нормално за тези параметри да не е нещо свързано с прегряването (над 90 градуса) при което се задеистваше защита на процесора и забиваше за около 5-10мин след включването друго което ме притеснява е дали няма някаква кякакъв проблем със съвместимостта (видео карта дъно) Link to comment Share on other sites More sharing options...
naik_iv Posted January 7, 2009 Author Share Posted January 7, 2009 клокнах картата от 250/200 (процесор/памет) на 400/250 Няма подобрение само точките на бенчмарка се увеличиха с около 10% (6214) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enfer Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Сигурен ли си, че проблемът е хардуерен ? Отвори си Task Manager и провери след стартиране на играта как се разпределят системните ресурси. С този 1GB ако в трей-а са наредени една камара красотии и притурки, причината е ясна. HD видео е нормално да не върви нормално с този процесор, а конкретната видеокарта е предостатъчна за споменатата от теб игра. Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.