makatol Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 IK.Multimedia.AmpliTube.Live.v1.0.3-H2O Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 6, 2004 Author Share Posted December 6, 2004 Imam speshna nujda ot pomosht. Ako moje nqkoi da si nastroi kitarata i da zapishe zvucheneto na vsqka struna da gi odari po 1-2 pati ako mu se zanimava.Shte polzvam wav-a za da si nastroq moita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mu3epHuK Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Хм. Не знам за какъв дявол ти е така да си настройваш китарата, ама щом трябва ще помагаме. След минутка ще да кача файла, само да я настроя, че съм в Eb. Пък аз докато въртя машинките може да пробваш някой тунер на компа или Guitar Pro - там в Track setup като цъкнеш върху съответната струна ти я плейва колкото си искаш. Минутка така.... ~Edit:~No space left on device..... 1,3Mb е цялата работа, ама няма къде да я кача. Ако е много спешно - дай си пощата на ПМ. Sorry. ~Edit2:~ @Sandman: Тва пък кво беше? На човека не му трябва флойд, а да си настрои китарата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Kupih si iBanez GRX - 140 <{POST_SNAPBACK}> Тва не е Ибанез! - Нищо че така пише! От България ли си си я купил? Ааа и един съвет - махни го тва Тремоло и си сложи един Флоудроуз! Така няма да ти се разстройва постоянно китарата като го използваш, а и освен това ще можеш както да повишаваш, така и да намаляваш височината на тона! Но гледай да е оригинален, щото иначе - кофти! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGENT_ORANGE Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Тва не е Ибанез! - Нищо че така пише! От България ли си си я купил<{POST_SNAPBACK}> modela naistina e na Ibanez a sq do kolko e originalen nemam ideq makar che kakto kaza Sandman f Bg se prodafat dosta menteta az lichno sam vijdal 3 menteta na Fender a ZGAN moje da e ocelil kakvoto trebe Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Imam speshna nujda ot pomosht.Ako moje nqkoi da si nastroi kitarata i da zapishe zvucheneto na vsqka struna da gi odari po 1-2 pati ako mu se zanimava.Shte polzvam wav-a za da si nastroq moita. <{POST_SNAPBACK}> Човеко, да ти подаря ли камертон? Сериозно говоря. Ако искаш, ще те науча на някои трикове за настройване на китарата (даже на включен драйв). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Ако искаш, ще те науча на някои трикове за настройване на китарата (даже на включен драйв). <{POST_SNAPBACK}> флажолети? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 6, 2004 Author Share Posted December 6, 2004 alchemy: davai nauchi me sandman: Problema ne mi idva ot tremoloto zashtoto svirq s 9tki toest...sedi si izcqlo legnalo na tqloto na kitarata.Pri men problema s raztroivaneto e ot klucovete shtoto sa mente...kitarata znam che e mente ma ni ma ibe az sam amatior dalech ot profesionalist tai che mi e dobre. Mu3epHuK: ne smqtah da obesnqvam zashto izkam taka da si q nastroivam no... shte hodim na kupon na vila...balkan studeno mnogo razlikata v temeraturata mejdu 2te stai e kam 10 gradusa elementarna fizika e che metala se sviva i raztqga ot toplinata.Tuner nqmam a da si nosq pc-to za tazi cel e nelepo.Shte si zapisha faila na audio cd i shte si go pusna da si q nastroq moga i na raka no zashto da se mucha ? btw veche ne mi trqbvat falove az si zapisah v edin aver mersi na vsichki koito izkaha da pomognat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mu3epHuK Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 OK, значи няма да се хабя да качвам. Have fun! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Imam speshna nujda ot pomosht.Ako moje nqkoi da si nastroi kitarata i da zapishe zvucheneto na vsqka struna da gi odari po 1-2 pati ako mu se zanimava.Shte polzvam wav-a za da si nastroq moita. <{POST_SNAPBACK}> http://www.peisyrce.hit.bg/ - Кликни най-долу в дясно на картинката на камертона Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Mu3epHuK, къде продават китари ? Аз свиря на една "китара" мисля че е българска от тея пълдин или какви се водеха там .. струните са и доста високи пракчетата и тракат в смисъл като свиря и струната като вибрира и се удря по предишните прагчета и става як звук + електрониката и е ужасна. Мисля че я бях купил за 80 лева като учебна. Трябва да прилагам бая сила за да натискам струните. Смятам че ще е полезно да си купя някоя по хубава китара макар че се уча още. Ония ден минах през ония магазин на главната дето е до джумаята. Имаше някаф ибанец и ямаха по 360+ лева ... ама нещо не ми вдъхнаха доверие. Вие от къде пазарувате ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Mu3epHuK, къде продават китари ? Аз свиря на една "китара" мисля че е българска от тея пълдин или какви се водеха там .. струните са и доста високи пракчетата и тракат в смисъл като свиря и струната като вибрира и се удря по предишните прагчета и става як звук + електрониката и е ужасна. Мисля че я бях купил за 80 лева като учебна. Трябва да прилагам бая сила за да натискам струните. Смятам че ще е полезно да си купя някоя по хубава китара макар че се уча още. Ония ден минах през ония магазин на главната дето е до джумаята. Имаше някаф ибанец и ямаха по 360+ лева ... ама нещо не ми вдъхнаха доверие. Вие от къде пазарувате ? <{POST_SNAPBACK}> Ако си търсиш маркова китара по българските магазини, уверявам те, че няма да намреиш! Е в София може и да има някаде! Но щом си начинаещ не ти и трябва маркова китара. Моят съвет е да дадеш на някой добър лютиер да ти направи по твой тертип! Хем ще си кажеш точно как искаш да бъде хем знаеш че това, за което плащаш - това получаваш. Искаш от еди кво си дърво - готово, с еди колко си прагчета, с еди кви си адаптери еди как си разположени, с тяло по еди какъв си модел и т.н. А ако решиш да си купиш китара от магазин дето пише Фендер за 260лв. - ще получиш нещо което прилича на китара с тяло от талашит, цял гриф който при най-малката влага се измята и за нищо не става, прагчета които се огъват под формата на струната, ключове които постоянно изпускат и не можеш да изкараш цяло парче без да се разстрои китарата, да не говорим за електрониката! И на всичкото отгоре правена в Стара Загора! Ако все пак решиш да имаш маркова китара виж някой не продава ли някаква втора ръка! Иначе ако ти се дават 2000$+ можеш да си поръчаш от някой интернет магазин! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mu3epHuK Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Ако имаш още видео уроци давай ще са ми от полза Здрасти! Скоро попаднах на този сайт: http://www.free.bol.bg/sleepwalker/GuitarLessons/ Още не съм теглил нищо, но много от заглавията изглеждат обещаващи - има видео-уроци + нотите. Mu3epHuK, къде продават китари ? ....Вие от къде пазарувате ? Ми аз не си купувам китари всеки ден, въпреки че ми се иска. Нито пък съм рекламно лице на магазините в Пд. Прав е sandman, че много от нещата, които продават не си струват, но мисля че е прекалено песимистичен. Ако трябва иди до София, там има много повече и по-добри неща (но и цените им са по-добри ). Мисля, че и в Пловдив може да намериш нещо свястно, но трябва много и добре да търсиш. Скоро ще имам малко време за губене и мислех да направя едно турне по магазините да видя кое как върви, че и бездруго търся разни неща - ако искаш пиши един ПМ да се поразтъпчем заедно. Total fucking destruction! ПП: Както разбрах вчера са убили Dimebag Darrel (ex-Pantera, доскоро (приживе) в Damageplan) - някакъв луд го застрелял с двуцевка на концерт. :ph34r: Тоя човек свиреше като луд. Предлагам минута мълчание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 sandman, бе то добре да си я поръчам - ама като нищо не разбирам хал хабер си нямам от дърво, електроника, прагчета и т.н. Само виждам че колкото повече дрънкам на мойта толкова по зле става. Направо ужас даже май и електрониката се скапва леко по леко .... Ще видим какво ще измисля не разполагам с пари за китара поне не някви космически цифри, за нещо по малко мога да се замисля ... но никой не говори за професионална история... Ще видим някакво компромисно решение ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 За ZGAN, и всеки, който проявява интерес - настройка на китара с драйв: 1. Нагласяте Е (ми) по тунер, камертон, телефон (едно време аналоговите даваха ~ тон ла) или по памет; 2. Височината на тона на втора струна в пета позиция се изравнява с височината на тона на първа свободна струна. Единствената особеност е, че 3-та струна се изравнява с 2-ра, когато е на четвърта позиция. На пета позиция се изравняват 4-та спрямо 3-та, 5-та спрямо 4-та, и 6-та спямо 5-та. 3. Драйвът се включва. 4. Удряме едновременно две съседни струни (1+2; 2+3; и т.н.). Ако струните са разстроени една спрямо друга, се чува характерно "биене". Колкото повече съседните струни се доближават до хармония, толкова честотата на биенето намалява, докато престане да се усеща. В този момент те са в хармония. Биенето се усеща още по-добре, когато се използват флажолети (@sandman - . Използвайте тези на 12-та позиция, защото най-лесно се постигат и са най-силни. Ако някой се интересува от допълнителна информация, да не се стеснява. Стига да мога, с удоволствие ще помогна. Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 Някой може ли да ми качи малко таблатури на такива произведения като кан-кан примерно ? Незнам на друго какво да се уча и чесно казано опитах това на John Petrucci ама ми идва супер сложно. Немога да се разтегна толкова да ги хващам през една позиция и реших че несъм за това Трябват ми по елементарни неща. Вие с какво сте започнали ? Незнам просто какво да свиря. На всичко което попадам ми идва трудно. Като ходих на уроц преди години, учителя ми даваше доста лесни и приятни неща като кан-кан ||--------------------------------------------------- ||--------------(8)-(8)-8-10----------------------- ||-(5)-7-10-9-7--------------(7)-(7)-7-10-9-7-5- ||---------------------------------------------------- ||---------------------------------------------------- ||---------------------------------------------------- ||-8-7-5----------| ||-------8-6-5----| ||-------------7--| ||----------------| ||----------------| ||----------------| имате ли нещо подобно или някакъв сайт като за мен ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makatol Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 mortimus, дръпни си Guitar Pro v4.1 и сваляй таблатури от http://www.mysongbook.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 mortimus, дръпни си Guitar Pro v4.1 и сваляй таблатури от http://www.mysongbook.com/ <{POST_SNAPBACK}> Тази програма и сайта са много полезни. Мерси @edit Тоя сайт направо нямам думи - щом намерих и работите на бурзум. това е истинско съкровище за всеки музикант мерси много Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.