Jump to content
BulForum.com

Guitar's fens

ZGAN

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

sq ni trqbva i barabanist i shte zaformim neshto ot roda na slip not /ne znam kak se pisaht/ te tam sa 4-5 kitarista....ma zvuchat kato 1 :pirate ta i niq taka jalko samo che samo az imah smelosta da se izloja s """izsvirenoto""" ot men....zasramete se bih vi dal drugo ama sq mnogo se zaribqvam da s svirq gamichki...pak te ne sa koi znai kolko interesni

sq ni trqbva i barabanist i shte zaformim neshto ot roda na slip not /ne znam kak se pisaht/ te tam sa 4-5 kitarista....ma zvuchat kato 1  :pirate  ta i niq taka jalko samo che samo az imah smelosta da se izloja s """izsvirenoto""" ot men....zasramete se bih vi dal drugo ama sq mnogo se zaribqvam da s svirq gamichki...pak te ne sa koi znai kolko interesni

В момента съм в сесия и нямам много време за записи, ама като се мине и аз ще се включа. Ако някой има подобни "записчета" да ни ги покаже, да не се срамува..... Едва ли тука сме големи музиканти та да му кажем "а бе виж се колко смешно си го изсвирил".

Аз това си го обяснявам като докосване до душата на човека, чрез музиката (дори и не авторска).

Yaa neska se vmaniachih i posvirih i se pozapisah

AC/DC *FIXED*

Master Of pupets main riff

PumpFiction *Fixed*

Happy Birthady

Smoke on the wather main riff

Tva e ako na nqkoi mu e smeshno da bara periskopa

Master of pupets e nai falshivo :D Po princip ne go svirq tolkova falshivo ma prosto mnogo mi se spi a izkah da go izdrunkam na Kriminale /Pump Fiction/ ne mu znam 2rata chast za tva samo parvata.Smoke on the...puk e super dosadno :D ne me kefi . Na AcDc ne sam sviril 2rata chast ot rifa 12 pati...marzeshe me i nakraq se izkefih qko s tremoloto haha

На мене най-много ми хареса mop

Незнам имам 1 китара аз тука ама въобще не знам акорди ноти струни...лятото фащам дядото и той ще ма учи(ама на стари градски де само такиа знай- се отнякаде трябва започна :lol: )

:pirate

ZGAN браво супер си :)

Ako si s vgraden SOUND , stava tozi nomer. Za zapis na PC , triabva zdrav hardware SOUND , ne onboard - toi ne moje da smogne da smiata. Na men edno vreme mi stavaha takiva problemi sas SoundForge i Cakawalk-a kato biaha pusnati ednovremenno. Smenih zvukovata karta i se opravih. Predpolagam , 4e tova ti e problema . :sayjin

• 2 weeks later...

total recoreder zapisva vsichko koeto minava prez sound kartata cooledit...ako nqmash direktna vruzka ot kitarata do line-in na kartata mojesh da polzvash mikrofona i s nego stava no mu izkluchi opciqta 2db bost ili kakto e tam

• 3 months later...

Гледам, че темата е умряла от много време, но все пак скоро си купих това за втора китара и доста яко обажда. Единственият проблем е, че странната форма иска малко свикване и може да се отрази на постановката ако не се внимава, а да не говорим и как се намира калъф за тва нещо :( Иначе си струва, BC Rich си e класика в жанра.

За първа китара ползвам Campbell Floyd-Rose - железна е! :D Малииии, колко бой е изяла тая китара (щото моят стил на свирене не е от най-нежните) и колко разнасяне по репетиционни, а изглежда и звучи перфектно. Floyd-Rose-ът е много, ама много як и може цял ден да си играеш с тремолото без да се разстрои... Звукът и си е бая high-gain и звучи супер яко с много дисторшън, а в сравнение с други китари (и по-скъпи - например Ibanez RG и JS Series и въпросния BC Rich) въобще не се дава :D Картинка нямам да ви покажа, ама като цяло мяза на Ibanez RG, само дето RG сериите не се предлагат в кървавочервено :P (към края прелива в черно и на гърба е изцяло черна) Държа я настроена в D, а за струни използвам 10-ки Fender Super Bullets, от които съм много доволен, но за съжаление не мога да намеря да се продават stainless steel - има само nickelplated, което не е чак толкова хубаво :( (някой ако знае къде могат да се намерят да казва, pls) С две думи (че много взех да се отплесвам) - обичам си я тая китара и не си я давам за нищо - има един такъв яко басов мощен звук (зависи в кво я включиш, де), който е идеален за по-тежка музика, което е странно, имайки предвид, че е проектирана от Vivian Campbell (Dio, Whitesnake, Def Leppard).

Ама стига по въпроса с китарите, да не рече някой че се хваля. (Ми хваля се де, кво му е лошото толкоз :P Като ще се занимавам с нещо искам всичко да ми е възможно най-избарано с оглед финансови възможности и т.н. мрън, мрън, а за такива изобщо не може да се говори.) Важното е не на кво, а как и какво свириш. Някой ако се интересува ще кача да чуете, интересно ми е дали ще го хареса някой.

БТВ, тва със софтуерните емулатори на китарни ефекти струва ли нещо, щото мен много ме съмнява, че ще звучи прилично. Хардуерът си е друга работа, т.е. друго е да си имаш всичко под ръка - вярно е, че струва пари, ама ако искаш нещо свястно така е. Пак БТВ някой пробвал ли е Death Metal Distortion на DOD? На мен ми се струва, че доста як ще да е, но не ми се дават 200 кинта само да проверя.

Sorry за много дългия post, ако на някой му е интересно да пише.

:huh: Guitar Clinic za kitarsi4etata :P

za Cubase...imam q i e po-golqma ot tazi na wareza( MB) imam i 3 Plug-Ina po 300-600mb - Hypersonic 1C,D Plex 1 CD, Groove Agent 1 CD, Virtual Guitarist 3CDs ...samo 4e poslednoto CD e bugavo neshto ako nqkoi se interesuva moga da gi ka4a..ako ne cubase pone pluginovete

Sfotware emulatora na kitari v cubase e mnogo dobur spored men :) as taka i ne uspqh da se nau4a da q polzvam tazi programa no pone slushah wav-ove i samples :)

@zgan - интересно ми е да чуя

@liquid - тези плъгинове представляват интерес . Pls ако можеш качи ги, Cubase ще си го набавя отнякъде. (имам 1-2 по-стари версии, но не знам дали твоите плъгинове ще тръгнат)

Честно казано все още съм скептично настроен относно софтуерната емулация и докато не я опитам няма да повярвам. От доста време експериментирам с това как да получа добър звук на китарите. В крайна сметка софтуерът помага, но само при наличието на стабилен звук като основа, т.е. от нищо не може да се направи нещо (ей, ама аз току що открих топлата вода май :lol: ) Преди използвах Zoom 505, но естествено за толкова пари - толкова. Като за демо става обаче - не се напъвам да правя някакви неща свръх възможностите на компа си. Сега забърках яки звуци с Behringer V-amp 2, но не съм пробвал да записвам. Някой друг пробвал ли го е? Засега получавам само добри отзиви за него. Предпочитам обаче да записвам сигнала изцяло wet и след това да се миксира - така ми е много по-лесно да намеря подходящ звук, (естествено след това се добавят/отнемат някои неща, EQ, компресия, +- reverb и т.н.) но признавам, че си утежнявам работата при миксиране/мастериране и т.н. защото орязвам много от възможностите за едитване които са възможни при добавянето на ефектите софтуерно. Бе и двата метода си имат недостатъци. + това моята щайга е слабичка и се задъхва на по-трудоемките места, та за прилагане на ефекти в реално време на повече от 3-4 канала ми трябват бая нерви....

Иска ми се да експериментирам и със записването на звука от моя Behringer Vintager от DI Out-a направо в компа, за да се възползвам от аналоговато моделиране на лампови усилватели (при V-amp-a е дигитално) щото си звучи бая достоверно, а DI Out-a го хвалят, че бил добър за тази работа - бе колко е така ще видим, ама когато го пробвам ще пиша ако на някой му е интересно.

Айде, че пак се олях, никой да не се сърди, ама се зарибявам щот ми е интересно :woot Експерименти трябва да се правят, току виж сме измислили нещо умно :happy:

/Дано да не съм много off topic.

Aз от известно време си свиря само Ралица и Истина/Милена,Ревю,нали се сещате/ и girl you`ll be a woman soon на urge overkill/от саундтрака на Криминале е тази песен/ и някакви мои творения,които се чудя смислени ли са,не са ли.май второто е по-добро.

Май съм забравил да спомена че ако някой има нужда от някакъв софтуер за правене или обработка на музика да ми пуска по едно ЛС.

• 2 weeks later...

http://warez.ru:8084/mp3/101/*BG/AntagoniZm.-.Demo/

Две парчета на мойта си група. От преди бая време. (година?)

Като запиша нещо с новата апаратура ще пратя да чуете... засега е тва.

(Zoom 505 ръгнат директно в компа на едното парче... На другото някъв

прастар магнетофон ползвахме за предусилвател/EQ, ама той се подпали,

така че и да искам същия саунд не мога да докарам :tongue )

Чакам отзиви.

PS: За неблагоприятни отзиви полагам манерки яко.

Информация за нас:

http://www.geocities.com/metal_antgonism

(+още 1 песен за download)

Edit: Links updated.

• 1 month later...

Установих че върху това парче на LockUp могат да се изсвирят всякакви неща и пак ще звучи ;) Затова чуйте ей тва, за да ви стане весело. :music :lol:

• 4 weeks later...
kato spomenahte softwear-ni efekti fii kfi polzvate shot as polzvam Guitar FX kajete oshte nekaf efekt shot toq ne mi stiga samo da e bes onq Revalver che neshto mno mi bugva  :wacko:

P.S. efekta go polzvam za bass i chat pat za kitara

И аз ползвам тоя, ама не става работата - дручко си е аналога! Да си вкараш едно кубенце 80-100В, един ревърб, дисторжън, корс, компресор и ако и китарата има флоудроуз - често излизам от нас ли? :P

/edit:Забравих да добавя Уа-Уа педал и китарата да е някакъв намазан Ибанез! :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...