Jump to content
BulForum.com

Guitar's fens

ZGAN

Recommended Posts

Ave deiba ot izvestno vreme se zapalih po svireneto na kitara

Kupih si iBanez GRX - 140 i smqtam seriozno da se pozanimaq.Vaprosat mi e ima li fenove kato men amatiori stava vapros da obmenim opit. Za sega moga da se pohvalq samo s tova che moga da izsvirq THUNDERSTRUCK na AC/DC i Toccata Et Fuga /na edna struna/ treniram si tremala i sus Pulp Fiction - Misirlou.Skoro moje i nqkoi akord da naucha ot tezi po lesnite deto gi ima v piqnskite pesni.Ia da vidim sam li sum v kirecha ?

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply
Ave deiba ot izvestno vreme se zapalih po svireneto na kitara

Kupih si iBanez GRX - 140 i smqtam seriozno da se pozanimaq.Vaprosat mi e ima li fenove kato men amatiori stava vapros da obmenim opit. Za sega moga da se pohvalq samo s tova che moga da izsvirq THUNDERSTRUCK na AC/DC i Toccata Et Fuga /na edna struna/ treniram si tremala i sus Pulp Fiction - Misirlou.Skoro moje i nqkoi akord da naucha ot tezi po lesnite deto gi ima v piqnskite pesni.Ia da vidim sam li sum v kirecha ?

Похвално ZGAN. Също съм фен на китарата. Когато бях в техникума свирих 3 години класика, което е много необходимо на всеки китарист. Дава много добра основа. Ама сега вече съм малко на годинки и времето ми минава в други работи. Хващам китарата (която сам съм я конструирал с ProEngineer и е изработена от Владо Хранов) понякога за да си начеша крастата, просто си дрънкам без идея. Любим китарист- Steve Vai- много експресивен стил. Чуй Rescue Me Or Bury Me

А иначе мога да ти препоръчам много готино видео на John Petrucci видео на John Petrucci. Също намери си гамите, разработени като пръстовка от Андре Сеговия и действай. Малко е скучно, но на гамите се гради всичко, музиката е и математика, освен чувство.

Sotko kakvo da se ugovorim za kakvo ?

Mi ako iska6 niakoi ptu da se suberem da posvirim zaedno. Za6toto tova e edno ot nai gotinite ne6ta v muzikata da se subere6 s kolega i da posvirite. Unikalno e!!!

I dvete stavat. I dvete sam gi pravil. Az sym basistche i ako imate nujda i ako az imam vreme(koeto veche e naistina samnitelno) moje da me viknete da podarjam harmonia niakakva vse pak.

az znam 1-2 akorda samo kade da svirim amatior sum oshte

kade d agi namerq tiq "гамите, разработени като пръстовка от Андре Сеговия"

dai nasoka GLT ne che nqma d apotarsq de

kade d agi namerq tiq "гамите, разработени като пръстовка от Андре Сеговия"

dai nasoka GLT ne che nqma d apotarsq de

Ами в Internet незнам къде, иначе аз ги имам някъде из школите патънали в прах на тавана :D . Но за целта ще трябва да понаучиш ноти. Иначе може да ги потърся да ти дам да ги сканираш някъде.

Намерих НЕЩО като за начало, в Internet ще намериш ако се задълбочиш.

Ето ти един C maj като табулатура, но недостатъка на този начин на изразяване е че липсва пръстовката, която е много важна:

C | | |

|------------------------------------------------5---7---8---7--|

|------------------------------------5---6---8-------------------|

|--------------------2---4---5---7------------------------------|

|--------2---3---5-----------------------------------------------|

|3---5------------------------------------------------------------|

|------------------------------------------------------------------|

| | | |

|5----------------------------------------------------------------|

|----8---6---5---------------------------------------------------|

|----------------7---5---4---2----------------------------------|

|--------------------------------5---3---2-----------------------|

|--------------------------------------------5---3----------------|

|------------------------------------------------------------------|

С една дума залягай над нотите. Хората ги използват от векове.

Uf tochno noti ne iskah da ucha deiba lelq mu .....ako se naloji shte se postaraq no vse pak sum neprofesionalist i nq smqtam da se profesionaliziram s tva da drunkam na kitarkata a inache sum mnogo dovolen ot tazi ima mnogo dobro tremal koeto moje da othlabva i da opuva zavisi kak go nastroish...are otivam da si dovarhsa Romance De Amure ...

i az sam mnogo zariben na taq tema.Oba4e za sajelenie ne moga da namerq vreme da se zanimavam seriozno(za sega moje da se kaje 4e i na4inae6t daje ne sam)Imam kitara(super stara,ama vse pak e ne6to),no nqmam struni!!

Znaete li ot kade moga da si kupq hubavi struni i nai ve4e koi moje da mi gi nastroi

...............

Niama ni6to ti kakvo misli6 4e sum virtuoz?

Az ne ti govoria vednaga ami sled vreme, kogato dobie6 malko tehnika i samo4uvstvie. Moje da se subirame da obmeniame idei..... i taka mnogo po lesno 6te vurviat ne6tata; to tova e edin ot mojte problemi kojto mi spira razvitieto, 4e niama niakoi koito da me naduhva i t.n, a puk i ne sum v takava sreda na muzikanti.

Znaete li ot kade moga da si kupq hubavi struni i nai ve4e koi moje da mi gi nastroi

V plovdiv ima niakolko magazina, edin e v tazi sgrada do trimoncium zabravih kak se kazva6e. Drugia e na general zaimov, ( ot djumaiata kum energo iug) namira se v na4aloto ot diasnata strana.

A za nastroika mi zavisi kva ti e kitarata ako e el. moje prez pc s programata Ap Guitar tuner (mislia 4e q ima na warez, ako ne 6te q ka4a). Ako e kuharka v po4ti vseki sait za kitari ima instrukcii kak da q nastroi6 i prosto na sluh otna4alo 6te ti e malko trudno no s vremeto 6te se oprai6, i bez takiva ne6ta 6te moje6 da q nastroi6. Osven tova prodavat kamerton (koito mislia 4e ne e mnogo skup) i tuneri koito stavat i za dvata vida kitari. Sega se se6tam 4e ima i programi koito pozvoliavat da nastroi6 kitara prez mikrofon.

Mi tova e. Have fun. ;)

i az sam mnogo zariben na taq tema.Oba4e za sajelenie ne moga da namerq vreme da se zanimavam seriozno(za sega moje da se kaje 4e i na4inae6t daje ne sam)Imam kitara(super stara,ama vse pak e ne6to),no nqmam struni!!

Daddario sa edni ot hubavite struni moje6 da si gi kupi6 ot magazina do kuklanie teatar(vse mu zabravqm imeto) ili ot sindikalnia dom ili ot ulica Ivan Vazov ima edno magazin4e daje tam mai e nai evtino az polzvam 12x mejdu 10-12 leva sa(do kuklenia sa 12)

Daddario sa edni ot hubavite struni.......

Da taka e az sum s Daddario XL 10 i ne sa tolkova skupi. Az poslednia put si gi vzeh za kum 8-9 lv.

Mersi mnogo pi4ove!!!

Kitarata mi e akusti4na i ne mi e nmogo qsno kak sam 6te si q nastroq,no 6te se opitam de.+tva nali vi kazah 4e e dosta stara,zat'va moslq da si kupuvam nova(oba4e da ne e mnogo skapa)Za magazinite razbrah,se6tam se kade sa vsi4kite,oba4e po kakvo da poznaq hubavata kitara(osvan po cenata)?

...kym dneshna data syjalqvam za tova :)

opredeleno ima za kakvo da se sajelqva :wir btw sega na kakva cena vurvi toq model na B.C. Rich??? mislq da si zimam nova kitara no se dvoumq mejdu iBanez Destroyer i Gibson Kramer (iBanez-a 6te e bass) ta me interesuva kakva e cenata na taz krasavica?!?!

oba4e po kakvo da poznaq hubavata kitara(osvan po cenata)?

Na4i opredelno cenata ne e edinstveniq faktor, no da ti oboasniq taka e malko trudno, no osnovno se gleda grifa na kitarata, be mnogo ne6ta ako ima6 poznat koito razbira e nai dobre. Ako ne kaji i az moga da ti preporu4am niakoia kitara. Az li4no sum s Yamaha EG 112 i sum dovolen ot neia ne e koi znae kvo ama dori i u4itelia mi kaza 4e e dobra kitara. Hubavato na pazara v momenta e 4e ima dosta snosni kitari na dobra cena okolo 300 lv 6te te upraviat. Az li4no moita si q vzeh o6te kogato ne razbirah ni6to i gore dolu sum ucelil tva koeto iskah no ne te suvetvam i ti da prai6 taka.

Btw moje li da gi uploadnete teian ne6ta ot techno link

Link

10x

btw ZGAN s efekt li sviri6 ili 4ista kitara?

s edin ruski distorjan/draiv ma sq ucha prustovki i akordi i ne go polzvam

ZGAN, едно време когато свирех по клубовете, имах много ефекти, но сега за съжаление не ми е останало нищо :( От известно време обаче ползвам ReValver, защото дори и да не свиря вече от 3-4 години, крастата си е краста. Включваш си китарата на Line In на звуковата карта и си свириш с добър набор от ефекти.

Опитай!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...