Godfather Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 ama i az kvo byrzam samo......stana modprobe usbnet i sled tva dhcpcd ama net pak nqma pi6e mi unknown host Sled modprobe usbnet probvai s dhclient Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 dava mi bash za dhclient a i az vse si mislq 4e nemoje da mi zase4e modema. EDIT:Stava vapros za Suse 9.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 dava mi bash za dhclient Tova neshto ne go razbrah, kakvo tochno ti dava? Ako se izpylnqva bez stranni syobshteniq, znachi vsichko ti e nared. P.S. Modema nqma kak da ti "zaseche" Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Tova neshto ne go razbrah, kakvo tochno ti dava? Ako se izpylnqva bez stranni syobshteniq, znachi vsichko ti e nared. P.S. Modema nqma kak da ti "zaseche" v smisyl ne mi go namira modema a ina4e kato napi6a dhclient ->bash ...... edi si kvo nqma taka komanda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hell-Patrol Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 @RaZoR sloji si Mandrake tam vsi4ko staaa mnooo po lesno i mnoo po byrzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Az pyk iskam Suse Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Е айде сега глупости - ще си сменя линукса. Няма такава работа. На какъвто и да е, това нещо трябва да може да се подкара. @RaZoR: като root ли пишеш dhclient ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Da.I pak ne stava.Az ako ne sam root nkvi komandi po4ti ne mi priema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hell-Patrol Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 zna4i kyv mi e problema - do sq bqh s Mandrake 9.1 v4era si drypnah Mandrake 10 ot warez.ru (formatirah dql kadeto be6e stariq mandrake) i kato pusna da go instaliram zabiva (sy6toto kakto pri SuSE ama pri SuSE-to kato pusna Text Mode za install trugva) ustanovih 4e kato mahna modema ot USB-to vsi4ko e 6 ama zaka4a li go nito boot nito ni6to.ako nqkoi znae kak da go opravi plz da drasne nqkoi red Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hell-Patrol Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 mijdu drugoto kato si praih Modema pod mandrake(s mandrake config) otivam tam kadeto sa i-net ustroistvata i puskam da tyrsi i mi kazva 4e e namerilo tam realtech edi kvo si i me pta dali imam o6te i az mu kazvam 4e imam, pita me kvo e i mu kazah CDCEther i otam vsi4ko si trugna.Ako nqkoi znae za kvo stava vypros neka da kaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 E v kraina smetka nikoi ne pomogna na lamera moq milost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddb Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 E v kraina smetka nikoi ne pomogna na lamera moq milost. Като имаш проблем с usb и не можеш да се справиш, сложи си 1 ланка и си реши проблемите... ПП До сега не видях никакъв лог от твоя страна, така или иначе до неговата поява ще продължаваш да се чудиш, защо никой не може да ти помогне.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Az ve4e si pomognah s reinstall.Slackware 9.0 si slojih pak i sq nqmam nikvi problemi si4ko si trygna kato po voda. EDIT: S izkliu4enie na zvuka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 da we i na mene a na tebe opravi li ti s we ? i kak si go opravi ? imam predvid kato isntallne6 kak si pusna neta 6toto s netconfig ni6to nestana i sas modprobe CDCEther dhcpcd -d -B -D eth0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 awe da ne otvariam nova tema ama sqa si isntallnah Mandrake 10 i ne6to mi prai problemi s USB-to ne6te da eb***a i nemoga da go install modema nqakoi ima li idei ? 1-x predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hell-Patrol Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Ми аз първо си упграденах до мандраке 10, но след като стана този проблем се върнах на 9.1 с който нямах никакви проблеми, така че ти препоръчвам и на теб да си го сложиш.Ако го нема ми драсни едно ЛС Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 da we i na mene a na tebe opravi li ti s we ? i kak si go opravi ? imam predvid kato isntallne6 kak si pusna neta 6toto snetconfig ni6to nestana i sas modprobe CDCEther dhcpcd -d -B -D eth0 Не става с CDCEther - Mandrake 10 идва с ядро 2.6.3, където подобните драйвери са обединени в usbnet модула, т.е. трябва да се прави modprobe usbnet. ПП. Слях двете теми, за да не повтаряме едно и също нещо по няколко пъти Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Не става с CDCEther - Mandrake 10 идва с ядро 2.6.3, където подобните драйвери са обединени в usbnet модула, т.е. трябва да се прави modprobe usbnet. da ama to zabiva kato e vklu4eno USB-to daje ne startira vaob6te ne startira a kato go mahna USB-to i startira Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 hubu o6te edno vapros4e smenih si s lankartata mi oba4e mac adresa e samo nuli i pod linux neznam kak da go smena nqakoi ima li idei ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 netconfig , ipconfig Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted June 25, 2004 Share Posted June 25, 2004 netconfig , ipconfig nestava probvah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hell-Patrol Posted June 25, 2004 Share Posted June 25, 2004 Често си сменя някой MAC адреса със софтуеър!!!Обади се на Евроком и им кажи да ти сменят МАК адреса.При тях е МАК адреса на старата ти лан-карта.Телефона е 635063, казваш им номера на договора или къде живееш и МАК адреса на новата ти лан-карта Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted June 25, 2004 Share Posted June 25, 2004 Често си сменя някой MAC адреса със софтуеър!!!Обади се на Евроком и им кажи да ти сменят МАК адреса.При тях е МАК адреса на старата ти лан-карта.Телефона е 635063, казваш им номера на договора или къде живееш и МАК адреса на новата ти лан-карта znam we te go authoriziraha oba4e to vsa6tnost to mac-adresa e 00:00:00:00... i triaa se smeni az na windowsa go smeniam i s opravia ama pod Linuxa nestava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hell-Patrol Posted June 26, 2004 Share Posted June 26, 2004 The Devil пак нещо не схванах.Обясни малко по подробно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.