nirbod Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Тази грешка ми дава от скоро. Какво става, значи като си купувах лаптопа (Dell Inspiron 1525) той беше с виста, търпях я но реших накрая да премина къ XP, и тук ми беше грешката прецених за всеки случай да си запазя Вистата и сложих XP-то в D:, след това всичко си вървеше ползвах си XP-то но без вистата. По едно време си казах защо ми е тая виста като не я позлвам, смисъл компа дори не я разпознаваше, но пък знаех че това се оправя. Та по тази прицина харда ми беше с 3 дяла като на C имах Виста, на D – XP, а на Е ми беше другата информация. Сложих му particion magic и му форматирах C-to. Държа да отбележа С-то беше primary, а D и E extrended. След като направих формата, дадох рестарт и ми излезна този хубав надпис. Нямам флопи а при опит да влезна чрез буутващ диск до recovery—то с R не става понеже XP-то нали е на D и онова не ми показва въобще опция за Repair. Интересува ме има ли няккакъв начин да го поправя без преинстал, смисъл ако мога да сложа тези липсващи файлове в C макар че там реално няма операционна система вече. От Hiren Boot CD направих ( с particion magic) и D да е примари с идеята да земе пък да тръгне Windows току виж погледнало и там но нищо не стана. Инче имам и друг работещ компютър с Xp но не е същата версия бих могъл ако помага да копирам нужните файлове и да ги сложа по някакъв начин. Само незнам кой файлове и как да ги сложа.( сещам се само да стартирам една дистрибуция от линукс, и от флашката ако стане да ги добавя) Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Добавянето на файловете едва ли ще помогне. Пробвай да boot-еш DOS с дискета на Win98SE, вкарай диска с XP-то и стартирай първо tool-a fixboot и после fixmbr, би трябвало да се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.