Jump to content
BulForum.com

NTLDR is missing press Ctrl + ALT + DEL to restart

nirbod

Recommended Posts

Тази грешка ми дава от скоро.

Какво става, значи като си купувах лаптопа (Dell Inspiron 1525) той беше с виста, търпях я но реших накрая да премина къ XP, и тук ми беше грешката прецених за всеки случай да си запазя Вистата и сложих XP-то в D:, след това всичко си вървеше ползвах си XP-то но без вистата. По едно време си казах защо ми е тая виста като не я позлвам, смисъл компа дори не я разпознаваше, но пък знаех че това се оправя.

Та по тази прицина харда ми беше с 3 дяла като на C имах Виста, на D – XP, а на Е ми беше другата информация.

Сложих му particion magic и му форматирах C-to. Държа да отбележа С-то беше primary, а D и E extrended.

След като направих формата, дадох рестарт и ми излезна този хубав надпис.

Нямам флопи а при опит да влезна чрез буутващ диск до recovery—то с R не става понеже XP-то нали е на D и онова не ми показва въобще опция за Repair.

Интересува ме има ли няккакъв начин да го поправя без преинстал, смисъл ако мога да сложа тези липсващи файлове в C макар че там реално няма операционна система вече.

От Hiren Boot CD направих ( с particion magic) и D да е примари с идеята да земе пък да тръгне Windows току виж погледнало и там но нищо не стана.

Инче имам и друг работещ компютър с Xp но не е същата версия бих могъл ако помага да копирам нужните файлове и да ги сложа по някакъв начин. Само незнам кой файлове и как да ги сложа.( сещам се само да стартирам една дистрибуция от линукс, и от флашката ако стане да ги добавя)

Добавянето на файловете едва ли ще помогне. Пробвай да boot-еш DOS с дискета на Win98SE, вкарай диска с XP-то и стартирай първо tool-a fixboot и после fixmbr, би трябвало да се оправи. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...