shtaiga Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 emi kato si poigraesh malko poveche s nastroikite stava dobre osobeno kato izkliuchish povecheto neshta e ne e kato na firefox dobavkite no mi varshi rabota Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 А бе снощи май се ъпдейтна туй чудо и днес не ще да отваря фейсбук... С приставката за отваряне през IE работи, всички други сайтове работят нормално... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 emi kato si poigraesh malko poveche s nastroikite stava dobre osobeno kato izkliuchish povecheto neshta e ne e kato na firefox dobavkite no mi varshi rabota Не, наистина не мога да намеря една смислена причина да си причинявате това с тоя браузър на нормална съвременна машина, освен някаква болна мода да бъде човек "модерен" ли и аз не знам. Айде, да кажем аз искам месеци ъптайм от един браузър, да кажем това да е причина да го пробвам, но дори това не може да ме накара да го сторя, още повече съм сигурен че ще забие на 2-та седмица. Единственото, за което мога да си помисля, е че е до някаква степен по-пъргав с javascript, НИЩО друго. Нито ми отваря по-бързо страниците, нито стартира по-бързо (Винаги първия път ми се бави 2-3 сек, след това отваря относително за около 1/3 сек.). Но даже скоро тествах нещо около новите версии на JS, там с канвас нещо беше, FF се държеше по-добре мисля. Та по горния цитат - "не е като на файрфокс но ми върши работа" - ми защо ползваш мижавото нещо, а не ползваш истинското с добавките и т.н., което ти върши по-добра работа? Във FF единствено скролирането нещо го поразвалиха след 3.5, но се надяваме в 4 да се оправи. За фейсбук, ба*ти омразния сайт, за друг сайт не слушам толкова често че все нещо не работи или с някой браузър, или нещо забива тук таме, някоя функция, нещо друго, не стига че го ненавиждам (пълен хаос ми се струва и мразя даже да му гледам сурата), ами и за скайп се сещам като се сетя за него . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 tedy, на мен пък точно Chrome ми се стартира веднага, както бях отбелязал по-рано в тази тема. Другите се бавят по 2-3 секундии, а FF се стартира най-бавно и като цяло браузърът след версия 3 е пълна пародия на това което беше :X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 tedy, на мен пък точно Chrome ми се стартира веднага, както бях отбелязал по-рано в тази тема. Другите се бавят по 2-3 секундии, а FF се стартира най-бавно и като цяло браузърът след версия 3 е пълна пародия на това което беше :X Така е, и при мен е "веднага" (всеки има някаква чувствителност за това какво значи "веднага"). Може да е 1/3 или 1/4 от сек. Но първия път винаги се бави, дали суперфеч не го обича нещо не знам.. По-скоро понеже рядко го пускам и за кеша е маловажен. Но пък 2-3 секунди никога браузър не ми се бави, освен като бях на win2003/xp. FF последната версия нещо се позабави и се пуска за около 1/3 до 1/2 от сек., но както казах, браузър не се стартира през половин минута че това да е от някакво значение, сега е времето на табовете и стартъп тайм-а пък е най-маловажното за мен, освен ако разбира се не е нещо като 5-10 сек. IE8 се стартира най-мигновено при мен, едва докоснал клавиша и е налице. Хрома след първия старт, вече и той е може би най-бърз при старт. FF казах, а Опера винаги е най-бавна, ама винаги. И пак, ако някой мрази IE, и времето за старт му е най-важен приоритет, избира Хром . Даже като използвана РАМ хрома не блести пред другите. FF си остава най-добре балансиран според мен. За да ти се бавят по 2-3 сек. значи си на нещо по-малко от Виста. Там съм съгласен, това може да е още една причина в полза на Хром ако под ХР стартира осезаемо по-бързо и през деня стартираш браузър по 100-200 пъти . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRG_God Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Жесток е Гуугъл Хром. Максимално опростен и бърз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Жесток е Гуугъл Хром. Максимално опростен и бърз. Ок ве, толкова опростен та чак изпростен . Само ако можеш да ми определиш кое е "сложното" на FF примерно, мога и шот да ти покажа, та да имам нужда от "опростяване" на браузъра.. Наистина недоумявам. Подобно "опростяване" може да е само в минус за потребителя. За мен даже FF има малко опции в ГУИ-то, и доста от твеаковете от абоут:цонфиг трябва да ги има и в УИ-то, ама айде. Да не се лъжем, никой не ползва хром щото има някаква нужда от опростяване и махане на опции и възможности (и от Options). "Максимално бърз" - доколкото виждам това че бил бърз е основния довод на ползващите го (за друг смислен не мога да се сетя). Това също го развенчахме, още повече при сегашното състояние на браузърите, които почти по всички параграфи са подобно бързи за нормална ежедневна употреба, наистина не виждам как човек се съгласява да се прости с един куп удобства и предимства заради името Гугъл пред името, и заради евентуално 5-10 милисекунди че стартирал по-бързо или пак с толкова показва по-бързо нещо след като е свалено. Миналия месец ползвах мобилен нет на морето, с Хром сметката ми се навърташе неимоверно няколкото пъти, през които го пуснах да видя отново прословутата "бързина" белким помогне с пестенето на време и пари, дали се самоъпдейтваше не разбрах (не видях опция), докато с FF нещата винаги са били песен И в това отношение. Говорете си, само че това с хром ми се струва поредната модна пропаганда, зад която седи пълен боклук като продукт (айде да не е пълен, много остро, но поне "шитав, грозен, нефункционален, бъгав"). Като Скайп, фейсбук и още колко... Една от другите основни причини за ползването му, за мен е че out-of-the-box дава някак по-различен външен вид, независимо колко е прост или сложен, не че с FF не може да се постигне подобен, ама е по-лесно, слагаш го, гледаш си Google в заглавието и се кефиш, без да слагаш теми, просто е по-различно на вид, има го и момента, че прилича на програма от друга и за повечето хора непозната операционна система, за която само са чували, и някак мистично... ей такива работи според мен движат ползването му, нищо друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 kakvo razbirate pod oprosteno zashtoto na men safari ff opera ie chrome i koito oshte se setite mi izglejdat po edin nachin adress bar + tab bar a ako stava vapros za nastroikite oprosteno ne vijdam tova kakav plius e daje si e goliam minus za barzinata tedy e kazal dali shte mi otvori edna stranica za edno premigvane ili za polovin vse taia off: sled niakolko chasa predstaviat IE9 edit: sega se setih kakva ogromna lenta se poiaviava kato teglish neshto Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRG_God Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Tedy, просто със Файърфокс някой сайтове не ги отваря както трябва.Например ФФ слага надпис връз надпис ... Ето 1 от многобройните примери: Chrome- FF- Uploaded with ImageShack.us Другото нещо е, че Хром все пак заема с 10-ина мб по-малко рам. И като цяло Хром има як дизайн и ми харесва,че като отвориш нов раздел директно ти се показва списъка с линкове към най-посещаваните от теб сайтове (елементарно,но хитро хрумване на създателите) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Tedy, просто със Файърфокс някой сайтове не ги отваря както трябва.Например ФФ слага надпис връз надпис ... Ето 1 от многобройните примери: Chrome- FF- Uploaded with ImageShack.us Другото нещо е, че Хром все пак заема с 10-ина мб по-малко рам. И като цяло Хром има як дизайн и ми харесва,че като отвориш нов раздел директно ти се показва списъка с линкове към най-посещаваните от теб сайтове (елементарно,но хитро хрумване на създателите) E, това че някой програмист така е написал нещо, което само под вебкит/хроме да излиза наред сайта, не е проблем на Firefox. Далеч повече са даже тия, които под IE излизаха наред, а под FF не. И аз съм попадал на примери, които в FF изглежда добре, в ИЕ и останалите зле . Това е предимно поради "модата" на tableless дизайните, като в 60-70% от случаите с такива пишман див-аджии нещата са осрани и застъпващи се и т.н. За 10-те МБ рам разлика няма да коментирам, защото е смешно, още повече различните браузъри имат различна "крива" на паметта спрямо отворените табове и натоварване, и ако отвориш 10 таба може да се окаже, че хромирания е отворил 11 процеса и лапа 2х памет спрямо еднопроцесния файрфокс и т.н. За списъка с посещаваните сайтове при нов таб, най-лесното - има разширения, които даже може и по-добри да са като функции спрямо тия в хрома и операта даже. Як дизайн - чисто субективно, по тоя въпрос бях писал някъде нагоре, освен това с темите и персоните в FF може да го направи да мяза както си искаш, десетки хиляди персони има. Аз обаче имам друго оплакване - дразни ме хрома как чат пат тегли ъпдейти сам и по някое време само ме уведомява, че е инсталирал нов ъпдейт и дали да го пробвам. Днес гледам на друга машина как курсора се сменя с часовник-врътка, проца отива на 50% и викам кво става, отварям таск манагер, некво setup.exe работи, га гледам, гоогле хроме, човърка. Да не говорим, че като ползвам мобилен нет и как ми нашари сметката веднъж докато го усетя. От msconfig гледам имаше entry, разкарах го, ама не е сигурно дали е достатъчно. Майната му. При Firefox такива мизерии няма, там най-много като го стартирам да провери и ъпдейтне, както правят повечето програми. Най-малкото ще питат дали да свали ъпдейта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Теди сигурно ще се зарадва но незнайно как един мой скрипт успя да е** мам**та на хрома... ама така че направо се затваря нацяло и се рестартира. Ей тъй без да съм направил нищо особено. Предната версия когато бях zoom-нал страницата с ctrl+ и от jquery ui календарчето се отваряше ултра мудно. Какво бяхме му направили толкова със css-a не знам но беше мноооого бавно. Не че в IE 8 беше по-бързо ама нали хрома ултра бърз, едно друго... И как успяхме сега да го прецакаме толкова дебело че дори да имаш 18 отворени таба се затварят всичките от 1вия до последния. Подозирам че се задейства някаква проверка за хакване ли какво понеже ползваме доста ajax и jquery но чак пък толкова... и дори нямам никаква идея КАК става защото на моята машина не мога да го възпроизведа, при това става когато прави POST към сървъра (операция без ajax)... или тогава или когато дойде отговора, който е отвратително елементарен и даже няма кой знае колко JS на него, защото е страница за потвърждение на това че поръчката е записана. А сега де Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Теди сигурно ще се зарадва но незнайно как един мой скрипт успя да е** мам**та на хрома... ама така че направо се затваря нацяло и се рестартира. Ей тъй без да съм направил нищо особено. Предната версия когато бях zoom-нал страницата с ctrl+ и от jquery ui календарчето се отваряше ултра мудно. Какво бяхме му направили толкова със css-a не знам но беше мноооого бавно. Не че в IE 8 беше по-бързо ама нали хрома ултра бърз, едно друго... И как успяхме сега да го прецакаме толкова дебело че дори да имаш 18 отворени таба се затварят всичките от 1вия до последния. Подозирам че се задейства някаква проверка за хакване ли какво понеже ползваме доста ajax и jquery но чак пък толкова... и дори нямам никаква идея КАК става защото на моята машина не мога да го възпроизведа, при това става когато прави POST към сървъра (операция без ajax)... или тогава или когато дойде отговора, който е отвратително елементарен и даже няма кой знае колко JS на него, защото е страница за потвърждение на това че поръчката е записана. А сега де Не знам за него, но мен като потребител на Opera ме израдва изказването ти. Въобще-FF е малко по-бавничък, но често казано не е лош и си е въпрос на избор, Opera за мен е малко по-добра, а Chrome...Той си крашваше често при мен като го пробвах. Един път дори ми докара син екран, вече не помня по каква причина, но това никой друг браузер не ми е правил, а съм ползвал всякакви известни и неизвестни такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Имало е и случаи, когато инсталацията на хрома омазва така положението, че пц-то не може дабуутне след това. Радвай се, че е било само бсод. А, синият екран най-често го изкарва при пускането на настройките, в опит да зареди някаква информация, луупва процес и не може да го освободи, следователно ако е нещо с драйверите е нормално да изкара син екран. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Имало е и случаи, когато инсталацията на хрома омазва така положението, че пц-то не може дабуутне след това. Радвай се, че е било само бсод. А, синият екран най-често го изкарва при пускането на настройките, в опит да зареди някаква информация, луупва процес и не може да го освободи, следователно ако е нещо с драйверите е нормално да изкара син екран. "Chrome - изкарва кирливите ризи на вашата система на светло!" Тва браузър, различен от IE да стане причина за син екран, няма как да ме радва в прекия смисъл на думата, но просто не мога да проумея. Че аз последно бсод видях преди години от NetLimiter, и колкото и да ми харесваше програмата, на мига я разкарах и повече никога няма да я помириша таз програма. Ако FF ми предизвика подобно нещо, вероятно и него ще го сполети тая съдба освен ако разследването покаже че причината е в някой плугин млугин или подобно. Далеч съм от мисълта, че FF/IE/Opera са безгрешни, но моля моля, BSOD?! Или пък прословутата многопроцесност за табовете, която в случая се е доказала безполезна.. Неслучайно в FF4 най-вероятно няма да има процеси за всеки таб, а само ще останат плугините в отделен процес както досега, защото сигурно в 99% от случаите именно те са източника на забивания и т.н. Хром мисля, че никога няма да ми стане основен, GTalk съществува отдавна, но още е пълно дръвце, и ползвам Миранда и за него от години. Ако и Хроме след 5-6г. се развие както и gtalk, значи *никога* няма да се развие. Само FF да не развалят повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Имало е и случаи, когато инсталацията на хрома омазва така положението, че пц-то не може дабуутне след това. Радвай се, че е било само бсод. А, синият екран най-често го изкарва при пускането на настройките, в опит да зареди някаква информация, луупва процес и не може да го освободи, следователно ако е нещо с драйверите е нормално да изкара син екран. При условие, че лаптопа е напълно изправен, Windows е MSDN, а драйверите от сайта на IBM/Lenovo и са специално за него, за какво си говорим? В BSOD-а беше споменато, че някаква услуга свъзана с браузера била терминирана неочаквано.. След като този екран се появи за втори път при опит за стартиране на Chrome, направо го Wipe-Out-нах от системата си. А Opera си имаше по едно време направо MemoryLeak, ако не й ограничиш максималният обем на кеша.Разполагаше се на цялата RAM...Но го оправиха бързо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Browser е услуга не за ровене в интернет а за локалната мрежа. Май някой хора не са наясно кое какво е A за омазване на системата след инсталация на програма като chrome ... това от XP насам трудно се постига... я си признай lil_stenly какво си правил че да го омажеш така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Хахаха аз, никога не мога да скапя нещо което да не успея да оправя, освен един хард... оставих го в хладилника за да изкарам файловете от него след прегряване и блокиране (и проработи за половин час) хахаха. Един човек във форумите на хром се оплакваше, че след записването на хром върху чиста система, последвано от рестарт, ос-а не успял да буутне... след него още няколко човека зареваха за същото ама колко е вярно не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Browser е услуга не за ровене в интернет а за локалната мрежа. Май някой хора не са наясно кое какво е Ъ? Ако говориш за моето изказване, то добре, Интернет Браузер/Internet Browser/ Недоразумение в изказа. Доволен? A process or thread crucial to system operation has unexpectedly exited or beenterminated. Долу-горе това пишеше в съобщението.Гледам, че имало и бъгтракера им такъв проблем, а аз оставям лаптопа предимно на режим на Запиване/Hibernation/ Освен всички гадории след инсталирането на Интернет Браузера Chrome се появява и Google Updater-а като процес. Е, аз излишни процеси, които заемат памет не искам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 ... Освен всички гадории след инсталирането на Интернет Браузера Chrome се появява и Google Updater-а като процес. Е, аз излишни процеси, които заемат памет не искам. То тоя процес се маха примерно от msconfig, обаче както писах и преди, човек като и не подозира за подобни мизерни процеси, и кара на мобилен/скъп нет, и така хубаво му го вкарва тоя Хроме, че няма и се усетиш. Освен това ме дразни и постоянното ровене за ъпдейти и автоматичното им теглене и ъпдейтване дори само при стартиране на браузъра. (верно може би не винаги, но няма опция за тотално изключване на шибаните ъпдейти). Ползвам услуги на Google, ама не с програми на Google :ph34r: . Да си гледат там гьола с услугите, кво се бъркат и в софтуера, хем виждат че са гола вода (в повечето). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 То тоя процес се маха примерно от msconfig, обаче както писах и преди, човек като и не подозира за подобни мизерни процеси, и кара на мобилен/скъп нет, и така хубаво му го вкарва тоя Хроме, че няма и се усетиш. Освен това ме дразни и постоянното ровене за ъпдейти и автоматичното им теглене и ъпдейтване дори само при стартиране на браузъра. (верно може би не винаги, но няма опция за тотално изключване на шибаните ъпдейти). Ползвам услуги на Google, ама не с програми на Google :ph34r: . Да си гледат там гьола с услугите, кво се бъркат и в софтуера, хем виждат че са гола вода (в повечето). Знам че се маха, аз пиша скриптове за манипулиране на регистрито и т.н. Обаче въпросът е ЗАЩО трябва въобще да е там? И това ти се лепва след всеки продукт на Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Знам че се маха, аз пиша скриптове за манипулиране на регистрито и т.н. Обаче въпросът е ЗАЩО трябва въобще да е там? И това ти се лепва след всеки продукт на Google. Отговорът като че ли е ясен - агресивно се опитват да държат до последна версия софтуерите върху комповете, защото знаят, че все още са доста бъгави за да ги оставят самите узери да се грижат Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Отговорът като че ли е ясен - агресивно се опитват да държат до последна версия софтуерите върху комповете, защото знаят, че все още са доста бъгави за да ги оставят самите узери да се грижат Ами браво на тях... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=58025&q=crash%20save%20credit%20card&colspec=ID%20Stars%20Pri%20Area%20Feature%20Type%20Status%20Summary%20Modified%20Owner%20Mstone%20OS С други думи - да им го начукам на тестерите им. Да се осерат конкретно на нещо свързано със плащането с кредитни карти е меко казано грубо. По-тъпото е че аз не успях да го хвана защото успявам доста бързо да натисна "don't save" но това е друга тема. Ето го описано леко по-културно от друг човек: I think maybe a little more testing before release next time guys. This is causing chaos with duplicate payments and orders. We've placed a notice on our payment pages and are having to call affected customers (who end up placing duplicate orders, because they never saw the success page before the crash). This must be happening frequently and all over the web! If you're going to call it stable, it needs to be a little more stable than that! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=58025&q=crash%20save%20credit%20card&colspec=ID%20Stars%20Pri%20Area%20Feature%20Type%20Status%20Summary%20Modified%20Owner%20Mstone%20OS С други думи - да им го начукам на тестерите им. Да се осерат конкретно на нещо свързано със плащането с кредитни карти е меко казано грубо. По-тъпото е че аз не успях да го хвана защото успявам доста бързо да натисна "don't save" но това е друга тема. Ето го описано леко по-културно от друг човек: Ми да си оправят пеймънт системите бе, да не допускат дупликирани пеймънти, такива, които са в период по-малък от да кажем 1 минута, от едно IP.... браузъра им виновен, още повече железния Chrome, aaaaмаха! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Ми да си оправят пеймънт системите бе, да не допускат дупликирани пеймънти, такива, които са в период по-малък от да кажем 1 минута, от едно IP.... браузъра им виновен, още повече железния Chrome, aaaaмаха! Айде сега... то за тази цел си има функция "refund" само дето фирмата леко я бръснат банките с малко такси. Отделно някои банки анулират автоматично подобни транзакции (основно нашенски банки - наскоро ме успокояваха че ако има 2 транзакции с еднаква сума от един и същи POS терминал те автоматично анулират втората - това след като видях как един взе че блокира или поне така си мислеше служителката и най-грубо му изключи захранването и после за втори път ми мина карата - аз в този случай полудях и моментално звъннах на банката да питам дали има дублирана транзакция) Edit: И на майкрософт да им го начукам. От MSDN-a не мога да си сваля subscriber downloads с IE9.. учудващо за мен с Chrome взе че стана... такова невчасие ги гони всичките... или това или аз съм нещо крив днес... взема да си сипя нещо 18 годишно за да се поуспокоя малко че както е тръгнало след малко и Mozilla ще ги подкарам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.