jjjjjk Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Аrora WebKit браузерче, може би доста по-добро от Chrome Силата на WebKit не е малка Лично аз Chrome не го харесвам чак толкова... Дизайнът му от части е приятен, но някои неща ме дразнят сериозно. А и пак е бавничък според моите изисквания... Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Не забравяй, че и Chrome, използва Webkit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Аrora WebKit браузерче, може би доста по-добро от Chrome Може би или по-добро. И кое по-специално му е по-доброто че не разбирам пък ме мързи да го слагам само колкото да проверя че ми е излишен. И как съм те изтървал да не те зачеша за WebKit-a не знам. То и Safari е с webkit като Chrome междувпрочем Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted June 7, 2010 Share Posted June 7, 2010 Може би или по-добро. И кое по-специално му е по-доброто че не разбирам пък ме мързи да го слагам само колкото да проверя че ми е излишен. И как съм те изтървал да не те зачеша за WebKit-a не знам. То и Safari е с webkit като Chrome междувпрочем Aми...Не мога да преценя. Всеки за себе си преценява. Да, и Chrome е WebKit, но Arora има някои приятни предимства-Вграден Ad-Block например. Споменавам го именно защото е WebKit и е в контекста на темата. Аз си го харесвам и си го ползвах преди от Opera да вградят DragonFly, за да си разглеждам кодчетата на страничките в по-големи подробности. Аз спирам до тук, че нема смисъл да се караме за глупости п.п Абе ДядоМраз бива ли така бе? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Смешници. Дали ако сложа ш*****я Chrome, може да ми стане по-бърза връзката?! Отдавна ги гледам тия глупости в спийдтеста, ама много им се дразня. За протокола - това е IE8. По-бърз в какво?! Дали в ежедневното браузване ще усетя по-бързо нещо в Хроме.. Е, не усетих аз лично. Дразни ме глупостите в рекламите, контекста им и т.н., и не за друго а щото уж са "по-добрите" от MS да кажем, а и те си служат с простотии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 http://www.downloads...peed-benchmark/ Chrome 6 vs IE9 off: tedy vseki pat kato vidia tvoi post vse se kania da vidia kolko e uptime rekorda nai posle se porazrovih i go namerih misleh che shte si v TOP 50 obache neshto sam se zablujdaval a kato vidiah koi darji rekorda napravo se razsanih http://www.uptimes-project.org/hosts/view/150 Total Uptime:52 Years 349 Days 7 Hours 43 Minutes Max Uptime:14 Years 174 Days 17 Hours 2 Minutes Average Uptime:13 Years 87 Days 13 Hours 55 Minutes Min Uptime:11 Years 303 Days 20 Hours 57 Minutes Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 shtaiga, разбира се това видео гали окото, но.. в крайна сметка е само част от картинката, а хардуерното акселериране при канвас надали скоро ще е толкова важно за повечето хора и сайтове. Така или иначе нормалните сайтове избягват да ползват толкова натоварваща логика, че да се усети кой знае какво при различните браузъри и това да е особен фактор. Във всички случаи IE8 се държи по-добре от FF, а дори и от Chrome при мен (пробвах последната версия вчера). Чисто интерфейсно и усетно. Дразни ме Хрома и то доста, дразни ме че таббара е посегнал на единственото девствено място в един прозорец - тайтълбара, където мога да си сложа мишката и да не ми пречи, а той е само има няма 16 пиксела висок така или иначе. Статусбар - не видях откъде да си го покажа, по ред причини искам да имам такъв. И още доста. Както и да е. Някой каза, че до края на годината като излезе FF4, проблемите около лага, скролирането и др. performance проблеми щели да са изчистени докрай. А дано. Това ми е почти единствения проблем с FF (performance-a на интерфейса), и ако го оправят, за другите няма да искам и да чуя. Ако за IE се появят достатъчно и добри както за ФФ адони, бих ползвал него. След кратко туне-ване на FF, вече рендва и повявява страниците достатъчно бързо, колкото и ИЕ/Опера, и усета си е нормален, и не виждам специално тука какво са луднали по разни бенч сайтове да мерят кой бил най-бърз като че ли това има особено значение, когато усетната разлика за потребителя е сигурно някакви милисекунди. А Хроме при мен скролира отчайващо по-немазно спрямо ИЕ, даже от ФФ, даже няма smooth scrolling, нещо с което ИЕ и Опера се справят перфектно. Фф му развалиха скролинга от версии 3.5 някъде, дано го оправят в 4. off: От този сайт не видях нещо по-разбити Топ50 или нещо такова, аз гледам предимно netcraft.com, но така или иначе това са най-вероятно сървъри, или поддържани основно за спорта, 14 години ъптайм е ясно че такава машина надали се ползва за нещо сериозно. А аз ползвам машината с ъптайма ежедневно по много часове и я мъча с какво ли не, това ми е работната машина, не е да кажеш да седи само в idle или само един уеб сървър + още 2-3 сървъра да работят на нея. Просто не обичам да спирам/пускам/рестартирам и времето и главоболията, свързани с тази операция, да стартирам всичко наново, да отварям файлове, състояния на програмите и т.н. И между другото видях, че се трупа ъптайм и си викам що да не покажа, че Windows не е толкова чер и че може да издържи без никакъв проблем и малко повече от седмица при постоянно натоварване като десктоп. А подобни ъптайми ми се случват вече 5-6 пъти, общо взето откакто съм с тоя Вин, т.е. да чукна на нещо, проблеми никакви нямам с него, колкото и дълго да седи. Това според мен показва, че повечето проблеми с Windows се дължат основно на калпав софтуер/драйвери, хардуер, и разбира се безразборно отношение към него от задклавиатурните у-ва. А знам доста хора като мен, които изкарват с години с една инсталация, и месеци ъптайми. Т.е. не съм някакво изключение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Смешници. Дали ако сложа ш*****я Chrome, може да ми стане по-бърза връзката?! Отдавна ги гледам тия глупости в спийдтеста, ама много им се дразня. За протокола - това е IE8. По-бърз в какво?! Дали в ежедневното браузване ще усетя по-бързо нещо в Хроме.. Е, не усетих аз лично. Дразни ме глупостите в рекламите, контекста им и т.н., и не за друго а щото уж са "по-добрите" от MS да кажем, а и те си служат с простотии. Дори да няма разлика в производителностна то е достатъчно, че Chrome се отваря мигновенно. А все пак разлика има... може би не навсякъде, но има. За съжаление все още има и сайтове, които не се рендват както трябва (минимално, но все пак). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 28, 2010 Share Posted June 28, 2010 Определено разлика сигурно има... осезаема... в бенчовете. Хроме при мен на поне 2 места се отваря абсолютно за едно и също незабележимо време както и IE8. Опера най-бавно, а FF много малко по-бавно от първите два. Така че IE8 за мен е несравнимо по-функционален и поддържащ се от уеба, от хрома, и стартира ако не по-бързо, то поне за същото време (сигурно 1/10 от секундата, което е смешно). За мен отдавна времето за стартиране е на опашката на претенции, вече всички са близки, а не е като да стартирам браузър през 30 секунди цял ден.. Който обича минималистични браузъри, и му е все едно че някои сайтове имат някакви проблеми с него, ползват Хроме, лесно е. Да не говорим за работа с разни сертификати, банкови и др. сайтове, където се иска IE8 основно. Въпрос на предпочитание до известна степен, начин на работа и т.н. Chrome, поне като интерфейс, не е мръднал и на инч откакто последно го пробвах (или последната версия, която имах инсталирана преди месеци, и сега дето реших да ъпдейтна). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladyn Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Особено ако го натовариш с плъг-инчета (за хром говоря). В това отношение признавам, че колко и да не ползвам ИЕ8, 64-битовата му версия е направо фурия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Колкото и да вървят към унифициране и стандартизиране на нещата, наличието на няколко "силни" браузъра (особено с различни енджини) увеличава главоболието на разработчиците а оттам и на потребителите. Затова пожелавам на Chrome никога да не стигне нито ФФ, нито ИЕ! За Опера съм спокоен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Лично при мен Chrome е най-бързият браузър измежду Opera, FF, IE7-8. Наблюденията ми са над 3 различни ОС - Windows xp и 7 както и на ubuntu linux. FF е значително най-бавния от всички, като при зареждане на ОС и стартиране на браузъра чакам поне 5-6 секунди, за да тръгне. За справка при chrome стартирането е почти мигновено. С IE и Opera е малко по-бавно, но не може да се сравнява с лисицата, при която спокойно мога да си направя кафе докато я чакам да тръгне tedy, вярно е, че твоята машина си е меко казанно доста сериозна, но на настолния съм с 2гб рам, а на лаптопа с 4, така че не би трябвало разликата да е чак толкова значителна. все пак не говорим за 128мб памет. Отделно трябва да отбележа, че нямам инсталирани add-ons, на нито един браузър. И като за последно, ако може да се вярва на статистиката chrome набира скорост: http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Stenli, точно пък моята машина и сериозна.. Освен малко повече РАМ спрямо все още нормалните 2 до 4 ГБ, друго не виждам. Освен разбира се хубавия Windows , от който явно идват благите усещания, които имам вече близо 3 години с програмите. Явно за теб "най-бърз" означава най-бързо стартиращ. Лично при мен вече споменах как са, независимо кога ги стартирам, всичките стартират за близки времена, IE8 винаги най-бързо (мигновено, или до 1/4 от секундата примерно), Chrome първия път винаги се бави около маалко под секунда, необяснимо ми е защо, след това вече и той мигновено като IE8. FF винаги стартира за около 1/3 от сек. Вярно, може да се каже най-бавен, но тия 5-6 сек. дето ги говориш отдавна ги оставих в миналото когато бях с XP/2003. Там наистина след дадени ситуации FF се бавеше по толкова. Отделно кой вече стартира браузър през 1 минута, табовете отдавна навлязоха, но дори да приемем, че някой работи само с прозорци, разликата между 1/5 и 1/3 от сек. за стартиране на браузър през да кажем 2-3 минути (несериозно е толкова често да се отварят и затварят браузър прозорци, кво ще е тва браузване) надали е нужно да я коментираме. А след като пусна всички браузъри, във всичките се работи почти по еднакъв начин що се отнася до процесор и заемана РАМ. Е, за последното тия дето разчитат на повече процеси за повече табове заемат повече РАМ (chrome, IE8..) . Но и там, дали 150 или 200 МБ (разликите в паметите на браузърите, които съм отчел при сравнения, са в тия порядъци, ако един ползва 200, другия макс. 300 или нещо такова даже в полза на FF нерядко), за мен подобни сравнения на база колко бързо стартира или памет точи (освен ако има някой memory leak де) отдавна са в миналото, откакто загърбих XP и сие. За машини с ХР обаче определено все още е добре да се гледа поне startup time, поради споменатите по-горе причини, и пак, ако пусна браузър, си стои пуснат поне няколко часа, в моя случай 1-2 месеца. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 Изчетох 2 страници от темата и все още нямам значим аргумент, който да ме накара да сменя "лисицата" с "гугъл". Доколкото забелязах най-често се повтаря, че стартирал по-бързо, което мен не ме касае, тъй като ползвам Firefox Preloader и дори да има разлика, тя няма да е повече от половин секунда. Друго значимо, което да ме улесни в ежедневието? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Изчетох 2 страници от темата и все още нямам значим аргумент, който да ме накара да сменя "лисицата" с "гугъл". Доколкото забелязах най-често се повтаря, че стартирал по-бързо, което мен не ме касае, тъй като ползвам Firefox Preloader и дори да има разлика, тя няма да е повече от половин секунда. Друго значимо, което да ме улесни в ежедневието? Мне, даже напротив - всичко в този браузър само ще те затрудни в ежедневието, а шумът около него не бива да те разсейва и да се "пробваш" с него дали би ти харесал евентуално. Ако си претенциозен, като мен, не губи време с него. За съжаление FF май следва сляпо някои тенденции от Хрома, и са направили табовете в тайтълбара, но поне ИМА опция да се върне постарому, поне в бетата. Но какво се учудвам, не една и две хубави програми са били развалени, следвайки бързо разпространени масови боклуци, само и само да не загубят дял, защото въпреки че новото не винаги е по-добро, ако се "измасови", добрите неща потъват. FF засега удържа фронта, ама знае ли се във версия 5 какво ще стане и дали няма да сменям браузър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Впрочем, мда няма да се учудя ако развалят лисицата със следващият release като са тръгнали да следват хрома, а помните ли преди години, когато лисицата си беше ексклузивна за линукс, а при windows се използваха netscape IE6 , opera, тогава беше по-побър браузър май... за времето си. Сега като казах опера, се сещам, че операта има функция да компресира картинките като прекарва връзката през сървър, това допълнително допринася за по-бързото отваряне на страниците, както при смартфоните, обаче заменяш качество за скорост. И все пак това е вкарано в браузъра за хора, които имат слаба интернет връзка, но пак е полезно понякога. Докато при хрома, не съм сигурен, дали не прави същото, обаче пък последно като го пробвах ми гълташе много ресурси, макар да работеше гладко и бързо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 ...операта има функция да компресира картинките като прекарва връзката през сървър, това допълнително допринася за по-бързото отваряне на страниците... В 99.9% от сайтовете се ползват джипеци и подобни формати, които поначало са компресирани и по-нататъшно компресиране от браузър или подобна услуга е абсурдно, защото я допринесе 1-2% по-малък размер, я не. А процессинг лоуд-а ще е катастрофален. Освен ако имаш предвид нещо друго. FF май излезе за Windows преди доста години, още когато беше версии 0.ххх, а преди това не знам кога е излязал и колко време е бил ексклузивен за Линукс. Но каквото и да го направят, винаги ще си бъде по-функционален от Хрома, който и след 10г. няма да е мръднал забележимо от сегашния си интерфейс и ф-ии. Поне съдейки от GTalk. То ако беше за гталк да ползвам техния насран клиент, нямаше да го ползвам, ползвам гталк защото се поддържа от миранда и т.н., щото е jabber-базиран. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 В 99.9% от сайтовете се ползват джипеци и подобни формати, които поначало са компресирани и по-нататъшно компресиране от браузър или подобна услуга е абсурдно, защото я допринесе 1-2% по-малък размер, я не. А процессинг лоуд-а ще е катастрофален. Освен ако имаш предвид нещо друго. Компресиране със сваляне на качеството на картинките и т.н. Това се извършва не на локалният ти компютър, а на централен сървър. Така че си не'ам и идея за какво натоварване на процесора ми говориш. Eто например как изглежда Google.bg с Opera Turbo Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Да jjjjjk, точно за това говорех, пестиш трафик, зарежда се по-бързо, но... качеството е по-лошо. И докато функцията е много полезна при телефоните и ако си с ноутбук с интернет към някакъв план, някак си при други обстоятелства не върви толкова, защото интернета е достатъчно бърз, пък и компютрите не са толковаслаби че да ги затруднява рендирането на страниците хаха. И все пак като приемем по-бързото рендиране на самата страница, би трябвало да оказва ефект при зареждането. Та, хромът не бих го сложил, предпочитам ако не е лисицата да е операта в такъв случай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Компресиране със сваляне на качеството на картинките и т.н. Това се извършва не на локалният ти компютър, а на централен сървър. Така че си не'ам и идея за какво натоварване на процесора ми говориш. Eто например как изглежда Google.bg с Opera Turbo .. Именно де, не съм толкова прост да мисля че компресията става на локалния ми комп, което би било лишено от смисъл ако съм изтеглил оригиналната версия на файла а браузъра да ми я показва по-грозна отколкото е. Под "компресиране от браузър" имах предвид Опера и нейните услуги, дали локални или remote/centralized. Може би не се изразих добре. А можеш ли да ми кажеш на кой точно сървър става това компресиране? На централен, техен, на Опера. Т.е. ползваш нещо като тяхно прокси. Не мерси съм. Имат подобна услуга вероятно защото много малко хора я ползват, от тези 2% от земята, които ползват браузъра им като цяло. Предполагам се досещаш какво ще стане ако дори тези 2% почнат да ползват тая услуга. Идейна е, но почти безполезна като се има предвид че насоката е и клиентите и сървърите да сетват правилни кешови хедъри и алгоритми да се кешират по-статичните и често изисквани картинки локално. Да видим пък колко от другите браузъри някога ще имплементират подобна услуга - точно никога. Защото по-голям процент ползващи браузъра, ще резултира и в по-голям % ползващи тази услуга, която колкото и да е във възможностите на Гугъл или MS и т.н., надали ще се впуснат да я предлагат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Те това да не показва разни неща лисицата с един add-on го прави от има няма 4 години. При това перфектно. Наскоро главата ми пламна от опити да се сложи банков софтуер за разплащане на Хрома. С лисицата макар и трудно преди това стана с Хрома никакъв шанс, с IE8 беше песен стана за 2 минути като по учебник. Та за работа е слаб. За браузване за удоволствие пак е слаб с тоя минималистичен интерфеис който само намаля фукнциолността. За пъргавина изглежда поне на усет по-малко пъргав от Операта /и тя има трески за дялане/. Като цяло само рекламата му е голяма. Как може на 10 квадратни сантиметра да съберат 5 реклами в разни и разнообразни сайтове за тоя Хром не знам. За мен е слаб. Слаба е и всяка друга програма правена от Гугъл. Поне докато за другото оправданието, е "че е безплатно" при браузърите който са си безплатни по принцип това не върви. Който го кефи да го ползва. Като цяло при мен отиде в коша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Лично при мен Chrome е най-бързият браузър измежду Opera, FF, IE7-8. Наблюденията ми са над 3 различни ОС - Windows xp и 7 както и на ubuntu linux. FF е значително най-бавния от всички, като при зареждане на ОС и стартиране на браузъра чакам поне 5-6 секунди, за да тръгне. За справка при chrome стартирането е почти мигновено. С IE и Opera е малко по-бавно, но не може да се сравнява с лисицата, при която спокойно мога да си направя кафе докато я чакам да тръгне tedy, вярно е, че твоята машина си е меко казанно доста сериозна, но на настолния съм с 2гб рам, а на лаптопа с 4, така че не би трябвало разликата да е чак толкова значителна. все пак не говорим за 128мб памет. Отделно трябва да отбележа, че нямам инсталирани add-ons, на нито един браузър. И като за последно, ако може да се вярва на статистиката chrome набира скорост: http://www.w3schools...wsers_stats.asp http://www.netmarket...rid=1&sample=32 spored tozi sait ne nabira skorost a namaliava dokato IE nabira i v oshte 2-3 saita mernah sashtata statistika 2meseca podred IE kachva i s poslednata versia na IE7Pro se darji dosta dobre Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 http://www.netmarket...rid=1&sample=32 spored tozi sait ne nabira skorost a namaliava dokato IE nabira i v oshte 2-3 saita mernah sashtata statistika 2meseca podred IE kachva i s poslednata versia na IE7Pro se darji dosta dobre Последната версия на IE e 8 . И наистина макар че FF за мен е по-ползваем от ИЕ, не може да се отрече, че IE с 8 върви към по-добро като цяло с всяка версия, докато поне за FF не мога да кажа същото, след 3.5 я поразвалиха, но поне обещават с 4 да изгладят повечето досадни проблеми, гадно скролиране, разни забивания, трудно постижими ъптайми над 2-3 седмици и т.н. В интерес на истината докато не въведоха това с plugin-container за плугините, не бях виждал флаш да ми забива, а тук вече видях как флаша бил забил 1-2 пъти , макар браузъра да не заби. Макар че ФФ е забивал преди и може да е било заради флаша де.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 imah predvid IE8+poslednata versia na IE7Pro (addon za IE) http://www.ie7pro.com/ uvelichava malko skorosta i ima dosta polezni raboti nai veche liubimoto mi AdBlocker i Weather widget nai dolo Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 imah predvid IE8+poslednata versia na IE7Pro (addon za IE) http://www.ie7pro.com/ uvelichava malko skorosta i ima dosta polezni raboti nai veche liubimoto mi AdBlocker i Weather widget nai dolo Аха, не го знаех това. Сега го пробвах, и го разкарах малко след инсталирането му. Нещо не ми хареса, след слагането му нещо се прее*а за известно време връзката на ИЕ с нета (не зареждаше пълноценно сайтовете), после се оправи, но е далеч от Firefox с наличните за него разширения, дори един TabMix Plus е много напред спрямо този ie7pro, който макар да се опитва да има от всичко по малко, си остава "по малко" и не добре пипнато . А и като цяло по-трудно се разместват тулбарове в IE8, не мога да си ги наместя съвсем кустомизируемо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.