Jump to content
BulForum.com

Google Chrome - web browser

en3rgy

Recommended Posts

Най-после го видях и аз хромирания - много бъгаво същество - ако дръпнеш LAN кабела по някое време докато зарежда web page цялата програма умира :lol: после ми говорете за отделни нишки и процеси

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Ето как да премахнете ИДто без да използвате гадни програми .

Влизате в C:\Documents and S...\ImeNaAkaunta\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\ и там намирате файла Local State , след което го отваряте с notepad за да го обработите малко .

Намирате линията Client_id и изтривате номера от там .

След което ще ви се появи .tmp файл със същото име като горният във тази папка .

Влизате в него и правите същото .

После променяте от properties файловете на read only и трябва да не си прави нов "номер" вече .

Ето малка част от сурса на браузъра по този въпрос .

// Initialization methods

void MetricsService::InitializeMetricsState() {
 PrefService* pref = g_browser_process->local_state();
 DCHECK(pref);

client_id_ = WideToUTF8(pref->GetString(prefs::kMetricsClientID));
 if (client_id_.empty()) {
client_id_ = GenerateClientID();
pref->SetString(prefs::kMetricsClientID, UTF8ToWide(client_id_));

// Might as well make a note of how long this ID has existed
pref->SetString(prefs::kMetricsClientIDTimestamp,
				Int64ToWString(Time::Now().ToTimeT()));
 }

:)

Най-после го видях и аз хромирания - много бъгаво същество - ако дръпнеш LAN кабела по някое време докато зарежда web page цялата програма умира :lol: после ми говорете за отделни нишки и процеси

А наясно ли си, че става въпрос за тестов софтуер, а не за официално пуснат продукт? Ако имаш поне елементарна представа за софтуер ще си наясно, че си писал пълни щуротии и да си смекчиш очакванията.

Даже версията гласи 0.2.хххх :) Което е доста далече от 1.0 :) А другите браузъри има доста големи цифрички пред точката ;)

Тъй че карайте по-кротко с оценките за бъгове и т.н. Крайният продукт може да е на години път оттук все още! ;)

Между другото исках да каа, че откри, че е възможно да се свалят седмичните релийзове оттук:

http://googlechromereleases.blogspot.com/2...ase-031540.html

Проблемът с тач пада е поправен и най-сетне бих могъл да тествам по-добре. А пише, че са поправили и бъговете, които се появяват с youtube и други flash сайтове.

• 2 months later...

Аз лично съм възхитен от минималистичния дизайн!

Адрес бар-а...едно за всичко:) Търсачка, хистори...всичко на едно място.

Значителна бързина и лекота при работа. :punk

Сигурност, табове, май изглежда си има всичко да бъде един сериозен играч на пазара.

Повече информация:цък

П.С. не намерих тема за това отварям тази. Ако има извинявам се!

..

Значителна бързина и лекота при работа. :punk

Сигурност, табове, май изглежда си има всичко да бъде един сериозен играч на пазара.

...

Айде бе. Още не беше излязал, и му намериха поне 2 дупки, които набързо трябваше да замазват с нови версии. :bgrin:

Новоизлязал браузър и "сигурност" нещо не се връзват в едно изречение. Табове... Вече и IE ги има :) . Сериозен играч? Силно зависи какво значи 'сериозен' според теб :P .

За мен си няма нищо, което да го нареди сред сериозните (те са 3-4 само). Най-малко засега пък има user-база. Ако минимализма се харесваше на хората (особено пък за такъв софтуер, който се ползва постоянно), нямаше всички да ползват Skype примерно :rolleyes:

• 9 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

:) И в началото не ми харесваше, но в момента мога да кажа, че по-бъгаво софтуерче не съм срещал в последните 10 -на години. Просто е трагедия, гуугъл все така не могат ад създадат нищо освен Търсачка.

Пусна ли флаш игричка в него, директно ми отиват 70-100 % от cpu -то. РС -то лагва все едно е с процесор на 1 MHz. Отделно така и не може да ми отваря CMS-a на сайта, отделно не ми показва коректно някои страници... просто мъка голяма.

После ще постна и едно скрийншотче на таск мениджъра да се види колко е зле.

016211294.jpg

проблемът ти не е в браузъра, на мен при 2 отворени сайта с флаш игри ми товари 15-20% от цпу-то.

93977139.th.jpg

Относно браузъра ползвам го от около 2 месеца постоянно и мога да кажа, че е доста добър. Най-много ми харесва, че се стартира адски бързо :rolleyes:

работата ми е да браузвам по цял ден и го ползвам от както излезна по-читава версийка , ако не се лъжа повече от 4 месеца и съм много доволен

много бързо зарежда , всеки таб отделен процес и в някой сайт примерно ако ти забие крашва само съответния ТАБ, а не да ми затваря всичките 10-на поне сайта.

За сега от него съм най-доволен, въпреки че ползвам около 5 различни браузъра постоянно.

проблемът ти не е в браузъра, на мен при 2 отворени сайта с флаш игри ми товари 15-20% от цпу-то...

Не виждам в какво друго, след като Файърфокса се справя безпроблемо със същата игра (poker във Фейс).

...

За сега от него съм най-доволен, въпреки че ползвам около 5 различни браузъра постоянно.

И на двамата ви вярвам,

...но за мен е трагедия. За какво да го ползвам бъгавото Кромче, като трябва да влизам в администрацията на сайта през друг браузър, или като искам да поиграя Texas Hold'em да ползвам отново друг браузър :confused

...но за мен е трагедия. За какво да го ползвам бъгавото Кромче, като трябва да влизам в администрацията на сайта през друг браузър, или като искам да поиграя Texas Hold'em да ползвам отново друг браузър :confused

Интересно какво му е толкова бъгавото на Кромчето? Аз досега съм видял един единствен сайт който не работи с него и това е некадърното иделие на ekont и то не за друго ми защото те го detect-наха и казаха - ми ние с Chrome не работим... "ми тъпи сте очевидно ма кво да ви правя, имам IE имам и FF" - пробвах FF и по чудо сработи... На поне 4 банки им работи без проблем банкирането с chrome - не искам да цитирам поименно но ги преброих на пръсти - 4 са а май и 5тата ще работи ама там нямам кинти та не съм си подновил сертификата.

Каква администрация и на кой сайт и къде успя да изровиш online game неработеща на някой browser?

...

Каква администрация и на кой сайт и къде успя да изровиш online game неработеща на някой browser?

Ми администрацията на моя сайт :), а играта не че не работи, но да играеш във флаш среда покер с нещо подобно на 3 кадъра в секунда си е кофти даже и за игра на карти :lol:

Понеже не ми се иска да давам паролата си за достъп в CMS -а ми, мога да направя едно клипче какво прави (или по-точно не прави) Кром, пиша си юзъра и паса и давам Enter или чуквам с мищката по бутончето "вход" :) и това което става, е че си стоя на същото място само дето ми изтрива написаното в "потребител" и "парола"... :smile1:

Ами не знам какъв му е проблема на CMS-a но както ти казах явно си нацелил единствения CMS който е дотам изчанчен че не работи на WebKit. А за Flash-a това което казваш ме изненадва - все пак то си е отделна програмка. Я дай сайта да хвърля 1 око че се заинтригувах?

...(poker във Фейс)...поиграя Texas Hold'em ...

http://apps.facebook.com/texas_holdem/index.php?chkfeed=y

В началото тръгва добре и след 1-2 игри започва лага, все едно съм пуснал Crysis на телефона си. А за CMS-a може и да е единствения, но е моя :), а и на всеки друг браузър си бачка нормално.

За основен браузър е ясно, че не се класира, но явно и за алтернативен не става, ще се насочвам към Опера май.

http://apps.facebook.com/texas_holdem/index.php?chkfeed=y

В началото тръгва добре и след 1-2 игри започва лага, все едно съм пуснал Crysis на телефона си. А за CMS-a може и да е единствения, но е моя :), а и на всеки друг браузър си бачка нормално.

За основен браузър е ясно, че не се класира, но явно и за алтернативен не става, ще се насочвам към Опера май.

Докато го четях си помислих по едно време че си пробвал и със Сафари и с Опера пък май CMS-a освен с FF и IE с друго не си го пробвал (производните като Maxon или Galeon не се броят). Кой е този CMS ако не е тайна?

Другото което ме изненадва е че логването не работи а не някоя по-специфична функция като драгаване на елементи по страницата или WYSIWYG редактора. Логването обикновено иска някакво cookie и най-вече сесия а Chrome се оправя с тези неща доволно добре. Освен да са се изтарикатили и да правят нещо с разпознаване на браузъра за да е по-функционален CMS-a (ужким) и като не го познаят да се шашардисват (все пак идентификацията в единия header е Desktop 5.0)

Докато го четях си помислих по едно време че си пробвал и със Сафари и с Опера пък май CMS-a освен с FF и IE с друго не си го пробвал (производните като Maxon или Galeon не се броят). Кой е този CMS ако не е тайна?...

С Опера си бачка идеално, това Сафари никога не съм го ползвал, и като гледам няма и нужда. А как да ти отговоря какъв е този CMS като не знам, просто го ползвам, не съм го писал аз :) .

П.П. Поради някои специфики ми се налага да ползвам алтернативен браузър. И понеже на даденото РС и ФФ и ИЕ са "запазени", за мен остава алтернативата да си търся друг. Още преди много месеци пробвах Кром и ми се видя куц тогава още, нищо специфично - просто не ми допадна. Вчера си викам, айде пак да го пробвам може да се е пооправил, ама то по-зле е положението - лагва ми на покера... :wir е... след някоя друга година мога да опитам пак.

Вероятно съм единствен, така че никой не губи.

Използвам само хроум, единствено видеото на arsenal.com не тръгва с него. Всичко друго е бързо, леко и безпроблемно. Никога никакви проблеми не ми е правил, единственото, за което съм недоволен, е че не вади exif на снимките в самия браузър...

• 1 month later...
  • 4 months later...

Кой каквото си ще да мисли но току-що успях да утрепя с един JS едновременно FireFox, Opera и IE8... докато Chrome ги изкърти отвсякъде като производителност над 5 пъти.

Верно голямка е страницата и това jqueryui (sortable) му идва в повечко обаче Chrome го предъвква за под 5 секунди като в това време не е замръзнал нацяло а част от нещата работят (т.е. инициализират се едни табове и може да се цъка на тях и те се сменят). Докато FF и IE изревават на умряло и трябва да ги убеждавам по 2 пъти че наистина трябва да го изчакат въпросния JS (към 2000 div-a са които трябва да направят draggable+sortable) и като цяло ги чакам по половин минута да го измислят.

Проблема тръгна от FF всъщност, понеже човека, който тестваше пробвал с него, после забелязахме че и Opera замръзва и тя но не дава грешки, докато IE изобщо нямах нужда от проби за да знам какво ще направи просто за потвърждение го пробвах и него.

Очевидни проблема е в мен и имам идея как да го излъжа, но все пак при въпросния тест с грубо натоварване с HTML и JS излезе че Chrome се справя най-прилично.

Кой каквото си ще да мисли но току-що успях да утрепя с един JS едновременно FireFox, Opera и IE8... докато Chrome ги изкърти отвсякъде като производителност над 5 пъти.

Верно голямка е страницата и това jqueryui (sortable) му идва в повечко обаче Chrome го предъвква за под 5 секунди като в това време не е замръзнал нацяло а част от нещата работят (т.е. инициализират се едни табове и може да се цъка на тях и те се сменят). Докато FF и IE изревават на умряло и трябва да ги убеждавам по 2 пъти че наистина трябва да го изчакат въпросния JS (към 2000 div-a са които трябва да направят draggable+sortable) и като цяло ги чакам по половин минута да го измислят.

Проблема тръгна от FF всъщност, понеже човека, който тестваше пробвал с него, после забелязахме че и Opera замръзва и тя но не дава грешки, докато IE изобщо нямах нужда от проби за да знам какво ще направи просто за потвърждение го пробвах и него.

Очевидни проблема е в мен и имам идея как да го излъжа, но все пак при въпросния тест с грубо натоварване с HTML и JS излезе че Chrome се справя най-прилично.

То нали знаеш, колкото повече, толкова повече. Винаги можеш да измислиш "задачки" и на най-бързия софтуер (браузер и т.н.). Вярно Хроме май се води най-бърз в JS, но в крайна сметка 98% сигурно от сайтовете и приложенията не разчитат толкова на големи операции с JS че да скапят 2 от най-ползваните световни браузъра :) .

Поне като интерфейс Хроме май не е мръднал и на йота откакто излезе. Да не казвам голяма дума, но с тази тяхна "минималистична" тактика мен едва ли ще ме спечелят някога като ползувател. Това работи добре за търсачката им (кой ли иска натрупания Yahoo примерно, мен ме дразни), но за програма, в която повечето хора прекарват голяма част от деня, се иска малко по-sophisticated функционалност, възможности. Аз така мисля.

Както бях споменал, каквото и да лансира Гоогле, вече при доста хора ще има успех по една или друга причина, както се обвинява и MS с техния IE (тук май се повтарям и се чудя как някой още не е скочил срещу това :) ).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...