vinyl_master Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 В операта има майнд джесчърс, само си помисляш и новия таб се е отворил, само мислиш и скролваш..и те така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 В операта има майнд джесчърс, само си помисляш и новия таб се е отворил, само мислиш и скролваш..и те така... Те още с войс рекогнишъна са до никъде, камо ли някакви майнд джесчърс . Освен да не се опитва да се прави на умен, и да предполага кога бих искал да се отвори таб и да го отваря, това би било досотойно за едно "браво" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 18, 2008 Share Posted September 18, 2008 Open Link in New Tab = ctrl+click За по-бързо и удобно пробвай middle button click - на моята като щракна със скрула надолу. Стига да си програмирал натискането надолу да симулира Middle button де. Доста е удобно. Действа безотказно и на линковете по bookmark bar-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 18, 2008 Share Posted September 18, 2008 Кой каквото иска да говори - браузър без mouse gestures не ползвам! Върнах се на FireFox, единствено, защото открих добавка, която ги прибавя. Гнус ме е да инсталирам допълнителен софтуер само заради жестовете, както и не смятам да отвиквам да ги ползвам. Никой не може да ме убеди, че е по-удобно веднъж ръката ми да търси Ctrl+T, друг път да търси alt+left arrow, трети път да местя мишката до подпрозореца, който ми трябва, после да се пресягам към escape, след това към F5, или да цъкам с мишката по сътответните бутони. Вместо това, всичките тези команди ги изпълявам само с дясната си ръка и в частност - безименния пръст, докато лявата ми ръка е свободна за много по-важни неща, като например да подпира брадичката ми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted September 18, 2008 Share Posted September 18, 2008 ...Heller12a, малко се обърка за IE6 SP1 но няма да те поправям ... давай смело само да дам пример: win+e->google.bg->ласи тъпото коли->enter->ctrl+n->ctrl+n->tab->d:->click->click->ctrl+c->alt+tab->tab->ftp://192.168.0.1->me4ka->tab->pe4ka->enter->click->ctrl+v->win+l кво по-точно направих виждам как гугъл асоциира фразата след което копирам целия сериал на фтп-то, след което естествено отивам да пия кафе и с кой друг браузър може да се направи click=double click Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 18, 2008 Share Posted September 18, 2008 Кой каквото иска да говори - браузър без mouse gestures не ползвам! Върнах се на FireFox, единствено, защото открих добавка, която ги прибавя. Гнус ме е да инсталирам допълнителен софтуер само заради жестовете, както и не смятам да отвиквам да ги ползвам. Никой не може да ме убеди, че е по-удобно веднъж ръката ми да търси Ctrl+T, друг път да търси alt+left arrow, трети път да местя мишката до подпрозореца, който ми трябва, после да се пресягам към escape, след това към F5, или да цъкам с мишката по сътответните бутони.Вместо това, всичките тези команди ги изпълявам само с дясната си ръка и в частност - безименния пръст, докато лявата ми ръка е свободна за много по-важни неща, като например да подпира брадичката ми Ами това е щото лявата ти ръка не я ползваш по предназначение. Хайде сега се опитай да ползваш mouse gestures на лаптоп да видим няма ли да си промениш мнението кое е по-лесно? Alt+left arrow - за къф чеп ще натискаш това след като имаш на мишката back / forward бутони? На мойта имам и търсене. Ако инсталирам и драйверите (нещо което не искам да правя защото не ми трябва толкова) мога и табовете да сменям. И не стоя опънат на една страна защото си имам свестно бюро освен това ако стоиш полу-облегнат на едната страна с извит врат след време ще почне да ти се схваща гърба и врата, но ти си малък още та не знаеш. А като седя облегнат на стола и с едната ръка държа мишката а другата ми е облегната на подложката на клавиатурата (MS Natural 4000) не ми е никакъв ама НИКАКЪВ проблем да натисна с кутрето Ctrl или нещо друго. F5 пък е точно на края на групичката функционални бутони и изобщо не гледам като трябва да го натисна. Та колко неудобно казваш ми е да ползвам клавиатурата и колко по-удобно ще ми е да натисна десниа бутон и после да рисувам фигурки по екрана за да презаредя страницата, да се върна назад или отворя линк в нова страница? ПС: Не се заяждам лично с теб въпреки че в другата тема те заядох за вегетарианството, просто сме коренно различни като хора явно и гледаме под различен ъгъл на нещата но опитай се от моя гледна точка да видиш нещата и смятам ще можеш да ме разбереш. Heller12a, IE6 специално FTPто му едвам го трая - по-бъгаво и тромаво нещо трудно може да има - всички по-сериозни FTP програми са невероятно по-удобни особено при трансфер на повече и по-големи файлове. Скоростта на рендиране на страница на IE6 също е по-ниска, отделно че когато рендира таблици чака да се зареди цялата таблица преди да я покаже на екрана докато по-новите IE-та го нямат този проблем, иначе първи Opera го направиха това и малко след тях и Mozilla направиха да се показват таблиците докато още се download-ва HTML-a (не съм 100% сигурен но мисля че Операта беше първата показваща таблици от полу-свалена страница). IE7 го пропуснах защото бъгваше нещо web projects на Visual Studio 2003 при мен и не можеха да се отварят и го деинсталирах почти моментално, направо на IE8 минах (при който този проблем липсва) и с малко настройки заприличва досущ на настройките ми за IE6 и също така и на chrome - 1 ред с меню и address bar, 1 ред с линкове и това е (а да на IE8 му изключих табовете за да се увеличат приликите с IE6 и за да не ми хаби вертикално пространство. На Chrome това не ми пречи толкова защото е в заглавната лента (пък и не може да се изключи май). Между другото, Heller12a, защо при ставане от компютъра го заключваш? Любопитно ми стана? И защо копираш файловете на локално FTP? Или IP-то го измисли колкото за примера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 1) Heller12a, IE6 специално FTPто му едвам го трая - по-бъгаво и тромаво нещо трудно може да има - всички по-сериозни FTP програми са невероятно по-удобни особено при трансфер на повече и по-големи файлове.... 2) Между другото, Heller12a, защо при ставане от компютъра го заключваш? 3) И защо копираш файловете на локално FTP? Или IP-то го измисли колкото за примера? 1) ми работи достатъчно добре за мен за да предпочитам да не инсталирам допълнителен софтуер. по принцип гледам да имам възможно най-малко софтуер на компа ми, въпреки че след около година след кат си го инстална (ако не го сбозясам дотогава при тест на някой софтуер) адд/ремув програмс ми е около 3 екрана при фул скрийн на 1280х1024 2) професионално изкривяване на мс ад домейн админ 3) всяка прилика с реално съществуващи системи е случаен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 Не съм го счел за заяждане и наистина - за лаптоп със тъчпад - да, едва ли бих ги ползвал. (бих си взел USB мишка ) Но работата ми е такава, че не се нуждая от лаптоп и никога не съм ползвал такъв. За схващане не ме мисли - правя си гимнастика сутрешно време И когато просто преглеждам, чета сайтове, когато дясната ми ръка е залепена за мишката - жестовете са ми удобство. Не отричам, че функционалните за браузъра клавиши са на удобни за намиране места, също не гледам в клавиатурата, но времето за пресягане, "намиране" и натискане на клавиша е повече от времето за изпълняване на жест. A хромирания - седи ми инсталиран на служебния компютър (май не са пуснали версия за линукс още за вкъщи), но след изчитането на едно количество мнения за него - нещо ми се охлади ентусиазма относно употребата му. И продължава да ме дразни факта, че мога да настроя прекалено малко неща от работата с браузъра. Обичам да мога да персонализирам нещата, които ползвам, независимо дали е браузър, операционна система, графичен редактор или чат клиент... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Сега си сложих portable-версията на лаптопа и останах неприятно изненадан, че вертикалния скрол с тъчпада работи само надолу и не може да връща нагоре . Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted September 22, 2008 Author Share Posted September 22, 2008 Сега си сложих portable-версията на лаптопа и останах неприятно изненадан, че вертикалния скрол с тъчпада работи само надолу и не може да връща нагоре . ako ima6 Synaptics blah blah probvaj da gi razkara6 t.e da ostane samo koeto si slaga winxp kato drajveri - taka raboti Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 en3rgy много е вероятно да си прав. Въпреки че това би трябвало да симулира въртенето на колелцето на мишката може и да правят други неща като нищо и затов да не работи. Видях и предния път подобно оплакване и изобщо не ми мина през ума (моя лаптоп няма подобно нещо и няма как да пробвам но бих заложил на въпросните драйвери и аз... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Като фен на IE7 съм доста доволен от тоя browser.За сега единственият недостатък който МЕН ме изнервя и ме кара да се присягам излишно е това, че торент клиентът ми FlashGet /няма да го сменям/ не се интегрира вътре.Друго досадно нещо е ,че по време на самата инсталация програмката се досваля... Не ми е ясно само за ква бързина говориха тия от google при положением че при 5-6 еднакви сайта отвоени в таблети и Chrome и IE заемат еднакво количество Random Access memmory Като цяло 8:10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Мен ме дразни забиването на места където има флаш. Ели пък плейър ако има. Зацепва като невидяло. Седиш си и го чакаш да зареди 1:42мин филмче и да се сети да спре да зацепва, че да го изгледаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Не ми го е правило т`ва всяко видео от всякаде без проблеми. Имал и начин да се интегрира някоя торент свалячка с тва ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Не ми го е правило т`ва всяко видео от всякаде без проблеми. И при мен, даже го предпочитам за да пускам едни филмчета от youtube та малкия да гледа песните за влакчетата Имал и начин да се интегрира някоя торент свалячка с тва ? С copy на адреса става ако си пуснал на FlashGet-a clipboard monitoring обаче не е същото. Сигурно ще му направят скоро време плъгин или ад-он (каквото там са го кръстили). Тъй като не свалям чак толкова много не ми липсва обаче. ------------- Между другото явно на любителите на IE този browser допада повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 на този сайт http://livescore.com/ като натиснеш върху резултата нито на IE7 и 8, нито на Opera нито на Chrome излиза както трябва. Единствено на Firefox е наред. Това може ли да се оправи или си е проблем в сайта Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 Валидирай кода на страницата, сам ще си отговориш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 Валидирай кода на страницата, сам ще си отговориш какво? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 С опера си излиза супер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 По-рано някой го спомена... Плъгините или адоните (както ги кръстят )... има ли таквиз животни хромирания, или не? Питам по-запознатите, защото скептицизма нараства, а не ми остава време да се зачета... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 С опера си излиза супер не излиза правилно. Иначе е по-добре от IE, щото поне се виждат всички голмайстори и минути, но не излиза правилно Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted September 30, 2008 Author Share Posted September 30, 2008 не излиза правилно. Иначе е по-добре от IE, щото поне се виждат всички голмайстори и минути, но не излиза правилно window.open e ko6mar da go nakara6 da raboti ednakwo s vsi4ki browsers nali ima resize da si go raz6iri6 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted September 30, 2008 Share Posted September 30, 2008 Обаче при някои браузъри не е само ресайза , а и не показва всичко при отделни случаи . Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Ако се сетят от Livescore да сложат един div със scroll може и да се оправят нещата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 То на тоя поп-ъп дори няма дефиниран DOCTYPE... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.