Jump to content
BulForum.com

Google Chrome - web browser

en3rgy

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply
Ахахахахаа това с :% беше яко!

Днеска като пуснах компа в офиса, ми даде че иска ъпдейт и вее го няма тоя проблем :)

Някой да знае, как да се оправи бъга при скрол с тачпад? :blink:

Иначе на мене ми харесва. Вече го ползвам повече от FF и вероятно ще го заменя напълно. :D Ще предам Mozilla след 13-14 години верен потребител! Ни Опери, ни други алтернативи успяха да ме убедят да оставя Mozilla за цялото това време, но тоя път може и да стане.

Сега Google да направят и OS :lol: и да кажем "Чао" на Microsoft! :lol:

:punk

Сега Google да направят и OS :lol: и да кажем "Чао" на Microsoft! :lol:

:punk

Малко трудно. Ако пуснат и е толкова семпла като другите им софтуери, по-добре кажи Чао на MS с някой линукс.

Аз откак се помня Linux казва чао на Майкрософт! :D Вече колко станаха 10-15 години, а май и повече! Но до момента Windows не е помръднал и с 1%. ;) Не го виждам и за вбъдеще като алтернативна десктоп система.

Всъщност точно в това е чарът на другите им софтуери: семпли, но вършат!

Пробвам го от известно време - прекалено малко настройки има, ми се струва...

Няма about:config, по-малко възможности за персонализация, но все пак е бета. Дразни ме невъзможността за стартиране на Mouse gestures...

И все пак. При отворена тази страница (темата):

273023431.JPG

При отворени няколко таба, включително три клипа от youtube (абсолютно еднакви за двата браузъра):

1064567387.JPG

...

Заключение - няма Mouse Gestures. Не виждам начин за качването им, без инсталиране на допълнителни програми... За мен това е важно. Ще видим алфата...

Редакция: Наистина съм много тъп! бахахаха

...

Надявам се с тези скрийнове не си се заблудил и ти като много хора, че Chrome ползва по-малко памет :) .

Предполагам си забелязал и другите chrome.exe процеси в таск мениджъра?! Понеже си осветил само двата най-горе, и затова предполагам сравняваш само първия който си намерил, с firefox.exe.

Chrome ползва повече памет, основно защото за всеки таб отваря нов процес.

Все още ли има хора, които го взеха на сериозно? Не си хабете времето с глупости, Firefox си е все още класи на това изчадие на Google, ще си остане бета вовеки, и предполагам няма да хвърлят много усилия там, GoogleTalk не можа да измести Skype, и си остана бета, подобриха го съвсем малко и край.

Gtalk не успя да измести Skype, защото трябва да имаш gmail акаунт. Ако беше с отделен акаунт, можеше и да успее. Макар, че това тийновете са голяма работа. Ползват нещо без да знаят защо. Firefox, Skype. Щото е модерно. Никой не знае защо ползва Firefox, но го ползва.

А аз продължавам да съм с мнението, че Skype е една от най-глупавите програми създавани някога.

Мхм... казах си го - глупав съм :) Наистина ги сортирах спрямо ползваната памет. Определено лисицата ми харесва най-много от ползваните браузъри (IE, Opera, Safari), като възможности, функционалност... натежава на моменти, но...

Няма да го трия хромирания, създава впечатление за по-лека работа, но интересни неща ми показа тази тема :D Та ще седя и ще чакам. А, да и няма mouse gestures :D

A за скайпа - те гугъл май се бяха опитвали да го купят :) И аз не я харесвам тази програма, особено и след някои неща, които чух от един познат сисадмин. Но уви - при мен е по-скоро необходимост...

Само аз ли си задавам въпроса защо като толкова хора не харесват скайп всички го ползват? От моите познати повечето ползвахме YM, а сега всичко мина на скайп :blink:

Относно chrome на мен ми хареса страшно много. Особено като скорост на зареждане на сайтове, но наистина бъговете натежаха и докато не излезе по-читава версия ще си ползвам опера.

Само аз ли си задавам въпроса защо като толкова хора не харесват скайп всички го ползват? От моите познати повечето ползвахме YM, а сега всичко мина на скайп :blink:

Аз също съм го задавал. И съм написал обяснението. Просто е:

Хората, които знаят защо ползват Firefox, не искат да използват Skype, но са принудени, защото тези, които не знаят защо ползват firefox, го използват, защото е модерно. Гет ит?

Аз пък мисля, че не са много хроата, които биха ползвали Firefox САМО защото било модерно.

Най-малкото ще им се струва по-функционален или красив. Извинявайте, ама на IE7 таббара е грозен, един голям такъв. Като пример само.

Или най-малкото са чували, че е по-сигурен от IE (поне преди 1-2-3 години), или ги е 'светнал' някой познат и им го е инсталирал. Но че било модерно, не мисля.

За скайп, съм на същото мнение като вас (ама то е ясно). Ползвам го само в vmware при уговорка.

Сериозни контрагенти ( :bgrin: ) или поне с хората, с които работя, не го или не биха го ползвали, или най-малкото ползват и нещо друго, като ICQ. Нямам познат, който да няма поне ICQ или GTalk, за вас не знам.

Скоро ми се наложи нещо с Skype да говоря, не бях говорил отдавна, ми втрещих се колко са го развалили качеството при разговор. GTalk ползва общодостъпния jabber протокол, и ако не друго, можеха да го развият клиента малко повече, малко повече маркетинг а-у.. Ама то тогава кой знае как щяха да го усе*ат.

Квото е.

... Извинявайте, ама на IE7 таббара е грозен, един голям такъв...

освен тва и е изключително ГъБъВ заради което точно влезнах да чета тая тема, но май ми убихте ентусиазма.

иначе ИЕ6СП1 рул тем ол :lol: или ако требе се изразя като реклама на нескафе - фтп, браузър и експлорер - 3в1 изключително пъргава неочаквано добра комбинация което обаче не върви на виста ... :cry

За Скайп има много и все по-добри алтернативи, които са с отворен код, но за съжаление не са толкова популярни, точно защото хората, които знаят защо Скайп е боклук не си правят труда да обяснят на тези, които си нямат представа.

Но и за това си има друга тема :Д

Аз пък мисля, че не са много хроата, които биха ползвали Firefox САМО защото било модерно.

Най-малкото ще им се струва по-функционален или красив. Извинявайте, ама на IE7 таббара е грозен, един голям такъв. Като пример само.

Или най-малкото са чували, че е по-сигурен от IE (поне преди 1-2-3 години), или ги е 'светнал' някой познат и им го е инсталирал. Но че било модерно, не мисля.

Говоря за лица 11 - 20 годишна възраст.

Относно chrome на мен ми хареса страшно много. Особено като скорост на зареждане на сайтове, но наистина бъговете натежаха и докато не излезе по-читава версия ще си ползвам опера.

Що бе, аз го ползвам яхуто.. Кефи ме повече от скайпа. Но според мен обяснението за скайпа е по опростения и улеснен начин на работа с него + по лесното използване за разговори и камери + по-голямата реклама, която намира в нета.

Да си призная, преди 7-8 години като почнах с РСтата, знаех само мирката, защото тогава тя се говореше. След това Стенли ме запали по яхуто. Сега всички ползват скайп, щото говорят всички за него. За IM месенджерите всеки вика скайп. То стана като общо название. Дори има хора, дето не знаят що е това яху или мсн...

Що бе, аз го ползвам яхуто.. Кефи ме повече от скайпа.

Ми то ти остана последен, който влиза в YM от познатите ми... всичко друго бичи скайп :lol:

Заключение - няма Mouse Gestures. Не виждам начин за качването им, без инсталиране на допълнителни програми... За мен това е важно. Ще видим алфата...

Добре де ще ми кажеш ли кое е толкова важното в тези mouse gestures че каквото съм гледал досега... не че съм го гледал много но на няколко пъти се чудя и последно днес Tedy ми показа какво е та си припомних... та тези mouse gestures ми се струват абсолютно безполезни - за повечето или има shortcut с клавиатурата, а е много по-лесно да се пресегнеш да натиснеш 1 копче отколкото да суркаш мишката нагоре-надолу натискайки 1,2 или 3 бутона а повечето от новите дори не дотам скъпи клавиатури имат програмируеми бутони... още повече че мен леко ме наболява дясната ръка и избягвам да ползвам мишката ако имам алтернатива.

Та обясни ми на мен несведущия какво толкова важно намираш в тази за мен на пръв поглед безполезна добавка?

На мен това ми харесва че от натискането на копчето за пускането на браузъра до самото му пускане отнема значително по-малко време от другите, няма излишни неща по екрана да ми пречат и синята тема даже ми харесва :) Определено ползвам IE и FF повече но това е друга тема.

Heller12a, малко се обърка за IE6 SP1 но няма да те поправям :) IE8 е по-добре и определено toolbar-a може да се намали, да се разкарат излишните неща и заприличва съвсем на chrome (е не съвсем но достатъчно близо). А chrome удивително но по default настройките (т.е. кое къде да се показва) са тези с които бях свикнал в IE... а за повечето хора това е определено опростено, на мен пък другото ми е претрупано и ми пречи...

Жестовете в началото са неудобни и може да ти се струват непрактични, но като свикнеш с тях и просто... правил съм ги дори когато ползвам ИЕ :Д back, forward, new tab, open link in new tab, close tab, new window, increase/decrease font... всичко това с едно движение на мишката, по-малко от секунда отнема и без да се пресягам за клавиши и разни шорткъти. До толкова съм свикнал, че не бих ползвал браузър без тази функция никога.

liquid e прав. Свикне ли се веднъж с нещо отказването е трудно, да не кажа невъзможно. Примерно аз не мога да търпя мишка без back/forward бутончета. Като ида у някой приятел и искам да върна страница назад след 2-3 секунди се усещам, че се мъча да натисна несъществуващо копче, за да върне назад :laughing: :laughing:

Жестовете в началото са неудобни и може да ти се струват непрактични, но като свикнеш с тях и просто... правил съм ги дори когато ползвам ИЕ :Д back, forward, new tab, open link in new tab, close tab, new window, increase/decrease font... всичко това с едно движение на мишката, по-малко от секунда отнема и без да се пресягам за клавиши и разни шорткъти. До толкова съм свикнал, че не бих ползвал браузър без тази функция никога.

Back и Forward - имам си специални бутони на мишката - за къф чеп ми е да правя right click + мърдане в някаква посока?

New Tab = Ctrl+T

Open Link in New Tab = ctrl+click

Open link in New Window = shift+click

Close Tab = Ctrl+W

Increase/Decrease font = Ctrl + mouse wheel (отделно на клавиатурата имам такова копче също)

Та кое му е по-удобното не можах да схвана аз?

Stenli, без бутоните на мишката ми идва да се гръмна, а мишка без scroll направо не е мишка. Но така и не мога да разбера защо са ми тези mouse gestures - какво по-удобно или повече може да се прави с тях? Или идеята е да цъкаш като каубой с мишката изпънат назад без да гледаш клавиатурата (защото доста време ти отнема да търсиш кое копче къде е примерно или защото като си се облегнал и лявата ръка не ти стига до клавиатурата а с дясната си сграбчил мишката вече? Ей това ми се губи, защото на мен определено ми е МНОГО по-удобно с лявата ръка да натисна комбинация от 2 копчета отколкото да правя някакви движения с мишката

Ами удобното е, че не трябва да мърдам ръце и т.н. Сега както съм се облегнал назад и ръката ми е на половин метър от клавиатурата не трябва да правя абсолютно никакви движения и да си развалям удобната поза :д Или пък искам да дам назад, но без да сменям мястото на курсора - само местя 1мм и готово. Както и с всички други, безкрайно по-удобно е. Пък и не всеки има разни други бутони по мишката :Д

Понякога като гледам филм и реша да видя нещо в нета и съм загасил лампите пропускам Т и натискам Р и ми презарежда дадения таб. Ако си легнал и само мишката е до теб пак е много по-лесно. Има много ситуации, в които жестовете са огромно предимство и всичко става по-бързо с тях.

Специално за New Tab и аз ползвам интензивно Ctrl+T (или двоен клик на таббара когато не е пълен с табове) и наистина специално за тази функция ми се щеше нещо по-неангажиращо да мога да направя за да отворя нов таб, Ctrl+T малко разчеква лявата ръка, стъгласете се.

За затваряне и аз ползвам в 90% от случаите Ctrl+W. И за тва не бих отказал нещо по-лесно.

Но само за тия 2-3 неща не бих тормозил с някакво голямо разширение.

Дядомраз, пробвал съм gestures наистина са много удобни, трябва да ги пробваш някой път, макар че ти си (и аз де) специален случай и може да не ти е по-удобно, кой знае. Но за мен наистина беше удобно и разбирам хората, които са свикнали ужасно с това. Е, аз не свикнах и ми е все тая, само Ctrl+T да мог а да сменя на нещо друго, имаше разширения разни за смяна на шорткътите, но ... хм, ще трябва да погледна някой път, макар че вече няколко пъти имам кофти преживелици с разни разширения и вече гледам минимално количество да инсталирам.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...