Jump to content
BulForum.com

RAM za overclock

Recommended Posts

ТwinMOS sys Winbond CH/BH - 5 чипове. Съмнявам се да си намериш обаче, трчбва да си потърсиш настаро. Апак и зависи за какъв тайминг ще е държиш и горе доло на какви МХц. Защотото може да си купиш ДДР 433 и да си е държиш на агресивни настройки без допълнително напрежение на 400ДДР. Най добрите тайминги са 11-2-2-2.0 - разбира се има случай в който не е така :rolleyes:

Kingston Hyper-X 466 Mhz

Specification

Manufacturer: Kingston

Speed: DDR466(PC3700)

Type: 184 Pin DDR SDRAM

Error Checking: Non-ECC

Registered/Unbuffered: Unbuffered

Cas Latency: 3-4-4-8-1T

Support Voltage: 2.6V

Bandwidth: 3.7GB/s

Organization: 32M x 64 -Bit

Warranty: Lifetime

Kingston Hyper-X 433

Specification

Manufacturer: Kingston

Speed: DDR433(PC3500)

Type: 184 Pin DDR SDRAM

Error Checking: Non-ECC

Registered/Unbuffered: Unbuffered

Cas Latency: 2-3-3-7 1T

Support Voltage: 2.6V

Bandwidth: 3.5GB/s

Organization: 32M x 64 -Bit

Warranty: Lifetime

Ами кажи каква е цента гори доло на рамта, според мен ако си вземеш по висок клас (ДДР400) със сигорност ще можеш да е пуснеш на агресивни настройки. - без допълнително напрежение. Иначе ще се нуждае от още напрежение за да държи същите тайминги. Зависи и разликата в цената. За каква система става дума (Интел, АМД, ВИА :love )??? :confused

Stava vapros za intel 2.6@3.2 no mi trqbva dobra pamet,za6toto moqta e eliksir i tq samata raboti na overklock i ne moga i 10mhz da ka4a otgore s neq.Maj 6te si vzema Kingstan hiper-x dosta apetitno mi izglejda.

Stava vapros za intel 2.6@3.2 no mi trqbva dobra pamet,za6toto moqta e eliksir i tq samata raboti na overklock i ne moga i 10mhz da ka4a otgore s neq.Maj 6te si vzema Kingstan hiper-x dosta apetitno mi izglejda.

Щом имаш възможност взимай Кингстона, няма да съжеляваш :rolleyes:

• 5 months later...

Тия Геил са доста добри (особенно 400/533 със металния радиатор). На паметта също пише и какви тайминги държи така че можеш спокойно да си я изпъваш. Гаранция доживотна :D

Pichove tazi pamet dobra li e

512MB DDR466 SAMSUNG

Зависи - при мен на 11-2-2-2 е по добре отколкото при 5-2-2-2 ;)

По темата според мен това е рамта ;)

512MB DDR500 A-DATA VITESTA 117.00 121.00 126.00

512MB DDR566 A-DATA VITESTA 155.00 161.00 165.00

Цените са леко високи - ама все пак тая рам на 200-233ФСБ държи 11-2-2-2 без проблем (така казват из форума на хардуербг - колко е вярно не знам :P )

izvinqvam se za otklonenieto no iskam da popitam s moita konfiguraciq rama na kakvi timings trqbva da go sloja za overclock

v momenta e na 7-2-2-2.0

В случая зависи от самата памет на колко би могла да работи(а това ще разбереш след като я тестваш) а не кава ти е конфигорацията ;)

Само не A-DATA или V-DATA :sick

А дата 566 е най добрата памет в момента тя е новите самсунг чипове които са заместители на Bh-5.Иначе най добре ценово ориентирано отношение МДТ

Току що научих, че и PQI са пуснали овърклокерска памет DDR400 Turbo, която работи на 2-2-2-5 като DDR400 или на 3-4-4-8 като DDR520. И радиатори си имат....не е зле, ама цената им е много зле :) . А съвсем скоро щели да пуснат и DDR-2 667Mhz.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...