Jump to content
BulForum.com

razlikata mejdu TDI i TI

mi6o_

Recommended Posts

:bgrin: Kakva e razlikata mejdu Turvbo diesel intercooler i Turbo injekciq?moje li d ami obqsnite 6toto v4era me svetnaha 4e imalo turbo injekciq pak ne6to ne sam naqsno 10xen avance

:bgrin: Kakva e razlikata mejdu Turvbo diesel intercooler i Turbo injekciq?moje li d ami obqsnite 6toto v4era me svetnaha 4e imalo turbo injekciq pak ne6to ne sam naqsno 10xen avance

dokolkoto zna turbo injekciq nqma.Ima samo intercoler :wub:

Disel Injection няма, има подобна система която се казва Common Rail ( при различните производители може и друго) .

TDI - Turbo Diesel Intercooler

Turbo - турбина която сгъстява въздуха които постъпва в двигателя

Intercooler - система за охлаждане на нагорещения въздух които преди това е минал през турбото.

Injection - Система за впръскване под налягане на горивото(бензин)

Нищо не пречи да има Turbo Injection. (бензинов двигател)

Disel Injection  няма, има подобна система която се казва Common Rail ( при различните производители може и друго) .

TDI - Turbo Diesel Intercooler

Turbo - турбина която сгъстява въздуха които постъпва в двигателя

Intercooler - система за охлаждане на нагорещения въздух които преди това е минал през турбото.

Injection - Система за  впръскване под налягане на горивото(бензин)

Нищо не пречи да има Turbo Injection. (бензинов двигател)

TDI - Turbo Diesel Intercooler mi to twa ne li pri disela direktnoto vpuskwane ;)

TDI - Turbo Diesel Intercooler  mi to twa ne li pri disela direktnoto vpuskwane ;)

Дизела по принцип си е инжекция, защото горивото се впръсква под формата на мъгла в работната камера. :) Но самия термин "инжекцион" се използва при бензиновите двигатели

Znaete li tazi tema be6e provokirana ot tova 4e edin friend po4na da spori s mene 4e na ba6ta mi peugeoto 1,9 tdi ne bilo 1,9 turbo diesel intercooler a 1,9 turbo diesel injekciq.IO taka az po4nah da mu obqsniavam 4e nqma takova ne6to ama toi o6te spori s men 4e sa6testvuvalo i imalo takav dvigatel na porche tubo injekciq az dosega ne sam 4uval i zatova popitah

Znaete li tazi tema be6e provokirana ot tova 4e edin friend po4na da spori s mene 4e na ba6ta mi peugeoto 1,9 tdi ne bilo 1,9 turbo diesel intercooler a 1,9 turbo diesel injekciq.IO taka az po4nah da mu obqsniavam 4e nqma takova ne6to ama toi o6te spori s men 4e sa6testvuvalo i imalo takav dvigatel na porche tubo injekciq az dosega ne sam 4uval i zatova popitah

Мухахаха, кажи на твоя приятел следното: Инжекция за дизел е безкрайно смешно, щото това предполага, че трябва да има и карбуратор. Случайно да си чувал за дизелов карбуратор?

Както отбелязаха постващите по-горе, при дизела винаги е директно впръскване, като малко по-различно е единствено при Common-Rail системата. Турбо-дизела е същата история, но вместо атмосферно пълнене имаме принудително нагнетяване на въздуха.

Ето защо индекса I има различно значение при бензиновия и дизеловия двигател ;)

Само за справка: означението TDI, както и самата технология е изобретение на инженерите от Audi :punk

Мухахаха, кажи на твоя приятел следното: Инжекция за дизел е безкрайно смешно, щото това предполага, че трябва да има и карбуратор. Случайно да си чувал за дизелов карбуратор?

Както отбелязаха постващите по-горе, при дизела винаги е директно впръскване, като малко по-различно е единствено при Common-Rail системата. Турбо-дизела е същата история, но вместо атмосферно пълнене имаме принудително нагнетяване на въздуха.

Ето защо индекса I има различно значение при бензиновия и дизеловия двигател ;)

Само за справка: означението TDI, както и самата технология е изобретение на инженерите от Audi  :punk

Napalno si prav Godfather mislq 4e nqma kakvo da kaja pove4e po vapro :punk sa:))

Има автомобилни системи, които се наричат дизелови инжекциони .... HDI при френските коли и CDI на Мерцедес (Компресор) ... не съм запознат със самия принцип на действие, но ги водят че са дизелови инжекции. TDI си е точно това което си мислиш и нищо повече ... другото са глупости.

Има автомобилни системи, които се наричат дизелови инжекциони .... HDI  при френските коли и CDI на Мерцедес (Компресор) ... не съм запознат със самия принцип на действие, но ги водят че са дизелови инжекции. TDI си е точно това което си мислиш и нищо повече ... другото са глупости.

Мухахахаха, пак започваме темата за "дизеловия инжекцион" :D :lol:

Погледнато от тази страна - всички дизели са "инжекцион" :D

Виж сега, нямам понятие от френските автомобили (изобщо не ме кефят, ако мога така да се изразя), затова не съм сигурен какво означава HDI, но за Mercedes означението CDI означава само и единствено едно: Common-Rail директно впръскване ;)

Понятието "дизелов инжекцион" се използва за да дефинира разликата между начина на впръскване на горивото при дизелов двигател (дюзата впръсква горивото в отделна предгоривна камера) и дизеловият двигател с директно впръскване - дюзата впръсква горивото директно в главната горивна камера. Правилното всъщност е дизелов двигател с директна инжекция.

Интеркулера е опция, която може и да я има, може и не. Функцията му е охлаждане на предварително сгъстеният въздух от турбо компресора. Логиката е проста - колкото е по-ниска температурата на един газ, толкова повече се събира в единица обем от газа.

Виж сега, нямам понятие от френските автомобили (изобщо не ме кефят, ако мога така да се изразя), затова не съм сигурен какво означава HDI, но за Mercedes означението CDI означава само и единствено едно: Common-Rail директно впръскване ;)

Zna4i sukra6tenieto HDI na frenskite avtomobili zna4i High pressure direct injection,toest sistema za zahranvane na dvigatelq,koqto pozvolqva direktno vpruskvane na gorivoto v kamerata pod visoko nalqgane :rolleyes: .Ve4e znae6 kakvo e HDI:) :D

no tova mi e dostatu4no,

Ami shtom si udoletvoren close za da predodvratim poqvata na tupi izkazvaniq a ?

Ako iskash da q otvorq pishi PM ne nova tema !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...