Niilo Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 Стартирам си X-a със startx, но стига до един момент, в който ми е отворена конзолата с бял бекграунд, зелен фон на десктопа и мишката не може да се мръдне ... естествено, изхода от тази ситуация е reboot, което е малко тъпо ... някой да може да помогне? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 Вместо reboot можеш да килнеш Х-а. С Ctrl+Alt+BackSpace става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trill Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 Mi kavi kovi koe distro polzwash, s koe KDE e. Vyobshte neshto poweche za problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 vij si /etc/X11/XF86Config i driverite za video kartata bas dyrja che e s Mandrake (ne znam shto:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 Стартирам си X-a със startx, но стига до един момент, в който ми е отворена конзолата с бял бекграунд, зелен фон на десктопа и мишката не може да се мръдне ... естествено, изхода от тази ситуация е reboot, което е малко тъпо ... някой да може да помогне? Ако можеш да пишеш в конзолата с един прост exit трябва да можеш да излезеш от Х-а Тази ситуация обикновено означава, че нямаш инсталиран/конфигуриран destktop manager. Наистина трябва да дадеш по-подробна информация за дистрото и начина на инсталиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niilo Posted March 25, 2004 Author Share Posted March 25, 2004 А извинете, сега погледнах форума. Ами няма никаква графична среда инсталирана, т.е. само със сървъра карам ... а да, после прочетох мануала и видях, че може и с Ctrl+Alt+Bckspc да се затваря А с exit не ставаше, още одеве пробвах ... не помня точно какво даваше. А дистрибуцията - тя е от онези съмнителни UMSDOS работещи, май е базирана на Slackware ... но не съм много сигурен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.