Jump to content
BulForum.com

HDTV

Recommended Posts

Здравейте!

Моля за мнение по въпроса каква е препоръчителната конфигурация,т.е. мин.изисквания за процесор,памет и дъно.Като пример-какво ще е положението с процесор Селерон Д 346 3.06 Ghz с дъно Foxconn I915GL7MH,с памет DDR400?

Благодаря предварително на всеки отзовал се!

Зле ще е положението с тази конфигурация. Поне що се отнася до 1080p.

От HDTV до HDTV има разлика, кажи все пак за филми ли, или за HDTV out става въпрос, щото и 720p се води HD.

За 720 всеки проц от нашето поколение върши работа, дори АМД 3800+ Х2, бидейки най-ниския клас двуядрени.

В зависимост и от кодека, за 1080 може да ти трябва дори като моя проц (ако е амд) за да нямаш проблеми. Защото аз ползвам ffdshow, и при декодиране май се ползваше само едното ядро (отдавна не съм пускал 1080), и се товареше над половината от ядрото, стигаше и доста нагоре. Зависи и от филма и сцените.

Така че поне 5200+, или от Интел поне цоре2 над 2 ГХз + клок :) . Ето случай в който и 8-ядрен да имаш, може да не ти помогне, ако работи на малка честота, ако кодека не е multithreaded :)

Аз съм с Интел Е2140 клокнат на 3гхз и всичко работи идеално... Докато не включа уТоррента разбира се :D...

Мисля, че селерона ще е слабичък за 1080р

Става въпрос за HDTV за гледане на филми.Явно ще трябва да се взима нещо двуядрено ;) И може би с памет DDR2.Благодаря за съветите все пак,но това дъно няма да ми свърши работа изглежда,за съжаление.

• 3 weeks later...

Един въпрос от мен - на какво ще го гледаш това HDTV? Ако не си взел ТВ, гледай внимателно, защото между HD READY, HDCP SUPPORT И FULL HD SUPPORT 1080P разликата е мнооого голяма..

Аti HD 4670 512MB DDR3/HDMI + AMD x2 5000+ и 3 GB DDR2 ще свършат идеална работа, а и като компоненти не са скъпи. Е, и дъно ще трябва някакво, в момента GB имат добро евтино решение с G31 чипсет.

...

Аti HD 4670 512MB DDR3/HDMI + AMD x2 5000+ и 3 GB DDR2 ще свършат идеална работа...

Мога да опонирам леко тук, по-скоро вметка.

С моя комп от подписа (и с 7300ГТ и с тая карта, то май няма значение) имах проблем с 1080p.

Бях с един ffdshow otpredi 10 meseca версия и на 1080p като има по-натоварени сцени, ми сечеше доста. В същото време процесора беше на 50%, т.е. кодека не е бил multithreaded за да се възползва от двете ядра.

Оня ден си инсталирах най-новия stable ffdshow, който се оказа multithreaded, с него вече 1080p-тата не ми секат, като в натоварени сцени проца качва на 80-90% (така разбрах че е от това, а не че нещо са оптимизирали кодека).

Та зависи и от кодека, с 5000+ малко трудно ще се доближи до идеалното, особено ако е с Server примерно, където на Windows 2003 CoreAVC не се инсталира да кажем. Не вярвам K-Lite или други такива, да са много по-бързи. Зависи доста и от fps и битрейта на 1080-то.

В арената има едно HD Promo 10-тина ГБ, пробвайте с него.

Предполагам и зависи тва 1080 дали се гледа даунскейлнат на 1680 резолция, и там се ползва изчислителна мощност, не знам колко, ако се гледа на поне 24" монитор или FullHD ТВ, това отпада.

Та така, това мога да кажа аз от моя опит с 1080.

Мога да опонирам леко тук, по-скоро вметка.

С моя комп от подписа (и с 7300ГТ и с тая карта, то май няма значение) имах проблем с 1080p.

Бях с един ffdshow otpredi 10 meseca версия и на 1080p като има по-натоварени сцени, ми сечеше доста. .........

Новите Ати-та поне само за това ми харесват - HDTV-то. Аз така или иначе игри не играя, но поне за това стават тези карти. С този процесор проблеми няма, пробвано е на 2 машини.

Прав си, че зависи и то много от кодека, самото 1080 и пр. Тъй или иначе разликата в процесорите не е много голяма като цена, и може да се замисли за по-горен, като твоя. Компонентите, които дадох са ориентировъчни.

Новите Ати-та поне само за това ми харесват - HDTV-то. Аз така или иначе игри не играя, но поне за това стават тези карти. С този процесор проблеми няма, пробвано е на 2 машини.

Прав си, че зависи и то много от кодека, самото 1080 и пр. Тъй или иначе разликата в процесорите не е много голяма като цена, и може да се замисли за по-горен, като твоя. Компонентите, които дадох са ориентировъчни.

В този ред на мисли да питам, доколко видеокартата има значение в тоя процес на гледане?

Става въпрос разбира се за .MKV-та Н264.

Не е ли само въпрос на процесор декодирането?

Преди четох нещо че видеокартата може да се намеси само в HDDVD/Bluray декодирането, ама не съм се интересувал особено. Как по-точно се намесва, с някакви API-та или как, не знам.

В моя случай явно картата няма голямо значение поне що се отнася до декодирането.

С този процесор на Някои 1080 може и да няма проблеми, на моя със стария ffdshow има някои филми си вървяха добре (говоря за филми 1080p, те реално са 1920х900 и нещо де). Докато някои демота/промо програми, и други такива, секат и тва е. В тоя смисъл 5000+ вероятно ще е на ръба. Ако иска нищо да не му се опре, да взима колкото може по-мощен :)

има ли значение плеера с който се гледат HDTV филми?

Освен ако не си с последно поколение процесор и много памет - има. По-старите системи се затрудняват с тия 1920Х1080, а и преоразмеряването за твоя монитор (който е 90% сигурно, че не работи по дефолт на тази резолюция) също тормози....затова олекотяването на процеса от самия плеър също има значение при по-старите системи. Засега най-бързият и подходящ за по-стари машини плеър е този, но ако имаш някакъв генерален проблем с възпроизвеждането на дадено HD видео, не разчитай да се оправиш единствено със замяна на плеъра...

@tedy, някои видеокарти още преди години ги бяха впрегнали да се занимават с несвойствени за тях задачи - аудио-обработка (в свободното им време :P ), а ти питаш дали последните видео карти няма да са ги оптимизирали да помагат за възпроизвеждането на HD видео. :)

Guest Rumbata

Машинката на която чат-пат гледам HDTV е далеч от последно поколение :)

Р4 HT 3GHz 1M, 2 гиги рам, видео - (256+256MB)-128bit, ползвам предимно Gomplayer и по-рядко Kmpalyer.

Филмите вървят нормално, без накъсване, но процесора скача на 55-60% а температурата от 35 на 55 градуса.....та затова попитах за плеерите. Нормално ли е според вас?

Нормално ли е според вас?

Нормално е....на подобна като твоята система (дори с двойно по-малко памет и по-слаба карта) съм гледал безпроблемно Full HD без никакви накъсвания, но скоро си свалих Джурасик парк и през десетина секунди така ми блокирва....накъсва....разминава звука и картината, че практически не може да се гледа. Смених плеъра, смених кодеците, смених практически всичко - ефектът е един и същ...на лаптопа (P4 2.8 / Radeon 9000 / 1 Gb) положението е същото, а не ми се вярва самият филм да е прецакан...по-скоро го отдавам на това, че са го направили по-тежък, с повече "материал", който трябва да мине в единица време. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...