Jump to content
BulForum.com

Понижена производителност при многопроцесорни компютри

Recommended Posts

Вижте <- някой изпитва ли подобни проблеми на гърба си. Ако да, и ако някой има идея и доброто желание да помогне - споделете как да се оправим. Само инсталация на VISTA ли ще оправи проблемите?! Aз лично съм с 1.74 GHZ Intel core2duo, 1.75 gb ram и си мисля че тая Vista ще ми преспи лаптопа, дето се вика една fifa 2009 няма да мога да пусна да изиграя! В този линк (дето съм го сложил горе) има дадени решения на проблема, но не се получава все пак някои неща не си бачкат както му е реда. Сега гледам че има и някво излезнало Service pack 3, дали при него тези работи са оправени?! А бе помагайте, моля - мнения, коментари, всичко ще е от полза! :wacko:

1. Според мен един ъпдейт на ЕксПи-то с всички нови ъпдейти (вкл SP3) би трябвало да закърпи положението ;) допълнително обновяване на драйверите от страницата на производителя на лаптопа също би била добра идея ;)

2. За вистата - не би трябвало да занижи чак толкова производителността на машината и да "излапа" всичките ресурси. Единственият недостатък е, че гълта малко повечко РАМ и е с променен интерфейс, с който ще трябва да свикваш :)

3. Още една алтернатива (торентаджийска :D) е да сложиш пре-бетата на "Windows 7" - по-лека е от Виста и при сравненията ми вади производителност по-висока понякога от XP (аудио и видео конвертиране и някоя друга игра ;)) но като цяло не ти препоръчвам този вариант, защото не е финална версия и си има бъгове ...

Като цяло най-доброто решение за теб според мен е първото - свикнал си си с XP и няма да се наложи преинстал или нещо от сорта и ще си сигурен, че всичко ще ти върви както трябва :P

1. Според мен един ъпдейт на ЕксПи-то с всички нови ъпдейти (вкл SP3) би трябвало да закърпи положението ;) допълнително обновяване на драйверите от страницата на производителя на лаптопа също би била добра идея ;)

2. За вистата - не би трябвало да занижи чак толкова производителността на машината и да "излапа" всичките ресурси. Единственият недостатък е, че гълта малко повечко РАМ и е с променен интерфейс, с който ще трябва да свикваш :)

3. Още една алтернатива (торентаджийска :D) е да сложиш пре-бетата на "Windows 7" - по-лека е от Виста и при сравненията ми вади производителност по-висока понякога от XP (аудио и видео конвертиране и някоя друга игра ;)) но като цяло не ти препоръчвам този вариант, защото не е финална версия и си има бъгове ...

Като цяло най-доброто решение за теб според мен е първото - свикнал си си с XP и няма да се наложи преинстал или нещо от сорта и ще си сигурен, че всичко ще ти върви както трябва :P

Веднага пускам ъпдейтите!

Мерси за помощта! Ще черпя :pirate ром! :)

Още ли не сте се отказали от това XP - излезе края на 2001 а сега сме почти 2009 :wir

За толкова години всичко се е развило - защо държиш да ползваш двуядрен процесор със система, излязла 5 години преди него?

Още ли не сте се отказали от това XP - излезе края на 2001 а сега сме почти 2009 :wir

За толкова години всичко се е развило - защо държиш да ползваш двуядрен процесор със система, излязла 5 години преди него?

Преинсталирах, всички уж направих ъпдейти ала бала, но уви.....псукам фифа 2009 и изведнъж - син екран и рестарт. май ще слагам виста, както вика колегата по-горе!

Вероятно имаш проблем с драйвърите.Точно в игрите се дъни яко XP-то и макар да си с Интел може да инсталираш AMD Dual Core Optimizer.Доста хора разправят ,че помагал и на интелски машини.И без друго може да пуснеш една снимчица да се види какво е що е.Сини екрани бол :D или в краен случай един Home Basic и да пътува....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...