adibas Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Вижте <- някой изпитва ли подобни проблеми на гърба си. Ако да, и ако някой има идея и доброто желание да помогне - споделете как да се оправим. Само инсталация на VISTA ли ще оправи проблемите?! Aз лично съм с 1.74 GHZ Intel core2duo, 1.75 gb ram и си мисля че тая Vista ще ми преспи лаптопа, дето се вика една fifa 2009 няма да мога да пусна да изиграя! В този линк (дето съм го сложил горе) има дадени решения на проблема, но не се получава все пак някои неща не си бачкат както му е реда. Сега гледам че има и някво излезнало Service pack 3, дали при него тези работи са оправени?! А бе помагайте, моля - мнения, коментари, всичко ще е от полза! Link to comment Share on other sites More sharing options...
razr777 Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 1. Според мен един ъпдейт на ЕксПи-то с всички нови ъпдейти (вкл SP3) би трябвало да закърпи положението допълнително обновяване на драйверите от страницата на производителя на лаптопа също би била добра идея 2. За вистата - не би трябвало да занижи чак толкова производителността на машината и да "излапа" всичките ресурси. Единственият недостатък е, че гълта малко повечко РАМ и е с променен интерфейс, с който ще трябва да свикваш 3. Още една алтернатива (торентаджийска ) е да сложиш пре-бетата на "Windows 7" - по-лека е от Виста и при сравненията ми вади производителност по-висока понякога от XP (аудио и видео конвертиране и някоя друга игра ) но като цяло не ти препоръчвам този вариант, защото не е финална версия и си има бъгове ... Като цяло най-доброто решение за теб според мен е първото - свикнал си си с XP и няма да се наложи преинстал или нещо от сорта и ще си сигурен, че всичко ще ти върви както трябва Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted December 18, 2008 Author Share Posted December 18, 2008 1. Според мен един ъпдейт на ЕксПи-то с всички нови ъпдейти (вкл SP3) би трябвало да закърпи положението допълнително обновяване на драйверите от страницата на производителя на лаптопа също би била добра идея 2. За вистата - не би трябвало да занижи чак толкова производителността на машината и да "излапа" всичките ресурси. Единственият недостатък е, че гълта малко повечко РАМ и е с променен интерфейс, с който ще трябва да свикваш 3. Още една алтернатива (торентаджийска ) е да сложиш пре-бетата на "Windows 7" - по-лека е от Виста и при сравненията ми вади производителност по-висока понякога от XP (аудио и видео конвертиране и някоя друга игра ) но като цяло не ти препоръчвам този вариант, защото не е финална версия и си има бъгове ... Като цяло най-доброто решение за теб според мен е първото - свикнал си си с XP и няма да се наложи преинстал или нещо от сорта и ще си сигурен, че всичко ще ти върви както трябва Веднага пускам ъпдейтите! Мерси за помощта! Ще черпя ром! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Още ли не сте се отказали от това XP - излезе края на 2001 а сега сме почти 2009 За толкова години всичко се е развило - защо държиш да ползваш двуядрен процесор със система, излязла 5 години преди него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted December 19, 2008 Author Share Posted December 19, 2008 Още ли не сте се отказали от това XP - излезе края на 2001 а сега сме почти 2009 За толкова години всичко се е развило - защо държиш да ползваш двуядрен процесор със система, излязла 5 години преди него? Преинсталирах, всички уж направих ъпдейти ала бала, но уви.....псукам фифа 2009 и изведнъж - син екран и рестарт. май ще слагам виста, както вика колегата по-горе! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Вероятно имаш проблем с драйвърите.Точно в игрите се дъни яко XP-то и макар да си с Интел може да инсталираш AMD Dual Core Optimizer.Доста хора разправят ,че помагал и на интелски машини.И без друго може да пуснеш една снимчица да се види какво е що е.Сини екрани бол или в краен случай един Home Basic и да пътува.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.