AssassiN Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Вече за трети път ми се обаждат уж от фирми с имена като "Тokyo Investment Group", за да ми предлагат финансови съвети - безплатно естествено. Мъже или жени с акцент ми предлагат на английски съвети за борсови покупки, убеждавайки ме да закупя акции на една или друга компания. Не знам каква е опасността някой да се върже, но гледам, че се засилва тази тенденция, а не е описана от МВР като схема. На някой друг да му се е случвало? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 А защо не се обади на МВР? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted December 9, 2008 Author Share Posted December 9, 2008 Ами какво да им кажа? Реално измама няма извършена. Говорят ми някакви глупости. Честно казано, нямам никакво време, нито пък желание да се занимавам с полиция. Просто ми е интересно, дали се е случвало и на други. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hlapeto Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 А някой да ви е предлагал през ваша банкова сметка да прехвърли някакви суми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 А някой да ви е предлагал през ваша банкова сметка да прехвърли някакви суми? Все още не, макар че съм получавал подобни имейли. А и обаждането в полицията не дава особен резултат...(малко офтопик) - преди седмица на тъща ми се обадили ония, дето лъжат, че уж някой роднина е катастрофирал, бутнал дете и за да го измъкнат трябва да се ръсят пари на адвокат еди кой си...бла..бла...Звъннала тя съответно в полицията и от там й казали като се обадят втори път, да им каже, че вече се е свързала с полицията, та да не й звънят повече....нито номера на ония са поискали да запишат, нито нищо... :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 .... И майка ми така за малко да я докарат до инфаркт... Сега полицаите искат да "пушат", 13-та заплата били заслужили.... Ама щото много е трудно да се хванат тези измамници... Нека да реагират на ВСЕКИ сигнал за такава измама, нека да им правят клопки, пък да видим тогава дали ще се увеличават броя на измамените! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Да бе и на дядо ми така се бяха обадили ... та на човека му настръхнали косите и се притеснил яко .. на 86 е все пак . Не знаят какви работи могат да причинят .. щото стреса трепе и не си поплюва Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Все още не, макар че съм получавал подобни имейли.А и обаждането в полицията не дава особен резултат...(малко офтопик) - преди седмица на тъща ми се обадили ония, дето лъжат, че уж някой роднина е катастрофирал, бутнал дете и за да го измъкнат трябва да се ръсят пари на адвокат еди кой си...бла..бла...Звъннала тя съответно в полицията и от там й казали като се обадят втори път, да им каже, че вече се е свързала с полицията, та да не й звънят повече....нито номера на ония са поискали да запишат, нито нищо... :ph34r: Е как ще дава резултат, нали скоро ги бяха хванали че са комбина точно с тези които би трябвало да се борят с тях! Имаше доста шум по медиите тогава, и за определен период бяха се покрили. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Преди 2 дни излязох за малко до магазина и се прибирам след 10 минути и гледам баща ми се смее, ама се попилява от смях още малко ще падне...викам "кво става, Тате" и ми обяснява, как 2 мин след като съм излязъл някакъв пич се обадил и му ревал .."Татееееееее, голяма беля направих, татееее," и го налял бил блъснал някой с колата и сега трябвали много пари за някаква операция иначе щели да го съдят... някакви такива глупости.И бащата вика "само до това за операцията го оставих да стигне и като каза че иска пари му казах :"Да и*а твойта майка да и*а" и онзи затворил .... :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Мен ми е много интересно как подбират телефоните .. смисъл винаги се обаждат на някой с деца и внуци ... ако нацелват на наслуки , как не са уцелили моя телефон ? Другия куриоз е с комшията , онзи ден ми го разказа като се засякохме в асансьора . Значи пича има дете на 2 години и някви други пичове се обадили на бащата на комшията и му казали : "Вашият внук блъснал с колата си момиче , аз съм неговия служебен адвокат , съветвам ви да приготвите 1000 лв. за да подкупим следователя и всичко да се размине" в прав текст по телефона . При което бащата на комшията явно притеснен попитал .. моят син или моят внук (като се сеща че внука му е на 2 години ) . Пича отвърнал : "Внука Ви , пригответе парите до довечера и ще ви се обадя къде да се видим.Времето не е на наш(a страна)............" преди да успее да се изкаже , дядото му сипал с черпака по български и затворил Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Аз съм предупредил ако звъннат вкъщи да се съгласят да им дадат пари като междувременно ми звъннат и да сформиране една групичка по връчването на "парите". Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Аз съм съгласен, аз му казах на баща ми, защо вместо да го напсува да не му каже че всичко ще бъде ок и че ще даде пари за операцията и да го хванем тоя мангал да му теглим 1 бой, той вика"не се сетих, а и голям кеф ми напрай като му теглих 1 псувня" иначе ако бях аз, това наистина е идея, ама те на са толкова прости, 100% са се застраховали по няккакъв начин да не могат да ги хванат така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Изпращат някое такси да прибере парите. При желание всичко е възможно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Е то тва такси да не се кара само . Има методи (малко нарушаващи човешките права )за извличане на информация за "работодателя" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Е то тва такси да не се кара само . Има методи (малко нарушаващи човешките права )за извличане на информация за "работодателя" Така е. Трябва да си изкаран от някое изложение на безмозъчни роботи, за да дадеш ей така пари на някое такси, уж за някой си. Ми да се качи в таксито и да отидат при човека най-малкото Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Мен ми е много интересно как подбират телефоните .. смисъл винаги се обаждат на някой с деца и внуци ... ако нацелват на наслуки , как не са уцелили моя телефон ? pazu пак демонстрира IQ Абе момче, нали като звъннат и ти чуят гласа и се познава дали си на 70+ или на 15+ и то си има различен подход явно... .......... преди да успее да се изкаже , дядото му сипал с черпака по български и затворил Хихихи. Тъй се прави А има и някакви мошеници ли са какви са - пак някаква ужким финансова фирма ми звъняха поне 4 пъти и ми искаха електронна поща за да ми пратели някаква информация за световната финансова криза и т.н. След като единия път ме събудиха 2часа преди времето в което си бях определил да стана, втория път ме хванаха на един важен "meeting" та пак не успях да им сипя обаче третия ме хванаха изнервен в задръстването и чак аз се учудих че човека успя да издържи да го псувам цели 2 минути (при това без да се повторя) преди да ми затвори. Това беше последното им звънене. Предните пъти просто учтиво им казах че не ме вълнува, но тогава като ме хванаха в подходящия момент че си излях всичките насъбрани говна от целия ден върху тях (образно казано) Иначе това е добро ако не сте го чели: http://bglog.net/BGLog/2583 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 .... Изказа се неподготвен .. смисъл .. как на мен до сега никой не ми се е обадил за да ми мълчи и да ми чуе гласа ? Как винаги от първият път уцелват хора с деца и внуци .. и дори знаят дали даденият човек има дъщеря или син , внук или внучка и т.н. ? Явно имат някъв достъп до няква "база данни" непонятна за нас .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Изказа се неподготвен .. смисъл .. как на мен до сега никой не ми се е обадил за да ми мълчи и да ми чуе гласа ? Как винаги от първият път уцелват хора с деца и внуци .. и дори знаят дали даденият човек има дъщеря или син , внук или внучка и т.н. ? Явно имат някъв достъп до няква "база данни" непонятна за нас .. Каква база данни какви пет лева. Звънят на случайни телефони, като видят кой вдигне го сапунисват по какъвто могат параграф или просто търсят "петър" или "иванка" и ти "аа ми грешка". На мен защо са ми звъняли с "оферти за сделки" а на баби и дядовки какви сделки. Иначе откакто си смених телефона с този мутренски номер избягват да ми звънят но на стария звъняха. Pazu, както и преди казах - на моменти ми е съвестно да те бъзикам обаче понякога просто не мога да се сдържа. Извинявай ако съм те засегнал - нищо лично, даже не съм искал да се заяждам, но като видях твоето учудване и ми стана смешно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Тази измама изисква само да говориш. И да те задържат на телефона колкото се може по-дълго време. И на следващият месец като си видиш сметката на GSM-a ще се шашнеш... Ама така е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 тоя па и тоя, яптен заблуден, нали той ми звъни, нали той се набутва, мене никва сметка не ме интересува Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Не е заблуден ами не го е написал както трябва. Измамата е да ти пуснат стреличка и ти връщаш, ама на импулсен номер Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Не е заблуден ами не го е написал както трябва. Измамата е да ти пуснат стреличка и ти връщаш, ама на импулсен номер Ъхъ, само дето стрелички като върна ако не е някой приятел или познат затварям доста бързичко (времето за питане кой е и какво иска + времето за теглене на една майна) Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 И една минута е щракнала още при установяване на връзката. Като има добавена стойност от 2 лв нагоре, та и до 5 - 10 лв на минута и познай Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemonade Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Добре де, те номерата на импулсни телефони не започват ли 08х1 и 08х2? Или греша? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Е тва тряя си ептен застрелян за да го направиш .. мен лично ако ме стрелне непознат номер има да си чака да му се обадя .. хората дето ме стрелкат си ги знам и ми изписва съответно :} Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.