netrootbg Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 пишете ме и мен в клуба на скайпомразите. ако искам да говоря с някого ползвам телефони... Цените на роуминга все още са прекалено високи за да си ползвам телефона. 2.5 лева на минута е доста. За сравнение през Skype звънкам за 11 стотинки към домашен телефон. Да бе, да видим как ще забранят Флаш/Java клиента по порт 80 през браъзур Като забранят да се отваря страницата на icq. Начини да се блокира дадена програма има много . Използвам Skype всеки ден. Основно говоря през него с роднини в България. Обаждам се и до телефони. На месец поне 70-80 лева изговарям. Като цяло нямам забележки към качеството. Версията на Skype за linux е доста различна от тази за Windows. Няма нищо излишно в нея. Грам шаренийка няма . В момента не съм вкъщи и не мога да ви направя screenshot за да видите. Преди използвах много icq, но в един момент просто спрях и минах на Skype изцяло. С 2 ръце съм за IRC . Разбира се не говоря за публичните мрежи. Преди време си имах лична мрежа и само приятели и познати влизахме. За съжаление поради проблеми със сървъра се наложи да я спра. В скоро време ще тръгне отново . Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Да драснеш едно ПМче като я пуснеш :п. Това ли е? Е, тука е Мандрива, но все пак... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Да драснеш едно ПМче като я пуснеш :п. Това ли е? Е, тука е Мандрива, но все пак... Съмняваш ли се . По принцип съм замислил и доста други "приятни" неща. Въпрос на време е само да сменя доставчика и да пооправя сървърите(не е грешка множественото число). Не е това. Много по - орязано е . Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Ако ползвах Скайп направо щях да си сложа един Линукс специално за него тогава. Особено ако прилича на default Миранда :Д Знам аз, трупаш ти там... конкуренция на Гуугъл май щеше да правиш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Чак сега погледнах снимките които си сложил. Skype ми изглежда точно като на дясната снимка. Няма и след от глупостите които идват с него под Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 нетрут, а какво толкова ти е НУЖНО да си приказваш за толкова време?! аз пък се дразня и когато ми се налага да говоря дълго по телефон, поради което не успявам да си свърша нормалната работа. тва говоренето не е работа иначе има нещо вярно в това, че многото народ(и то предимно млади) зад граница поддържа високо ниво на образованост по техническите въпроси за пренос на глас и данни в населението на страната ни. (да са таковам в изречението). в страните с по-нормален жизнен стандарт, където емиграцията не е толкова разпространена едва ли бабите знаят квое компютър, скайп и как да си говорят с внучето оттатък големия гьол по "интернетя". Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 нетрут, а какво толкова ти е НУЖНО да си приказваш за толкова време?! аз пък се дразня и когато ми се налага да говоря дълго по телефон, поради което не успявам да си свърша нормалната работа. тва говоренето не е работа Като звънна на роднините. По 2-3 минути на всеки. Понякога доста дълги разговори провеждам. Ако са към GSM са по ~45 стотинки на минута. Кажи речи всяка седмица зареждам по 12 евро. Понякога и по 2 пъти на седмица. В момента не мога да влезна в страницата на Skype. После ще видя точно колко съм изговорил за последните 2 месеца. Изпробвахме с колегата Yahoo, но качеството беше доста по - ниско от това на Skype. Трябва да взема да си пусна един voip gateway. Предполагам за 2-3 месеца ще му се избие цената. През дена или нощта когато съм на работа не говоря. Вечерта време като се прибера и тогава звъня. Edit: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Не знам защо никой не споменава, че по дефалт скайп отваря портове на поразия когато си чатиш дори само с един потребител.Ако си с по-бърз интернет черпи ужасно много интернет заради supernode идеята която е заложена в него. P.S Не се сдържах когато видях в топика VS да не сложа един POLL. С 2 ръце съм за IRC . Разбира се не говоря за публичните мрежи. Преди време си имах лична мрежа и само приятели и познати влизахме. За съжаление поради проблеми със сървъра се наложи да я спра. В скоро време ще тръгне отново . Ми ади де...както едно време пак ще линкваме сърави ще настройваме сервиси и ботове....хаха. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Малко офф Помна помна мрежата на Ванката, беше яко ! С 2 ръце съм пак да е сетъпнеш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.