Jump to content
BulForum.com

skype vs icq

Guest Rumbata

Skype vs ICQ  

23 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Стана недоразумение....

Човека беше казал че другите подобни програми като пратиш нещо и човека е офлайн сървъра го запазва и като се включи той/тя и го получава. Ти казваш че и скайп не е така, та оттам и коментара ми...

За протокола: gtalk въпреки че е мега лека пък хептен няма никакви настройки нито мога със комбинация от клавиши да го направя да се отваря прозореца и т.н. Отделно че когато тръгне screensavera сменя статуса даже и винаги да съм казал че ме няма пак нещо примигваше ми казаха приятели.

ICQ техния си клиент е трагично зле иначе има доста програмки поддържащи протокола коя от коя по-хубави..

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply
Guest Rumbata
Предпочитам само Skype , но работата ми налага да ползвам и ICQ.

добре, обоснови се защо предпочиташ само скайп?

Еха, масово оплюване на скайп - кеф :D Мен най-много ме дразни тая врътка със съобщенията, дет не се получават, а ако съм invisible и някой ми пише веднага ме разбира, че съм скрит - няма такава тъпотия :angry1

Ми имаше нужда и от негативна тема за скайп, не като онази другата дето критики май не се търпяха :bgrin: .

Май има нужда да повтаряме всяко едно негативно мнение в тази тема по много пъти, поне малко от малко да отклоним 'трафик' от таз боза към нещо друго. Лошото е че има доста 'други' неща, които не са кой знае каква конкуренция на скайп.

Ако Google си пооправят GTalk клиента, имат огромен шанс да станат първи, както с GMail стана..

Щото се видя, че и най-добрата услуга, ако е подплътена с такъв супер-постен клиент, няма как да се наложи. GMail има много добра функционалност, и е лека, ако оправят gtalk или поне алтернативни клиенти като миранда почнат да 'говорят' по техния jabber протокол, а не само да пишат, ще е напредък според мен. Не съм сигурен само доколко тяхната разработка за говорене е съвместима с jabber, т.е. дали ползва тоз протокол или нещо друго, не съм се интересувал.

Аз бях един от последните пазители на ICQ , ама сестра ми примерно , бая знае каква е ICQ :)

И поради такива като нея , съм принуден да използвам Skype.

Но принципно ICQ няма почти никакво развитие... То yahoo го мина отдавна. Но си остава класика.

започнах с IRC за мен това си остава най-доброто ... нали Вено (DD=ДиДи)

ненавиждам официалния ICQ клиент, но поне има алтернативни ... макар, че педалчетата обичат да сменят протокола от време на време, за да страдат другите.

в дъното на душата си мразя този гълтач на ресурси Skype и дано наистина да си отворят протокола, че да се изскочат разните му там по-леки и семпли клиенти. Ползвам го ... $%$#%$#!@$#

"Пиете ли ?!?"

"ДА с отвръщение!"

edit: Имаше една програма за разговори TeamTalk ... мисля че така се казваше, геймърите я ползваха ... за мен това беше най-доброто .. компресии .. скорости .. хубава работа и качество.

добре, обоснови се защо предпочиташ само скайп?

Налага ми се да водя разговори (по работа) с хора от Германия и Естония и с тях се чувам по добре със Skype oколкото със всякакви телефони и други програми, никога не са ми прекъсвали, звука е кристален.Чата го мразя, по принцип не си падам писател.

1000 човека 1000 мнения, всеки с вкуса си...

Еха, масово оплюване на скайп - кеф :D Мен най-много ме дразни тая врътка със съобщенията, дет не се получават, а ако съм invisible и някой ми пише веднага ме разбира, че съм скрит - няма такава тъпотия :angry1

Ами тъй де - да излеем нейде мъката...

Аз бях един от последните пазители на ICQ , ама сестра ми примерно , бая знае каква е ICQ :)

И поради такива като нея , съм принуден да използвам Skype.

Но принципно ICQ няма почти никакво развитие... То yahoo го мина отдавна. Но си остава класика.

Че какво развитие да има - чат като чат... 1 протокол и толкова. Пък и кой ползва официалния клиент като има доста по-добри алтернативи.

Skype не го ползвам нито за видео разговори нито за заместител на телефон а за VoIP си има чудни рутери и прочее които бачкат даже без да ти трябва компютър при това по-добре от skype. А за чат skype не е особено удобен...

Guest Rumbata

правил съм видео чат чрез ICQ с Германия и Щатите - никакъв проблем, синът ми с Хондурас чрез MSN - също никакъв проблем, като попитам за скайп хората вдигат рамене и питат кво е това :D и си мисля, че ако тая програмка струваше поне щяха да са чували за нея, някой има ли идея къде е най-разпостранен скайп....дали не тръгва от Б-я и да завива надолу към Близкия и Далечен Изток...

олекна ми...

Мислех, че целият свят е полудял, за да ползва Skype предимно за чат... Няма по-неудобна програма за тази цел. И дълбоко я мразя, защото е грозна, тромава и нефункционална.

За мое нещастие на работата ми всички ползват Skype, а за ICQ има поставена забрана... :cry

За мое нещастие на работата ми всички ползват Skype, а за ICQ има поставена забрана... :cry

Работата е там че icq се ограничава доста лесно:

iptables -I FORWARD 1 -p tcp --dport 5190 -j DROP

Докато за скайп трябва разни модулчета към iptables да се добавят допълнително... а системните администатори са мързеливи :)

Ами тъй де - да излеем нейде мъката...

Проблемът е, че ние си говорим, а реално 90% от хората даже не разбират колко е скапан. На мои приятели като съм казвал, че скайпа за нищо не става както и да го погледнеш, единственото, което срещам е недоумение и чат-пат някоя реплика "Мчи кво му е, мен ме кефи". Това, че не знаят за какво ги кефи е друг въпрос :lol:

Ми имаше нужда и от негативна тема за скайп, не като онази другата дето критики май не се търпяха :bgrin: .
Нещо не си ме разбрал. Идеята и е да служи основно за споделяне на опит при решаване на многобройните проблеми. Между нетърпимост към критика и призоваване към конструктивност има разлика.

Пък и нали ми е отроче, трябва да се грижа за нея :).

Проблемът е, че ние си говорим, а реално 90% от хората даже не разбират колко е скапан. На мои приятели като съм казвал, че скайпа за нищо не става както и да го погледнеш, единственото, което срещам е недоумение и чат-пат някоя реплика "Мчи кво му е, мен ме кефи". Това, че не знаят за какво ги кефи е друг въпрос :lol:

Ми тва е положението. В един момент ми писна да водя кръстоносен поход за всевъзможни глупости и ползвам и аз скайп ща не ща - както един приятел казва - ям ги някои манджи но с отвращение и все пак няма гладен да стоя я.

Абе не е чак толкова лош скайпа - понася се...

Guest Rumbata
Нещо не си ме разбрал. Идеята и е да служи основно за споделяне на опит при решаване на многобройните проблеми. Между нетърпимост към критика и призоваване към конструктивност има разлика.

не отговорих на 1-вия ти намек за собственост, съжалявам ако съм дублирал темата ти и претендираш за авторски права, но за тази държа да кажа, че е лично моя....и се радвам на интереса..

айде да измислим изречение с което да накараме нашите близки, познати, роднини, колеги които мислят че скайпа е даденост като БСП например и да разберат че има Герб, СДС, ДСБ, Аката. Новото време....забравих и ДПС :lol: монополът винаги води до изродяване и колкото по-рано го разберат - толкова по-добре

да си призная малко ми липсваха защитниците на скайп, но те явно нямаха достатъчно доводи да се противопоставят на разумния Ви "гняв" и се скатават

Поздрави и благодарности на всички съмишелници :)

не отговорих на 1-вия ти намек за собственост, съжалявам ако съм дублирал темата ти и претендираш за авторски права, но за тази държа да кажа, че е лично моя....и се радвам на интереса..
Хех, като казвам "моята" тема имам предвид тази (понеже се споменава на места). Изобщо не си я дублирал. А пък за авторски права... :D .

П.П. Ако си очаквал флейм в темата ти, хм... малко вероятно, понеже безрезервни поддръжници на Skype са предимно тийновете. A някои от тях може и да не са чували за ICQ, камо ли да го използват.

Имаше една програма за разговори TeamTalk ... мисля че така се казваше, геймърите я ползваха ... за мен това беше най-доброто .. компресии .. скорости .. хубава работа и качество.

TeamSpeak май се казваше и от това по-тъпо нещо не съм виждал

TeamSpeak иска много малък ресурс и звука е хубав. На слабия ми компютър преди, играхме с един приятел на SWAT 3 и пробвахме със Skype да си говорим. Не можех да играя изобщо. Single player вървеше без проблем обаче. После пуснахме Team Speak и изобщо не го усещах. Работеше си като пич.

Единствения проблем беше, че трябваше да натискам копчето, за да говоря. Като радиостанция.

Да бе, да видим как ще забранят Флаш/Java клиента по порт 80 през браъзур :bgrin:

Така че ICQ може и през браузър да се ползва. Не толкова стабилно все пак, но все апк..

Пошегувах се бе човек (макар и малко неразбираемо тогава) :D , то толкова сме насъбрали на таз програма, че трябваше да има тема за флууд от този род :bgrin: .

Като стана дума за ограничаване на ICQ по портове да попитам: не змам в оригиналния клиент как е, но в QIP има възможност да си настроиш порта на проксито (80). И реда

какво точно прави?

Като стана дума за ограничаване на ICQ по портове да попитам: не змам в оригиналния клиент как е, но в QIP има възможност да си настроиш порта на проксито (80). И реда

какво точно прави?

Ми като всеки файруол, предполагам просто дропва заявките по порт 5190 (ICQ порта). Все едно под Win с файруол да забраниш порт 5190 на изход.

Но както каза и ти, с прокси (у вас си примерно), с порт 80 можеш лесно да си пуснеш иця където искаш, стига да не е забранен и тоя порт (едва ли).

Докато за скайп трябва разни модулчета към iptables да се добавят допълнително... а системните администатори са мързеливи :)

Не е проблемът в ограничението :cry

Момчетат от IT отдела са си в час.

Просто Skype се толерира по определени субективни причини.

Само не ми казвай, че се толерира от същите тези 'момчета от IT отдела' :bgrin:

Жужи, щом е такава работата, ползвай някой алтернативен ICQ клиент в Portable версия. Примери достатъчно - Miranda, Pidgin. Дори QIP веднъж инсталиран на домашната машина, безпроблемно се пренася на служебния и евентуално се правят настройки на прокси и прочие. Ако единственото ограничение е юзърския акаунт, респективно невъзможност за инсталиране на софтуер, горният вариант е перфектно решение. Ако е така, свиркай - ще помагаме ;).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...