Guest Rumbata Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 аз лично предпочитам icq, но другите кат' са казали - скайп, та скайп....разбира се, че не пренебрегвам MSN(wlm) и yahoo месенджерите...какво е вашето мнение? Link to comment Share on other sites More sharing options...
c0mp Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 Кой с каквото си е свикнал... Всички гореспоменати месинджъри съм ползвал, но зависи... В България всеки 2-ри има скайп, германци и някои други чужденци освен MSN и ICQ друго не знаят... В общи линии ползваш това, което и другите. На времето съм ползвал и yahoo, но беше бъгав месинджър... към онова време Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 аз предпочитам skype. ICQ избягвам да ползвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Като че ли скайп е най-достъпен за широката аудитория от към интерфейс и функционалност за тва и аз си държа на него Лошото е само че гълта доста памет Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 скайп според мен има един голям недостатък - пишеш нещо с някой и в един момент изписва - съобщението не е доставено, ще бъде доставено когато двамата отново сте онлайн, що за тъпотия, гледам че отрещния свети в зелено, а не получава нищо....ако е нещо важно се страхувам да се изключа и си чакам ли чакам, а при другите месенджери пишеш, изключваш се и си сигурен че отсрещния като влезе ще прочете, без значение дали съм он, или оф Link to comment Share on other sites More sharing options...
most wanted Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 ами гореспоменатият проблем се появява само при проблем с интернета на единия от двамата, не е виновен скайп. на мен скайп наистина ми хареса още от първия път когато го стартирах- безкрайно опростена програма за лесно ползване, защо да се мъча с някакви номера свързване сървъри и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 скайп според мен има един голям недостатък - пишеш нещо с някой и в един момент изписва - съобщението не е доставено, ще бъде доставено когато двамата отново сте онлайн, що за тъпотия, гледам че отрещния свети в зелено, а не получава нищо....ако е нещо важно се страхувам да се изключа и си чакам ли чакам, а при другите месенджери пишеш, изключваш се и си сигурен че отсрещния като влезе ще прочете, без значение дали съм он, или оф Ами то и в Скайп си се пак така, но аз лично си предпочитам ICQ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Че по мненията до къде стигаме: 1. гълта ненужна памет 2. не доставя съобщенията Аз ще добавя: 3. ужасен интерфейс. 4. приема файлове на избирателен принцип, когато си през рутер. .. защо да се мъча с някакви номера свързване сървъри и т.н. Ахаха. Браво бе. Tо скайпа няма потребителски имена и свързване към сървъри. Хич. Tц. Как са го измислили да им се неначудиш. Забравих нещо. 5. СУПЕР гаден звук на разговорите. Ехо в голям процент от случаите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Po princip predi izpolzvh samo ICQ no v edin moment veche vsichki si slojiha skype navremeto i az bqh prinuden .... Predi icq beshe samo za 4at ako si spomnqte po starite versiii i nai-golqmoto premstvo na skype na vremeto beshe da mojesh da se obadish i da govorish s nqkoi vmesto da si pishesh i moje bi tova e dovelo vsi4ki da si ka4at skype. Izvinqvam se za shliokanicata no prosto sum v dasaklo i nqmam vuzmojnost Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Като че ли скайп е най-достъпен за широката аудитория от към интерфейс и функционалност за тва и аз си държа на него Лошото е само че гълта доста памет изключи си скайпа, влез в program files > skype и изтрий plugin menager - ненужна глупост която гълта около 20 МВ RАМ ами гореспоменатият проблем се появява само при проблем с интернета на единия от двамата, не е виновен скайп.на мен скайп наистина ми хареса още от първия път когато го стартирах- безкрайно опростена програма за лесно ползване, защо да се мъча с някакви номера свързване сървъри и т.н. как да не е виновен скайп??? защо трябва задължително и двамата да сме он за да се получи нещо? толкова ли е трудно да има и офлайн изпращане??? я се опитай да добавиш някой в контактите си докато той е оф, да видим дали ще разбере че е добавен? Link to comment Share on other sites More sharing options...
most wanted Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 е да, но така се запазва някакъв вид защита за потребителите, които не искат да бъдат безпокоени иначе преди ако ти пишеха и беше инкогнито веднага разбираха че се криеш и се обезсмисляше този режим Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 как да не е виновен скайп??? защо трябва задължително и двамата да сме он за да се получи нещо? толкова ли е трудно да има и офлайн изпращане??? я се опитай да добавиш някой в контактите си докато той е оф, да видим дали ще разбере че е добавен? Да, толкова е трудно! За разлика от другите подобни програми, при Скайп съобщенията не минават през сървър, връзката е директно от потребител до потребител. И затова трябва и двамата да са на линия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Да, толкова е трудно! За разлика от другите подобни програми, при Скайп съобщенията не минават през сървър, връзката е директно от потребител до потребител. И затова трябва и двамата да са на линия. не се бях замислял за това и сигурно е така, но като съм на чужд комп и пусна скайпа контактите излизат, значи все пак има някакво сървърче където се пазят и ....нямат парички за по-голям Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Да, толкова е трудно! За разлика от другите подобни програми, при Скайп съобщенията не минават през сървър, връзката е директно от потребител до потребител. И затова трябва и двамата да са на линия. И точно от това идва цялата мизерия. Oт връзката потребител-потребител. Самоче и тя не е направена както трябва, защото съм си чатил с някой и по средата на разговора съм получавал неща, които този някой ми е писал преди 2 дни примерно. СУПЕР! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 ИЦЯ rulez за мен!! Вече 10-тина години го ползвам. И както казахте, това с офлайн съобщенията е огромно предимство. Човека го няма или излезе току що, драскаш нещо набързо и знам че ще го прочете, а не за 1 ред да отварям поща, да пиша, да пращам, егати занимавката. Па и другия кой знае кога ще си я провери. Обаче с алтернативен клиент, ако се ползва с техния официален, изобщо не бих го ползвал. Ако за скайп направят алтернативен клиент като Миранда, с който да може и да се говори, бих го пробвал. Съгласен съм с всичко, казано от w00x, вкл. за качеството на разговорите, което явно са развалили напоследък. Имам инсталиран в vmware един колкото когато се наложи (веднъж на 4-5 месеца), наскоро говорих, ужас. GTalk вади по-добър звук, и програмката е неописуем брой пъти по-лека. За памет Скайп е колкото половин операционна система. Макар че това не ме касае особено, вече съм с 8 GB ram, и принципно специално за него пускам цял виртуален Windows когато трябва. За да не ми окепазява основния. Иам чувството, че таз програма е писана само с copy/paste. Не може толкова ресурси да ѝ трябват. За трафика, който вече се разбра, че навърта без да се знае защо, още повече ме дразни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 аз лично предпочитам QIP -клиент на ICQ, много опростена и удобна програмка, ако не се налага да водите аудио и видео чат, но ква файда - като вляза от 26 само 3-4 са он, другите са познайте къде, и ща, не ща съм принуден да позлавам тъпия скайп... оня ден синът ми вика - тате, излизам не ми спирай скайпа.. викам - що бе, може и аз да искам да го ползвам... -щото ако някой ми пише няма да го получа, ползвай multi skype и така само заради жизненоважния скайп имам 2-ри акаунт на компа, щото ако изречение от рода на - "мараба пич, кво стаа" не бъде получено и настъпва световен катаклизъм Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 аз не просто не харесвам skype, аз го мразя ... тотална профанизация на един IM протокол. може би една от най-противните програми, които съм ползвал ... и за да добавя към горните недостатъци ... - придирчив е по отношение на съвместимост с други програми. имам чувството, че все се налага другите да се съобразяват с него, за да е всичко ОК. иначе подобно на всички съм принуден да ползвам skype. ако някой светъл ден протокола стане "свободен", одма съм разкарал "официалния" софтуер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 пишете ме и мен в клуба на скайпомразите. ако искам да говоря с някого ползвам телефони, ако искам да му нащракам нещо - мейл или qip. в малкото случаи когато съм се рпежалвал да слагам някъде по някакъв повод скайп винаги съм имал зверски проблеми и тотално омазване на регистрите, примерно. за качеството му изобщо не ми се приказва. сестра ми веднъж ме докара до нервен срив като ми инсталира скайп на домашния ми комп, след което рестартира, затривайки отворените ми файлове с над 2 часа работа и на всичкото отгоре ми оставила автоматичното стартиране и логване в скайп при зареждане на прозореца. а помните ли че в предишните версии на скайпнята веднъж като зададеш ауторън и аутологон бяха ти необходими 3-4 детективски агенции, за да откриеш как по дяволите да го спреш. само спомена за това ме изнерви отново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Мен скайп ме дразни ужасно , обаче всеки го ползва и аз като повечето хора от тук съм принуден от време на време да се сблъсквам с тази уникално проста програма , както теди каза "сигурно е писана с копи/пейст" , не мога да слушам музика когато е пуснат . Сигурно го компилират на някой супер компютър и там гледат как работи . Сега използвам pidgin и съм си много доволен , има си msn , aim , icq за да не се занимавам с други клиенти повече . п.п. По услуги скайп бие ICQ , обаче по начин на работа пада по всичко . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Получава се един затворен кръг: "Всички" мразят Скайп, но "всички" са принудени да го използват, защото "всички" го използват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 пускайки темата мислех, че скайп феновете ще ме разбият с аргументи, а то се оказа обратното ... забравих да добавя, че ми става доста забавно като някой каже, че ползва скайп за служебни цели и много разчита на него... явно в БГ е така, не е важно дали е качествено, важното е да е на мода Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 пускайки темата мислех, че скайп феновете ще ме разбият с аргументи, а то се оказа обратното ...забравих да добавя, че ми става доста забавно като някой каже, че ползва скайп за служебни цели и много разчита на него... явно в БГ е така, не е важно дали е качествено, важното е да е на мода Независимо, че темата за Skype тук е моя, не мога да си изкривя душата за недостатъците. Според мен и двете имат както плюсове, така и минуси. Най-дразнещите неща за мен са: Skype - все по-натруфените с излишни екстри и бъгове нови версии, масовия спам; ICQ - проблеми със сървърите, включително хакване на акаунти или закриването им; Затова частично решавам първия проблем с използване на portable-версия на Skype 2.5.0.154, което естествено предотвратява инсталирането/бъркането в регистрите. Напоследък не ползвам ICQ протокола, понеже ме сполетя гореспоменатата беда с акаунта та се наложи да си направя нов. Понеже ползвам алтернативни клиенти, успях да си възстановя контакт-листа и разпратих искане за оторизация. В момента от близо 50 контакта само 3 са ми дали approve, от които засичам средно един за няколко дни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 За мен важното е да работи , да е леко , да не се спречква с други програми и хората които го правят да обръщат внимание на хората които го използват . Това , че в България било на мода нещо си , не означава всеки единда го ползва поради тази причина , а за мен тази програма не струва . Влизам за по няколко минути на ден само за да видя кой как е . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 ами гореспоменатият проблем се появява само при проблем с интернета на единия от двамата, не е виновен скайп.на мен скайп наистина ми хареса още от първия път когато го стартирах- безкрайно опростена програма за лесно ползване, защо да се мъча с някакви номера свързване сървъри и т.н. А защото то при сакайп няма сървъри мислиш, а? И вместо номера като при ICQ има username. Само че номера е за предпочитане поне по 2 причини: 1. кратък е и 2. няма как да се обърка, докато името тали го е написал с едната или другата буква, има ли разни подчертавания, точки и тирета или няма. Изобщо купона е пълен. За безкрайно опростеното също може да поспорим виж за това че гълта памет като ламя не виждам други мнения. При мен забива чат пат за 10тина секунди (процесора на МАХ - какво прави толкова не е ясно). Ами то и в Скайп си се пак така, но аз лично си предпочитам ICQ. Кое е така? Ако някой е offline и ти му напишеш нещо и след това изключиш машината си ще го получи ама друг път. Като другия път е когато се засечете и 2мата да сте онлайн. Или поне компютрите ви, даже да не сте седнали поне да са пуснати и да работи скайп. Получава се един затворен кръг: "Всички" мразят Скайп, но "всички" са принудени да го използват, защото "всички" го използват. Всъщност го ползват доста хора (чак всички - не мисля), защото има прекалено много хора, които даже не са чували за друго. А скайп тръгнаха от разговорите и затова чат клиента им е нещо странично а не като при icq да е основното нещо в програмата. Между другото - ако и 2мата сте онлайн а не ще да прати някое съобщение номера е да звъннеш на другия - даже няма нужда да говорите, в момента в който звънне 2-3 пъти и праща съобщението. Ползвам го да си говоря с някой и друг шаран от другата стана на океана, иначе QIP е къде къде по-удобно и има всичките keyboard shortcut-и които ми трябват за да отговарям бързо ако дойде ново съобщение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 При мен забива чат пат за 10тина секунди (процесора на МАХ - какво прави толкова не е ясно). Същото се случва и при мен... За това го използвам само за разговори зад гранница (колкото се може по- рядко) Кое е така? Ако някой е offline и ти му напишеш нещо и след това изключиш машината си ще го получи ама друг път. Като другия път е когато се засечете и 2мата да сте онлайн. Или поне компютрите ви, даже да не сте седнали поне да са пуснати и да работи скайп. Стана недоразумение.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.