Lord_Gudo Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 Imam 1 problem: DMA na CD-ROM-a mi ili na CD-RW se izklyu4va kogato si poiska i ne moje sled tova da se vklyu4i ot nikade az sum s Win XP SP1 i skorosta na zapis spada zna4itelno a Benchmark-a Sandra 2002 ot4ita 4e skorosta i e 14x [za pisa4kata stava na vapros]. Tova stava bez nqkakva vremeva opredelenost a sled nova istalaciq na OS vsi4ko e to4no no tova e mnogo protivna rabota koqto iziskva mnogo vreme. Ne sum pipal BIOS ili ne6to po Hardware-a. Molq nqkoy da pomogne. Zapisva4kata e Samsumg SW-248B 48x16x48x IDE Blagodarq predvaritelno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 Imam 1 problem: DMA na CD-ROM-a mi ili na CD-RW se izklyu4va kogato si poiska i ne moje sled tova da se vklyu4i ot nikade az sum s Win XP SP1 i skorosta na zapis spada zna4itelno a Benchmark-a Sandra 2002 ot4ita 4e skorosta i e 14x [za pisa4kata stava na vapros]. Tova stava bez nqkakva vremeva opredelenost a sled nova istalaciq na OS vsi4ko e to4no no tova e mnogo protivna rabota koqto iziskva mnogo vreme. Ne sum pipal BIOS ili ne6to po Hardware-a. Molq nqkoy da pomogne. Zapisva4kata e Samsumg SW-248B 48x16x48x IDE Blagodarq predvaritelno. Може ли да дадеш малко инфо кое как е вързано ??? И досега все в тази конфигурация ти е била системата ??? В смисъл дали HDD е праимари/мастер а CDRW е праимари/слеив а CD е секондари/мастер или слеив ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted March 23, 2004 Author Share Posted March 23, 2004 Zna4i do sega vinagi e bila taka konfiguraciqta kato: Primary - Master HDD Secondary - Master CD-RW i ponqkoga Slave[za kratko] EDIT: CD-ROM-a e vun ot igrata zaradi malkite razmeri na kutiqta i MB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 Порови се из форумите на techbg.com или на comexgroup.com. Някъде там имаше описано как се решава този проблем, но нямам време да го търся сега вместо тебе Порови се решение има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted March 23, 2004 Author Share Posted March 23, 2004 @KILLERINCHO 10x Mnogo namerih i se opravih. Ta za horata koito 6te imat sa6tiq problem [vse nqkoga vse nqkoy]. Otvate v Device Manager -> Izbirate IDE kanala na koyto e u-voto i davate Uninstall -> Restart -> PATRONI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 Enjoy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.