djadomraz Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Хахахаха. Теб те знаем, ти архивираш даже зад океана, но не в метални кутии, а в сървъри Да. Репликацията или поне за нашата работа - ползването на source control система е горещо препоръчително. Отделно че е доста бързо. Отделно че ако ти притрябва да видиш какво е било положението преди 2-3 поправки лесно се вади. Райда, барабар с масива като нищо може да бъде утрепан от скапване на захранването или някой токов удар или нещо Включително логически може да имаш проблеми - примерно вирус или някой злонамерен колега решил да си отмъсти. Затова архивите са страшно ценно нещо. И не е казано че след всяка работа се записват ДВД-та, аз примерно архивирам на отделен хард като все пак някаква по-голяма сигурност от нищо, и на седмицата-две, веднъж на двд-та. Или USB-та разни. Или даже качвам и аз на някой сървър за по-бързо някои по-дребни сорс файлове. Поне текущата работа от време на време (поне 1 път седмично) е препоръчително, а по-нарядко (примерно 1 път на месец) всичко от-до. Най-добре текущите неща всеки ден а всичко един път на седмицата. Верно малко играчка е и доста архиви ще се натрупат за нула време но пък CDтата напоследък са безумно евтини. Само дето на мен вече взеха blue ray дискове да ми трябват Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 @Tedy, ще взема да те изчакам да си вземеш WD-а, че да дадеш отзиви дали не си се набутал с него... На този етап все пак реших да си запазя работещия Сийгейт (все пак е от предишното поколение), а умрелият да го заменя със същата големина WD. Както се разбрахме ще взимаме от ЖАР - там е 130 лв. - блек-версията с 32 мегабайта кеш...няма смисъл да се взима блу-версия, тъй като е с 16 кеш и е само 10-тина+ лева по-евтин....макар, че в данните му пише, че понася повече "ритници" под формата на "G"-натоварване, когато си ядосан. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 @Midex, разбрахме се, че аз взимам 640-така . И да, Black версията, били по-бързи. Вчера беше 157 лв, днес с няколко стотинки надолу, тамън до утре-другиден с още някоя стотинка ще падне . Че на мен ми върви да се набутвам с пц-части. 500-ката го бях взезл за 202 лв, седмица по-късно падна с 30-40 лв :ph34r: . Сега са наполовина. Утре ще видим. Аз като взимам нещо ново, не обичам да е със същите параметри, а да е поне малко по-голямо/бързо, затва 640 . Дали ще се набутам.. ами едва ли , стига да работи нормално, за мен това вече е важно, надежден да е. Ти кога ще одиш, може да се разберем нещо.. Аз от жара, щото Глобал-а явно не продават WD за съжаление, или поне нещо не виждам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted December 14, 2008 Author Share Posted December 14, 2008 WD НАЙ-добрите hdd-ta в света Уж ?!?!? ...... еми да взех си .... с първият издържах 4 дена с подмененият 10-тина часа и сега 3тият да се надяваме да не здава багажа и да не забравяме все пак че са с 0.9% дефектируемост ...... ама то като си карък карък ша си останеш :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 WD НАЙ-добрите hdd-ta в света Уж ?!?!? ...... еми да взех си .... с първият издържах 4 дена с подмененият 10-тина часа и сега 3тият да се надяваме да не здава багажа и да не забравяме все пак че са с 0.9% дефектируемост ......ама то като си карък карък ша си останеш :D :D Стига ве баси... Твоят случай почти със сигурност показва друг проблем в системата ти, вероятно захранването нещо или сдухва хардовете, или нещо друго, може особеност на мрежата у вас. Два харда, отишли си за няколко часа всеки.... това мен лично не може да ме притесни повече от случките на Midex и другите. И без това един диск при мен като се вземе, поне месец-два минимум върти само като storage за маловажни неща, колкото да се 'докаже' малко от малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 WD НАЙ-добрите hdd-ta в света Уж ?!?!? ...... еми да взех си .... с първият издържах 4 дена с подмененият 10-тина часа и сега 3тият да се надяваме да не здава багажа и да не забравяме все пак че са с 0.9% дефектируемост ......ама то като си карък карък ша си останеш :D :D Абсолютно верно... Аз ужким мега хубава памет OCZ си взех, китове, ала бала, даже не съм overclock-вал и пак сдаде багажа единия чип, после 2 месеца чаках нов кит... и за карък трябваше да сваля и 2та и вместо с 3GB маса време стоях с 2GB при положение че съм си платил за 4... хубаво че поне не бях платил ами им го плащах на 3 пъти та последния съвпадна със носенето на новия RAM и все пак ужким много хубава памет (и марка и т.н.), почти никога не съм имал проблеми с памет, но този път така се случи... ... И без това един диск при мен като се вземе, поне месец-два минимум върти само като storage за маловажни неща, колкото да се 'докаже' малко от малко. А после ако някой каже че tedy не е толкова параноичен относно информацията си колкото съм и аз да види този пост по-горе Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted March 7, 2009 Author Share Posted March 7, 2009 Защо подяволите която и програма да сложа за чекване на хард диска ми пише че нямам S.M.A.R.T При положение че ми е пуснат .... от къде идва проблема ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 Защо подяволите която и програма да сложа за чекване на хард диска ми пише че нямам S.M.A.R.TПри положение че ми е пуснат .... от къде идва проблема ??? Да не си под Vista? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted March 7, 2009 Author Share Posted March 7, 2009 Да не си под Vista? да под Виста съм първо и аз си помислих че проблема е от нея но на лаптопа същата програма засича СМАРТ само разликата е че на лаптопа е На бг вистата ЕДИТ: в гуглето се разрових и ..... If you are using an nVidia motherboard and/or chipset, with SATA drives, then SMART is not supported being that this chipset recognizes SATA drives as SCSI devices, which do not support SMART. On nVidia's site, they do propose a work around... for use at your own risk. Обаче според мен този смарт си играе голяма роля ........ и ме е яд че го нямам Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted April 4, 2009 Share Posted April 4, 2009 @Tedy, ще взема да те изчакам да си вземеш WD-а, че да дадеш отзиви дали не си се набутал с него... На този етап все пак реших да си запазя работещия Сийгейт (все пак е от предишното поколение), а умрелият да го заменя със същата големина WD. Както се разбрахме ще взимаме от ЖАР - там е 130 лв. - блек-версията с 32 мегабайта кеш...няма смисъл да се взима блу-версия, тъй като е с 16 кеш и е само 10-тина+ лева по-евтин....макар, че в данните му пише, че понася повече "ритници" под формата на "G"-натоварване, когато си ядосан. Вчера си взех 640 ка със 16 кеш и съм приятно изенадан.Супер тих и е по-бърз от хитачито ми което също е със 16 кеш така че Midex няма да сбъркаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Вчера си взех 640 ка със 16 кеш и съм приятно изенадан.Супер тих и е по-бърз от хитачито ми което също е със 16 кеш така че Midex няма да сбъркаш. Ееее....че аз много отдавна си взех 640 Gb с 32 Mb кеш, всъщност още в края на декември двамата с Теди си взехме в един и същи ден, еднакви дискове ("Black"- версията). Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Да нещо не съм видял датата .Мен лично ме кефи синия че не се чува изобщо иначе черния ще е по-бърз с повечето кеш.Между другото колко градуса ти държи харда? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Да нещо не съм видял датата .Мен лично ме кефи синия че не се чува изобщо иначе черния ще е по-бърз с повечето кеш.Между другото колко градуса ти държи харда? При мен харда под моя OS не мога да му видя SMART и температури поради причините, които е извел Куро по-нагоре, но под Win2003 ги виждам тия неща и последно видях, че температурата му е нормална, почти 1:1 държи като Сигейтите ми. Нормален в температурно отношение хард. Аз понеже съм с 3 диска един до друг почти, имам и вентилатор пред тях, но така или иначе този дето е по средата на "сандвича" държи с 4-5 градуса повече от най-долния, а WD-то е най-горе, като между средния и него, има повечко място, и той е с около 1 градус повече от най-долния, при тази конфигурация винаги най-долния е бил най-студен, така че е нормално. Т.е. поред наредени от най-долния към най-горния: SG 500 = референтна температура (РТ). SG 320 = РТ+5 (тези 7200.9 май и са по-горещи де..) WD 640 = РТ+1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted April 5, 2009 Author Share Posted April 5, 2009 При мен харда под моя OS не мога да му видя SMART и температури поради причините, които е извел Куро по-нагоре, но под Win2003 ги виждам тия неща и последно видях, че температурата му е нормална, Донякъде решение има със заместване на Драйвърите от Xp но има и риск да се омажат нещата Link Но интересното е че с hdsentinel програмата ми показва t° но като дадеш за теста дава No Smart по принцип ми държеше не повече от 37°-38° а сега като погледнах ми е 42° което леко ме притеснява .. С точност за програмата съм е качил ЦЪк Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 SG 320 = РТ+5 (тези 7200.9 май и са по-горещи де..) Това са най-горещите хардове, които са ми попадали - без вентилатор моя 320 стига 54-55гр, докато нормално за повечето е около 40. С вентилатор пред хардовете обаче разликата е само 3 градуса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 Освен 640 WD до него има един Сийгейт - WD обикновено е с градус-два под Сийгейта, но тъй като за тях има отделен вентилатор, никога не качват кой знае колко повече от стайната температура, която при мен целогодишно е 30+ градуса, което ще рече, че и двата диска стигат най-много до 36-38С. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.