Joro Filipov Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Днес се поразгледах в мониторите в новото МЕТРО в Пловдив, видяха ми се мноооого приемливи за 22'' модели, но не им разбирам много, все още си карам на 21'' тръба тринитрон, а пък се блазня и от 22'' ЛСД...Та ако някой ги е оценил подобаващо да сподели, ако няма нищо против... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 По добре си карай на 21'' тръба пред тия от Метро.Хубав 22" ЛСД струва около 700 лв. останалото е по зле от твоя тринитрон сигурен бъди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Filipov Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 По добре си карай на 21'' тръба пред тия от Метро.Хубав 22" ЛСД струва около 700 лв. останалото е по зле от твоя тринитрон сигурен бъди. Хм, ... аз знам че е така, ама... и ацер 22'' кристал брайт изглежда добре, е 400+ лв е, абе и аз не знам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 22" LCD е като 25-26" CRT. Нормалните (евтини) LCDта са TN, хубавите са MVA, PVA, IPS. Цената на хубавите обикновено е *2 и нагоре спрямо TN-ките като разликате е ъгъла на виждане при който няма изкривяване на образа. За мен ВСЯКО LCD е по-добро от CRT-тата ако ще се ползва за текстообработка или игри. Само за предпечат където се гони точност на цвета и нулево изкривяване там - тогава CRT. Но геометрията на LCDтата е неописуемо по-добра докато идеално права линия от CRT може да получиш само ако е в центъра и е достатъчно малка. Отделно на твоя тринитрон имаш ПОНЕ 2 черни черти да не са и 3. Но всеки си с вкуса. Разгледай и другаде, по правило хубавите LCDта са малко над $1000 - IPS матрица... като върха на сладоледа в момента са 30 инчовите модели и цената им е към $1200-1500, има един DELL за $2200 го дават и е ужким къртач отвсякъде Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Filipov Posted November 28, 2008 Author Share Posted November 28, 2008 Благодарско на Дядо Мраз, ама хич, хич не ми се дават много пари за монитор, да не говорим за над 1000$! По-скоро подарък, както си му е реда ! Видях цени около 300 лв за 22'' и затова се впечатлих, но явно това са може би модели старо производство?! То и ефтини телевизори имаше - сигурно е същата причина! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Видях цени около 300 лв за 22'' и затова се впечатлих, но явно това са може би модели старо производство?! То и ефтини телевизори имаше - сигурно е същата причина! Нема такъв филм! Старите неща, обикновено, са по-скъпи! Всичко ново излиза с подобрени параметри и на по-ниска цена от старото -просто производството става все по-евтино (за аналогични серии от подобен клас, разбира се). А старото си седи на високата цена, щото е произведено и купено от продавачите на по-висока цена. Това важи със сигурност за мониторите, но при телевизорите работата като гледам е същата. Иначе, според мен, не е необходимо човек да се хвърля на най-евтината "но-нейм"-ка, а да си вземе нещо марково за някой лев отгоре. Сиреч, монитор за 330-350 може да си бъде ОК. Но не съм сигурен, че закупуването на компютърна техника от "супермаркет" (като споменатия в този случай) е много хитър ход по доста причини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Иначе, според мен, не е необходимо човек да се хвърля на най-евтината "но-нейм"-ка, а да си вземе нещо марково за някой лев отгоре. Сиреч, монитор за 330-350 може да си бъде ОК. Но не съм сигурен, че закупуването на компютърна техника от "супермаркет" (като споменатия в този случай) е много хитър ход по доста причини. Това важи не само за техниката там... важи си за мебели и един куп други неща, които... просто е желателно да дадете мааалко повече пари и да си вземете от специализиран магазин. Относно "но-нейм"-ките не мога да бъда напълно съгласен, тъй като останах достатъчно очарован от Cibox на Office1, какъвто в момента ти идва на 256.90 без ДДС. Не знам за останалите, но там стратегията за получаване на ниската цена е друга и качеството е добро. Но каквото и да вземеш, определено разликата, която ще усетиш след известно време работа, ще те удовлетвори. Несравнимо по-полезно за очите и главата, няма я умората от CRT-тата и няма да съжаляваш за инвестицията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Не знам какво си гледал в МЕТРО, но аз си бях взел от Техномаркет 22" ViewSonic за 339 лв и бях адски доволен. Сега е даже на 309 лв. Който ми обяснява, че не си заслужавало, говори глупости... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Filipov Posted November 28, 2008 Author Share Posted November 28, 2008 Със сигурност, ако се реша, ще изчакам коледно новогодишните така наречени промоции, и може би ще имам за продан 21'' DELL с trinitron. Обаче от сега ми е ясно, че избора ще е труден... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Със сигурност, ако се реша, ще изчакам коледно новогодишните така наречени промоции, и може би ще имам за продан 21'' DELL с trinitron. Обаче от сега ми е ясно, че избора ще е труден... И още как . Каквото и да се чудиш, за подобни цени няма какво да се чудиш, гледаш на параметри да ти хареса някой, да не е куча марка много.., и на външен вид . Защо не се ориентираш пак към Dell? Малко по-скъпи са, но поне на вид го докарват, по-стилни са, и ако не друго, поне няма да имаш чувството, че си с някой хептен боклук за тия цени . Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 По добре си карай на 21'' тръба пред тия от Метро.Хубав 22" ЛСД струва около 700 лв. останалото е по зле от твоя тринитрон сигурен бъди. Не е верно това! Samsung имат хубави модели за по 350 - 400 лева. Viewsonic също имат един много добър модел, но не му помня точно модела за съжаление. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Filipov Posted November 28, 2008 Author Share Posted November 28, 2008 А каква е разликата - при един и същ модел единият е "кристал брайт", а другия не? На външен вид изглеждат еднакво, разлика в цената - голяма! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Не е верно това! Samsung имат хубави модели за по 350 - 400 лева. Viewsonic също имат един много добър модел, но не му помня точно модела за съжаление. Този е просто идеален! В Техномаркет е 309 лв!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Относно "но-нейм"-ките не мога да бъда напълно съгласен, тъй като останах достатъчно очарован от Cibox на Office1, какъвто в момента ти идва на 256.90 без ДДС. Не знам за останалите, но там стратегията за получаване на ниската цена е друга и качеството е добро. Да де, брат ми, ама на точно такава (че и по-ниска!!!) цена в момента вървят модели на ASUS, LG, BENQ, на които бих имал повече доверие. Това имах предвид като казах, че не е задължително човек да се хвърля на неизвестни марки, въпреки че и от тях (както в случая) има страхотни попадения. Особен в момента на покупката. А, що се отнася за изчакването на Коледно-новогодишнште намаления, мога да изразя известни съмнения доколко изобщо има такива в България, и доколко ще има и сега в тези смутни икономически времена. Иначе, всеизвестно е, че тази техника поевтинява много бързо и аз лично съм привърженик на позицията, че тя се купува тогава, когато е необходима. Щото иначе, вместо да я ползва, човек прекарва времето си в чакане на намаление и поява на следващия модел -сега идва Коледното намаление, после Велкденското, пък ако изчакаш до другата Коледа, може и без пари по 2 броя в комплект да ги дават. Да де, ама аз през това време ще си го ползвам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Filipov Posted November 28, 2008 Author Share Posted November 28, 2008 Изглежда са намалили цените в техномаркет още, защото соника е 299 ЕТО! , също още ТОВА , и ТОВА се доближава! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Този е просто идеален! В Техномаркет е 309 лв!!! Е, чак пък идеален! Просто е много добър за парите си. Хубаво е това, че е ViewSonic и толкова. Това е в момента дъното, базовия модел, стандарта. И най-евтиното е достатъчно добро! Просто от тук нагоре започват екстрите (за този, на когото са му необходими) и разликата в качеството на картината (за този който може да я види). Всеки може да си избере според джоба и претенциите. Аз, лично, бих предпочел това! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Filipov Posted November 28, 2008 Author Share Posted November 28, 2008 Относно екстрите, не е толкова важно, мисля, обаче с какъв вход за сигнала да е, защото гледам са различни?! Аз ще гледам и телевизия на него(аз си сега си гледам), това е другото...А и VC-то ми е 9550 на AGP, не че и то не плаче за смяна, ама това е друга бира... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Относно екстрите, не е толкова важно, мисля, обаче с какъв вход за сигнала да е, защото гледам са различни?! Неа се пуашиш! За тези пари може да е единствено с Analog RGB (D-sub)! За DVI-D трябват още към 50% отгоре. А за HDMI още толкова. Освен ако не успееш да откриеш някоя екзотика, де. Аз ще гледам и телевизия на него(аз си сега си гледам), това е другото... Е, аз именно по тази причина (+входовете) си взех това! Не щото ме сърбях ръцете ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Filipov Posted November 28, 2008 Author Share Posted November 28, 2008 Е, аз именно по тази причина (+входовете) си взех това! Не щото ме сърбях ръцете ! Не, може би не се изразих правилно, ползвам тунер в компа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 O да, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е DVI защото при аналоговия кабел се размазва малко или много... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Е, да де, ама на мен ми се вижда тъпо да работи компютъра с единствена цел да гледам телевизия на монитора. Доста често си гледам телевизия, докато щайгата си върши нещо съвсем друго или пък просто си гледам, без да я включвам (пестя шум, ток, амортизации и пр ) Според мен това е идеалното решение, ако техниката е в спалнята. Иначе връзката с РС-то по DVI-D, естествено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Видях цени около 300 лв за 22'' и затова се впечатлих, но явно това са може би модели старо производство?! Не - просто е нисък клас (shit) - затова. Обикновено всички се впечатляват като видят многото инчове или 2ms, въпреки че 2те ms са по някакъв китайски "стандарт" - като ватовете на малките уредби и в действителност пак си е 8-10ms. Аз ще си карам на црт-та още дълго време (докато спестя за монитор с готина матрица от закуски ), но всеки решава за себе си - повечето хора се кефят на нисък клас ментета, като видеокарти 512мб/64бита и си мислят, че имат нещо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Не - просто е нисък клас (shit) - затова. Обикновено всички се впечатляват като видят многото инчове или 2ms, въпреки че 2те ms са по някакъв китайски "стандарт" - като ватовете на малките уредби и в действителност пак си е 8-10ms. Аз ще си карам на црт-та още дълго време (докато спестя за монитор с готина матрица от закуски ), но всеки решава за себе си - повечето хора се кефят на нисък клас ментета, като видеокарти 512мб/64бита и си мислят, че имат нещо... Тъй както го каза сигурно си с професионално CRT с накоя от джаджите за калибрация на цветовете... от тези които струваха по $5000 преди няколко години, а? Ако няма да правиш предпечат всяко LCD е много много по-добре и за очите ти и откъм геометрия и контраст. При никое CRT не може да видиш на бял фон черна точка и около нея съседните пиксели да са идеално бели. Просто го няма това. Винаги съседните леееко сивеят отделно че пиксела е размазан леко (т.е. е точка а не квадратче) и т.н. и т.н. Ако не можеш да го видиш това вземи си някоя по-сериозна лупа и разгледай едно CRT и после едно LCD. Това твоето е изказване в стил гроздето е кисело. Да има и по-хубави и по-евтини матрици но и най-евтините матрици са по-добри в много отношения от CRT-тата, и най-вече от масовите CRT-та. Пак казвам, ако си работел на някое от мега-професионалните CRT-та може и да поспориш с мен и ако имаш хубаво CRT и се занимаваш с предпечат - да наистина е по-подходящо от 95% от LCD-тата. Но само и единствено за това. Е, чак пък идеален! Просто е много добър за парите си. Хубаво е това, че е ViewSonic и толкова. Това е в момента дъното, базовия модел, стандарта. И най-евтиното е достатъчно добро! Просто от тук нагоре започват екстрите (за този, на когото са му необходими) и разликата в качеството на картината (за този който може да я види). Всеки може да си избере според джоба и претенциите.Аз, лично, бих предпочел това! Не знам някой обърна ли внимание каква е разликата в разделителната способност на 2та монитора за които говорите: първия е 1680х1050 а другия е 1920х1080... определено втория бих го предпочел и аз! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Не - просто е нисък клас (shit) - затова. Обикновено всички се впечатляват като видят многото инчове или 2ms, въпреки че 2те ms са по някакъв китайски "стандарт" - като ватовете на малките уредби и в действителност пак си е 8-10ms. Аз ще си карам на црт-та още дълго време (докато спестя за монитор с готина матрица от закуски ), но всеки решава за себе си - повечето хора се кефят на нисък клас ментета, като видеокарти 512мб/64бита и си мислят, че имат нещо... Прави ми впечатление, че всичките ти постове звучат особено компетентно... за некомпетентните. Работил съм години, и продължавам да се занимавам с предпечат, и отговорно заявявам, че TFT TN матрица е по-добро от почти което и да е CRT. Вече съм притежавал два TFT 22" монитора и съм изключително доволен и от двата. Както каза Дядо ти, гроздето май киселее... А ти, Дядо, гледай и разликата в цените. Актуалната цена на ViewSonic-a е 309 лв с ДДС. Повече от прекрасен избор за цената си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 А ти, Дядо, гледай и разликата в цените. Актуалната цена на ViewSonic-a е 309 лв с ДДС. Повече от прекрасен избор за цената си... Работата е там че първо съм с ISP монитор И второ това което ми трябва на мен е максимален брой пиксели. Още събирам стотинки за 30"-вия DELL или поне Samsung (като и 2та определено не са TN) обаче последно въпросните кинти първо станаха на кафе машина, после отидаха значително повечко пари за една Тойота, а после и пералня сменяхме и все за монитора не остава. Но тъй или иначе 30"-те са прекалено нови тъкмо докато се наканя ще се утвърди технологията че засега само Samsung, DELL, HP и Apple имат такива. Догодина ще видим откъде ще задуха вятъра. Иначе за предпечат - имам приятели в Импрес и ми бяха показвали някакви мега професионални монитори със специални устройства за калибриране които съответно струваха майка си и баща си но цветовете можеха да се калибрират 1:1 с тези които ще излезнат от машината после. За тях е оправдано, за останалите LCD-тата са по-добрия избор. Работил съм и на хубави CRT-та (trinitron-и, едно друго, не евтиняците които масово се продават) и определено очите ми се чувстват по-добре на LCD. A особено на кофти CRT след 2часа почват да ми сълзят... как преди 20тина години съм стоял по над 6 часа пред онези зелените монитори на старите правци не знам... помня само че след няколкочасово игране на Цивилизация като станах направих няколко крачки и така ми се виеше свят че докато стигна до спирката и повърнах! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.