pcdoctor82 Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Тук всеки може да остави мнението си за http://wimax.nexcom.bg/-Домашния и офис интернет от Некском,както и да попита всичкос вързано с техните услуги ето ви сайта за повече инфо! http://wimax.nexcom.bg/ Ако вие писнало да спира нето при буря дъжд или ,други метеорологично условия , това е доставчика за вас! Аз съм много доволен от 6 месеца! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 1Mbps?! За 35 лв? Евалла. Нека си доволен. И да те светна, няма нетo, което да не спира никога . И определено безжичния не е от най-сигурните, особено при бури. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Силен снеговалеж, дъжд! И Ваймакс не спира Айде моля секция фън ще открием Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcdoctor82 Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 Силен снеговалеж, дъжд! И Ваймакс не спира Айде моля секция фън ще открием Пробвано е и не спира! Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Пробвано е и не спира! Не спира на какво разстояние? Хайде не ме кръщавай моля те щото от 20 години вече със СВЧ се разправям!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Силен снеговалеж, дъжд! И Ваймакс не спира Айде моля секция фън ще открием На теб GMS-а спира ли ти като вали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 На теб GMS-а спира ли ти като вали? предполагам е правописна грешка, но да и GSMите спират понякога при кофти метеорологични условия, а връзката прекъсва доста често особено в районите, за които няма резервно покритие от допълнителни клетки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Силен снеговалеж, дъжд! И Ваймакс не спира Айде моля секция фън ще открием Ми май всъщност точно при дъжд и снеговалеж не е толкова лошо положението . Доколкото разбрах GSM- секторните антени работят на 18 GHz, и щом и там прекъсва толкова рядко, предимно от разместване на антени, евентуално разхерметизиране или обледяване, при по-ниските честоти би трябвало да е по-добре. Така че и на мен ще ми е интересно да разясним как дъжда влияе на 3.5GHz обхват примерно.. Пробвано е и не спира! Радвам се. Но 1 човек не е представителна извадка дали спира . предполагам е правописна грешка, но да и GSMите спират понякога при кофти метеорологични условия, а връзката прекъсва доста често особено в районите, за които няма резервно покритие от допълнителни клетки. Еми то май при гръмотевици има електромагнитни смущения, и няма как да не повлияе. Но това е връзка, не е 100.000% непрекъсваема, и все ще намерим някое метео условие, което да накара дори ГСМ да прекъсне Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 предполагам е правописна грешка, но да и GSMите спират понякога при кофти метеорологични условия, а връзката прекъсва доста често особено в районите, за които няма резервно покритие от допълнителни клетки. До сега не ми се е случвало да прекъсва. Едва ли ще пуснат само няколко клетки за целия град. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Не сравнявай 900МХц с 3.6 ГХц, както и насочените параболични антени с тези с кръгово излъчване! Подобно нещо се случва със сателитната телевизия при проливен дъжд и снеговалеж, както и някои от линковете на кабеларките. Глупаво е да се спори. А за гсм - Вивател имат доста по слабо покритие от предписаното Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 Не сравнявай 900МХц с 3.6 ГХц, както и насочените параболични антени с тези с кръгово излъчване! Подобно нещо се случва със сателитната телевизия при проливен дъжд и снеговалеж, както и някои от линковете на кабеларките. Глупаво е да се спори. А за гсм - Вивател имат доста по слабо покритие от предписаното Да ти призная нищо не разбрах от това което написа. Последно кое има по - лошо представяне в лошо време? Насочените параболични антени или тези с кръгово излъчване? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 До сега не ми се е случвало да прекъсва.Едва ли ще пуснат само няколко клетки за целия град. клетките на уаймакса са много и нагъсто, просто това се изисква от стандарта. а гсмите си прекъсват постоянно, това че потребителя не го усеща е предмет на финна настройка от сервизните техници, които правят прецизни изчисления и определят критичната точка, след която на потребителя му кипва и пожелава да осъществи насилствен полов контакт с всички представители на женското вероизповедание от родата на техниците и затова те не го допускат и разрешават дразнене само до 95% от критичната линия. баси пак съм почнал да пиша много дълго. и няма ли да почнете да спорите по-сериозно и с малко повече технически параметри, за да си обогатим всички техническата култура? ето аз млъквам и почвам да слушам, щото радиопреноса не ми е силна страна. остава само някой да обясни нещо с факти, а не в в рекламен стил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 ...и няма ли да почнете да спорите по-сериозно и с малко повече технически параметри, за да си обогатим всички техническата култура? ето аз млъквам и почвам да слушам, щото радиопреноса не ми е силна страна. остава само някой да обясни нещо с факти, а не в в рекламен стил. Ми то и аз се надявах някой да обясни по-нашироко, ама на, тема, пусната с "Никога не прекъсва, тествано!" предполагаше подобен спор Щото Никога да не прекъсва не зависи само от самия радиопренос като метод и теория. Понятието "Никога" е по-скоро рекламно, и вече едва ли някой се връзва, освен бабите дето никога не са виждали що е тва интернет в частност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcdoctor82 Posted December 14, 2008 Author Share Posted December 14, 2008 WiMAX е революционна технология за безжичен високоскоростен пренос на данни, глас и видео на големи разстояния. Базирана на стандарта IEEE 802.16, тя получава името WiMAX от WiMAX Forum през 2001 година, когато е основан с цел популяризиране, поддържане и съвместимост на стандарта. Технологията дава възможност да се изгради високоскоростна мрежа, която служи за за предоставяне на разнообразни услуги като достъп до интернет, фиксирана телефонна услуга, пренос на глас и данни, връзка между офиси, факс, градски и междуградски виртуални частни мрежи, видеоинформация, мултимедийни приложения и други. WiMAX услугите се считат за заместител на традиционните услуги, предоставяни чрез LAN, кабелни модеми, оптика или DSL технология. WiMAX се радва на милиони поддръжници в цял свят. Силна покрепа за нейното развитие и успех оказват компании като Intel, Motorola, Samsung, Clearwire, Nokia. Броят на развитите WiMAX мрежи непрекъснато нараства, като по данни от WiMAX Forum те са повече от 350 в момента. Географски те са разпределени основно в Европа (33%), Северна Америка (17%), Централна и Латинска Америка (13%), Азия и Тихоокеания (38%). Технологията дава възможност на телекомите да преодолеят зависимостта от инфраструктурата на традиционния оператор и да предложат интегрирани услуги на крайните потребители със собствена безжична мрежа. WiMAX е символ на свободата от монопола и реална алтернатива на традиционния доставчик на телекомуникационни услуги. Нещо повече, тя позволява доставяне на телекомуникационни услуги за кратки срокове както в градска среда, така и в извънградска и в отдалечени региони със слабо изградена или липсваща инфраструктура. За разлика от мрежи, изградени на Етернет (т.н. LAN-доставчици) или коаксиалните кабели на кабелните телевизионни оператори, WiMAX не е споделена структура – всеки клиент на услуга има собствена, защитена и несподелена с друг клиент връзка към мрежата на доставчика. WiMAX наподобява Wi-Fi мрежа, но, за разлика от нея, покрива десетки километри, вместо стотици метри, като същевременно е тотално устойчив на всякакви метеорологични условия и смущения . Друга нейна характеристика е симетричността на връзката и гарантирания капацитет, които позволяват ползването на разнообразие от комуникационни услуги едновременно, без това да влошава качеството на някоя от тях. Освен това, за осъществяването на връзката чрез WiMAX не е необходима пряка видимост, каквато е наложителна за Wi-Fi системите. Това означава, че независимо от инфраструктурата на града (наличието на високи сгради или дървета), технологията позволява непрекъсната и надеждна свързаност. Това, което се откроява като един от най-съществените плюсове на WiMAX е именно комбинацията между ниски цени и висок капацитет. От една страна, изграждането на WiMAX мрежата, чрез монтирането на безжични базови станции, които осигуряват покритие на големи разстояния, отнема по-малко време и средства в сравнение с полагането на кабели в земята. От друга страна, самата услуга не се оскъпява за крайния клиент, който получава необходимото устройство от своя доставчик, без да заплаща допълнително за него. В световен мащаб WiMAX се счита за върхова технология, а приемането й в семейството на 3G стандартите от международния съюз по телекомуникации ITU доведе до значителни ползи за нейното бъдещо развитие. Това ще стимулира компаниите да я използват за доставянето на услуги от ново поколение, ще позволи приемането й като допълнение към други 3G технологии, ще направи осъществяването на роуминг на глобално ниво и ще доведе до намаляването на цената на оборудването. За последните няколко години WiMAX преживява бурно развитие, като за следващите няколко години се очаква още по-динамично развитие: драстичен ръст в броя на работещите WiMAX мрежи по света, сертифициране на оборудването за мобилните услуги, увеличаване на приходите от оборудване и от продажбите на услугите. Най-големият бум в предлагането на WiMAX услуги се очаква с пускането на пазара на мобилните потребителски устройства с интегриран мобилен WiMAX ( преносими компютри, PDA, GSM), които ще позволят да се ползват услугите високоскоростен интернет и телефон навсякъде, от всяка точка, дори и в движение. През 2005 г. Некском-България ЕАД спечели WiMAX лиценз, даващ право на компанията да изгради безжична WiMAX мрежа с национално покритие. В момента WiMAX мрежата на Некском покрива близо половината от населението в страната. Основна цел на компанията е да направи високоскоростния интернет достъпен за всички българските потребители и да предложи истинска ценово-конкурентна алтернатива на доминиращия оператор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Айде вземи се спри, а? Големи скорости... не знам си какво. С тоя пинг дето го имат не са никакъв заместител на лан мрежите, които спокойно могат да хвърлят до 10 гигабита при подходяща техника на доста ниска цена и латентност /изключвам и факта колко падна цената на оптичните влакна/. %-те дето си ги дал в различните географски ширини са предимно от домашни потребители, които изобщо нямат навиците на българина - да свалят с мб/с. Нещо повече... те не са и геймъри и/или нямат сървъри в къщи. Единственият плюс е така да се каже, че можеш да си ползваш нета в определен регион... докато си в движение. За останалото какво да коментирам... факс можеш да изпратиш и с 8 кб/с. А и няма да е лошо устройствата да са по-малки и по-удобни за разнасяне... поне последно като държах такова, то беше голямо колкото модем на евроком... с 2 думи не е особено удобно да го ползваш с твоя лаптоп докато си в движение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Айде вземи се спри, а? Големи скорости... не знам си какво. С тоя пинг дето го имат не са никакъв заместител на лан мрежите, които спокойно могат да хвърлят до 10 гигабита при подходяща техника на доста ниска цена и латентност /изключвам и факта колко падна цената на оптичните влакна/. %-те дето си ги дал в различните географски ширини са предимно от домашни потребители, които изобщо нямат навиците на българина - да свалят с мб/с. Нещо повече... те не са и геймъри и/или нямат сървъри в къщи.Единственият плюс е така да се каже, че можеш да си ползваш нета в определен регион... докато си в движение. За останалото какво да коментирам... факс можеш да изпратиш и с 8 кб/с. А и няма да е лошо устройствата да са по-малки и по-удобни за разнасяне... поне последно като държах такова, то беше голямо колкото модем на евроком... с 2 думи не е особено удобно да го ползваш с твоя лаптоп докато си в движение! Да бе... големи са им устройствата Има WiMax карти на PCMCIA, на USB, даже и телефон с WiMax има Не споря, че технологията не може да бъде толкова ефективна, колкото LAN или fiber, но всички останали традиционни методи за пренос на данни просто изостават. Една технология се развива с години, смятам, че бъдещето на безжичния пренос е в WiMax. Има много интересни статии в Wikipedia, седни, прочети и тогава коментирай нещо от което си нямаш и идея. П.П. Не се заяждам, просто коментирам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Една безжична технология на пренос (точка до много точки) никога не може да измести жичната! Не, че се заяждам но е факт Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Айде бе Под "жична технология" да не визираш ADSL и Coaxial ? Или имаш на предвид LAN и Fiber, които казах в предния си пост, че правят изключение. Та в този ред на мисли ми възникна следния спомен. Някъде из Варна бяха тествали Лазерен пренос... той е безжичен и доста по-високоскоростен и с ниски времена в сравнение дори и с оптиката това имам предвид тази технология би изместила всички останали, като предполагам, че ще се развие в далечното бъдеще и ще намира приложение в ежедневието на всеки Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Ти четеш ли внимателно или си на принципа "сега пишем, не четем"? А лазерния пренос е по-бърз от фибъра защото в оптиката ползват китайски влакна и светлината се забавя в тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Айде бе Под "жична технология" да не визираш ADSL и Coaxial ? Или имаш на предвид LAN и Fiber, които казах в предния си пост, че правят изключение. Та в този ред на мисли ми възникна следния спомен. Някъде из Варна бяха тествали Лазерен пренос... той е безжичен и доста по-високоскоростен и с ниски времена в сравнение дори и с оптиката това имам предвид тази технология би изместила всички останали, като предполагам, че ще се развие в далечното бъдеще и ще намира приложение в ежедневието на всеки Пропускаш факта, че за да се осъществи тази връзка е необходима пряка видимост, което автоматично води до ограничения в разстоянието. Освен това за всяка връзка са необходими две устройства, много здраво закрепени и доста прецизно насочени. Това определено не е работа за всеки и неизбежното оскъпяване, заради необходимостта квалифициран персонал да монтира и поддържа устройствата, ще направи услугата по-скъпа за масовите потребители. Познавам колеги от Прага, които от години ползват тази технология за връзка между офиси от двете страни на р. Вълтава и въпреки развитието на технологиите, все още имат проблеми и значителни спадове в скоростите при бури и валежи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Да бе... големи са им устройствата Има WiMax карти на PCMCIA, на USB, даже и телефон с WiMax има Не споря, че технологията не може да бъде толкова ефективна, колкото LAN или fiber, но всички останали традиционни методи за пренос на данни просто изостават. Една технология се развива с години, смятам, че бъдещето на безжичния пренос е в WiMax. Има много интересни статии в Wikipedia, седни, прочети и тогава коментирай нещо от което си нямаш и идея. П.П. Не се заяждам, просто коментирам. Устройството, което дадоха за ползване на тяхната услуга беше с посоченият от мен размер. Иначе ок, имаш алтернатива... но това на усб дето е... приема по-зле от споменатото от мен устройство. А според мен WiMax няма накъде толкова да се развива... с това закъснение и с тази преносна среда не виждам как ще стане сериозен конкурент на кабелните алтернативи. Напълно съм съгласен с колегата АлБънди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Няма как да стане какъвто и да бил конкурент. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 Става ясно, че Nokia изоставя WiMAX, като според Харпър (мениджър по технологичните въпроси в Nokia) основните недостатъци на технологията са липсата на обратна съвместимост и на ясен план за бъдещето й развитие. Той смята още, че макар WiMAX да има място на пазара, тя ще е нишова технология. Днес случайно го мернах докато четях новините. Ставашв въпрос за "Nokia с LTE устройства догодина" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.