ARPAnet Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Аз го виждам, че той сам се мушна в аварийната лента и в последният момент просто наби спирачките. Да го пита някой чии го дири в аварийната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Да го пита някой чии го дири в аварийната. Е как защо - логично е, нали прави змиорки...ляво....дясно......ляво.....после пак следва дясно...само дето не очакваше някой да е спрял на второто му дясно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Аз като гледам другите хора не караха бавно (дразнещо) ... и тоя не караше кой знае колко по-бързо от тях... каква му беше идеята да се "втика" така ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Ами вероятно реши да поизбие малко комплекси...до едно време си караше като другите и изведнъж реши да им покаже какъв майстор е...Не мога да видя дали има втори човек в колата, но ако е возил някое гадже, нещата са ясни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Не мисля, че трябва да обяснявам какво става > Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 1. ФедЕкс са умни и ползват Шкода. 2. Не е хубаво да се снима срещу слънцето 3. Нищо интересно не мина по пешеходната пътека за повече от минута... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Еми... НИЩО не е станало бре... единия си мина от СРЕДНА лента на ЧЕРВЕНО и зави на ЛЯВО... а другия на 5сек червено преди зелено се изтреля пред целия трафик, само за да спре едвам на другата страна пред пешеходната пътека защото има пешеходци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Такива случаи редовно засичам и аз....тоя първият откровено си мина на червено ; оня вторият вероятно или не му се чакаше цялата лява опашка, или просто не е успял навреме да се престрои и е решил да остане в средната лента и като първа кола да изфорсира после. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 2рия абослютно нарочно и демонстративно на влезе в лявата лента, а застана в средната да завие хубаво, че спря на пешеходците после ами не направи някоя глупост Link to comment Share on other sites More sharing options...
3dfx Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Аз също редовно завивам от средната лента. Някой ако може да ми обясни къде точно е проблемът - BMW-то зави, без да пречи на никого, след това спря на пътеката, за да изчака пешеходците. В Пловдив светофарите очевидно ги настройва някой малоумен, иначе изобщо нямаше да го водим този разговор... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Аз също редовно завивам от средната лента. Някой ако може да ми обясни къде точно е проблемът Освен, че пречиш на тези които се движат направо ли? И това, че не изчакваш реда си както му е реда? Поредният простак на пътя. Друг проблем няма. edit: Не мога да си представя как хората го смятат за нещо нормално. Единствено в България съм срещал да се прави такова нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Как пречиш на тия дето карат направо като си 1ва кола ? Виж,че на клипчето и рейса зави от средна лента.Докато не направят на всеки оживен светофар лява секция,движението в тоя град няма да се оправи.Ама и тогава не е сигурно,защото в Пловдив хем има таймери и пак не могат да тръгват половината олигофрени, за това и минават по 5 коли на сточна гара за ляв завой.А там също ли не може да се завива от средна лента ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Как пречиш на тия дето карат направо като си 1ва кола ? Виж,че на клипчето и рейса зави от средна лента.Докато не направят на всеки оживен светофар лява секция,движението в тоя град няма да се оправи.Ама и тогава не е сигурно,защото в Пловдив хем има таймери и пак не могат да тръгват половината олигофрени, за това и минават по 5 коли на сточна гара за ляв завой.А там също ли не може да се завива от средна лента ? Пречиш защото в кръстовището заемаш място на колите които си чакат реда в лявата лента. За коя от всичките посоки на сточна гара говориш? Единствената от която ако не се лъжа(не съм сигурен) е разрешен завой от средна лента е по посока Военна болница. Във всички други посоки имаш маркировка за задължително движение направо. Това кръстовище обаче е доста различно от другите в града. Не виждам причина да е забранен завоят от средна лента, но в момента е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Това за мен е възможно най-голямата педалщина. По бул. Дунав редовно се получават задръствания, заради такива. Не стига, че запушват целия трафик за направо, ами често и от най-лява може да се продължава направо и правят предпоставки за катастрофи, ако някой реши да продължи напред... И не става дума за един селски тарикат, те са на всеки светофар такива... Щото за тях изглежда нормално, ама като им направят тоя номер има да псуват и да бибиткат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Това за мен е възможно най-голямата педалщина. По бул. Дунав редовно се получават задръствания, заради такива. Не стига, че запушват целия трафик за направо, ами често и от най-лява може да се продължава направо и правят предпоставки за катастрофи, ако някой реши да продължи напред... И не става дума за един селски тарикат, те са на всеки светофар такива... Щото за тях изглежда нормално, ама като им направят тоя номер има да псуват и да бибиткат... Най - инфарктното такова място е кръстовището на ВСИ. Стават огромни задръствания заради селяндурите решили да правят ляв завой от средна лента. И е супер масово там. Последно забелязах, че и идващите от Метро са започнали да запушват лентата за направо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Последно забелязах, че и идващите от Метро са започнали да запушват лентата за направо. Добр'ютро! Ти откри топлата вода...точно на това кръстовище "метровците" редовно си запушват лентата за направо, а хитът от много години е - последните от тия за направо да си минават на червено (поне по 2-3 коли). Мисля, че даже аз бях писал по тази тема за това кръстовище преди доста време... Link to comment Share on other sites More sharing options...
3dfx Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Кръстовището на ВСИ е с четири ленти. По начина, по който са регулирани светофарите, завиването от втората лента е единствената възможност да минат повече от 3 коли без да се минава на червено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Аз също редовно завивам от средната лента. Някой ако може да ми обясни къде точно е проблемът - BMW-то зави, без да пречи на никого, след това спря на пътеката, за да изчака пешеходците. В Пловдив светофарите очевидно ги настройва някой малоумен, иначе изобщо нямаше да го водим този разговор... Кръстовището на ВСИ е с четири ленти. По начина, по който са регулирани светофарите, завиването от втората лента е единствената възможност да минат повече от 3 коли без да се минава на червено. Като ти гледам двата поста, по-добре си върни книжката и отново на курс и изпит, като този път се опитай да осъзнаеш значението на знаци, маркировка, светофари ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Като ти гледам двата поста, по-добре си върни книжката и отново на курс и изпит, като този път се опитай да осъзнаеш значението на знаци, маркировка, светофари ... +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Не защитавам нарушаването на законите, но точно на тия светофари, може ли някой да обясни, ако не се завива от средна лента, колко точно километра ще са опашките, при положение, че минават най-много по 3 автомобила? 3 автомобила, 1 минута чакане, 3 автомобила, 1 минута чакане... Това е ненормално! Не знам, защо не се прави нещо по въпроса със секция за завиване на ляво на най-натоварените кръстовища... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Не защитавам нарушаването на законите, но точно на тия светофари, може ли някой да обясни, ако не се завива от средна лента, колко точно километра ще са опашките, при положение, че минават най-много по 3 автомобила? 3 автомобила, 1 минута чакане, 3 автомобила, 1 минута чакане... Това е ненормално! Не знам, защо не се прави нещо по въпроса със секция за завиване на ляво на най-натоварените кръстовища... Когато започнат да се образуват такива опашки, ще започнат да се оплакват много хората и от общината ще вземат мерки. Никъде не е казано, че трябва да можеш да преминеш за 1 минута. Задръстването не е оправдание да блокираш много други хора и да предизвикаш допълнително задръстване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Не знам, защо не се прави нещо по въпроса със секция за завиване на ляво на най-натоварените кръстовища... Това отдавна го чегъртам из темите в този раздел. Проблемът е, че когато няма специализирана секция за наляво, хората не могат да завият навреме точно заради други отсреща, които са в нарушение, минавайки до последно на жълто и червено, а тия отсрещните за наляво кучета ги яли... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 ще започнат да се оплакват много хората и от общината ще вземат мерки. :laughing: Култ, просто култ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Когато започнат да се образуват такива опашки, ще започнат да се оплакват много хората и от общината ще вземат мерки. Никъде не е казано, че трябва да можеш да преминеш за 1 минута. Задръстването не е оправдание да блокираш много други хора и да предизвикаш допълнително задръстване. Никой нищо няма да направи. Ако търсим причина, за да се размърдаме, то такава има - масово нарушение на законите в момента! Явно обаче и тава не стига и се чака да почнем да се трепем, че на някой да му направи впечатление. Самия факт, че полицаите си правят маневрите, както им дойде, би трябвало да е достатъчен. Държавата върви в момент на самотек и не виждам скоро да се промени нещо. Това отдавна го чегъртам из темите в този раздел. Проблемът е, че когато няма специализирана секция за наляво, хората не могат да завият навреме точно заради други отсреща, които са в нарушение, минавайки до последно на жълто и червено, а тия отсрещните за наляво кучета ги яли... Направо полудявам, псувам и държа клаксона натиснат, когато правя ляв завой, а отсреща продължават да преминават на вече червен сигнал. Проблема обаче е друг - така или иначе, влезналите за ляв ще се изтеглят, било то и след светването на зеления сигнал, но въпреки това, ако приемем, че няма насрещно преминаващи на червено, пак няма да могат да минат повече от 3 коли. Само заради това трябва да се направи лява секция. А преминаващите на червено ще ги има винаги, за тях трябва контрол и солидни глоби, само че и това няма кой да го следи! А после реват, че държавата няма пари - с един удар могат да ударят два заека - по-спокойна пътна обстановка и пари в хазната. Не знам, къде са тия полицаи и защо не им се работи, но почва да ми писва вече от цялата анархия. Чудя се вече, защо ги плащаме тия данъци, като насреща нищо не се вижда! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Нз, аз не завивам от средна лента...чакам. По един, по два светофара повече... не виждам за кво толкоз става въпрос - т.е. се цели. Вярно е, рядко пътувам около 16-18ч и сутрин преди 10ч ... може и за тва да не знам за кво иде реч (повече от 4г вече ми е такъв режима. Иначе, новата компания ангажирана с трафика на Пловдив обещават огромна оптимизация на трафика, наистина им стискам палци да са кадърни хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.