Jump to content
BulForum.com

За змиорките, бутането и изнервящите номера на пътя

jozo

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Нито е owned, нито има навик да се разправя с малоумници. А предупреждения се слагат с повод, не случайно, като повода е изрично записан. За някои слепи или с коефициенти под 80 май ще трябва диаграма да се прави на ситуацията...

Е чак това не съм пропуснал, но понеже съм заплес пропуснах да забележа някои подробности и после не стоплих и защо каза "да да знам"... гледам обаче не съм бил единствен защото се сещам поне за още 3ма които не биха пропуснали да те бъзнат ако бяха го забелязали

на нито един от присъстващите на снимката автомобили не му е мястото там - нито са линейки, нито са медицински, нито са със специален режим на движение. 

от човещина да предположим че се намират там, защото докарват нуждаещ се възможно най-близко до входа, ама нито един от тях не е с работещ двигател, нямат водач, т.е. не правят престой, ами са си паркирани за неопределен период от време.

малко в страни от въпросната рампа има паркинг. намира се на около 20 до 50 метра по-далече от това място. колко е бил натъпкан в момента не е ясно, но все ще да е имало алтернатива.

въпроса е принципен, а не за запетайки и закони и дали е имало знак и колко е платено за правото да се намираш там. аз например не искам ако ми се наложи шофьор на линейка, возещ мен или близък мой човек, да маневрира по 5 минути докато се докопа до входа. за вас не знам.

ама като го дам аз този коментар, ще се окаже че се заяждам. въздържах се, ама трудно се трае хърбел да се смее на щърбел....

но вече знаем, че аз карам ужасно, спирам нахално и само преча на хората да се движат, където си поискат, то би трябвало да съм достатъчно щърбав, за да се смея на хърбавите.

все пак аз нищо няма да кажа за шкодата с картинката.

Одеве минах през един легнал полицай с 60км/ч... нито табела имаше, нито маркировка... ей така на някой селяк му е хрумнало да го сложи пред къщата си...

Той оня легналия полицай го няма половината :D

В началото си го имаше... то и май знак имаше но от спрелите коли наоколо редовно успявах да се нахакам в него и чак след като го боядисаха почна да се забелязва, но отдавна я няма боята вече... аз го научих но като минавам редовно някой се засили и в последния момент набие спирачките или излети здраво

Необозначен по съответния начин "легнал полицай" си е чиста предпоставка за създаване на ПТП, при това умишлено. Ако пък някой ербап тарикат е решил самосиндикално да си го направи би трябвало да е направо подсъдимо.

На ул. Копривщица между прелеза на 6ти септември и този до братската могила?

О да, там подскочих с 40-50 някъде веднъж преди година.... много се изнервих!

Аз до колкото разбрах, става въпрос за някакво село. В такъв случай според зависи дали пътят е държавен или общински (ако е някоя важна пътна артерия е възможно да е държавен) завеждаш дело срещу съответната институция. Лично аз бих ти препоръчал да си хванеш адвокат-специалист по такива дела, той ще проучи срещу кого трябва да се заведе делото и ще го спечели. Тук от Пловдив ти препоръчвам Милен Нейков.

В такъв случай - КАТ. Ако има нещо, което пречи на движението и не трябва да е там, е тяхната работа да отреагират. По-добре звънни директно през 112, защото така е по-сигурно, че ще обърнат внимание - всяко обаждане се записва и им се търси сметка.

всяко обаждане се записва и им се търси сметка.

Сигурен ли си? Все пак не са 1 и 2 обаждания на ден... пък и те това което ще направят е да предадат нататък по веригата, мислиш ли че някой след това ще се върне по случаите да прави контрол какво е станало?

Сигурен ли си? Все пак не са 1 и 2 обаждания на ден... пък и те това което ще направят е да предадат нататък по веригата, мислиш ли че някой след това ще се върне по случаите да прави контрол какво е станало?

Международните стандарти поне го изискват. Всяко обаждане на този телефон освен че се записва, трябва да има и някакво заключение от отговорните за това съгласно официалнo установения процес. Например наскоро една колежка избра по погрешка от телефона си 911 (тукашния номер за спешни повиквания) и съответно им се обясняваше 5 минути, че е набрала номера по погрешка. Независимо от това след десетина минути пристигнаха две ченгета във фирмата лично да проверят ситуацията. Всичко приключи с майтап, защото тя им каза, че няма никакъв проблем, но щом така или иначе са дошли може да ни хвърлят един профилактичен бой (в екипа сме трима пича и мадамата). :lol:

• 2 weeks later...

идвам от Мола, карам по Пещерско към прелеза

От далече виждам че светофара мига червено, движа си се в дясната лента

спирам преди кръстовището и зачаквам

зад мен се чу за кратко клаксон

аз си седя...

колите отсреща продължават да минават през прелеза, бариерите се спускат и се спират, има коли които продължават да 'минават' през прелеза

чу се пак зад мен клаксон

колите отсреща пак влизат в прелеза, бариерите почти им стигат покрива....

пак клаксони..

спускат бариерите...

пак ми бипнаха....

и пак...

и си помислих че наистина аз съм в някакво нарушение и завих надясно и си продължих по пътя...

аз ли сбърках нещо !? вярно че ако зад мен има някой за надясно е кофти, но аз къде да ида ?

Ми мръдваш леко напред с половин метър за да може да си направи маневрата и да те заобиколи евентуално. Но ако си за напред не виждам защо трябва да завиваш. Лявата лента е за наляво и не са 3 лентите все пак

идвам от Мола, карам по Пещерско към прелеза

От далече виждам че светофара мига червено, движа си се в дясната лента

спирам преди кръстовището и зачаквам

зад мен се чу за кратко клаксон

аз си седя...

колите отсреща продължават да минават през прелеза, бариерите се спускат и се спират, има коли които продължават да 'минават' през прелеза

чу се пак зад мен клаксон

колите отсреща пак влизат в прелеза, бариерите почти им стигат покрива....

пак клаксони..

спускат бариерите...

пак ми бипнаха....

и пак...

и си помислих че наистина аз съм в някакво нарушение и завих надясно и си продължих по пътя...

аз ли сбърках нещо !? вярно че ако зад мен има някой за надясно е кофти, но аз къде да ида ?

Сбъркал си да - завил си надясно вместо да свалиш прозореца и да покажеш среден пръст на бипкащите:lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...