Jump to content
BulForum.com

За змиорките, бутането и изнервящите номера на пътя

jozo

Recommended Posts

Една 'работеща' жена с 7-8 висши изкарани с много учене, вчера реши, че е над останалите. До Съединение площада, в посока Руски, около подлеза, в лявата лента имаше малко задръстване, а в дясната бяха спряли бакшиши. Жената, с C-class coupe, реши, че е по-умна, мина от дясно (въпреки, че такситата се виждаха от километри) и без да пуска мигач се опита да се престрои пред мен... бях малко изнервен и не я пуснах, продължих си направо като дори не я заобиколих, на нея й се наложи да направи екстремно спиране и дори даваше назад.... гледаше ме странно и май ме псуваше... дано не ме подгонят някакви мутри сега :(

Най-малко двама наемни убиици ще ти пратят... :lol: :rofl:

Споко, щом не е имало мутри в колата да излязат с бухалките.

Един път си карам в лявата лента по моста на панаира към 6ти септември със 50-60 и някаква мутра със с-класа от ръбестите караше на средата на пътя с 20 (като е мутра целия път е негов, всички трябва да го гледат колко е велик и да се съобразяват с него), след като минах на 5см от него оня отвори джама и взе да ми се обяснява нещо

Викам си тоя ся ще извади автомат от някъде и газ колкото върви колата :laughing:

Извода е вземи си базука та да може като в анимационните филмчета той като извади автомат ти да извадиш базуката и да го откажеш :lol: :rofl:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply
Ще се разправяш!За това се плаща на някой хора!

Както казах - много ми се спеше и не ми се чакаше повече пък не бях спал предния ден много този когато ме запушиха пък изобщо - някак приоритетите ми се изместиха :)

Най-добре да имаш Камаз или поне ГАЗ-ка и такива да ги издърпваш до средата на някоя улица :laughing:

Да... или татра че да го сплескаш до дебелината на пощенска марка :lol:

Абе не знам за новия мост, ама аз вчера на едно кръстовище съвсем умишлено си минах на червено...По принцип винаги си чакам чинно навсякъде, но идвайки от прелеза към "В.Априлов"(май там беше) трябваше да правя ляв завой към моста. Пред мен се бяха наредили още 3-4 коли - светва едно зелено...после червено, колоната ни за наляво не мърда. Светва второ зелено - същата работа. Помислих си, че някой льольо седи отпред и задръства всички. Както да е...на 4-тото зелено колоната се придвижва по малко и идва моя ред. Чакам аз червеното да свърши и съм готов да се изнеса с ряз. Светка си 5-тото на брой зелено, аз изчаквам ония отсрещните дето са направо да се изнесат...чакам...светва жълто....светва пак червено - ония отсреща си минават, все едно са далтонисти, а другите, дето вече им е зелено си тръгват и започват да свирят на тия, дето все още пресичат кръстовището направо (в посока прелеза). Осъзнах, за какво не се е изнасяла колоната за наляво и че така ще е на всеки следващ зелен-червен светофар...все ще има 5-6 човека, дето ще се направят на тарикати и ще си минат на червено, без да им пука тия с левия завой кога ще се изнесат ; изфорсирах, шмугнах се между колите и си поех по моста. Сега ако имаше една камера всякак бях в кюпа заедно с ония насрещните, но така е - понякога умишлените нарушения на едни, водят до умишлени нарушения по принуда на други. ph34r.gif

Сега ако имаше една камера всякак бях в кюпа заедно с ония насрещните, но така е - понякога умишлените нарушения на едни, водят до умишлени нарушения по принуда на други. :ph34r:

Защо? Нали когато чакаш за ляв завой вече си влезнал в кръстовището още когато е било зелено за теб, т.е. ти по никакъв начин не би трябвало да си в нарушение, след като на пракика ти пречат да се изнесеш когато трябва.

Защо? Нали когато чакаш за ляв завой вече си влезнал в кръстовището още когато е било зелено за теб, т.е. ти по никакъв начин не би трябвало да си в нарушение, след като на пракика ти пречат да се изнесеш когато трябва.

Да, но само при нормално изнасяне. Случаят беше такъв, че червеното за мен беше светнало още преди 10 секунди ; на "перпендикулярните" има известен буфер във времето и за тях зеленото светка с известно закъснение. Този буфер е направен точно с цел, който е в кръстовището за завой наляво (без специализирана стрелка само за него) да може да се изнесе спокойно. Да ама не са предвидили, че отсрещните, дето си карат направо просто няма да спрат, когато им изтекат секундите и светне жълто - те също знаят за този буфер и си минават на червено като джигити. Когато аз се изнесох, "перпендикулярните" (тези със зеленото) вече бяха тръгнали и от двете страни и свиреха на последните двама нахалници, които все още минаваха направо, 10 секунди, след като за тях вече беше светнало червеното...и всъщност аз бях последният, който се шмугна между тези със зеленото и онези последните двама, така че и аз си бях в явно нарушение. Никой катаджия няма да му запука като му обясня, че всъщност нямам никакъв друг шанс да мина, защото при всеки цикъл зелено-червено е едно и също - ония отсреща просто не ти дават шанса да завиеш наляво, тъй като карат до последно, докато видят, че тези със зеленото вече тръгват.

Завърнах се в града. Бях забравил кво густо е да играеш реален most wanted с голф 2 :P

Старите номера още бачкат - каране тип "слалом" , пререждане по светофарите и още някой "стари, но златни" :)))))

...

Причината за това е, че льольовците, които отговарят за регулацията на движението, още не са успели да открият принципите на светофара за ляв завой. Затова и има сума ти кръстовища, в които левият завой от средна лента е правило - защото иначе можеш да чакаш половин час, заради нечия несвършена работа...

Завърнах се в града. Бях забравил кво густо е да играеш реален most wanted с голф 2 :P

Старите номера още бачкат - каране тип "слалом" , пререждане по светофарите и още някой "стари, но златни" :)))))

Мдааа видях те днес на Пещерско....(по-скоро познах летящият голф с белите ивици) :tongue :lol:

Никой катаджия няма да му запука като му обясня, че всъщност нямам никакъв друг шанс да мина, защото при всеки цикъл зелено-червено е едно и също - ония отсреща просто не ти дават шанса да завиеш наляво, тъй като карат до последно, докато видят, че тези със зеленото вече тръгват.

Никой катаджия няма да може да се обърне от работа след като е изхващал останалите 10тина минали на червено преди теб :) Но пък след първите изхващани нямаше да има други

Преди време при подобна ситуация крайно изнервен се обадих в КАТ да ги питам няма ли да вземат някакви мерки - очевидно никой не ебава светофарите и си минават на червено (конкретно за България и Победа ставаше дума)... и отговора беше: "страх ни е да го регулираме в пиковите часове защото има прекалено много движение там"... знам ли може и да са отнесли някой...

ПС: Pazu, карането тип слалом не е нужно да се хвалиш с него... тъпо е но всеки с малко акъл в главата го прави. Гледам да не се навирам нахално когато пред мен карат нормално и с юркането на автомобила не се стига по-бързо (днес така един го пусках 3 пъти да ме задмине защото говедото в крайна сметка се озоваваше в грешната лента и 3 пъти си го подминах съвсем бавничко докато чакаше). Обаче като видя примерно опел тигра знам че с 99% вероятност е накоя руса гъска и ще пречи повече от дрогирано куче на пътя и гледам да я задмина по някакъв начин. А то да бяха само тигри-те, една част от ML-ките също карат по този начин.

Днес примерно един дядо на паркинга на Баумакс му трябваха 2 минути бибипкане (той на мен) докато се усети че всъшност правя маневри и бялата лампичка е защото давам на задна... така и не стопли докато тръгнах назад и почти не опрях в бронята му... и въпреки това пак не стопли че може да ме заобиколи ами ме изчака да паркирам за да мине (а дори беше дал ляв мигач)... тоя не мога да си представя на пътя как ще е...

Днес примерно един дядо на паркинга на Баумакс му трябваха 2 минути бибипкане (той на мен) докато се усети че всъшност правя маневри и бялата лампичка е защото давам на задна... така и не стопли докато тръгнах назад и почти не опрях в бронята му... и въпреки това пак не стопли че може да ме заобиколи ами ме изчака да паркирам за да мине (а дори беше дал ляв мигач)... тоя не мога да си представя на пътя как ще е...

Повечето пенсионери не трябва да сядат зад волана. Да уточня имам предвид хора от 70 нагоре, макар че и при тях има изключение. Дядо ми не трябва изобщо да кара, защото има забавени реакции и недочува, но ходи му го обясни. Минал на червено преди време, имало полицаи, той човека нито ги вижда, нито ги чува, че го карат да отбие, най-накрая като успели да го спрат и го питат защо минава на червено той им отговаря - ми, той внука кара колата. Ни в клин, ни в ръкав, добре, че са се случили хора и не са му направили големи проблеми.

Ето един гений на паркирането... тъпо че бях включил телефона на клипчета и затова не успях да направя по-хубава снимка но щеше да светне зеленото на идващите по 6ти септември. Не че нямаше места на паркинга ама нали се плаща... Иначе същия гений като идвах го видях и имаше други коли затова беше паркирал успоредно на тях а място за паркиране 10-тина метра по-надолу имаше но вероятно таш***те му не са здраво закачени та се е притеснил че могат да му паднат ако се разходи толкова надалече и е преценил че трябва да паркира точно пред дюнерите... и не е било колкото да вземе нещо защото 5 мин по-късно още не беше тръгнал а междувременно аз спрях на паркинга отзад, взех едни глупости от аптеката, върнах се, излезнах от паркинга, изчаках 1 светофар и тогава го снимах. Уникален просто... ма кво да го правиш - голф кара човека, има си задължителна програма иначе ще го изключат от клуба :lol:

http://img341.imageshack.us/i/28122009009.mp4/

Ето един гений на паркирането... тъпо че бях включил телефона на клипчета и затова не успях да направя по-хубава снимка но щеше да светне зеленото на идващите по 6ти септември. Не че нямаше места на паркинга ама нали се плаща... Иначе същия гений като идвах го видях и имаше други коли затова беше паркирал успоредно на тях а място за паркиране 10-тина метра по-надолу имаше но вероятно таш***те му не са здраво закачени та се е притеснил че могат да му паднат ако се разходи толкова надалече и е преценил че трябва да паркира точно пред дюнерите... и не е било колкото да вземе нещо защото 5 мин по-късно още не беше тръгнал а междувременно аз спрях на паркинга отзад, взех едни глупости от аптеката, върнах се, излезнах от паркинга, изчаках 1 светофар и тогава го снимах. Уникален просто... ма кво да го правиш - голф кара човека, има си задължителна програма иначе ще го изключат от клуба :lol:

http://img341.imageshack.us/i/28122009009.mp4/

Дядо, коя е тая песен дето я слушаш, много ми е позната, но не мога да се сетя как се казва. Иначе такива идиоти като тоя с голфа има навсякъде. Особено на капитан Райчо, нестига, че е тясна и пренатоварена улицата ами и спират както им дойде.

Слуша THE BANGLES - MANIC MONDAY :laughing:

Каквото бяха пуснали по радиото :)

Това е едно от най-селските места в града, от селското паркиране до купчината напълнили бузи с мазни боклуци... :sick:

Ама има и мерцедеси спиращи там. Не знам по какъв начин са им дали право да продават и са си направили и навес и всичко, но пречат както на пешеходците така и на колите. Сложиха ограда и всичко което стана е че клиентите им за да не прескачат или заобикалят повече сега спират един до друг... Единствения шанс да се спре всичко е да забранят паркирането на 6ти септември и да почнат да глобяват наред ама нещо не им стиска...

При положение че пича на дюнерите продава от 500-700 пилета на ден , една камара дюнери и пици според вас дали си плаща и дали има достатъчно връзки за да не му глобяват клиентите ? Май да......

Днес предизвиках катастрофа и съм доволен от себе си. Имах зелен сетофар на кръстовището след военна болница и бях във възможно най-лявата лента за направо. Тръгнах си и карах със ~70 , на триъгълника от центъра долетя една хонда сивик 93ти набор, тъкмо светна зелено на сточна , в моята лента нямаше никой , но пред хондата (в дясна лента) имаше поне 3-4 коли. Само като чух ремуса и като видях тъпата, селска физиономия на магарето зад волана на тамагочито и ми стана ясно че ще ми правят маневра пред мен без мигач ... резултата беше - аз от 4-та на 3та - газ , оня неможа да мине , извистяха резки спирачки и се чу едно глухо "туп", във огледалото видях че го натресе джип , а на връщане от гарата след 15 минути горе-доло успях да видя че тва гранд чероки отзад беше направило хондата от хечбек , на още по-голям хечбек .... малко ми е тъпо за тоя в джипа , но изпитвам душевен кеф че тоя в хондата си намери майстора в мое лице ...

При положение че пича на дюнерите продава от 500-700 пилета на ден , една камара дюнери и пици според вас дали си плаща и дали има достатъчно връзки за да не му глобяват клиентите ? Май да......

Именно... не че е правилно да спират там, а подобно заведение на централен булевард е меко казано смешно обаче кой му пука? Т.е. на тоя дето трябва да му пука има хубав месечен доход та определено му пука - да стои по-дълго това там...

Pazu, това изпълнение да се радваш че е завършило без поражения за теб защото можеше да стане той в теб ти се завърташ и джипката ви отнася и 2ма ви... и после освен със фейслифт на автомобилите много е вероятно да се сдобиете и с някой и друг шев по лицето а повярвай ми особено приятелката ти въобще нямаше да е щастлива да има белези по бузите айде ти може и да бъдеш горд след това че си имаш нещо за спомен от героичната постъпка ама не си бил сам...

Доста необмислено и детинско ми се струва това дето е направил pazu. Пича с хондата може и да е виновен и да си е получил заслуженото, но недай си боже беше станал по-тежък инцидент или дори смъртен случай, тогава щеше ли да изпитваш гордост? Достатъчно катастрофи стават всеки ден, какво ли ще бъде ако почнем и умишлено да ги предизвикваме?

Днес предизвиках катастрофа и съм доволен от себе си. Имах зелен сетофар на кръстовището след военна болница и бях във възможно най-лявата лента за направо. Тръгнах си и карах със ~70 , на триъгълника от центъра долетя една хонда сивик 93ти набор, тъкмо светна зелено на сточна , в моята лента нямаше никой , но пред хондата (в дясна лента) имаше поне 3-4 коли. Само като чух ремуса и като видях тъпата, селска физиономия на магарето зад волана на тамагочито и ми стана ясно че ще ми правят маневра пред мен без мигач ... резултата беше - аз от 4-та на 3та - газ , оня неможа да мине , извистяха резки спирачки и се чу едно глухо "туп", във огледалото видях че го натресе джип , а на връщане от гарата след 15 минути горе-доло успях да видя че тва гранд чероки отзад беше направило хондата от хечбек , на още по-голям хечбек .... малко ми е тъпо за тоя в джипа , но изпитвам душевен кеф че тоя в хондата си намери майстора в мое лице ...

Представяш ли си тоя сега да чете форума :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...