Jump to content
BulForum.com

За змиорките, бутането и изнервящите номера на пътя

jozo

Recommended Posts

Не че го защитавам ама представяш ли си колко неочаквано е някой да спре в най-лява лента и да отвори пасажерската врата ?

Колата спира на светофар в задръстването и пасажера решава, че по-добре да ходи, отколкото да чака 10 минути в задръстване. Отваря вратата и излиза, за да мине през колите и да стигне до тротоара.

Така как ти се струва?

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Още повече, като погледнеш надясно колоната до теб, изобщо не може да ти дойде на ум, че някой умник с мотор ще тръгне да се муши между колоните...

Не че го защитавам ама представяш ли си колко неочаквано е някой да спре в най-лява лента и да отвори пасажерската врата ?

Ако е спряла в задръстване, т.е. пред нея и в дясно от нея е имало коли и червен светофар отпред, то според мен е напълно възможно, особено пък, ако пасажера не е шофьор, никога не би погледнал в огледалото и според мен даже това е нормалното...другото е професионално изкривяване от шофирането в БГ.

Както знаете там доста често седят катаджии..та в този случай отново е имало патрулка и ситуацията не е точно както описаната.Общо взето случката е следната : Такси кара пред братовчедка ми с скорост над позволените 50, при което вижда катаджиите и набива по-рязко спирачки, братовчедка ми, за да предотврати сблъсъка също удря спирачките, но човекът, каращ зад нея, не успява на време да спре и я блъска и изкривява бронята.Братовчедка ми спира колата и слиза, забравих да спомена, че в колата освен нея се вози и приятеля й, който слиза от въпросната дясна врата.Та докато уточняват какво точно се е случило моториста се забива в вратата.И само да спомена, че катаджиите го засичат и в протокола е записано, че е карал с 98 км/ч.Така че сами си правете изводите...Все пак 50 си е максималната скорост в града и трябва да се спазва..не казвам, че да оставиш дясна врата отворена е правилно решение, но след сблъсък, малко или много човек е в шок и не разсъждава.Все пак според мен ако моториста беше карал в нормите можеше да не се стига до тук.Общо взето това е случката.Четох в няколко други сайта за този инцидент, където е представено доста абсурдно ситуацията..едва ли не братовчедка ми е нямало какво да прави и е решила да спре в лявата лента и да отвори дясната врата ...

Ъхъ... особено ако караш със 100км/час всичко освен движението право напред и евентуално спирането (ма то не е задължително) са крайно неочаквани неща...

Хайде сега си представи майка ми която е на 65 години вече как се вози до мен в колата и аз и обяснявам колко голяма глупост е свършила и при първия светофар жената ядно отваря вратата и слиза от колата защото са я нахокали и видиш ли днешната младеж няма никакъв респект "към белите им коси" на старите хора и си позволява да ги критикува и дори да им посочи кога са свършили някоя колосална глупост. Та неможейки да преглътне такава тежка обида решава едва ли не в движение да слезне отваряйки вратата с ряз.

Хайде кажи ми ей такова чудо какво го правиш? И да абсолютно виновна щеше да е тя (а вероятно и аз защото аз съм шофьора и не съм заключил вратата неясно как защото след 2 дръпвания тя се отваря) ако отзад идваше моторист с подобна скорост. Хубаво че след мен караше нормален човек и наби здраво спирачките и спря на метър от вратата. Майка ми за момент се сви и си прибра крака но така и не и мина през ума да затвори вратата а на крещенето "затвори вратата" реагира като ми крещя полу-слезнала от колата около минута след това на колите зад мен че са си позволили да и бибиткат. Ей тази ситуация как ти се струва?

Опс пропуснах че тука в булфорум-а винаги мотористите са виновни.....

Те са най-голямото бедствие.

Ако някой от вас беше на мотора се съмнявам че щяхте да филосовствате толкова , ако ще и с 300000 да е карал тва не променя факта че изведнъж пред него се появява отворена врата на кола в най-най-лявата лента на един от най-скоростните булеварди.....

И айде хора които никога ама никога не са се качвали на мотор недейте да ми филсовствате ако бил карал с 50 ква щеше да е разликата щото ако ще и с 15 да караш ако ти се появи изневиделица нещо (както е и станало .... най-вероятно приятеля и е отворил вратата с ряз БЕЗ ДА МИСЛИ) пак си обречен на среща с асфалта......

Знаем че тука всички сте девици и колите ви са електронно ограничени никога ама никога да не вдигат повече от 52км/ч в града......

Такси кара пред братовчедка ми с скорост над позволените 50, при което вижда катаджиите и набива по-рязко спирачки, братовчедка ми, за да предотврати сблъсъка също удря спирачките, но човекът, каращ зад нея, не успява на време да спре и я блъска и изкривява бронята.

В случая е смешно ако се твърди, че братовчедка ти не е карало с превишена скорост. Ако е била с лимита в така описаната ситуация таксито ще се е отдалечило доста пред нея и дори да удари спирачки тя ще е далече от него. Имаме вариант в който и двете коли са с превишена скорост и ми се струва най - реален.

Не е реален , все пак му е братовчедка ..... и моето лайно мирише най-добре......

А братовчедката ти някой да я е учил че задният пази дистанцията ? Няма такива тъпи извинения като ми той наби спирачки и аз такова.....

Отделно всеки който се прасне заради дистанция задължилно намесва бакшиш в ситуацията.... щото са много и всеки знае че карат кофти.....

Да г-н изследователю (netrootbg) , всички хора са роботи , тя естествено знае в кой момент ще се удари и до милисекунди , изчислява траектория , скорост , спирачен път , топлина на въздуха и посока на вятъра като не остава дори миг възможен за паника или за нeнавременна реакция ...

Ти бил ли си в колата ? Ами ако е погледнала радиото (щото се басирам че не всички могат само с напипване , без да отделят очи от пътя) и в следващият момент вижда бая намалила кола пред себе си , удря спирачки ама малко късно и бам ..

Не разбирам обаче що за катил трябва да си, че да оставиш вратата отворена при положение че си спрял в лява лента ?! Също така се дразня и на тея дето като паркират си отварят вратата без да погледнат в огледалото не идва ли случайно някой колоездач ... (ся тва че колоездачите според мен трябва да карат по тротоарите за да е много по-лесен животa си остава друга тема.)

Аз затова харесвам много тая функция, при която като потеглиш се заключват вратите :)

Заключват се ама след първото дръпване се завърта заключалката а при второто се отваря вратата.

zlobil, това с майка ми го казах като пример за идиотия. Да не трябва да се отваря врата, абсолютно... още по-малко някой да слиза където свари и щях да се изненадам че може да има толкова тъпи че да го направят докато собствената ми майка не свърши такава простотия а я имах за умен човек.

От друга страна как ще обясниш че човека се е движел със 100 и то между колите в колоната? (Ако последното наистина е така)

Не разбирам обаче що за катил трябва да си, че да оставиш вратата отворена при положение че си спрял в лява лента ?! Също така се дразня и на тея дето като паркират си отварят вратата без да погледнат в огледалото не идва ли случайно някой колоездач ... (ся тва че колоездачите според мен трябва да карат по тротоарите за да е много по-лесен животa си остава друга тема.)

Те някои хора като ги удари съчмата в движение слизат ти за гледане в огледалата говориш.

отварят вратата без да погледнат в огледалото не идва ли случайно някой колоездач ... (ся тва че колоездачите според мен трябва да карат по тротоарите за да е много по-лесен животa си остава друга тема.)

Да ама колоездачите не са виновни , щото не са мотористи.

Тука се мразят само мотористите , тва че и повечето колоездачи са малоумни дебили никой не го споменава..... че всичките се врат м/у колите и криволичат насам натам и се опитват да вкарат някой в затвора никой не го споменава , даже ако някой колоездач мине и задере колата на някой от супер примерните шофьори от форума ще слезне водача ще се разцелуват , ще друснат една ламбада и ще отидат заедно да пият по кафенце......

От друга страна как ще обясниш че човека се е движел със 100 и то между колите в колоната? (Ако последното наистина е така)

За каква колона говорите само не мога да се сетя ?!?!?

Говорим за неделя следобяд , да ви дам ли един малък жокер - НЯМАШЕ ЗАДРЪСТВАНЕ , моториста не се е врял м/у колите ма вие по дефаулт си го пишете........

Да ама колоездачите не са виновни , щото не са мотористи.

Тука се мразят само мотористите , тва че и повечето колоездачи са малоумни дебили никой не го споменава..... че всичките се врат м/у колите и криволичат насам натам и се опитват да вкарат някой в затвора никой не го споменава , даже ако някой колоездач мине и задере колата на някой от супер примерните шофьори от форума ще слезне водача ще се разцелуват , ще друснат една ламбада и ще

Забелязал съм че малките деца са най-отговорните колоездачи . Движат си се по тротоара , оглеждат се като пресичат , чакат ако трябва да минат без да се бутат , докато тея по-възрастните и пенсионерите направо са си е*али майката особено като някои индивиди дето на сериозно си мислят че са част от движението .. :ph34r:

Както знаете там доста често седят катаджии..та в този случай отново е имало патрулка и ситуацията не е точно както описаната.Общо взето случката е следната : Такси кара пред братовчедка ми с скорост над позволените 50, при което вижда катаджиите и набива по-рязко спирачки, братовчедка ми, за да предотврати сблъсъка също удря спирачките, но човекът, каращ зад нея, не успява на време да спре и я блъска и изкривява бронята.Братовчедка ми спира колата и слиза, забравих да спомена, че в колата освен нея се вози и приятеля й, който слиза от въпросната дясна врата.Та докато уточняват какво точно се е случило моториста се забива в вратата.И само да спомена, че катаджиите го засичат и в протокола е записано, че е карал с 98 км/ч.Така че сами си правете изводите...Все пак 50 си е максималната скорост в града и трябва да се спазва..не казвам, че да оставиш дясна врата отворена е правилно решение, но след сблъсък, малко или много човек е в шок и не разсъждава.Все пак според мен ако моториста беше карал в нормите можеше да не се стига до тук.Общо взето това е случката.Четох в няколко други сайта за този инцидент, където е представено доста абсурдно ситуацията..едва ли не братовчедка ми е нямало какво да прави и е решила да спре в лявата лента и да отвори дясната врата ...

Четете както дявола чете евангелието.....

но човекът, каращ зад нея, не успява на време да спре и я блъска и изкривява бронята
в колата освен нея се вози и приятеля й, който слиза от въпросната дясна врата
докато уточняват какво точно се е случило моториста се забива в вратата
катаджиите го засичат и в протокола е записано, че е карал с 98 км/ч

А сега си прочетете и вашите постове и открийте разликите..........При условие че тези цитати са самата истина де.

пичове кво му бучите на братовчедка му след като тя е успя да спре,а педала зад нея не е успял и е надънил ( тои да си гледа дстанция) Вратата е ясно,ама при инцидент може малко филм да е станало :)

Забелязал съм че малките деца са най-отговорните колоездачи . Движат си се по тротоара , оглеждат се като пресичат , чакат ако трябва да минат без да се бутат , докато тея по-възрастните и пенсионерите направо са си е*али майката особено като някои индивиди дето на сериозно си мислят че са част от движението .. :ph34r:

Защото малките деца по правилник се движат по-тротоарите.

Велосипедистите, при липса на велоалеи, са длъжни да карат заедно с автомобилите и да спазват ВСИЧКИ правила, които се отнасят и за автомобилите, камионите, тировете и т.н.

За каква колона говорите само не мога да се сетя ?!?!?

Говорим за неделя следобяд , да ви дам ли един малък жокер - НЯМАШЕ ЗАДРЪСТВАНЕ , моториста не се е врял м/у колите ма вие по дефаулт си го пишете........

Добре а КАК е успял да се забие в отворената врата на спряла преди това кола ако цялата лента е била свободна? Не че стана абсолютно ясно кое как и кога се е случоло но аз оставам с впечатление че те са слезли от колите да се разправят и тогава моториста се е забил в оставената отворена врата.

Добрата новина при ПТП-тата с мотористи е че, смътрността при трези безумци на две колелета е висока.Следователно ще изчеснат до няколко години по законите на естествения потбор.

Добрата новина при ПТП-тата с мотористи е че, смътрността при трези безумци на две колелета е висока.Следователно ще изчеснат до няколко години по законите на естествения потбор.

Хм с това ти изказване мога да ти пожелая някой от тези безумци да те вземе със себе си когато изчеСва!

И все пак .... нормален човек би сложил триъгълник на мястото на ПТП-то.....

Тия даже вратите не са си затворили......

П.С. Кенер .... пожелавам ти тая теория да я кажеш пред някой непознат който в последствие да се окаже моторист.... той нагледно ще ти обясни една друга теория а именно колко е лесно да злорадстваме и да мишкарстваме скрити зад аватар на ...... ТЕРМИНАТОР :lol: :lol:

Ей сега го видях това... момче ти на тъп ли се правиш или си говориш глупости ей така да не заспиш? Като pazu в другата тема дето се изцепи и той с едно пожелание. Не си длъжен да харесваш всички ама да им пожелаваш подобни неща е пълна глупост

Не съм се изцепил , просто силно се надявах човека който ме провокира да разбере с какви неща се бъзика и че никак не е хубаво да го прави.

А иначе тва с мотористите беше простащина, нищо че и те са за бой понякога.

И все пак .... нормален човек би сложил триъгълник на мястото на ПТП-то.....

Тия даже вратите не са си затворили......

П.С. Кенер .... пожелавам ти тая теория да я кажеш пред някой непознат който в последствие да се окаже моторист.... той нагледно ще ти обясни една друга теория а именно колко е лесно да злорадстваме и да мишкарстваме скрити зад аватар на ...... ТЕРМИНАТОР :lol: :lol:

Абе не е ясно колко време е минало между отварянето на вратите и тарана на моториста. Предполагам е станало в рамките на 10-20 сек, в което време никой не хуква да слага триъгълник.

А иначе абсурд да е имало задръстване и моториста да кара с 98 между колоните. Просто няма как да стане!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...