Jump to content
BulForum.com

За змиорките, бутането и изнервящите номера на пътя

jozo

Recommended Posts

Е това представляват 90% от мотористите...

Не са 90% обаче за съжаление само тези индивиди ги запомняме. Ако седнеш да броиш колко мотористи си видял и колко от тях са "джигити" ще видиш че не е баш така, просто джигитите се открояват и запомнят за дълго...

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Може ли да има толкова глупави пешеходци?! Одеве на колелото на панаира спирам пред пешеходната пътека за да мине една леля, но уви тя не гледа наляво(към мен), а се оглежда надясно - откъдето няма как да дойде кола...

Може ли да има толкова глупави пешеходци?! Одеве на колелото на панаира спирам пред пешеходната пътека за да мине една леля, но уви тя не гледа наляво(към мен), а се оглежда надясно - откъдето няма как да дойде кола...

В България трябва да се оглежда човек навсякъде...

Аз преди няколко дена карам по булевард България , точно пред хотел Санкт Петербург и в насрещното ми изкочи една линейка вечерта (отначало си помислих че е камион) , без включени сирени. Говоря за отсечката от Победа до кръстовището с Васил Априлов , която е затворена от другата страна.

Edit : сетих се за ситуация в която в колело ми изкочи някакъв идиот който караше в обратната посока. Става въпрос за колелото което е на пътя за Брестник и Браниполе. Аз идвах от Пловдив към Брестник , а тоя джигит дето слизаше от Браниполе е решил явно да не влиза в колелото ами по-напряко през насрещното...

Линейките, когато са с пуснати светлини, могат да карат ако щат и по тротоара.

А по бул. България забелязах, че най-редовно някой си шари в насрещното без въобще да му пука. Вечер, разбира се. Ех, това желание все да надцакаш системата...

Между другото, зад големия океано съм виждал линейки и полицейски коли които правят такива тъпотии, които pazu с голфа и насън не може да измисли. Като например при булевард, който е разделен с остров няколко метра преди кръстовището линейката да се качи на острова, да отиде в насрещното, да се промуши между спрелите коли (там ако се движиш докато минава кола в специален режим дупе и портфейл да са ти яки) и след това да продължи напред. Абе, и аз да карах V8 машина със стоманени ролбари и законът да беше на моя страна, щях и по покривите да се катеря :)

Аз мисля да те почерпя при първа възможност. На мен дотам ми е писнало от нахалници и селски тарикати че на моменти направо превъртам и се чудя кога ли ще свърша някоя простотия...

Днес за сметка на това излизайки от Ж.Жорес към 6ти септември, на завоя на Ж.Жорес и 8ми март винаги е тясно понеже има спрели коли и от 2те страни... та там обикновено който идва от 6ти септември се навира и спира в последния момент и разминаването обикновено е съпроводено с благославяне на роднините от женски пол толкова ли не успя да спре 1 метър по-назад а от другата страна викове "аре по-бързо бе от тук и камион ще мине"... та днес изненадващо спира един джип но така че да мога да мина спокойно. Махам му за благодарност и какво излиза - човека беше един мой познат... изненадах се - не само че срещнах един наистина културен шофьор ами и го познавам...

Последно време оставам направо изумен точно от такива случки.Преди няколко седмици на пешеходна пътека ми спяха X6 в едната лента,а в другата чисто ново X5...а бях само аз!Последния път пък една чисто нова E Class също ми спря на пешеходната пътека,че даже изчака и 10-15 секундния ми "лаг" докато асимилирам как така такава кола ми прави път :D .Явно в България вече не само мутрите карат скъпи коли :rolleyes:

Не са 90% обаче за съжаление само тези индивиди ги запомняме. Ако седнеш да броиш колко мотористи си видял и колко от тях са "джигити" ще видиш че не е баш така, просто джигитите се открояват и запомнят за дълго...

Не са 90%, 99% са. (не броя тези с мотопедите)

Аз лично познавам няколко и бих казал, че изобщо не са наред. Няма моторист непотрошен.

Тук във форума няма ли някой, да ги защити горките хорица.

Ето един пресен пример.

Аз правя ляв от панаира по България, нашият човек явно ме е изпреварил отдясно в колелото и аз си продължавам в средна лента. Отдясно винаги има паркирани коли и точно преди да стигна първата чувам настоятелен клаксон (добре, че не слушах много силно музика), скочих на спирачките и тоя ми мина отдясно между мен и паркиралата кола на 20 см. буквално.

Още по-тъпото е, че ако се забие челно в паркиралата кола пак има някакъв шанс, но ако се бях забавил 1-2 секунди, или пък спирачките ми не бяха хубави, като го прасна странично('щото той ми сече пътя отдясно) и щяха да го събират по целия булевард.

Да, защото те си имат шофьори :D

и тва е така, но просто вече всеки по-успял човек може да си купи г/д всичко на лизинг. отдавна не са само мутрите по улиците с яки коли.

Не са 90%, 99% са. (не броя тези с мотопедите)

Аз лично познавам няколко и бих казал, че изобщо не са наред. Няма моторист непотрошен.

Тук във форума няма ли някой, да ги защити горките хорица.

Ето един пресен пример.

Аз правя ляв от панаира по България, нашият човек явно ме е изпреварил отдясно в колелото и аз си продължавам в средна лента. Отдясно винаги има паркирани коли и точно преди да стигна първата чувам настоятелен клаксон (добре, че не слушах много силно музика), скочих на спирачките и тоя ми мина отдясно между мен и паркиралата кола на 20 см. буквално.

Още по-тъпото е, че ако се забие челно в паркиралата кола пак има някакъв шанс, но ако се бях забавил 1-2 секунди, или пък спирачките ми не бяха хубави, като го прасна странично('щото той ми сече пътя отдясно) и щяха да го събират по целия булевард.

Ох и аз съм моторист и тука имаше още 1-2(TED...или TAZ бъркам се кара едно Сузуки) и толкова писане съм изписал да ни защитавам обаче вие шофьорите сте толкова ограничени че просто с времето се убедих че няма смисъл.Че има и малоумни мотористи-ИМА,както има и малоумни шофьори!Че са много-МНОГО СА,както са много и малоумните шофьори!Че има свестни момчета-има!И хората на моторите са хора,и те имат жени и деца,майки и бащи.Единственото,което бих ви помолил е като сте на кръстовище-хвърляйте по още едно око за малкия фар в далечината,съобразете се и тогава преминете.Ясно е че има и тапанари дето карат с по 120-150 в града,но има и свестни момчета,и много от тях си отидоха заради грешки на шофьори на коли.Просто с колкото и да караш, с 60 да караш,засече ли те колата после си на произвола на съдбата-ако имаш късмет може нищо да ти няма...ако нямаш може да си паднеш на врата и да си останеш там.Така че това е моя призив към ВСИЧКИ ВАС които карате коли-оглеждайте се по-внимателно за мотористи и бъдете малко по-толерантни,защото те нямат никаква защита освен кожения екип и каската,докато вие сте оградени от тон желязо :)

Ох и аз съм моторист и тука имаше още 1-2(TED...или TAZ бъркам се кара едно Сузуки) и толкова писане съм изписал да ни защитавам обаче вие шофьорите сте толкова ограничени че просто с времето се убедих че няма смисъл.Че има и малоумни мотористи-ИМА,както има и малоумни шофьори!Че са много-МНОГО СА,както са много и малоумните шофьори!Че има свестни момчета-има!И хората на моторите са хора,и те имат жени и деца,майки и бащи.Единственото,което бих ви помолил е като сте на кръстовище-хвърляйте по още едно око за малкия фар в далечината,съобразете се и тогава преминете.Ясно е че има и тапанари дето карат с по 120-150 в града,но има и свестни момчета,и много от тях си отидоха заради грешки на шофьори на коли.Просто с колкото и да караш, с 60 да караш,засече ли те колата после си на произвола на съдбата-ако имаш късмет може нищо да ти няма...ако нямаш може да си паднеш на врата и да си останеш там.Така че това е моя призив към ВСИЧКИ ВАС които карате коли-оглеждайте се по-внимателно за мотористи и бъдете малко по-толерантни,защото те нямат никаква защита освен кожения екип и каската,докато вие сте оградени от тон желязо :)

А ти - от 2 тона глупост. След като искате да ви пазим - СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛНИКА И НЕ ШАРЕТЕ ПО УЛИЦИТЕ. Така няма да има нужда да се оглеждаме, защото ще си каране в лентата. Сяташ ли са?

Айде да не се разделяме на "вие шофьорите" и "ние мотористите", че до колкото помня всички се падаме МПС-та. Идиотит не познават социална група, те са масова зараза. Натъквал съм се идиоти мотористи, натъквал съм се и на такива, които се държат на пътя. Същото мога да го кажа и за идиотите по автомобилите. Ако мислите, че ако pazu караше мотор нямаше да се шири по булеварда със 120 и да прави змиорки на сантиметри от автомобилите се лъжете. Идиотът МПС-то си мени, но нрава - не.

Айде да не се разделяме на "вие шофьорите" и "ние мотористите", че до колкото помня всички се падаме МПС-та. Идиотит не познават социална група, те са масова зараза. Натъквал съм се идиоти мотористи, натъквал съм се и на такива, които се държат на пътя. Същото мога да го кажа и за идиотите по автомобилите. Ако мислите, че ако pazu караше мотор нямаше да се шири по булеварда със 120 и да прави змиорки на сантиметри от автомобилите се лъжете. Идиотът МПС-то си мени, но нрава - не.

А точно това се опитвам и аз да ДОКАЖА!Това че си на мотор не те прави малоумник O_o

Психар ти май не си много умен??Когато си на кръстовище и аз карам в моята лента а ти правиш ляв завой ПРЕСИЧАШ лентата ми,при което ме ЗАСИЧАШ!Карам си в моята лента с 60 км/час но О УЖАС ти ме засече.Знам че се имаш за супер високо-интелигентен и тук във форума определено си вървежен,но в реалния живот не е така.

Психар ти май не си много умен??Когато си на кръстовище и аз карам в моята лента а ти правиш ляв завой ПРЕСИЧАШ лентата ми,при което ме ЗАСИЧАШ!Карам си в моята лента с 60 км/час но О УЖАС ти ме засече.Знам че се имаш за супер високо-интелигентен и тук във форума определено си вървежен,но в реалния живот не е така.

Ти си мега глупав. Аз си мислех, че котора и глори водят класацията, но не са ти конкуренция. Защо да ти пресичам лентата?! И двамата караме в ляво. Аз карам ЗАД теб. Ти се престрояваш за ляв завой. Аз се престроявам зад теб. Ти се изнасяш. Аз се изнасям СЛЕД теб. И продължаваме. Да ти го нарисувам ли?! Или ти си нямаше и на идея до сега, че мотористите трябва да карат МЕЖДУ ДВЕТЕ БЕЛИ ЛИНИИ, а не ПО ЕДНА ОТ ТЯХ. Смешник. Прочети си правилника. Излез на вън. Виж как изглеждат момичетата на живо. Само не ми говори за митични ситуации, които даже не можеш да си представиш. С това отношение, не само че изглеждаш елементарен, но и глупав.

Днес на връщане от вилата като си карах по Източен и ме засече някав келеш (опитваше да се иреже) ама и аз се престроявах към средна лента от най-дясна - бях с мигач пуснат поне преди 4 сек и въобще не съм се рязал. Викам си ок, боклук съм - сигурно аз бях виновен. Гледам го оня във Фиатчето си (бяло Пунто) псува и пак се реже. Ама аз долу на светофара до МакДрайв съм към Сточна и трябва пак в дясно да отида и си се престроявам... ама нашият герой... той е БАТКА от КЛАСА! Той се реже по булеварда от средна в лява пак и на ново ряз. Едно момче си кара в средна лента - нито шава, нито нищо - с една Корса. Тоя нашия "пич" директно без мигачи от най-лява към най-дясна лента и засече момчето - за малко да го удари. И сваля такъв джама да се разправя. Мислех си да спра на кръстовището (вместо да завия) и да му кажа "Абе да ти е*ба п♛тка майчина нещастна, що не слезеш като си толкова отворен бе, боклук с боклук." ама жените в колата почнаха да мрънкат, че и аз съм бил виновен 1-вия път. Е, хубаво. Ама втория случай си беше 100% вина на тоя с Пунтото.

С тия знам, че няма смисъл нито да се псувам, нито да се правим и те, и аз на отворени ама ... нервите ми ще разсипят. Егати хората.

С тия знам, че няма смисъл нито да се псувам, нито да се правим и те, и аз на отворени ама ... нервите ми ще разсипят. Егати хората.

Аз съм забелязал че като взема да ги псувам и се нервирам още повече и за по-дълго време. Само че има моменти когато няма как.

Е днес една кака по Братя Миладинови (еднопосочна малка уличка с паркирали коли от едната страна и място колкото да мине 1 автомобил). Каката кара срещу движението. Айде ще го преживея обаче се бута да мине. Вместо да спре на кръстовището с другата уличка където е мааалко по-широко (защото по кръстовището няма паркирали коли и по-лесно ще се разминем) тя се навря и за да се разминем трябваше да се кача с 2те гуми на тротоара. Е тогава не знам какво ми стана и понеже днес съм леко недоспал и кисел реших че тоя път НЯМА да отстъпя... ПЪК... Спирам, гася двигателя, излизам от колата, взимам си якето и лаптопа и отидох при каката да и обясня че като кара срещу движението и не гледа знаците може да не е чак толкова нахална и ако държи да се разминем имаме няколко избора:

1. тя да се качи на тротоара защото аз не искам да си чупя колата заради серсеми

2. да ме изчака да отида до магазинчето в съседната пресечка и да си напазарувам пък след това ще дам назад до Жан Жорес за да се разминем спокойно.

3. тя да се върне до последната пресечка за да се разминем спокойно

Каката каза - ми ще изчакам. Аз пуснах алармата на колата и тръгвам към магазинчето и я гледам че леееко дава назад после тръгна и се качи на тротоара и ми подвиква:

- С всички жени ли се държиш така?

Ами да, с всички идиоти се държа така когато не съм в настроение да им трая тъпотиите всъщност ама тя отпраши та само успях да и извикам че с моята съпруга се заяждам повече ако това ще я успокои :P

И това не ми е първата подобна случка на тази улица. Преди месеци един таксиджия пак така - навира се и после ми вика - "айде минавай пък като не можеш - върни се назад"... Еб*х та в шефчето, качи се ти на тротоара бе тарикат, и без това сега тротоарите ги направиха по-високи, защо аз да си троша моята кола. Оня ми се пени че нямало да се подмести ама не знаеше че аз тъй и тъй щях да оставя лаптопа у нас и да тръгна после към центъра и тъй и тъй се чудех къде да паркирам - средата на улицата ми се стори доста подходяща в случая. Само че бакшиша беше по-упорит и ме изчака да влезна в кооперацията преди да запали неговата кола - как и откъде е минал не знам но не ме беше задрал :)

деде,ти направо ме хвърли в тъча.

не знаеш ли,че жените не мислят какво ще случи с пътната обстановка в следващата ЕДНА сеунда и сътответно никога няма да ти дадат път или пък да ти поблагодарят със знак,ако ти им дадеш,щото просто не могат да осмислят факта,че някой им е направил реверанс давайки им предимство.

съответно това учи адски много патки да правят квото си искат по пътищата,особено някакви русокоси уфси с по-новички автомобили,които си карат все едно са на къра в село - няма ленти,няма знаци,няма маркировка - че нали все някой ще им направи път да минат и никой нема да им се сърди,щото виждаш ли,те са жени в крайна сметка.

няма да ти разправям колко пъти съм си врял колата по канафките,за да направя път на някоя патка,дето е хванала волана на 10 и 10 все едно е удавник и се е втренчила в някаква мислена точка в небето.

направо като ги видя такива и бягам настрани,щото са такива робокопи зад волана,че имам чуството,че ще ме нахакат челно,ама няма да спрат.

абе идва срещу теб на еднопосочна улица - нито намаля,нито дава някакви индикации че въобе те отразява като участник в движението - шпори право към теб и очаква магически да се изпариш от пътя.

няма да ти казвам и колко пъти разни патки зад волана без малко да ме сгазят докато карам колело,щото разбираш ли и колоездачите май трябва да им дават предимство...

деде,ти направо ме хвърли в тъча.

не знаеш ли,че жените не мислят какво ще случи с пътната обстановка в следващата ЕДНА сеунда и сътответно никога няма да ти дадат път ...

Ааа не така. Вчера една доста добре изглеждаща жена, с 307 ми даде път в много важна ситуация... тя е първата жена, която ми дава път в младата ми шофьорска кариера, но все пак е нещо...

В този ред на мисли наскоро дадох предимство с мигване на една малка кака и тя взе, че ми махна - за първи път жена ме поздравява за предимството. На къде отива този свят... :wir

съответно това учи адски много патки да правят квото си искат по пътищата,особено някакви русокоси уфси с по-новички автомобили,които си карат все едно са на къра в село - няма ленти,няма знаци,няма маркировка - че нали все някой ще им направи път да минат и никой нема да им се сърди,щото виждаш ли,те са жени в крайна сметка.

Тази беше с Лада 5ца...

Е днес една кака по Братя Миладинови (еднопосочна малка уличка с паркирали коли от едната страна и място колкото да мине 1 автомобил). Каката кара срещу движението. Айде ще го преживея обаче се бута да мине. Вместо да спре на кръстовището с другата уличка където е мааалко по-широко (защото по кръстовището няма паркирали коли и по-лесно ще се разминем) тя се навря и за да се разминем трябваше да се кача с 2те гуми на тротоара. Е тогава не знам какво ми стана и понеже днес съм леко недоспал и кисел реших че тоя път НЯМА да отстъпя... ПЪК... Спирам, гася двигателя, излизам от колата, взимам си якето и лаптопа и отидох при каката да и обясня че като кара срещу движението и не гледа знаците може да не е чак толкова нахална и ако държи да се разминем имаме няколко избора:

1. тя да се качи на тротоара защото аз не искам да си чупя колата заради серсеми

2. да ме изчака да отида до магазинчето в съседната пресечка и да си напазарувам пък след това ще дам назад до Жан Жорес за да се разминем спокойно.

3. тя да се върне до последната пресечка за да се разминем спокойно

Последните месеци ми се налагаше почти всеки ден да минавам по една такава уличка(колите са спрели от другата страна, а от моята бордюр). Като карах с моята кола всеки гледаше да ме заприщи та аз да се качвам по бордюрите, а защо баш като карах Х5цата дето може да се катери по бордюри никой не се опитваше да ме изтика?

Преди около час един тип как ме вбеси, а и не само мен.Ще правя десен завой от Вапцаров към гарата.Там има дясна секция.Та светна секцията, обаче този не помръдва и като се почна едно свирене, поне 3-4 коли го отсвирвахме, но файда тц.Когато най-сетне тръгнахме, вече на зелено за всички и го настигнах този, какво да видя.Нашия човек толкова усърдно почстваше носната си кухина, че имах чувството, че ще си извади окото.Бахти типа.Не че ме бъркат тези 11 сек, в които имам право да завия надясно, но днес бързах, че жената зкъсняваше за работа.А мина ли в това време, после хващам зеленото на Стоматологичния факултет и зеленото на гарата.И вместо за 5мин., стигам до Иван Вазов за не повече от две.

от няколко дена насъбирам необяснима омраза по улиците. то не са нападения от странични улици с минаване на червено от полупияни кърджалийци, то не са заблеяни джипаджии решили че съм "селянин тъп", щото съм решил да спра на червен светофар, а другите 2 коли вече били минали...

тая сутрин пък руса шматка ми се размига като дискотечница къси-дълги като се престроих в лентата й на около 20 метра пред нея, а аз реших, че я спукана гума имам, я стоповете ми не бачкат, я кой знае кво. и слезнах на светофара да я питам. оказа се че съм я засякъл. толкова се втрещих, че се отказах да се занимавам с нея и се надявах, че някой друг ще се заеме с обясненията за разликата между засичане и изпреварване. на следващия светофар се размига на друг.... и той слезна да я пита какво се е случило. не изчаках да видя развръзката, защото ми светна зеленото.

сега пък гледам пред офиса както съм си паркриал кротко в редичката, как някой се е изхрачил мазно на предното ми стъкло.

ебаси, нещо ми има. дори кат съм спрял преча на хората...

кирките поскъпнаха, ама съм намерил едни ефтинки китайски брадвички. кат за по едно забиване ша изтраят ми се струва, а и са по-компактни и мога да се запася с количества да си имам, та и да раздавам...

Koй е излъгал куките, че като застанат на кръговото на панаира трафика ще се олекоти... Всеки път има ли задръстване, значи има и куки.

Koй е излъгал куките, че като застанат на кръговото на панаира трафика ще се олекоти... Всеки път има ли задръстване, значи има и куки.

По принцип трябва да е така, с регулиране е по-добре движението

По принцип трябва да е така, с регулиране е по-добре движението

В нормалните държави - да, но тук правят задръствания. Въпреки натовареността, рядко има катастрофи, а движението е сравнително добре. Застанат ли тези и нарушат ритъма се получава като днес - километър задръстване...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...