Jump to content
BulForum.com

За змиорките, бутането и изнервящите номера на пътя

jozo

Recommended Posts

На нашето момче Голфчето тъкмо направи една година и каското му изтече на 11ти септември и щеше да се подновява след изпитната сесия, много лош късмет...

Поне всички са живи, но случката е изключително неприятна :angry:

То и аз съм заплес, но като тръгне да ми изтича каското още от предния месец почва да ми напомня агента. Освен това ако другия е виновен дори да няма каско гражданската на виновния поема щетата на другия. Та освен неудобството от известно време разправии със застрахователи и липса на автомобил някакви други по-сериозни финансови поражения не би трябвало да има ако не бъркам нещо...

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Гражданска ли е не мисли, че ще ти покрият щетите на 100% - винаги гледат да се измъкнат и да платят по-малко.

Мен ме бях блъснали преди няколко месеца, сумати разправии и разкарване и накрая пак не ми изплатиха всичко :angry1

Гражданска ли е не мисли, че ще ти покрият щетите на 100% - винаги гледат да се измъкнат и да платят по-малко.

Мен ме бях блъснали преди няколко месеца, сумати разправии и разкарване и накрая пак не ми изплатиха всичко :angry1

100% никога не е нито с гражданска нито с каско, обаче няма да е валат нито ще е половината от необходимото. Иначе че ще ти скъсят живота с разправии е ясно

Дойде краят на Септември и студьенчеата се завърнаха по пловдивските ВУЗове..... :huh: Одеве едно келеме с регистрационен номер започващ с ужасяващото "Х" и четири кифли в колата, на абсолютно празен булевард не можеше да си хареса лента за каране (от крайно дясно до крайно ляво) чат-пат си джиткаше яхнал осевата линия. При това този номер го правеше с непрекъснато променяща се скорост (газ, спирачки - ляво, дясно). Д**ба и шматката, като изяде една бибипка последвана от една сладка и медена - тройно засукана и без малко да се качи на тротоара.... Кой им дава книжките на такива титани!? Що не си седя на село тоз момък, ами дойде тука да се мъчи като дава фафли на тролеите да не го апят....

То и аз съм заплес, но като тръгне да ми изтича каското още от предния месец почва да ми напомня агента. Освен това ако другия е виновен дори да няма каско гражданската на виновния поема щетата на другия. Та освен неудобството от известно време разправии със застрахователи и липса на автомобил някакви други по-сериозни финансови поражения не би трябвало да има ако не бъркам нещо...

Пожелавам ти никога да не ти се налага да разчиташ на ГО да ти покрие щети......

100% никога не е нито с гражданска нито с каско, обаче няма да е валат нито ще е половината от необходимото. Иначе че ще ти скъсят живота с разправии е ясно

Ако каското ти е в някоя съмнителна агенцийка - ДА , моят застраховател винаги си е плащал дори в много случаи и повече.......

Да споделя и аз, как може да съществуват такива дебили. На сточна гара, от Асеновградско към гарата, зад мен (аз, средна лента) се чува някъв рев, от ляво ме минава една корса 94-та - спортно окачване, реМууус и гаааз, после минава в крайно дясно, после отива в крайно ляво (задминава още една кола) и после отива пак в крайно дясно и това за 200 метра. Задмина точно 2 коли с тия тарикатлъци??? И за какво? Просто немога да повярвам, колко просто шофьори има!!!

Е как закакво, всеки ден минавам от там по 2 пъти и безкраино много се изнервям някои като кара в ляво все едно е цар на пътя с 60км/ч .И вместо да му светкам или бибкам,го минава от дясно и после пред него за да се усети глупака,че нещо не е както трябва.Не че го оправдавам ама може да е бързал(в което се съмнявам) за нещо и да не иска да се влачи.2 коли са си 2 коли,после може да изтарве зеленото точно заради тези 2 коли :)И за да не е ОФФТОПИК,Една дърта лелка ме изнерви на максимум като се тътреше с 35км/ч в Тракия до пред Форума,ама като се замисля и това и е много на някои мацки...но определено трябва да има и глоба за прекалено ниска скорост.

Една дърта лелка ме изнерви на максимум като се тътреше с 35км/ч в Тракия до пред Форума,ама като се замисля и това и е много на някои мацки...но определено трябва да има и глоба за прекалено ниска скорост.

Винаги съм си чудил на такива индивиди какъв КЕФ или каквото и да е друго им доставя да карат бавно...много бавно :blink:

..... тътреше с 35км/ч в Тракия до пред Форума.....

че за там 35 си е напълно нормална скорост, изобщо по дължината на целия пазар постоянно очакваш да изскочи някой заплес да пресича.

Винаги съм си чудил на такива индивиди какъв КЕФ или каквото и да е друго им доставя да карат бавно...много бавно :blink:

като си купя бентли ще ти кажа........ след 20 години :lol:

Пожелавам ти никога да не ти се налага да разчиташ на ГО да ти покрие щети......

Мерси, добро пожелание е и слава богу досега не ми се е налагало и се надявам да си остана неосведомен относно пълната процедура или поне да нямам опит от 1ва ръка.

И все пак, ако имаш каско и те удари някой какво правиш - викаш КАТ и после се търси от ГО-то на виновника защото твоя застраховател няма да иска да изплати нищо след като може да мине метър.

Ако каското ти е в някоя съмнителна агенцийка - ДА , моят застраховател винаги си е плащал дори в много случаи и повече.......

Моето е в ДЗИ и брокера ужким е наш човек...

Мерси, добро пожелание е и слава богу досега не ми се е налагало и се надявам да си остана неосведомен относно пълната процедура или поне да нямам опит от 1ва ръка.

И все пак, ако имаш каско и те удари някой какво правиш - викаш КАТ и после се търси от ГО-то на виновника защото твоя застраховател няма да иска да изплати нищо след като може да мине метър.

Моето е в ДЗИ и брокера ужким е наш човек...

Задължително си пускаш щетата в каско компанията, а те от своя страна ще си вземат парите от ГО-компанията на този, който е бил виновника за твоята щета. Така ще имаш най-малко разправии и най-голямо покритие по щетите.

Мен са ме удряли, по-скоро отнасяли паркирал без да имам каско и от гражданската на виновника ми бе изплатено точно колкото трябваше, без излишни усуквания и глупости. Компанията беше "Дженерали", от тогава съм с добри впечатления от тях, живот и здраве на следващата смятам там да й направя каско.

Абе пичове,редно ли е някакъв рекламен бус на цирк,да обикаля цял ден даже и от 2 до 4 часа, и да е надул по уредбата разни глупости.Има хора които си почиват,спят...празник е.И на всичкото отгоре кара с 15км/ч за да може всеки да чуе за този цирк! Това ли е рекламата в 21 век ?!?

Абе пичове,редно ли е някакъв рекламен бус на цирк,да обикаля цял ден даже и от 2 до 4 часа, и да е надул по уредбата разни глупости.Има хора които си почиват,спят...празник е.И на всичкото отгоре кара с 15км/ч за да може всеки да чуе за този цирк! Това ли е рекламата в 21 век ?!?

Пусни жалба в полицията.

че за там 35 си е напълно нормална скорост, изобщо по дължината на целия пазар постоянно очакваш да изскочи някой заплес да пресича.

Съгласен съм,че там трябва да си особено внимателен поради наличието на всякакви селски субекти изкачащи от Аладина,ама пусни се ти с 35км/ч да видиш как ще ти теглят бързо едни благозвучни ;)

Е как закакво, всеки ден минавам от там по 2 пъти и безкраино много се изнервям някои като кара в ляво все едно е цар на пътя с 60км/ч .И вместо да му светкам или бибкам,го минава от дясно и после пред него за да се усети глупака,че нещо не е както трябва.

Не че нещо, ама този, който кара в лява лента със 60 км/ч е глупак??? :confused А ти си умен и го изпреварваш, което значи поне със 70 км/ч ГРАДСКО ??? Не че аз не го правя, ама всеки, който кара в града с 50-55 е с предимство пред тия с 90, все пак си има правилник нали? А според теб, който спазва правилника е глупак, май така излиза на края??? Дано са по-малко шофьорите, като теб!

Да не говорим на сточна гара, че лявото платно е за на ляво (не за изпреварване), средното на където свариш :bgrin: , а дясното за направо и надясно. И всъщност да минеш 3те ленти два пъти за 1 мин, смятам, че е леко казано, глупаво за 2 коли изпреварване!

Офф омразна ми от такива като тебе,явно и ти си от тези хитрите дето на тоя булевард карат с 80 ама после мрънкат по форумите,че трябвало с 50.Съвсем спокоино си се кара с 70-80.И маи не разбираш точно за коя част говоря,не за там около моста,а по-надолу към Академик където са 2 ленти и ако и ти си хитър и караш с 50 в лявата лента...защото така е закона си страшен....Ми караи на магистралата с 130 в лява лента да видиш как след 45 секунди ще те засарби гъза ! Дано има по-малко 'мислещи' като теб Господин Спазващ Закона ;) :rolleyes:

Ти си карай с 80, пък като видиш една палка пред теб как шавурка, ще си промениш мисленето.Както напоследък е пълно с патрулки... В началото ме сърбяха краката, да натискам яко газта, но осъзнах, че няма никакъв смисъл да надуваш колата - само дето гори много повече.Става ми смешно в следната ситуация: карам си в града с 50-60, и някъв се дурли и натиска газта до дупка.И след малко се срещаме на светофара.... и така продължаваме да се виждаме на още няколко кръстовища ^_^ Язък за ужасно бързото каране! Нека има повече патрулки, за да вземат да се стегнат тия дето обичат да хвърчат...

Брато и ти си прав,ама за всичко си има цака.Лепваш се зад някои и си готов + това тея патрулки стоят винаги на едни и същи места.Аз не казвам,че карам навскяде с 80 ама специално този булеврад пак казвам минавам по 2 пъти на ден и досега никога не са ме спирали ;) Пределно ми е ясно,че няма смисъл и на другия сфетофар пак си на едно и също място.ОБАЧЕ има индианци които само като ги видиш и ти става ясно,че по-добре ги махаи да не стане по-лошо ;)

Аааааа, днес една фитка тотално ме вбеси! Завивайки наляво от Родопи по Богомил към стадион Ботев ми отне предимство (аз се движех по Богомил). Гадта си говореше невъзмутимо по мобилния, дори когато премина НА СВЕТЕЩО ОТ 3-4 секунди ЧЕРВЕНО през Източен и предизвика смут сред вече потеглилите автомобили. Стори ми се Шкода Фабия, резедава, временен номер нов внос.

Друг един селяндур пък ми отне предимство, излизайки с ляв от Младежка по Копривщица. Аз се движех с 45-50, а той дори не се обърна към моята страна да види дали не идва нещо. Видя ме едва след като вече бе завил, а аз почти спрях. "Поздравих" го с клаксон, а наглеца ербап - и той свири. Случва се на всеки, и на мен включително, ама поне да беше вдигнал ръка за извинение.

Изобщо съм изумен какви и колко малоумници и простаци сядат зад волана.

Аааааа, днес една фитка тотално ме вбеси! Завивайки наляво от Родопи по Богомил към стадион Ботев ми отне предимство (аз се движех по Богомил). Гадта си говореше невъзмутимо по мобилния, дори когато премина НА СВЕТЕЩО ОТ 3-4 секунди ЧЕРВЕНО през Източен и предизвика смут сред вече потеглилите автомобили. Стори ми се Шкода Фабия, резедава, временен номер нов внос.

Друг един селяндур пък ми отне предимство, излизайки с ляв от Младежка по Копривщица. Аз се движех с 45-50, а той дори не се обърна към моята страна да види дали не идва нещо. Видя ме едва след като вече бе завил, а аз почти спрях. "Поздравих" го с клаксон, а наглеца ербап - и той свири. Случва се на всеки, и на мен включително, ама поне да беше вдигнал ръка за извинение.

Изобщо съм изумен какви и колко малоумници и простаци сядат зад волана.

Тези случай, въобще не трябва да ти правят впечатление... вече ;)

Аз се изумих от следната ситуация преди 3-4 дни - Карам си по кукленско шосе с 80-90 км/ч и настигам някакъв моторист , движещ се с 70км/ч в най-лява лента , покарах 10-15 метра зад него мигнах 2-3 пъти, не ме отрази после му посвирих с клаксона и накрая леко даде в дясно. Имаше място от него до бордюра точно колкото аз да мина , дадох газ и когато предницата ми стигна до средата на мотора тоя ме засече супер брутално. Тогава във времето за реакция 1 секунда си казах , че нямам смелост да блъсна моторист , но ми е чудно какво се е въртяло в главата на тоя моторист (който дори беше без екип) , че да засече нарочно джип движещ се с 90+ км/ч ?

Никакъв инстинкт за самосъхранение...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...