Jump to content
BulForum.com

За змиорките, бутането и изнервящите номера на пътя

jozo

Recommended Posts

Има си съд за правата на човека. Щом нашите съдилища не искат да си свършат работата има международни такива. При това там ти излиза безплатно. Само по документи са тези неща. Нище не ти пречи следващият път когато ти откажат да пуснеш документите.

На самият фиш си пише за седемдневният срок. Ако някой има от тези новите да го сканира и ще видиш как точно е написано. Иначе това с късането и хвърлянето беше до преди няколко години когато ги отмениха фишовете. Новите са съвсем друга работа. Именно затова този за който се спомена по - горе ще си го плати. Въпрос на време е.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply
Не съм убеден. Как ще ми откажат да обжалвам акт? Винаги можеш да заведеш дело на по - висока инстанция. Ако се наложи и срещу държавата.

Принципно си прав - още повече, че според не знам си коя европейска конвенция, при наличие на обвинение всеки имал право на разглеждане на делото от съд. Въпросната конвенция се явявала по-висш закон от ЗДвП (в който е написана глупостта за 50-те лева) и вече имало спечелени подобни дела. Въпросът е - кой има нерви и време да се занимава за 50 лева...

Принципно си прав - още повече, че според не знам си коя европейска конвенция, при наличие на обвинение всеки имал право на разглеждане на делото от съд. Въпросната конвенция се явявала по-висш закон от ЗДвП (в който е написана глупостта за 50-те лева) и вече имало спечелени подобни дела. Въпросът е - кой има нерви и време да се занимава за 50 лева...

Конвенция за правата на човека. Още по - рано в темата споменах за нея. При това нямаш нужда от адвокати и подобни за да заведеш дело.

И кефа от спечеленото дело срещу "омразните" КАТ-аджии струва много повече от 50 лева! И така лека полека ще станем гражданско общество където няма да ни е страх вече от разни чиновници и други мислещи че са хванали Господ за шлифера!

И кефа от спечеленото дело срещу "омразните" КАТ-аджии струва много повече от 50 лева! И така лека полека ще станем гражданско общество където няма да ни е страх вече от разни чиновници и други мислещи че са хванали Господ за шлифера!

Кеф е да чета мнения на хора които не си правят труда да проучат за какво става въпрос преди да пишат.

Конвенция за правата на човека. Още по - рано в темата споменах за нея. При това нямаш нужда от адвокати и подобни за да заведеш дело.

Хем е така хем за 50лв никой няма да тръгне да си губи времето освен ако не го прави с цел популярност и евтина сензация.

kotora, явно още не са се сетили, но не се притеснявай може и него да затворят идния месец... Цяло лято бяха в тикви докато беше по-спокойно а и по-хубаво времето, сега като захладня ще захванат ремонтите пък като падне снега ще ги зае**т щото не може да се работи повече обаче кинтите ще си приберат като за нацяло свършен ремонт вероятно

Въпросът е - кой има нерви и време да се занимава за 50 лева...

Именно! Аз съм много гаден в тая зона и гоня до откат, но в този случай се отказах. Както се отказах да заведа дело срещу шефа на КАТ за злоупотреба със служебно положение и куп обиди и прочее. Защото кой негов подчинен ще ми дойде свидетел на делото срещу шефа си? А и с военна прокоратура трябваше да се подхващам... Заеби. Не си струваше 20 лева и 13 точки.

Друг шеф (зам. на следствието) успя чисто нова кола да облепи със знак 26 (спрян от движение) заради паднал болт на задния номер и пред дежурния офицер и две патрулки (които домъкна за демонстрация) да ми каже, че може и 10 коли да карам с тия номера - чекнаха ме в системата.

Винаги имаш нужда от адвокат! Запомни го! :laughing:

Не е вярно ;) може да се сезира за нарушение по тази конвенция без никакъв проблем директно от физически лица. Още повече, стига да си го упоменал никой не те кара да ползваш адвокат. Адвокатурата е просто една предпоставка за максилно добра защита на субективни права - и при процесуално производство - в битието ни.

Адвокатурата е просто една предпоставка за максилно добра защита на субективни права - и при процесуално производство - в битието ни.

За това говорим. И не е просто предпоставка, а в повечете случаи решение. Ще го разбереш с опита. При нас четенето и прилагането на закона са много относителни понятия - вЕрвай ми. Затова разговор с определени хора започва от 20000$

нЕма нужда да ти вЕрвам, знам го ;) липсата на опит с годинките и правилните "показалки" ще я наваксвам :)

Абе съседите (ДядоМраз) няма ли да се оплачете от режима на Сакъзов? Сега за да изляза по посока Централна или Тракия ми се налага да минавам през нерегулираното на Фламинго или да заобикалям през кръстовището В. Априлов и Шести.

Първото е крайно опасно (в тия дъждове беше ад), а другото е само разкаравация и хабене на бензин/нафта.

Вие как процедирате, че мен много ме дразни?

Каквото и да си говорим, аз лично съм много доволен от развиващите се събития, защото се модернизира града и когато всичко приключи ще се радваме (разбира се се окъснява с години за жалост). А знаете ли какъв муъбьет ще настане като някой ден затворят Васил Априлов от р-т Стадиона до гарата. Проектът е налице отдавна, сградите даже са отчуждени (няма да има проблем Розова къща), разбира се липсват средства :rolleyes:

Каквото и да си говорим, аз лично съм много доволен от развиващите се събития, защото се модернизира града и когато всичко приключи ще се радваме (разбира се се окъснява с години за жалост). А знаете ли какъв муъбьет ще настане като някой ден затворят Васил Априлов от р-т Стадиона до гарата. Проектът е налице отдавна, сградите даже са отчуждени (няма да има проблем Розова къща), разбира се липсват средства :rolleyes:

Точно ако Васил Априлов се разшири и асфалтира ще се облекчи най - много трафика в града. След като направят и директна връзка от Кичука към Смирненски ще стане перфектно.

Как решават точно на най пиковите часове да затворят прелеза ... Може би през ноща ще е по добре.Както пребоядисват пешеходните пътеки през ноща може ида се ремонтира и тогава...

Ама аз не оспорвах ползите от разширението, просто е много неудобен режима в момента - дано наистина само до Коледа да е така, ако съдим по темпа на работа ще успеят.

Ще ги прекараме всичките ремонти, колкото и калпава да е организацията! След това ще е песен. Дори и в момента нямаме кошмарни задръствания, каквито има на други места в страната. Радвайте се бе! Не ревете! Градът се развива!

...няма да има проблем Розова къща...

Като го спомена - някой знае ли какво става с този въпрос че само като я видя щръкнала тая къща там и така да и се "радвам"...

Ще ги прекараме всичките ремонти, колкото и калпава да е организацията! След това ще е песен. Дори и в момента нямаме кошмарни задръствания, каквито има на други места в страната. Радвайте се бе! Не ревете! Градът се развива!

За развитието на града си прав, за това че е калпава организацията също... и не че имаме избор и можем да направим друго освен да си мрънкаме, но то затова е форума :)

host, какво да се дразня като избор няма а и не е чак толкова зле. На Фламинго е горе-долу поносимо с левия завой (освен между 16:30 - 17:30... тогава по-добре да заобиколиш под моста или покрай водната палата), а и кръстовището на В.Априлов не е чак толкова далече за да се направи обратен. Виж днес такова задръстване имаше в 8:00 на моста на ВИХВП, че почваше още покрай самия университет, после по моста та до бул. България. И се караше само на 1ва със спиране през 10 метра... ей такова нещо не бях виждал. Задръстването продължаваше да го има и когато се връщах 1 час по-късно - т.е. около 9:15 някъде...

PS: От 1 нещо ще се оплача обаче - писна ми разни тарикати да карат в насрещното и на тази тясна улица да спират където сварят. Онзи ден точно на ъгъла до църквата (до АГ кабинета) спрял един "патрон" не просто накриво а като 2ра кола (от другата страна също имаше паркирана кола) и за моя изненада се оказа че на тази улица могат да спрат една до друга 4 коли... та наближавам и му ръкомахам да се разкара че не мога да мина, онзи си сваля стъклото и ми вика "аре бе минавай, толкова място има от тук и камион ще мине". За минаването минах но ми писна заради ей такива чукове да се виждам в чудо докато излезна от квартала... като че ли ако не паркира точно пред входа ще му окапят ташаците като походи 20 метра пеша...

Като го спомена - някой знае ли какво става с този въпрос че само като я видя щръкнала тая къща там и така да и се "радвам"...

Доколкото чух Община Пловдив води дело срещу разрешителното за строеж в този й вид на кооперацията, но е взето решение - да не стане да се плаща при отчуждаване тоя тъп имот, при загуба на делото - да се преправи слизането от сегашния мост и така да се отвори място с лек ляв завой (посока 6-ти към Герджика) за качването към новия и на селските тарикати да им остане кооперацията баш на пътя (на шума и мръсотията) без да има отчуждаване и плащане към тях.

Това всички го знаем, въпроса е докъде стигна историята и няма ли някакво развитие. Виждам че още си стои там...

Между другото какво ще стане ако мистериозно някой постави динамит в основите и вземе че го взриви? :lol:

Това всички го знаем, въпроса е докъде стигна историята и няма ли някакво развитие. Виждам че още си стои там...

Между другото какво ще стане ако мистериозно някой постави динамит в основите и вземе че го взриви? :lol:

ми ще задържат и разпитват гримьора, докато не издаде на кого е продал тринитротолуола в такива количества.

значи все пак кооперацията до моста е изградена извън първоначалния проект? какво стана с оная снимка на проекта за мостовете дето тя нямаше да пречи? не помня в коя тема кой я беше шернал.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...