PlayMate Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 От панаира до Съединение - 15 минути. Този маршрут го взимам за точно 3 минути, или поне до петък беше така. Вчера като се прибирах задръстването на колелото на панаира започваше от моста. Ужасът май започна. @host, с цялото ми уважение, явно сме квартални, обаче тоя завой дето си го направил на Цар Борис III-ти е изключителна тъпотия. Едит: Ясно, първоначално в линка беше първия маршрут. Интересно, на Дунав не съм виждал задръствания до момента, а по едно време доста минавах през него. Толкова ли да е бил зле Васил Априлов? Иначе не, не съм на Сакъзов, между двете колела на панаира живея. Визирах крайната ти дестинация Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Вчера, бях на зъболекар до затворения мост, от северната страна има една малка уличка точно до моста, там бяхме спрели та...тръгваме си вече ( с един приятел, че аз мислех че ще ми слагат упойки и го използвах да кара ) та по улица победа... и преди кръстовището на бул България полицай ! спират ни и "Къде ходите, не познавате ли знаците" казваме им от къде идваме и че знаци няма и тоя вика "забранено е влизането от двете посоки" казвахме че сме седяли с часове, защото като идвахме ги нямаше тея неща. И че по пътя по който сме минали няма знаци! докато се обясняваме идват още 3 коли, спират и тях по едно време единия полицай почна да псува доста силно " ууу селяни, не познават знаците, до тука ми дойде, идиоти, направо книжки ще почна да режа вече на две" и още някви такива, ама така викаше ..... Идва колона от около 10 коли, спря първия, навика му се и ги пусна всичките и кво 30 лв глоба.... а знаци наистина НЯМА Днес минах пак да видя, специално по пътя по който минахме НЯМА ЗНАК!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 къде ходиш на зъболекър може да се окаже че сме при един и същ.Може някой да е взел знаците или за да не хабят пари са си ги спестили и обират парсата накрая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 къде ходиш на зъболекър може да се окаже че сме при един и същ.Може някой да е взел знаците или за да не хабят пари са си ги спестили и обират парсата накрая. др Вълков; единственото за което се сетих е да има знак от страната на кръстовището по загражденията Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Да този се пада братовчед на баща ми и там ходя.М там няма знак още от преди 1-2 години Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Този акт, ако ти се обжалва, много лесно ще падне в съда. Само вземи своя приятел за свидетел, за да потвърди, че от уличката, от която сте влезли вие, знак няма. Не сте длъжни да ходите до двата края на булеварда, за да проверявате аджеба има ли знаци или няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Този акт, ако ти се обжалва, много лесно ще падне в съда. Само вземи своя приятел за свидетел, за да потвърди, че от уличката, от която сте влезли вие, знак няма. Не сте длъжни да ходите до двата края на булеварда, за да проверявате аджеба има ли знаци или няма. то е фиш 30лв може ли да се оспорва ? не е на мен, аз се возих, и ме болеше адски зъба поспорих с моя човек малко, ама аз нямах сили, не можех да си държа главата изправена, виках му аре да идем да видим 100% че няма знак, той не... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Имаше знак само когато улицата беше затворена,но след това го махнаха. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 40 минути от Сакъзов до Борбите... евала батка, земи си разхода на 140 к.с. 2.0л бензин от 1997 агрегат... мразя я тази кола вече....... Плеймет бързаш това съм го дал като най-краткия път. Аз минах по втория линк. От там (на Цар Борис III за към Панаира) никога не правя ляв! Никога. А дали сме квартални, аз съм на Сакъзов 13 A добре дошъл в моя свят. Много подобен маршрут (с разлика от максимум половин километър) го минавах миналата зима доста често и затова си мислех че Авенсиса гори много щото ми даваше разход по компютър 13.1 - 14.5 (зависи кога съм го нулирал) От панаира до Съединение - 15 минути. Този маршрут го взимам за точно 3 минути, или поне до петък беше така. Вчера като се прибирах задръстването на колелото на панаира започваше от моста. Ужасът май започна. Аз помня задръствания които са почвали от 50 метра след колелото на панаира в посока моста. Едит: Ясно, първоначално в линка беше първия маршрут. Интересно, на Дунав не съм виждал задръствания до момента, а по едно време доста минавах през него. Толкова ли да е бил зле Васил Априлов?Иначе не, не съм на Сакъзов, между двете колела на панаира живея. Визирах крайната ти дестинация Аааа има има... а както е затворен сега моста на Герджика да видиш каква красота ще е на моста на ВИХВП __________________________ Днес на какво станах свидетел - гледам до градинката на Жан Жорес един камион прави маневри на заден само си мисля - ей сега вече ще застърже... да ама на не застърга. Мина на около педя покрай няколко автомобила като когато вече завиваше имах чувството че е на под педя от стоповете на последната кола (червено пежо 306 или нещо такова). И тъкмо си викам - тоя е бог, просто няма такъв шофьор и пича тръгва напред, рязко завива и задницата леко се изнася (ама леко леко - той и без това беше на 10 см от стоповете) и тряяяс отнесе не с друго а с номера си задницата на колата. Не че нещо - одра леко задницата и счупи единия стоп обаче тоя тип изобщо и не се усети какво е направил, нито спря нито нещо ами си продължи най-невъзмутимо напред и така.. всъщност съмнява ме че не се е усетил ама тъй и тъй няма какво да направи и колата изглеждаше нова та гаранция има каско и явно е преценил че ако някой се развика ще спре иначе ще си направи пас... е никой не се развика и пича си продължи напред необезпокояван. Това към 5:30 някъде (или беше 6 не помня)... Та ако някой се чуди кой му е ударил колата днес - е аз видях... само че пусто не успях да му снимам номера със скапания си телефон (пробвах но нищо не излезе а номера така и не успях да го запиша) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Аз днес щях да бъда отнесен от маршрутка движеща се с поне 80км/ч. Карам си по бул Свобода посока прелеза и изведнъж по бул. Копривщица мина една маршрутка с поне 80 , без въобще да се огледа, въпреки че е на стоп!!! Пак се разминах СМЪРТ за маршрутките!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 то е фиш 30лвможе ли да се оспорва ? Фиш не може да се обжалва. Ако имаш намерението да обжалваш трябва да поискаш да ти напишат акт. Аз обаче бих пуснал едно оплакване в КАТ заради държанието на служителя им. Няма право да те псува. Щом имаш и свидетел става идеално. Даже може да пуснете жалбата с подписите и на двамата вътре. Ако не се лъжа може и през нотариус да минете. Недей да си затваряш очите дори и за дребно нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3dfx Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Наказателно постановление по ЗДвП с глоба до 50лв. включително не може да се обжалва... Така че няма значение дали ще му пишат акт или не... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Не може пред съответната институция. Пред съда винаги можеш да обжалваш. Не сме бананова република. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Наказателно постановление по ЗДвП с глоба до 50лв. включително не може да се обжалва... Така че няма значение дали ще му пишат акт или не... Не съм убеден. Как ще ми откажат да обжалвам акт? Винаги можеш да заведеш дело на по - висока инстанция. Ако се наложи и срещу държавата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Не съм убеден. Как ще ми откажат да обжалвам акт? Винаги можеш да заведеш дело на по - висока инстанция. Ако се наложи и срещу държавата. Може да си напълно сигурен. На мен ми отказаха изобщо да образуват дело на втора инстанция. И то за акт с глоби 20 + 40 лева. Измъкнаха се култово. Всяка нормална човешка логика вижда, че 20+40=60>50, нашите правни органи виждат две ОТДЕЛНИ глоби под 50 лева, нищо че са в ЕДНО И СЪЩО НП! Култово! Обясниха ми "отвътре", че схемата е направена нарочно, за да си спестят занимавки с дреболии. Понеже са изключително заети! Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Може да си напълно сигурен. На мен ми отказаха изобщо да образуват дело на втора инстанция. И то за акт с глоби 20 + 40 лева. Измъкнаха се култово. Всяка нормална човешка логика вижда, че 20+40=60>50, нашите правни органи виждат две ОТДЕЛНИ глоби под 50 лева, нищо че са в ЕДНО И СЪЩО НП! Култово! Обясниха ми "отвътре", че схемата е направена нарочно, за да си спестят занимавки с дреболии. Понеже са изключително заети! А ти защо не заведе дело срещу съда? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Абе щом е фиш късай и хвърляй, един познат направо пред полицаите си го прави и досега не са го накарали да плати нито един фиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Абе щом е фиш късай и хвърляй, един познат направо пред полицаите си го прави и досега не са го накарали да плати нито един фиш А кога точно го е направил? Новите фишове нямат нищо общо със старите . Имаш и само седемдневен срок да го платиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 А кога точно го е направил? Новите фишове нямат нищо общо със старите . Имаш и само седемдневен срок да го платиш. Ами това беше миналата година... И как точно те карат да го платиш? И какво им е различното на тия нови фишове? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 http://news.plovdiv24.com/108853.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Чудно + студенти и ученици Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Ами това беше миналата година... И как точно те карат да го платиш? И какво им е различното на тия нови фишове? На самият фиш си го пише. Ако не се плати в седемдневен срок ще го направят с наказателно постановление и ще ти вземат и точки. Ако е фиш не можеш да обжалваш, но и не ти взимат точки. На самият фиш си пише, че си съгласен и няма да обжалваш. Всичкото това е написано на фиш-а. Друг е въпросът колко е интелигентен твоят приятел и дали е прочел какво пише със ситни букви . Решил е да се направи на мъж пред някоя пикла в колата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 На самият фиш си го пише. Ако не се плати в седемдневен срок ще го направят с наказателно постановление и ще ти вземат и точки. Ако е фиш не можеш да обжалваш, но и не ти взимат точки. На самият фиш си пише, че си съгласен и няма да обжалваш. Всичкото това е написано на фиш-а. Друг е въпросът колко е интелигентен твоят приятел и дали е прочел какво пише със ситни букви . Решил е да се направи на мъж пред някоя пикла в колата. Пикли в колата нямаше, бяхме само двамата и той се ядоса, че му написаха фиш на място на което нямаше знак, чесно казано не знам какво е чел и какво не, но е факт че до ден днешен, тоя и поне още 2-3 фиша, нито са платени, нито са му взели точки, нито нищо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Пикли в колата нямаше, бяхме само двамата и той се ядоса, че му написаха фиш на място на което нямаше знак, чесно казано не знам какво е чел и какво не, но е факт че до ден днешен, тоя и поне още 2-3 фиша, нито са платени, нито са му взели точки, нито нищо! Следващият път да чете какво подписва. След като няма знак да поиска да му напишат акт и след това да обжалва. Даже още на следващият ден директно пред директора на КАТ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 А ти защо не заведе дело срещу съда? И как ме виждаш да спечеля дело срещу Окръжен съд Пловдив по отношение на разпоредби, издадени от държавен орган? Нямам толкова свободно време и излишни пари за адвокати. Не си струва. И те го знаят много добре. На самият фиш си го пише. Ако не се плати в седемдневен срок ще го направят с наказателно постановление и ще ти вземат и точки. Ако е фиш не можеш да обжалваш, но и не ти взимат точки. На самият фиш си пише, че си съгласен и няма да обжалваш. Всичкото това е написано на фиш-а. Друг е въпросът колко е интелигентен твоят приятел и дали е прочел какво пише със ситни букви . Решил е да се направи на мъж пред някоя пикла в колата. Момент само - последния път ми предложиха глоба (предполагам фиш) или акт да си избирам. Нито едното не стана, но глобата беше по някаква официална таблица, а акта знаем какво е. Не знам аз как по-точно фиш ще премине в НП и по коя разпоредба. Разликата със старите фишове доколкото знам е просто, че вече се завеждат в компютъра и в момента в който се появиш за нещо в КАТ - плащаш всичко накуп. Иначе навремето и аз с усмивка си приемах фишовете, даже ги приветствах, след което ги изхвърлях - един не съм платил досега. Но последния път за вдигане на колата имах глоба 20 лева и по друг повод ме накараха да си я платя. Така че вече няма бягане от плащане. Иначе не виждам правна основа глоба да мине в НП... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.