Jump to content
BulForum.com

За змиорките, бутането и изнервящите номера на пътя

jozo

Recommended Posts

Няма да влизам в спорове, но и във Варна са същите селяци като нас.

Щом повече ти харесва, знаеш правилното място. ;)

За останалото съм съгласен напълно.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply
Няма да влизам в спорове, но и във Варна са същите селяци като нас.

Щом повече ти харесва, знаеш правилното място. ;)

За останалото съм съгласен напълно.

Аз правя извадка от това, което съм видял. Може наистина да са зле. Но за седмицата прекарана там не видях нито 1 простотия от варненец... Но за сметка на това пловдивчани и софианци погазваха всичко.

Във Варна на почти всяко кръстовище си имат камери, а и там според мен са много по-големи селяни в шофирането.... Не казвам само за някакви маневри и т.н., а за това как се движат, паркират абе изобщо никаква съобразителност - джип затиска спряло пунто и какво да направи освен да даде повече газ, че да мине, но и това като не стана малко назад, после наляво и без да се види на кой какво му има си тръгва по пътя надолу. А колко пъти са ми обръщали огледалата на колата, спирали на половин пръст от бронята ми и какво ли още не + на няколко места одрано. Вярно си е , че колата ми също е с рег. РВ, но какво от това случайно някой от вас, като види кола от друг град да не му дава предимство, да го засича или да задира колата му (както и вашата де) ?! Всеки казва, че в България пътищата са ад и че нямаме никаква култура на каране.... еми не може всички да караме, както ни дойде и да пресичаме, като пешеходци, още по-невнимателно и да искаме всичко да е ок.

П.С. Психара не съм стоял дастатъчно време лятото във Варна, аз си правя изводи от това, което съв видял през неактивния сезон. Варна въпреки всичко си има къде къде по-добра реклама от нашия Пловдив.... много жалко според мен.

Аз правя извадка от това, което съм видял. Може наистина да са зле.

Психото седя една седмица във Варна и стана експерт по варненци :)

Чукча писател. Чукча не читател. ;)

Липсваше само 1 мИган, който да прелети Варна - Пловдив...

В София шофьорите също са много по-колегиални, отколкото в Пловдив. В Пловдив вече съм забравил кога ми се е случвало за последно някой да ме пусне да се престроя или нещо от този род.

В София шофьорите също са много по-колегиални, отколкото в Пловдив. В Пловдив вече съм забравил кога ми се е случвало за последно някой да ме пусне да се престроя или нещо от този род.

Грр..

Мъро, колко често караш в София? :wacko:

Аз не ти споделям мнението напълно..

В София заради трафика има доста хора, каращи бързо и по начин не вредящ на околните, но точно толкова има, които карат като камикадзета("вас жокер не ви трЕбва - РК, ЕН, КН, ...") :rolleyes:

Сега поради затвореният участък от бул. Руски, се нагледах на доста хватки за стигане от Карловско шосе до кв. Кючук Париж..

Вчера тръгнахме с една баничарка заедно от моста на Карловско, не знам откъде е минал, но на Коматевско шосе абсолютно едновременно завихме по бул. Никола Вапцаров, при това че карах видимо по-бавно от него :rolleyes:

Еми тъй като в София хората знаят как да тръгват на светофарите движението е по добре,но в пиковия час е ад.Тука на сточна гара на кръстовището съм чакал в рейса поне 20 мин,а зимата е още по зле.

Грр..

Мъро, колко често караш в София? :wacko:

Аз не ти споделям мнението напълно..

В София заради трафика има доста хора, каращи бързо и по начин не вредящ на околните, но точно толкова има, които карат като камикадзета("вас жокер не ви трЕбва - РК, ЕН, КН, ...") :rolleyes:

Не съм казал обратното. Софийските идиоти всички ги знаем, аз също съм се наглеждал на тъпотии в София. Но фактът си е факт - повече ми се е случвало да ме пуснат в София, отколкото в Пловдив.

Еми тъй като в София хората знаят как да тръгват на светофарите движението е по добре,но в пиковия час е ад.Тука на сточна гара на кръстовището съм чакал в рейса поне 20 мин,а зимата е още по зле.

Да, това е много дразнещо. Особено когато остават 5-6 секунди и този пред теб види, че ще мине на последната секунда и си цепи с 40, без да го интересува дали зад него се надяват още два автомобила да минат...

Аз по светофарите тръгвам като идиот. На първа до 40 и нататък вече в рамките на 20км./ч се сменят останалите 3 предавки :rolleyes:

Както се казва , ако всички заедно включат на 1-ва ( или там кой на каквото тръгва :) ) , а не да си бъркат в носа - ще минават поне двойно повече коли, за периода зелено - червено, а не още толкова на червено. ;)

Като се има предвид, че жена ми съм я научил да тръгва заедно с предната кола на зелено, явно не е чак толкова трудно и непостижимо. Ако почнат да глобяват затова, навярно всички ще тръгват като едно. Но като натиснеш педала рязко е лошо, много лошо! И метан повече харчи, па и гърми газовата...

В София наистина повечето са се научили да тръгват по бързо по светофарите, щото и задръстванията са достатъчно големи, че и най-спокойния да си пак да се изнервиш...

Кво по-нормално от тва да са по-добре в София от нас при положение, че там ако не се пускат и не са колегиални никой никъде няма да стигне...като по-пренаселен град мога да дам пример Лондон, където в момента , в който тръгването е разрешено пичовете тръгват с газ и като един..само така може да се постигне нещо.

Следващия, който мине направо към Мотоцентъра от най-лява лента на кръстовището на ВСИ ще го изтикам в средата да се блъска в острова или квото иска да прави, писна ми вече!

Следващия, който мине направо към Мотоцентъра от най-лява лента на кръстовището на ВСИ ще го изтикам в средата да се блъска в острова или квото иска да прави, писна ми вече!

Аз казвам същото,но от сточна гара посока надлеза(от лентата за военна болница ...газ направо) !!!

Аз казвам същото,но от сточна гара посока надлеза(от лентата за военна болница ...газ направо) !!!

И аз казвам същото за идващите от панаира , посока центъра по Цар Борис ! Случката е прясна , тая вечер един с мерджан ми се опря , съответно аз дадох газ и докато стигнем разделителната озелена ивица , той най-нагло се присламчваше към мен , само дето аз не му пуснах аванта , както и никой друг от колоната и пича остана с лице към знака докато не светне червено . След това ме настигна на светофара на тримонциум , по най-гадният таксиджииски номер мина пред мен , като задните му гуми останаха след пешеходната пътека , и съответно имаше драг , който неуспешно завърши за него тъй като до ПУ-то аз вече успешно минах в лява лента , а той остана зад един рейс в дясна лента , щото до последно вървяхме "рамо до рамо" и изведнъж рейса даде мигач , включи се в движението и оня остана да го духа след него ... или да му вдишва там нафтените изпарения .. каквото си пожелае ...

Днес точно на сточна гара посока от тримона към надлеза,от лентата за към военна болница един педал с баничарка ситроен жълта... не му се чакаше цялата колона в средна лента и хоп си вика даи да ги прерядя.....да ама такъв 5 секунден класкон изяде,че още го чува сигурно ! и после ме гледа тъпо тариката

Една случка в София, подобна на горните. Седя си аз на светофата на Софийския Уни. в лентата за направо, до мен има още една лента САМО за на дясно и там една мадама (нагла овца бих казал) няма мигач, няма нищо, нито се изнесе малко пред мен за да мине направо. Светка си светофара зелено и аз си тръгвам направо, обаче тая дава газ да ме настигне (то беше за 20 местра де), но номера не и става, защото пред нея се появява тротоар. Та аз най-спокойно се залепих най в дясно до тротоара и си карам, а оная с най-голямата си наглост ми бибитка с тъпия клаксон, все едно съм и длъжник или все едно аз съм в грешна лента. Немога да разбера, като човек има зор се изнася пред другия да тръгне пръв, да не му пречи и да си продължи, или подава мигач да се мушне, но не се натиска, а просто някой да му даде път, ей така става културно. Ама такава наглост, без да предупредиш, без дори да си дадеш зор да тръгнеш по бързо, да очакваш с бутане да минеш, много мразя такива ТАРИКАТИ. А и подобен номер ми се случва често на сточна гара от Тримонциум към Асеновградско, само че от лява лента да се натискат да ме избутат!!!!!.......

А и подобен номер ми се случва често на сточна гара от Тримонциум към Асеновградско, само че от лява лента да се натискат да ме избутат!!!!!.......

Tochno za tova govoreh !!!

В тоя случай е добре да караш със свален джам и боен пищов някъде под ръка . След като започне да се развива събитието , вадиш , показваш .. може и да не стреляш , но 100% тоя дето се бута , ще видиш в огледалото , как леко ще изостане :lol:

Въпреки че и това е нервиращо пак са единици въпросните идиоти защото обикновено в лява лента има доста завиващи наляво та обикновено си дават мигач да ги пуснат в средната лента.

Между другото наскоро ми се случи да се забия по инерция в лявата лента след моста на панаира а отивах към тримонциум и културно си завих наляво после направих обратен на следващото кръстовище. Не ми отне над 5 минути цялата операция...

Въпреки че и това е нервиращо пак са единици въпросните идиоти защото обикновено в лява лента има доста завиващи наляво та обикновено си дават мигач да ги пуснат в средната лента.

Между другото наскоро ми се случи да се забия по инерция в лявата лента след моста на панаира а отивах към тримонциум и културно си завих наляво после направих обратен на следващото кръстовище. Не ми отне над 5 минути цялата операция...

За 5 минути се пият 2 ракии и се боцва 150 грама салата ( ако не пушиш ) . Виж ся ... и аз се бутам , ама трябва да го направиш елегантно , галантно и евентуално зрелищно ... :laughing: . Не че не съм правил същото което го е правил и мерцедеса , само дето в моя случай тръгнах със повече газ , свистене на гуми и на жълто .. щото нямаше никой ...

ПП. Само аз ли съм будалата дето прави дясен завой от средна лента , като слизам от руски и трябва да завия към съда ? То и без тва е затворен пътя , не преча на никой , пък и в двете посоки на 6ти септември са 2 платна и аз спокойно си влизам в крайна лява лента без да затормозявам никой . Питам щото в топ задръстванията ако в лява и дясна лента има по 10 коли на светофар , то в средна има ... 2-3 ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...