djadomraz Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 не ама поне трябва да се плаща или да се разберат с общината да имат някакви обозначения щото съм виждал на доста гаражи "не паркирай пукам гуми" или пък също има доста случаи в Пловдив където не е гараж а е няква самоделка врата 2метра широка и просто влиза в някакъв двор, да не говорим за измислините колчета дето кой знай по кви причини си ги слагат по 5-10м или директно шарат по стените заплахи кво щело да ти стане с колата За "заплютите" места съм съгласен, но входовете на кооперации и къщи с гаражи вътре (или просто вратата към двора на къщата) също не са добра идея да се запушват по една проста причина - представи си майка с детска количка опитваща се да излезе при положение че някой е паркирал и оставил точно половин метър разстояние колкото да мине някой човек. Гарантирам ти че и моята жена и сестра ми биха се опитали да изкарат детската количка охкайки и пъшкайки и последното нещо за което ще се сетят е че може да издраскат колата. Вероятно ще се стреснат след като задерат хубаво и се чуе мощно скърцане, но и за това не мога да гарантирам че ще ги откаже от опитите да излезнат заедно с въпросното превозно средство което бутат или дърпат... всъщност не се сещам за много жени която да третират автомобилите по малко по-различен начин и да се отнасят към боята с необходимия респект Така че гледай да паркираш по-далече от входове на кооперации и входни врати не защото някой нарочно ще ти издраска колата а защото някоя "руса кака" може да реши да минава носейки или бутайки нещо и резултата после ще е плачевен а дори по-зле отколкото ако някой нарочно реши да я драска. За шаренето по стените на заплахи нито е добра идея нито има ефект, даже доколкото съм наясно с нашенската народопсихология вероятно ще има по-голям наплив от идиоти паркиращи именно там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 Какво мислите за возилата с обратен/десен волан?Според мен трябва със закон да се забрани регистрацията им. Един такъв обратен одеве за малко щеше да ме нацели и после ми се извинява... Тази тема е много обширна и мнението на повечето собственици на коли с десен волан не може им го промени. Фаровете им светят в колегите в насрещното поради конфигурацията \\ вместо //, но това не ги вълнува ни най-малко. Малко хора биха дали пари за обръщане на волана и смяна на фаровете - така далаверката от колата на безценица изчезва. Да не говорим колко е по-комплицирано изпреварването с такава кола и колко по-голям шанс е да го отнесе някой невинен. Дори при обръщане на волана не знаеш кога и какво ще ти сервира колата. То заводски на колите им излизат сумати проблеми пък камо ли след обръщане. Във всички автомобилни форуми има такива теми, ето тази в Рено (33 страници): http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=64425.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snoop-dogg Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 Да не говорим колко е по-комплицирано изпреварването с такава кола и колко по-голям шанс е да го отнесе някой невинен. Дори при обръщане на волана не знаеш кога и какво ще ти сервира колата. То заводски на колите им излизат сумати проблеми пък камо ли след обръщане. 100 % сългасен, съмсем скоро гледах една Ц класа, от най-новите - от Англия за 15 хиляди, ама лева, колата е в час всичко ок, пичът я кара и за да му легне по-евтино, че да вземе повече пари после, й обръща волана за 4 хилки - по принцип е г/д толкова , само че не за кола модел края на 2008 с всички възможни гъзарии вътре, таблото маблото, всичко перфектно, на вид го докарва...даваш на контакт и след диагностиката таблото става като дискотека..не й работеше ABS, кво да говорим за ESP-то и другите системи..натискаш копчето за десния прозорец, сваля се левият..няма проблем просто нямаше едно нещо , което да работи, какво остава както трябва. И сега иска не иска ще отиде в балкан стар и ще има любов Link to comment Share on other sites More sharing options...
clio Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 Изпреварването може и да не е толкова кофти, при колите с десен волан, НО само с мощен двигател. По-голяма дистанция да виждаш и отсрещно идващите коли и яко настъпване на педала. Против съм за все по-навлизащите коли с десен волан по принцип, но добра кола с мощен двигател и куп глезотийки почти за без пари ... нали знаете - всяко правило си има изключения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 15, 2009 Author Share Posted August 15, 2009 Винаги съм се чудел когато някой паркира пред гараж какво си мисли? Дали че "спира за малко" и затова хората ако решат да излизат могат да го изчакат (до 10 мин съм ок аз, а то тъй или иначе общинска охрана не идва по-бързо), или просто не мисли изобщо и спира където намери свободно место без да му/ѝ прави впечатление че това е гараж или вход на кооперация с гаражи вътре... Много добре беше казано малко по-нагоре.Такъв човек нищо не си мисли, вижда пролука и направо спира.Всеки ден имам възможност да го тествам.Даже един като ми беше запушил гаража аз нарочно спрях на 2 пръста от предната му броня, за да неможе да излезне.Изневиделица оня търчи и вика "Аз как да излезна?", аз отвърнах с контра въпрос "Аз как да си прибера колата?".Оня с цялата си наглост ми отговори "Ми ще летиш", след което аз му отвърнах също т.е. да линте и да си изкара колата щом е така. Изобщо не е нужно да се разправяме с общината, или пък да плащам.Пред гараж е забранено спирането и както аз се съобразявам като спирам из града, така и другите могат.Ама аз знам какво е да ти запушат гаража. За паркоместата е друга хава.Там наистина се плаща такса ама опеделено паркомястото няма да го дадат пред моята входна врата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 Е ся че съм спирал пред гараж спирал съм , ама ако ще е за по-дълго седя вътре в колата , за да може ако се появи някой веднага да се разкарам . Другия случай е да спра пред гараж и да седя на крачки от колата поради същата причина ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 Тва с десните волани няма ли да е до 1ви януари 2010 или някъв кофти слух съм чул. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 в града между другото с десен волан нямаш особени проблеми,даже е малко забавно да шпориш таралясника от пасажерската седалка Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 в града между другото с десен волан нямаш особени проблеми,даже е малко забавно да шпориш таралясника от пасажерската седалка Особено тия които правят ляв завои на колело и не могат да преценят колко далече е бордюра - много е забавно Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 а,да бе,те щото иначе много добре преценят треакторията като правят завои изобщо по колелата. от най-дясна лента в колелото се прави обратен,няма проблеми. как не се научиха тия шапшали да си държат лентата в колелата просто не мога да проумея,нищо сложно няма? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 Одеве се върнах от Кърджали - за известно време (~ 5км.) карах зад някакъв тип с E46 с десен волан и той очевадно не осъзнаваше, че колата му постоянно беше с около 20см. в лентата за насрещно движение. Просто нещо не си зацепваше добре габаритите на колата человека... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 Е ся че съм спирал пред гараж спирал съм , ама ако ще е за по-дълго седя вътре в колата , за да може ако се появи някой веднага да се разкарам . Другия случай е да спра пред гараж и да седя на крачки от колата поради същата причина ... Разликата между спиране и паркиране е огромна. Никой няма да изнервиш ако си там и си подместиш колата (то има всякакви идиоти но докато си вътре и можеш да я преместиш проблема е минимален) докато ако я паркираш и отидеш някъде за половин час познай какво му се пише на този който иска да си излезе от гаража а не може? Какво мислите за возилата с обратен/десен волан?Според мен трябва със закон да се забрани регистрацията им. Един такъв обратен одеве за малко щеше да ме нацели и после ми се извинява... То е ясно че след като е дясно движението волана трябва да е от ляво но мизерията какво ли не прави. Дано ги забранят наистина че са опасни но докато може много хора ще си карат така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 за всичко са виновни англичаните Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 за спирането пред гаражите много ме беше ухилила една табелка сложена на таблото пред шоферското място "БЕЗ НЕРВИ! тел 08ХХ ХХХХХХ и до 10 минути проблема е решен". срещал съм и други подобни забавни. за дращенето и посягането на чужа собственост, вас не ви ли притесняват реакции като тази? Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Направо съм възмутен... На дунав и васил априлов светофара не работеше... а катаджиите 20 метра по-надолу дебнеха с радар за нарушители... Представете си в тва задръстване кой ще превиши скороста? edit: Какъв идиот трябва да си да дадеш предимство на пешеходец? При положение, че вече светофара свети 10 секунди зелено и остават още 10 секунди и покраи теб другите коли си минават на зелено? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 edit: Какъв идиот трябва да си да дадеш предимство на пешеходец? При положение, че вече светофара свети 10 секунди зелено и остават още 10 секунди и покраи теб другите коли си минават на зелено? Ами и на мен ми се е случвало, идвало ми е да блъсна пешеходеца, още повече, че се влачеше и въобще не вдяваше, че човечето му светеше червено от 15 секунди Мразя такива същества Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 вчера за една бройка да влезна и аз в черната статистика на колелата на околовръстното в тракия.... само че на колелото на сингъра.... изобщо не мога да повярвам че не го ударих ония тъпак който ме засече..... Да кажеш да съм карал бързо да не ме прецени - НЕ Да кажеш да съм бил далече и пак да не ме е преценил - НЕ Просто беше олигофрен и ми отсече пътя тъкмо като навлизах в колелото...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 вчера за една бройка да влезна и аз в черната статистика на колелата на околовръстното в тракия.... само че на колелото на сингъра.... изобщо не мога да повярвам че не го ударих ония тъпак който ме засече..... Да кажеш да съм карал бързо да не ме прецени - НЕ Да кажеш да съм бил далече и пак да не ме е преценил - НЕ Просто беше олигофрен и ми отсече пътя тъкмо като навлизах в колелото...... Аз така на магистралата да направя добро - минах в лявата лента, за да могат тия идващите от ръкава да влезнат в дясното платно по-бързо. Мда ама един реши, че трябва да иде в ляво.......от тогава път на магистралата по тоя начин НЕ давам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 на тези колела в тракия 2-те на околовръстното не знам колко катастрофи са станали най-вече онова малко преди асеновградско, понеже зимата често излизам сутринта да бягам и минавам през него на такива глупаци съм се нагледал че не е истина... Когато и да ида там все има стъкла и изтъркани гуми в бордюрите.Спомням си веднъж един бус летеше за някаде за малко да се наниже в един камион и премина буквално на милиметри а най-интересното беше че нямаше нито клаксон нито стоповете светнаха понеже беше рано сутринта а аз точно пресичах Иначе спокойно мога да кажа че 90% от катастрофите който съм виждал са точно там Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 Карам в лява лента и ще правя ляв завой(разрешен). Изпреварва отдясно някакъв с дърто комби и инстинктивно минавам в лява лента и ще си правя левия завой. При което този аграр ме засича (сече завоя) бипкам му и ме псува защо съм карал в другата лента, не било разрешено Малко странно звучи от човек които с 2 движения прави две нарушения... Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted August 30, 2009 Share Posted August 30, 2009 карам си аз и наближавам Т образно кръстовище като аз имам СТОП спирам и си чакам за десния завой, като бях спрял малко далеч от тротоара; Та тръгвам да права завоя и чувам някво пискливо клаксонче гледам в дясното огледало и - някав скутер решил да се мушне между мен и тротоара.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Айде да идва зимата , че не мога да ги гледам тея мотористи и най вече скутерите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Искам да ви кажа, че в Пловдив караме като пълни селяни, идиоти, боклуци и тн. Барабар с мен и всичките ангелски душици от форума. Във Варна веднъж нямаше кой да бипне, веднъж не направиха обратен завой от средна лента на червено и само веднъж не спряха на пешеходна пътека... ЗАЩОТО КОЛАТА БЕШЕ С НОМЕР РВ!!! От Варна към Петолъчката се караше спокойно, колоната вървеше с 80, 85, никой не се правеше на шаФиор да изпреварва по 11 автомобила едновременно... Карах през цялото време зад 1 бентли с бургаска регистрация и пред 1 sl 65. Минахме Петолъчката и глей кво стаа... Някви рацери изпреварват по 11 автомобила с някви трошляци, някви МЛ-и се врът, за да минат 1 кола напред, цялата колона намаля, за да пусне боклуците от Пловдив и София... И всичко това до 1вата катастрофа. Нещата малко се поуспокоиха. 1 минута след като се разбра, че са само малко ламарини - СЪСТЕЗАНИЕТО ЗАПОЧНА!!! Как може бе, хора?! На всеки 500 метра по тоя път има паметници! Толкова ли не разбрахте? И това може да не е никой от вас конкретно. Но не днес. Вчера точни ТИ може да си правел същите тъпи маневри с 4 души в колата, без да си мислел за последствията! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Как може бе, хора?! Ами очевидно може. Преди доста години Айнщайн беше прозрял, че Вселената всъщност е доста по-малко безкрайна от човешката глупост. Има двукраки субекти, за които "успехите" на персоналната им безгранична тъпота са един вид наркотик, който ги стимулира за още по-необятни постижения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.