err0r^ Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Едно е някой да да ти мига докато изпреварваш с 120 км/ч , а той кара с 160 , защото ще намалиш до 100-110 км/ч (при първа възможност) и ще влезеш в дясна лента, но пък аз изпаднах в още по-голяма дилема. Връщам се от София преди 4-5 дена и един приятел кара едно Q7 пред мен с постоянна скорост 160-180 км/ч и аз зад него и вече си караме вече 20-30 км и не се отделяме от лява лента. По едно време от нищото се появява едно Ауди РС6 (варненско) и почна да ми мига , следователно и аз мигнах на моя човек да го видя какво ще направи , той ми мигна с авариини и ускори до 200 км/ч и аз същото направих. Караме си Аз и Q7-то с 200 км/ч до нас колите се движат с 110-120 км/ч и тоя чифут пак мига. Тук аз се чудя , като карам с 200 км/ч и някой ми мига отзад трябва ли да намаля с 100 км/ч скоростта си за да го пусна при положение , че и аз карам с бая над ограничението ? Иначе ситуацията продължи така , покарахме си с 200 км/ч няколко км , тоя си помига , даде ляв мигач и аз вече накрая не издържах , цъкнах му леко спирачката и му дадох леко десен мигач (3 премигвания). Тоя Варненец се оказа доста схватлив и веднага усети, че нито аз нито моя човек ще му дадем път и даде газ и в авариина с 200+ покрай едни тирове. После ние си продължихме да си караме с 160-180км/ч. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Мутренска история - само това ще ти кажа "Тука е така - приемете го, ние сме по-велики и над закона и ще си правим каквото си искаме... ти кво искаш да ми кажеш нещо ли бе цървул, а, а, ААА? Най'ш ли че аз карам кола за 200 бона бе парцал? Ти шамари ли искаш бе отворен" Ей това е мутренската логика и като гледам си неин горещ поддръжник Много интересно на магистралата как си го чул това ама както и да е и не не съм поддръжник на "мутрите" никъде не съм казал че ги защитавам и т.н. пак се опитваш да ми вкараш някви думи в устата...... Говоря за същото. Между другото аз ДАВАМ път на бързащите не за друго а защото предпочитам да си бързат за където си бързат и да не ме притесняват и да вършат глупости по възможност по-далече от мен. Ставаше дума за ситуации като тази с фаетона която пазу описа. Отделно по-често ми се случва да карам в лява лента в града - примерно при влизане в Пловдив като се идва от Пазарджик преди да ремонтират пътя беше ужас и половина и дясната лента трудно можеше да се нарече асфалтов път и редовно да тръгне някой от "бързащите" да ме изпреварва отдясно там през дупките - за ей това говорех. Или пък средната лента на България между Санкт Петербург и Новотела - там също са едни трапове и някак естествено се получава да мръднеш наляво... А при чист път наистина е тъпо да се кара в лява лента когато дясната е свободна и няма някакви дупки там, а на магистралата нямам спомени да съм забелязвал нещо кой знае какво пък и не карам всеки ден там.. Това трябваше да го уточниш още преди 5-6 поста , щеше да спестиш на всички доста писане.... Ти си заяви директно аз си карам в която лента ми е кеф и не ме ебе кой идва зад мене , то е повече от ясно че като няма къде да се прибереш ще си караш в тая лента до първата възможност която се появи да го пуснеш....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 ..... Ти със сигурност няма да го видиш... Това не важи за способните водачи. ако обичаш спри да се самоизтъкваш, чрез намеци по мой адрес - няма да ти порасне повече, колкото и да си го дърпаш пишока. един път се засякохме, бях ти сигнализирал, че няма да се местя, път ти направих за да се престроиш от колегиалност ... и на всичкото отгоре продължаваш да бълваш простотии и откровени клевети по мой адрес. е извинявай, ама вече ме караш да съжалявам, че не те затапих на заден и не те питах закъде бързаш. дори ти се извиних и приех че аз съм виновен за инцидента, само и само да мирясаш, но ти продължаваш. най-учтиво те призовавам да спреш, защото прекаляваш вече с тези публични изказвания. има си лични ако имаш нещо да ми казваш. има си и функция за игнориране ако не искаш да ме четеш. стегни се малко и си реши проблемите. и от време на време издишай, че да не се пръснеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 преди малко... на цариградско...аз идвам от центъра... та на кръстовището до гробищата карам си аз и гледам отсреща идва кола, и спира за ляв завой, ок карам си и гледам отсреща пак и два патрула ама кара бързо, аз вече съм в кръстовището и патрулката прави обратен завой, чу се свестене на гуми отиде в най-дясна лента, после се престрой направо в средна .... ами натиснах леко спирачката... ми леко ме засече. Та патрулката ускори доста бързо и по мой наблюдения се движеше с около 70-80 след 2 светофара, същата, беше спряла малък червен нисан, и се обясняваха нещо с шофьорката Та....възмутен съм че нямаше нито звукова сигнализация, нито светлинна ами ако не я бях видял и ако се движех с 60 ? щях да се натреса в нея.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Това трябваше да го уточниш още преди 5-6 поста , щеше да спестиш на всички доста писане....Ти си заяви директно аз си карам в която лента ми е кеф и не ме ебе кой идва зад мене , то е повече от ясно че като няма къде да се прибереш ще си караш в тая лента до първата възможност която се появи да го пуснеш....... Защото трябваше да се повторя а и ми беше интересно ако не напиша 2км обяснения как ще успееш да ме разбереш и докато си гладен и нервен дали ще дойдеш лично да ми обясниш колко съм зле или ще се ограничиш до форума Сериозно - като кажа нещо без да поясня подробно ме разбират накриво, като го обясня както трябва - мрън мрън защо ми били толкова дълги постовете... няма угодия и това е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 както кажеш ти си шефа.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Бахти наглоста... тук са надрали една кола, защото е паркирала на "чуждо" място. А собственикът на колата е собственик на "ивицата" където паркират. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airfan Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Бахти наглоста... тук са надрали една кола, защото е паркирала на "чуждо" място. А собственикът на колата е собственик на "ивицата" където паркират. И аз изядох пироните в началото, когато се нанесох в новото жилище. Само не разбрах кой беше... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Тва пък винаги за мен е било пример за нечовешка селяния . Да надереш нечия кола , щото човека ти бил спрял на мястото . Проблема се решава по най-маймунският начин ... а има толкова други методи , които наистина ще убедят човека ... бележка на джама , издирване на личността и разговор с нея .. :wacko: :wacko: Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Спадане на гумите писане по стъклото с бял маркер...много има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airfan Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Сваляне на предния номер и поставянето му под предна дясна чистачка е нов хит май. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qzoveca Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Спадане на гумите писане по стъклото с бял маркер...много има. Za tova , 4e e sprql na "4ujdo" mqsto ??? Nai-mrazq takiva horica. Zapliul si e 4e edi koe si mqsto pred bloka ili kooperaciqta e negovo..... Az pak si spiram kadeto mi padne (ne pred garaj). Osobeno obi4am pred nqkoi ofisi , koito sa si napravili samodelni tabelki i ne pla6tat v ob6tinata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Макар да не съм конфликтна личност, посягането върху чужда собственост за мен е един от смъртните грехове и заслужава многократен ответен удар в последователна математическа прогресия. Наистина не мога да разбера какъв дебил трябва да си, за да посегнеш на чуждо имущество (еле пък да одраскаш боята на някой, което вече за мен трябва да урежда VIP ложа в ада, мисля). На мястото на жертвата бих завел един хубав съдебен иск за обезщетение за нанасяне на имуществени и неимуществени вреди с допълнително наказание от полагане на обществено полезен труд заради дребно хулиганство. Не се случва рядко да се опитвам да си изкарам колата от двора на къщата и да се окаже, че пред гаража е паркирал някой дебил (което е много по-голям грях от "това място съм си го заплюл, мое е"). Като изключим поредицата от стикери "забранено паркирането", с които се уреждат паркиращите автомобили, с друго не съм навредил на дебилите. В най-големия ми яд веднъж преди няколко месеца (закъснявах за ангажимент сериозно) не успях да намеря паркиралия дебил (-ка вероятно, беше Пежо) най-бруталното нещо което успях да направя е да извикам общинска охрана, която да плячкоса колата срещу 20 кинта. Разбира се, много по-лесно щеше да е с москвича на комшията да избутам просто Пежото от мястото пред гаража Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Абе то лесно да му вкиснеш живота на тоя дето ти е одрал колата , ама как ще го разбереш кой е . Щото комшията от както го познавам,колкото и коли да е сменил все си паркира на едно и също място и съответно никой не паркира там дори и да е свободно. От 3-4 месеца има един хюндай .. лантра ли , елантра ли беше модела не знам и преди 10 дена му я бяха издрали ама зверски ... даже и по тавана имаше джазги . А пък уж колата не е нова , уж и той не е конфликтна личност , уж си спира само на мястото и дори някой да му го е заел не прави никакъв проблем . Кажи ся как на тея да не им счупиш ръчичките ч ПП. И аз мразя самоделните табели дето си ги слагат някой . Как обаче да разбера дали наистина мястото е "законно наето" и мога ли да поискам някакъв документ който да ми покаже че наистина това е парко-място на еди коя си фирма , която си го е платила в общината ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 ако не са хлапета може лесно да се разбере, просто си паркирайте колата на друго място и вижте кой паркира на същото място ако спира само един ясно ако спират повече и тяхните коли трябва да са надраскани в повечето случаи са деца Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 в повечето случаи са деца подкокоросани от тяхните ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 ... ПП. И аз мразя самоделните табели дето си ги слагат някой . Как обаче да разбера дали наистина мястото е "законно наето" и мога ли да поискам някакъв документ който да ми покаже че наистина това е парко-място на еди коя си фирма , която си го е платила в общината ? НАРЕДБА № 1 Н А Р Е Д Б А ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД РАЗДЕЛ II ОСИГУРЯВАНЕ И ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД Чл.9.(1)Забранява се: ..... 11.Ограждането на тротоари и части от улици, алеи, площади и други, поставянето на съоръжения /скоби, метални ограничители, обозначителни табели, ограничаващи правото на преминаване и паркиране, изкуствени неравности по платното за движение и др./ и маркировки (графични, цифрови и други обозначения) върху същите, без съответното разрешение от Кмета на Община Пловдив или упълномощено от него лице. Същите следва да се премахнат от Общината за сметка на нарушителите. Нарушителите се наказват с глоба или имуществена санкция в размер: от 100 до 500 лв. за съжаление не откривам пътен знак "разрешено от кмета на общината" или нещо от сорта. преди години бяха унифицирали табелките, давани от общината. бяха от белите правоъгълници с надпис "служебен паркинг: Х паркоместа" или нещо от сорта, придружени от забраната за престой и паркиране. отдавна обаче май скъсаха синджирите и няма контрол какви табели се раздават и за кои паркоместа се плаща реално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Това ме подсеща за едни как дебнат до един блок. Виждаш ли заплюли си мястото под прозореца и никой не може да паркира. Смееш ли да доближиш златното място изкача една лелка и почва да казва как сина и скоро щял да се прибере или някви такива глупости(въпреки че наоколо има 5-6 парко места). Ако случайно изтърве някой да паркира почвали да мятат разни пумии, вкл. разни мазнотии и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Е да бе, ама да си имаш имот който не е ограден и един ден да си паркираш в него и някой да ти одере колата, защото било "негово" място Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Това ме подсеща за едни как дебнат до един блок. Виждаш ли заплюли си мястото под прозореца и никой не може да паркира. Смееш ли да доближиш златното място изкача една лелка и почва да казва как сина и скоро щял да се прибере или някви такива глупости(въпреки че наоколо има 5-6 парко места). Ако случайно изтърве някой да паркира почвали да мятат разни пумии, вкл. разни мазнотии и т.н. Да не са някъде около ботев стадиона , че тая май я знам ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 В най-големия ми яд веднъж преди няколко месеца (закъснявах за ангажимент сериозно) не успях да намеря паркиралия дебил (-ка вероятно, беше Пежо) най-бруталното нещо което успях да направя е да извикам общинска охрана, която да плячкоса колата срещу 20 кинта. Винаги съм се чудел когато някой паркира пред гараж какво си мисли? Дали че "спира за малко" и затова хората ако решат да излизат могат да го изчакат (до 10 мин съм ок аз, а то тъй или иначе общинска охрана не идва по-бързо), или просто не мисли изобщо и спира където намери свободно место без да му/ѝ прави впечатление че това е гараж или вход на кооперация с гаражи вътре... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Винаги съм се чудел когато някой паркира пред гараж какво си мисли? Дали че "спира за малко" и затова хората ако решат да излизат могат да го изчакат (до 10 мин съм ок аз, а то тъй или иначе общинска охрана не идва по-бързо), или просто не мисли изобщо и спира където намери свободно место без да му/ѝ прави впечатление че това е гараж или вход на кооперация с гаражи вътре... нищо не си мисли, то по тази логика може да направи 50 метра дълъг гараж и дай никой да не спира щото там имало гараж, ами тези дето няма къде да паркират кво да правят ? Има си процедури да отива да си плати в общината и кмета да му разреши това място, да забие колчета или табели да слага квото иска ама до тогава ако ще и на вратите да шари със знаци се тая, останалото е въпрос на морал и на разкаяние Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 нищо не си мисли, то по тази логика може да направи 50 метра дълъг гараж и дай никой да не спира щото там имало гараж, ами тези дето няма къде да паркират кво да правят ?Има си процедури да отива да си плати в общината и кмета да му разреши това място, да забие колчета или табели да слага квото иска ама до тогава ако ще и на вратите да шари със знаци се тая, останалото е въпрос на морал и на разкаяние забранено е там! а тези които няма къде да спират, ще спрат по-далече, ако и там няма - още по-далече (2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено: ......... 2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях; Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 нищо не си мисли, то по тази логика може да направи 50 метра дълъг гараж и дай никой да не спира щото там имало гараж, ами тези дето няма къде да паркират кво да правят ?Има си процедури да отива да си плати в общината и кмета да му разреши това място, да забие колчета или табели да слага квото иска ама до тогава ако ще и на вратите да шари със знаци се тая, останалото е въпрос на морал и на разкаяние Т.е. по твоята логика ако няма къде да се спира се спира пред гаражите пък колкото ще знаци и табели да има - кво да се прави - губят служебно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 не ама поне трябва да се плаща или да се разберат с общината да имат някакви обозначения щото съм виждал на доста гаражи "не паркирай пукам гуми" или пък също има доста случаи в Пловдив където не е гараж а е няква самоделка врата 2метра широка и просто влиза в някакъв двор, да не говорим за измислините колчета дето кой знай по кви причини си ги слагат по 5-10м или директно шарат по стените заплахи кво щело да ти стане с колата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.