Jump to content
BulForum.com

За змиорките, бутането и изнервящите номера на пътя

jozo

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Баси, мамата тоя народ тотално изчатка! Вчера до бившият месокомбинат си дрема на кръстовището (към моста за ляв завой) и чакам зелено. По едно време се чуват зверски цедки и от моста за десен завой изкача едно доста възрастно БМВ с двама селяци вътре, влиза в завоя доста остро (а там се пада и нанадолнище) поне с 90 и логично прави нещо като поничка. Селяка който го кораше нещо се притесни збърка посоките и резна напреко през платното което идва от бриколажа. Тук вече аз се притесних, ама яко! Щото говедото се носеше право към моята врата (шофьорската) а пред и зад мен по на две педи ... коли, тъкмо се канех да се метна на пътническата седалка и оная барака се вдяна в някакво желязо дето стърчеше между платната (може би останка от мантинела) и... СПРЯ! После открих, че съм се и поизпотил.... Днес подобна ситуация, но на кръстовището на "Св. Петка" само, че колата беше няква пича въшка а вътре вместо селяк седеше овца. Без малко да ми отнесе косо предницата - при това шматката минава на тъмно червено! Не стига това ами спира наща, сваля джама и почва да ме нарежда и храни - пИдал, да пукнИш дано... яж лайна, прУсткак.. кой ти дадИ книжкЪтЪ... и т.н. и т.н. При което аз блокирах :blink:.. чейнето ми увисна и седя и тъпея... докато сляза от колата и оная (мноо нагло парче) запали гумите и изчезна с мръсна газ (явно се усети какво щеше да последва) още един-два такива поредни дни и ще подкарам на дядо ми Варшавата комби.... :sayjin

при това шматката минава на тъмно червено!

Аре стига бе, какво е това тъмно червено? Да не би да има някаква тотална промяна на правилника в БГ? :lol:

Относно змиорките и всички останали кретенизми и изпълняващите ги кретени по българските пътища вече сериозно съм се замислил (след като се убедих, че закона ми позволява еднократен безмитен и безакцизен внос на личен автомобил при промяна на постоянното местожителство) да си донеса следното животинче, с което донякъде да се чувствам защитен по пътищата в БГ:

2006DodgeRam25004x4.jpg

А няма ли да те е жал за красивата машина и да рискуваш с нея по БГ пътищата?

Пък и защита от летящ към тебе (пример) "полицай с ГАЗ в нетрезво състояние" или "заспал турски тираджия" , или "супа-дупа гъзар рацер с BMW в градски условия" , би имал само от някой БТР или нещо подобно.

Пък и защита от летящ към тебе (пример) "полицай с ГАЗ в нетрезво състояние" или "заспал турски тираджия" , или "супа-дупа гъзар рацер с BMW в градски условия" , би имал само от някой БТР или нещо подобно.

Или някои пияни цигани с Жигула. Тази сутрин са отместили 8 тонен камион на Чистота

Все е по-добре да те отместят, отколкото да минат през теб. А с оново добиче по-горе отместването ще е по-вероятно от минаването през него.

Aз ей туй животинче съм му хвърлил око като за градско автомобилче в Пловдив.

ford-f150-1-1-s.jpg

Пак по схемата личен автомобил, само че на братото, че много кон, много акциз, много нещо иначе. :lol:

Може и клуб да си направим: Малки Градски Автомобилчета. Като членове могат да бъдат само правоспособни шофьори с колица от Варшава комби нагоре, може и Газки:

zx500_591748.jpg

Не така. Всичките тези автомобили са скъпи и хубави. Трябва нещо евтино което спокойно да можеш да прежалиш и когато поредния влезе в кръстовището на червено, нищо че не може да мине да го закачиш на бронята си и да го влачиш до следващото кръстовище минимум. Нещо с голям и мощен двигател и здрава броня отпред (за предпочитане с rollbar или някакви тръби или нещо по-така). И най-важното - до към 5000лв :)

Не така. Всичките тези автомобили са скъпи и хубави. Трябва нещо евтино което спокойно да можеш да прежалиш и когато поредния влезе в кръстовището на червено, нищо че не може да мине да го закачиш на бронята си и да го влачиш до следващото кръстовище минимум. Нещо с голям и мощен двигател и здрава броня отпред (за предпочитане с rollbar или някакви тръби или нещо по-така). И най-важното - до към 5000лв :)

Е те за тв'а говорих и аз.

Е те за тв'а говорих и аз.

Много хубаво ама забравяте един важен момент. Все пак този автомобил няма да го карате всеки ден с единствената цел да таранирате някой наглец, а по-скоро ще си го ползвате за ежедневни и нормални градски, семейни нужди... и от време на време "случайно" ще огъвате ламарини. Тъй че трябва д съчетава качествата хем здрав, хем хубав и удобен.

Много хубаво ама забравяте един важен момент. Все пак този автомобил няма да го карате всеки ден с единствената цел да таранирате някой наглец, а по-скоро ще си го ползвате за ежедневни и нормални градски, семейни нужди... и от време на време "случайно" ще огъвате ламарини. Тъй че трябва д съчетава качествата хем здрав, хем хубав и удобен.

Хем да не гори кат тир :lol:

На това което съм показал цената му в момента е равна на цената му за скрап, при тегло прибл. два тона - можеш и сам да си направиш сметка колко пари излиза...., единственото лошо за целта нещо е, че гори като ламя и поради тази причина не става много за ежедневието. С такава "Варшава", брат ми навремето изкърти задният мост на един "Джуган" (имам в предвид камиона а не Москвич) :punk а на варшавката леко и беше огъната предната броня и имаше лоши драскотини по предният капак... (нищо с което да не можеш да се справиш с помоща на оксижен и подходящ чук) :pirate

Грешиш, аз специално ще излизам и ще обикалям централните булеварди за да мога да таранирам някой! Така да се нервирам като влезе някой в кръстовището хем добре вижда че не може да се изнесе при това влиза на червено. На моменти така съм изтрещявал да гледам подобни неща, че съм бил на косъм от подобна постъпка :)

Pazu, нека си гори като тир, аз ще карам по 50 км на месец с нея... достатъчно за да отнеса 2ма 3ма :lol:

Напоследък цените на подобни модели от 2005/2006 година се сринаха дори до $10,000 та затова съм се замислил (само още не знам колко ще ми излезе транспорта на контейнера). Тировете ги слагаме в графата малшанс, но останалите рацерчета ще имат доста приятни усещания. Ако на въпросното животно му сложа един 6'' суперлифт и сериозни офроуд гуми, летящите голфчета ще се завират директно под шасито и предполагам с не особено големи усилия ще мога да си ги прегазвам (особено с 5.7 литровия Hemi). :lol:

Напоследък цените на подобни модели от 2005/2006 година се сринаха дори до $10,000 та затова съм се замислил (само още не знам колко ще ми излезе транспорта на контейнера). Тировете ги слагаме в графата малшанс, но останалите рацерчета ще имат доста приятни усещания. Ако на въпросното животно му сложа един 6'' суперлифт и сериозни офроуд гуми, летящите голфчета ще се завират директно под шасито и предполагам с не особено големи усилия ще мога да си ги прегазвам (особено с 5.7 литровия Hemi). :lol:

Подозирам че има и някаква планинска скорост така че да може да се ползва и за влекач :)

Подозирам че има и някаква планинска скорост така че да може да се ползва и за влекач :)

Е то от това по-добър влекач, здраве му кажи. Тук при нас ги ползват за да си дърпат огромните яхти, качени на платформи. Виждал съм и специални каравани, които са с размерите на малък апартамент. :D

Edit:

Бахмааму, одеве като се прибирах от работа видиях на магистралата точно това чудовище влачещо подобна каравана (от днес официално е пролетната ваканция за учениците и народа хукна на екскурзии):

captaptowing253509.jpg

Това жювотно е Dodge Ram 3500 с гигантския 6.7 литров турбо-дизел на Cummins (задните гуми са двойни точно като на камион газка). :punk

Иначе мен лично най-много ме кефят подобните здраво лифтнати офроуд варианти на Dodge Ram, изключително подходящи за газене на голфчета, бмв-тройки и прочее паплач :lol:

hugereddodgetruck.jpg

dodge567.jpg

....

Няма да коментирам с тоя висок център , колко е "стабилна" , но нали мечтаенето е безплатно :)

Някой бързолетящ голф ще мине под гумите и ще обърне джипа :lol:

Всъщност на теория си 99% прав , защото просто голфа може да послужи като един парапет върху който джипа да се качи и съответно да се обърне и да стане едно голямо мазало с много жертви .. не че голфа няма да бъде леш също , ама ся нужно ли е да се създават проблеми ... тва че някой та е прередил , голям праз ... казваш майната му и до там ... та кво тука се заканихте със внос на едногабаритна техника , която да се била карала 2-3 пъти седмично с цел "тариране" на съзтезатели :wacko: ... Толкова много ли ви се лежи в пандиза ?

Всъщност на теория си 99% прав , защото просто голфа може да послужи като един парапет върху който джипа да се качи и съответно да се обърне и да стане едно голямо мазало с много жертви .. не че голфа няма да бъде леш също , ама ся нужно ли е да се създават проблеми ... тва че някой та е прередил , голям праз ... казваш майната му и до там ... та кво тука се заканихте със внос на едногабаритна техника , която да се била карала 2-3 пъти седмично с цел "тараниране" на съзтезатели :wacko: ... Толкова много ли ви се лежи в пандиза ?

Мхъм..., след това винаги може да се излезе с оня лаф - ми, той така си беше...

Всъщност на теория си 99% прав , защото просто голфа може да послужи като един парапет върху който джипа да се качи и съответно да се обърне и да стане едно голямо мазало с много жертви .. не че голфа няма да бъде леш също , ама ся нужно ли е да се създават проблеми ... тва че някой та е прередил , голям праз ... казваш майната му и до там ... та кво тука се заканихте със внос на едногабаритна техника , която да се била карала 2-3 пъти седмично с цел "тариране" на съзтезатели :wacko: ... Толкова много ли ви се лежи в пандиза ?
Те ще го правят когато другия е в нарушение, така че няма да лежат в пандиза ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...