Jump to content
BulForum.com

За змиорките, бутането и изнервящите номера на пътя

jozo

Recommended Posts

не мога да те взема на сериозно с толкова малоумни картинки в подписа.......

... казал човека с малоумните картинки в подписа :bgrin:

ПП. Злобиле , ако форума е "Господари на ефира" , то ти си "Юлиан Вучков" :lol:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

zlobil колко километра си навъртял шофирайки извън страната? Лично мога да ти докажа че 90% от историите които си слушал за пътуванията на българите са пълна глупост. Вече ти на какво ще вярваш си е твой проблем. Ето ти и един много малък джокер. Какви неща си чувал за сръбските гранична полиция и митница и за тяхното отношение? Нали всеки има познати дето пътуват и подобни неща. Хайде сега сподели какво си чул и после ще ти разкажа какво е в действителност. Няколко човека от форума могат да ти го потвърдят ;). При това хора които познаваш лично.

Между другото съм горд представител на зодия Овен ;).

каза човека който половината форум мислят за малоумен....

иначе за тва с господарите евала , тука е мястото да ти предоставя едно покланящо се човече жалко че го няма в емотиконите

каза човека който половината форум мислят за малоумен....

иначе за тва с господарите евала , тука е мястото да ти предоставя едно покланящо се човече жалко че го няма в емотиконите

Злобиле , спи ли ти се , душицо ?

хич не ми дремe кой къв спор води , освен ако не съм пряко замесен .. пък и пряко да съм замесен ... тука някъде имам визитка на един арменски поп , драскайте лс да ви дам телефона ...

А иначе относно човечето .. не се притеснявай ... за какво са съфорумниците ? - Да се подкрепят, разбира се .... ето ... едитни си поста и добави това -> http://www.factoryjoe.com/projects/emotico...on-0139-bow.gif

zlobil колко километра си навъртял шофирайки извън страната? Лично мога да ти докажа че 90% от историите които си слушал за пътуванията на българите са пълна глупост. Вече ти на какво ще вярваш си е твой проблем. Ето ти и един много малък джокер. Какви неща си чувал за сръбските гранична полиция и митница и за тяхното отношение? Нали всеки има познати дето пътуват и подобни неща. Хайде сега сподели какво си чул и после ще ти разкажа какво е в действителност. Няколко човека от форума могат да ти го потвърдят ;). При това хора които познаваш лично.

Между другото съм горд представител на зодия Овен ;).

аз ти казах и предният път , кефиш ме , умен човек си и не искам да се заяждам с тебе ама всеки път като не ти изнася да отговориш на някой мой пост подхващаш съвсееем различна тема ..... някъде случайно да съм повдигнал въпрос за сръбски граници , минати километри и т.н. .... Ми не не съм казал такова нещо отделно пък изобщо даже не ми е минавало през акъла за митничари , гранична полиция и тем подобни служещи , просто казах че ти във всеки един пост свъзан с шофиране , автомобили и т.н. натъртваш на другите места как е , е хуу знаеш как е жив и здрав ма не си само ти човека дето пътува насам натам по работа или не ...... тва се опитвах да ти кажа не да се правя на по-знаещ , отделно пък да твърдиш че 90% от историите които съм чул са глупост си е доста смело твърдение , наивно но въпреки това смело , нали се сещаш че ако владееш телекинеза няма как да знаеш кво съм чул , видял и т.н. :rolleyes:

Злобиле , спи ли ти се , душицо ?

не май мидекса ме е заразил :wacko: :wacko:

иначе май ставаш по забавен като ти дойде на гости приятелката , преди ме дразнеше леко с нахъсани постове сега вече леееко ме развеселяваш , ако беше тряснал още 1 тек ся щеше да си новият Венци Мартинов на форума ...... я пробвай пак да измайсториш нещо весело ...... ма наистина весело , такива жалки затапки от фау-ве форума ги говорехме в 6ти Б междучасието ;)

тръпна в очакване ............... :D

Аз не ти се отклонявам от въпроса. Ти не отговори на моя колко километра си навъртял лично шофирайки извън страната. За останалите неща за които си писал просто започнах да ти задавам въпроси за да видя доколко си наясно с темата в която се насочи. Аз също нямам нищо против теб. Даже напротив. Обичам обаче да споря ;). Мечтата ми е да мога да пиша като mobo и ov3rm4n взети заедно.

Не съм си засичал километрите , предполагам са доста по-малко от твоите , тва вече си е друга тема , аз не съм я подхващал ми ти дадох лек съвет ако така може да се нарече ....... тоест аз никъде не съм твърдял че точно аз съм човека във форума който знае еди кво си за еди къде си , просто ти не си единственният и не е нужно да го натъртваш във всеки пост

едит : мобо и овърмана са друга бира , те са класици :punk

Говорех за безгрешните Пичага и Алхимика...

пичагата си е написал по-горе - не си паркирам автомобила на булеварди,особено на двулентови такива.

ако пък трябва да разширя обяснението - никога не си паркирам автомобила така,че да преча на останалите.

решили пловдивските бекове,че 6-ти септемви им е паркинг,а глупавите дюнери - драйв-ин закусвалня и давай сега да ги съжалявам.

никак не сте познали.

Не съм си засичал километрите , предполагам са доста по-малко от твоите , тва вече си е друга тема , аз не съм я подхващал ми ти дадох лек съвет ако така може да се нарече ....... тоест аз никъде не съм твърдял че точно аз съм човека във форума който знае еди кво си за еди къде си , просто ти не си единственният и не е нужно да го натъртваш във всеки пост

едит : мобо и овърмана са друга бира , те са класици :punk

Не го натурвам. Старая се да избягвам това нещо. Вероятно много от редовните потребители дори си нямат и на идея кога съм заминал ;). В темата се опитват да споделя какво съм видял и какво ми прави впечатление, че действа добре. Именно когато се прибера започвам да се изнервям до невероятно степен от изпълненията по нашите пътища. Да не ти описвам какво е удоволствието когато си спестиш тези нерви. Целият ден ти минава по друг начин. Колкото повече хора го осъзнаят толкова по - бързо ще се оправи ситуацията по пътищата. Когато тази част от хората станат мнозинство останалите ще бъдат принудени да се съобразяват. В този насока се сещам за един пример с пушенето на обществени места. Наистина нямаха голям ефект мерките които се взимат от управниците ни, но все пак имаха ефект. Вижда се как този ефект се увеличава. Има неща които не можеш да ги прецениш когато не ги виждаш отвънка. Именно заради това, че имам преценка върху няколко различни държави едновременно мога смело да ти твърдя, че да шофираш в България е отвратително.

пичагата си е написал по-горе - не си паркирам автомобила на булеварди,особено на двулентови такива.

ако пък трябва да разширя обяснението - никога не си паркирам автомобила така,че да преча на останалите.

решили пловдивските бекове,че 6-ти септемви им е паркинг,а глупавите дюнери - драйв-ин закусвалня и давай сега да ги съжалявам.

никак не сте познали.

да не забравите след празниците да отидете да си подадете молби за златен талон , то всъщност направо една форумна сбирка на безгрешните можете да си направите там....... :sick :sick

да не забравите след празниците да отидете да си подадете молби за златен талон , то всъщност направо една форумна сбирка на безгрешните можете да си направите там....... :sick :sick

Какви са тези златни талони?

Абе тя катастрофата беше малко по-надолу до новата кооперация малко след Сани-то а не до дюнерите но верно си е дразнещо да се наредят там даже има някои за да не се разходят 20 метра спират отстрани като 2ра кола с аварийни. Не знам кой колко толерантен иска да се изкара към чуждите простотии но това ме дразни и то много. Нагло и тъпо е да запушиш пътя за да не се разходиш малко... злобиле каквото щеш пиши и въпреки че не съм цвете чак такива глупости не съм правил, а обикновено ако спра кофти влизам обратно в колата и я оправям. Днес на Петко Д Петков се чудех къде да спра и видях поне 2ма така спряли накриво че втора кола до тях не може да влезе а място имаше предостатъчно. Но като е спрял накриво защото го е мързяло да направи още 1-2 маневри после свободното място може да го използва единствено моторист или велосипедист...

Именно заради това, че имам преценка върху няколко различни държави едновременно мога смело да ти твърдя, че да шофираш в България е отвратително.

подкрепям. В България е истински кошмар да караш кола. Такива като zlobil (sorry) си правят каквото знаят и си мислят, че са единствени на пътя

злобиле,оправи си терминологията.

надценяването на възможностите на автомобила с последвало птп е грешка,спирането на булевард е умишлено деяние.

няма такъв филм 'ама аз по погрешка спрях на булеварда,без да искам беше',филмът в момента е 'ма аз ша прая квот си искъм'.

това са хора,които правят нещо УМИШЛЕНО и ясно осъзнават,че ПРЕЧАТ на останалите.*

или с други думи,това е пасмина,която не заслужава никакво съчуствие,поне от моя страна.

ако и ти си от селските диспечери,дето редовният им номер е да бият аварийните и да си паркират в лява лента на булеварда - чуствай се поздравен.

а ако толкова си убеден в правотата си - разходи се 120 километра до софия и пробвай ей така да шибнеш авариините на цариградско или недай си боже някъде по центъра на софия в задръстванията.

*към същата тая пасмина спадат и манафчетата,които си накичват таралясничето с четири чифта фарчета за мъгла и слагят крушки +500вата от руския пазар.

към категорията спадат и бакшишите,като при тях е редовна практика да си вдигнат късите светлини в дърветата,че хем да не ги спира чичко милиционер за каране на дълги,хем да му е светло.

мога и още да добавям,но смисъл никакъв....

Злобилчо, ти очевидно нарочно се правиш на ударен и не съзираш разлика между неволно нарушаване на правилата (къде от липса на опит, къде от друго) и нарочното им ежедневно прегазване и незачитане, породено от малоумното разбиране, че в противен случай околните ще те смятат за загубен идиот, мека китка или нещо подобно. С това твое разбиране за поведението на пътя много ми се иска да те видя да покараш един месец из улиците на оживен северноамерикански град и след това да си поприказваме отново. Вече съм го казвал и пак ще го повторя - всички проблеми по българските улици идват от простичкия факт, че държавата я няма. Щото ако я имаше, подобни неандерталци на пътя дето са ежедневие, щяха отдавна да са разорени или да търкат наровете на топло на държавна издръжка. :lol:

това са хора,които правят нещо УМИШЛЕНО и ясно осъзнават,че ПРЕЧАТ на останалите.*

Не си напълно прав. Това са хора, които са толкова егоцентрични, че не осъзнават, че пречат на останалите. Ще добавя и безумното паркиране и най-вече неспазване организацията за паркиране и посоките на движение в паркинзите на големите магазини.

Имам чувството, че повечето реплики за "професионализъм" идват от хора, които позлват колата си само, за да отидат и да се върнат на/от работа. Има хора в града, които ползват колата ПО работа. Има хора в града, които трябва да отидат от Север до Юг само за 1 магазин, който има специална част, а магазина НЯМА паркинг и влиза и излиза. Има тонове неща, които просто не осъзнавате. Не може да не ви се е случвало и на вас. И сега ако обърнете темата "ние говорехме само за булевардите" - НЕ Е ВЯРНО. Сложихте "паркиралите" там под общ член. И тоя член няма нужда да ви казвам какво да го правите. Аз паркирам на тротоара пред блока. Елате да ми пишете глоба!

@нетруут много далеч отиде темата, адаш. Всичко, което злобил каза бе: "Имаме 7 булеварда, който не ги харесва, да го духа". Тва е... А ти къде отиде...

Това, че някои някъде има работа въобще няма значение.И аз съм бачкал такова нещо с въртене по ЦЯЛ ден из града по разни места.Да, спирал съм като 1-вия простак.Само, че от един момент нататък осъзнах, че е е по-добре да спра на задната пресечка( образно казано ), където има място вместо като както си знам.

Имам чувството, че повечето реплики за "професионализъм" идват от хора, които позлват колата си само, за да отидат и да се върнат на/от работа.

Нещо рано си станал или снощи си попрекалил с дозировката та очевидно затова мисълта ти тотално се подхлъзна неясно накъде. За какъв "професионализъм" изобщо може да става въпрос и какво значение има кой колко време е зад волана на таратайката си? Дали си току-що получил книжка или си пенсиониран пилот от Формула 1, щом си на пътя трябва да спазваш закона. Точка. И за да не се правиш на тарикат, хората по белия свят са измизлили достатъчно ефективни начини за да те вкарат в правия път за кратко време. Но това е по белия свят. Колкото повече се доближаваш до някои определени точки по света, толкова тези принципи започват да се губят в мъглата. :lol:

EDITвам си коментара към Годфадър. Ще преминем спора с него на PM

Под "професионализъм" имах предвид - колегиалност, съобразяване, хабене на нерви. То е комплексно. Тук никой не говори за навъртяните километри. Аз имам 1 трилион километри и кво? Нищо. Говорим, че ВСЕКИ ГРЕШИ! Но явно тук има хора, които не грешат. Които карат нон-стоп с 50 км/ч, които не правят ляв завой от средна лента, всички имат гаражи пред/зад блоковете си и си плащат на общината за тях, никой никога не е изпреварвал от дясно и тн и тн.

Имам персонално питане към Пичага, Алхимика и Годфадъра: Имали ли сте актове или фишове до сега?

EDITвам си коментара към Годфадър. Ще преминем спора с него на PM

Под "професионализъм" имах предвид - колегиалност, съобразяване, хабене на нерви. То е комплексно. Тук никой не говори за навъртяните километри. Аз имам 1 трилион километри и кво? Нищо. Говорим, че ВСЕКИ ГРЕШИ! Но явно тук има хора, които не грешат. Които карат нон-стоп с 50 км/ч, които не правят ляв завой от средна лента, всички имат гаражи пред/зад блоковете си и си плащат на общината за тях, никой никога не е изпреварвал от дясно и тн и тн.

Виж сега, стига и ти с тези детски приказки на злобилчо за "безгрешните монахини" щото станахте за смях на кокошките. Това кой колко пъти е нарушавал правилата няма никакво отношение към практиката правилата да се нарушават целеосъзнато, нарочно и ежедневно и това да ти е втора природа. Става въпрос също така, че държавата няма никакви идеи и намерения как да се справи с това явление. Само не ми казвай сега, че такива образи не съществуват.

Ванка, защитаваш грешна кауза. Става дума за това (поне аз за това говоря) всеки да НЕ ПРАВИ ТОВА което не би искал и останалите да правят. Кажи ми ти какво ще стане ако всеки за щяло и нещяло тръгне да се бута за да мине 5 коли по-напред или да спира на най-удобното за него място нищо че запушва движението? Съгласи се че до дюнерите на четвъртък пазара сме се нагледали на простотии - спрели 2 коли една до друга, спрели на кистерме, щото няма място да паркира като хората или просто го мързи и задницата стърчи половин метър настрани от останалите, безумни маневри при което освен да набиеш спирачки или да се треснеш друг начин няма.

И не си особено прав за това, че хора които работят с колите си може да си позволят да вършат какво ли не, а тези които ги ползват само да отидат до работа и да се върнат по-добре да си мълчат щото нищо не знаят...

Иначе за злобеенето - наистина не е правилно, съгласен съм.

За протокола - не съм безгрешен просто съм споделял какво ме дразни и това не са разни дреболии а очевидни простотии които някои хора въпреки че им е ясно че са такива все пак ги правят...

подкрепям. В България е истински кошмар да караш кола. Такива като zlobil (sorry) си правят каквото знаят и си мислят, че са единствени на пътя

Но пък за сметка на това българите са най-добрите шофьори. :rolleyes: Къде другаде ще ти се наложи да бдиш за пешеходци дето искат да пресекат където им е кеф на тях дори и на кръстовището на чифте баня ли беше, дето си има подлез като слънце? Къде другаде ще се взираш за луди колоездачи, дупки, трапове, храсти, които ти пречат на видимостта, скрити знаци в короната на дървета, лиспващи знаци, състезатели(както казах на 27-ми декември на булеварда на Метро като идваш от Макдоналдс - двама пича си правиха дръпка, а скоростта им ли? Не ми се говори за това, че още треперя)........Българина е универсален шофьор :).

Отностно паркирането, аз лично съм склонен да вървя повечко, но да НЕ паркирам на оживени улици или на забранено място, че фалове всякакви, а патрулки още повече. Страх лозе пази

Виж сега, стига и ти с тези детски приказки на злобилчо за "безгрешните монахини" щото станахте за смях на кокошките. Това кой колко пъти е нарушавал правилата няма никакво отношение към практиката правилата да се нарушават целеосъзнато, нарочно и ежедневно и това да ти е втора природа. Става въпрос също така, че държавата няма никакви идеи и намерения как да се справи с това явление. Само не ми казвай сега, че такива образи не съществуват.

Като за начало да се оправи републиканската пътна мрежа и тая ПОНЕ В големите градове, че е смешно.......после да мислят за камери, мамери и т.н

Имам персонално питане към Пичага, Алхимика и Годфадъра: Имали ли сте актове или фишове до сега?

Не съм в този списък, но искам да ти отговоря. Фишове нямам. Имам 2 акта. Пари на полицай не съм давал никога. Няма и да дам. Имам си разни принципи. Предпочитам да ми напише акт отколкото да му дам пари на ръка. Актовете ми са за следните неща. При едно мое прибиране към България изхвръкна камък от предна кола или камион. Честно казано не знам точно кога се случи, но резултатът беше пукнато предно стъкло. Пукнатината беше в крайна дясна страна на стъклото, гледано от шофьорското място. Беше много малка. Няколко сантиметра, под 10. На изхода на София ме спират за рутинна проверка. Решиха да ми напишат акт за това, че не съм сменил предното стъкло. Как да го направя на пътя и при положение, че е нощно време и сега влизам в страната не успяха да ми отговорят. Написах едно хубава обяснение в акта. Исках и да ги съдя, но ми мина в следващите дни. Колата е с пълно автокаско, но и това не ги интересуваше. Глобата беше 20 лева, които така и не платих. Вторият ми акт е понеже не си бях заверил този за спуканото стъкло. Как да го заверя когато съм бил извън страната над 30 дни пак не ми беше отговорено. Да уточня, че и в двата случая си показах паспорта с печати как току що съм влезнал в страната. Глобата беше 10 лева. Това са ми всичките актове които имам. Извън страната нямам написан акт или глоба до момента.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...