Shiro Posted March 20, 2004 Share Posted March 20, 2004 Mi pusnah si windowsa (sefteto ot edin mesec nasam), za da si napravq D-to ot NTFS na FAT32 i za tazi cel, za da ne mi se gubi data si resize-vah na nqkolko pyti particiite, za da moga da si prehvyrlqm informaciqta. Opraih si nakraq sichko, D-to si mi e na FAT32, ama sq kat si pusna linuxa i ne shte da zaredi - dava mi Kernel Panic. Predpolagam samo trqbva da napisha neshto fdisc s nqkvi parametri, ama ne znam kvi ili prosto trqbva da pipna malko nqkoi fail. Kajete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 20, 2004 Share Posted March 20, 2004 Кернел паник предполагам защото Уин е омазал партишън таблицата и мастър буут сектора на харда ти... С какъв лоадер зареждаш операционните системи? Трябва да му възстановиш/коригираш конфигурацията да съответства на промените по геометрията зето си ги направил... Хайде да кажеш следващия път и тия работи- какъв лоадер, какъв линукс, каква грешка точно дава кернела (кернел паник е много общо), размества ли дялове или просто ги конвертира... Не ме бива в гадаенето. Винаги е по-добре да дадеш малко излишна информация, отколкото да оставиш хората да се досещат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 20, 2004 Share Posted March 20, 2004 Зареждаш linux rescue система и виждаш бозата как ти е променила дяловете. От там нататък или си връщаш старото разбределение или монтираш root дяла и си редактираш /etc/fstab, както съответно rdev на кърнъла, който бутва. Накрая разбира се трябва да възстановиш бутлоадера, като тези операции най-добре се правят в chroot обкръжение (т.е. chroot /mnt/sysimage, ако продположим, че си монтирал root дяла в /mnt/sysimage). Успех и друг път внимавай с бозата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted March 20, 2004 Author Share Posted March 20, 2004 @Ov3rm4n: OS Loader: XOSL Distro: Slack 9.1 error: sh-2021:reiserfs_read_super:cannot find reiserfs on ide0(3,6) Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on 03:06 Ama to linuxa trygva da si zarejda, zarejda si tam razni raboti i chak togava dava taq greshka. Interesno zashto mi dava reiserfs kato az sym na ext3. @Godfather: Verno linuxa mi e na extended partition, koito sym chovyrkal i sega kernela ne moje da se oprai. Ostaih si v fstab samo reda s / , koito defacto mountva root part ot /dev/hda7 (btw tova e extended, nali?). Ne trygna, pak syshtoto. Pisah rdev /boot/vmlinuz /dev/hda7 i pak ne stana. Cheta kakvo si mi napisal, cheta i tva: http://nlug.org/mail/nlug__2001_08/0346.html i uj praa sichko kakto trqbva ama ne se opravq, pak syshtoto. V #linuxhelp kato porazpitah i polovinata hora kazaha, che shtom linuxa mi e bil na extended partition, koito sym chovyrkal, shansyt da go bootna e blizyk do 0% i vse pak nakraq: PROBLEM FIXED Slojih si System.map ot 2.6.3 na 2.4.22 i trygna (sichko 6) .. a sq de Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 20, 2004 Share Posted March 20, 2004 Ами трябваше с това да започнеш. По принцип system.map файла е таблица със кодираните символи на ядрото. В общия случай не е фатално използването на един system.map файл за друго ядро, но в случая с 2.6.х риска става прекалено голям и задължително трябва да го сменяш с коректния - става тотално омазване на символите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted March 20, 2004 Author Share Posted March 20, 2004 I kakvo predlagash da napravq ? Otkyde da vzema "korektniq" ? Toi nali e omazan ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 20, 2004 Share Posted March 20, 2004 I kakvo predlagash da napravq ? Otkyde da vzema "korektniq" ? Toi nali e omazan ... Vseki System.map se vzima sled kompilaciqta na kernela, naprimer ako source ti se namira v /usr/src/linux-2.4.x - tam trqbva da e i System.map. Obiknoveno se kopirat v /boot/System.map.2.4.x ili neshto takova - za vseki kernel v /boot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted March 20, 2004 Author Share Posted March 20, 2004 problem fixed completely Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.